Ev alma konusu..

sıfır ev hep problemli olur birçok şey düzene oturmamıştır.
ama 14 yıllık ev daha düzenli daha problemsiz olur.
işinize akrabalarınıza yakınlığına bakın.
ulaşım sorununun olmamasına bakın.
alt kat üst kat olma durumu var onu dikkat edin.
binalar ne çok kalabalık nede çok az sayıda insan olsun . çok olunca sorunda çok oluyor az olunca masraf az oluyoır ıyı oluyor

Ben eski binada kiracıyım 5. Katta oturuyorum ve asansörüm yok
Burayı gördükten sonra 2. Kat asansörsüz ev bana çok cazip gözüktü desem
Canım yorumunu okuyunca gulumsedim bir an :) şuan 30 yıllık binada kiraciyim ve 5 katta oturuyorum.asansor yok ve hamileyim :) çok zorlanıyorum
Canım habgisinin içi güzelse onu al merkezi ve aynı kattalar madem birde güneş ışığı ve ısınma durumunu kıyaslayabilirsin. İçi yenilenmiş olduktan sonra eski diyemeyiz ki...
Haklısın canim
Bir an eşim kkya üye olup yorum yaptı sandım canım aynen onun gibi konusmussun :)
Eskiyi alırsak parami var kredi cekmicez canım. Ama yeni yi alacaksak 55 bin TL ev için kredi çekilecek ve tadilatı için de tabi. .

Yeni ev almalisiniz kesinlikle.
Daha once kimler oturdu. Nasil kullandi.
Binanın tesisat sistemi çöktü mu?
Sattiginizda yeni mi para eder eski mi?
Kim olsa yeniyi tercih eder.
Açıkçası daha once birisinin kullandigi evde oturmak istemem ben..

Farklı bir yaklaşım hiç o yönden bakmadım. Ama söyle ozetleyebilirim canım ev sadece 2 yıl kullanildi.
Arkadasin babası ona o daireyi evlenmeden önce almışlar yatırım amaçlı hiç kullanilmadi ta ki arkadaş evlenene kadar arkadaş evlendi evi yeniden tasarladı ve iki sene sonra taini çıktı bırakıp gitti. Daha çok zarar etmesin diye satmaya karar verdi

Sanırım istanbulda değil bu evler, 14 yıllık bina çok eski değil ama yine de evleri görmeden birşey söylemek zor.
Ben de 2 ev arasında kararsız kaldım ama yeni binayı tercih etmiştim. Şu ana kadar binadan yana sıkıntı olmadı ama sürekli birşeyler için para toplanıyor. Yok koridora ayakkabılık yapılacak. Yok çöp bacası yapılacak bilmem ne. Ben kendim oturmuyorum orada kiraya verdim. Yine de ara sıra bişeyler çıkıyor ve kiracıdan alıyorlar. Verme dediğim halde veriyor o da sonra kiradan düşüyor falan. Ev sahibi benim beni arayıp benden almaları gerekir. Herneyse yeni evde zırt pırt masraflar çıkabiliyor.

Yine de eski almayin derim.
Soyle ornek vereyim mesela.
45 yasinda birisiyle 30 yasinda birinin enerjisi verimi ayni olabilir mi?
Bu da onun gibi bir sey iste.
Annemlerin evinden biliyorim. Hep sorunlu hep sorunlu.
Binayi yikip tekrar yapsalar anca duzelir.

Anladım canım doğru söylüyorsun bir bakımdan. Eşimle yine bir ayrıntılı konuşalım bakalım

ev alırken binanın sağlamlığı dışında evin büyüklüğü ,planı ,konumu gibi bir sürü etken var .Sırf yeni bina diye planı düzgün olmayan evi alırsanız çok yakında sıkılırsınız

Bence eski binalar daha sağlam ve kullanışlı. Oturduğum muhit çok merkezi çarşıya yakın evler kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi küçük evler apartman oldu ve fiyatı da arttı ancak çok fahiş fiyatlar ve içleri hiç kullanışlı değil mutfak dolapları tek renk hep beyaz yapılmış odalar kullanışsız yani merkezi diye o kadar parayı kullanışsız eve vermek akıl karı değil eğer eski binada baktığınız ev biraz merkezi ise, içini de istediğiniz gibi yaptırırsınız açıkçası ben kaynanamın evinde oturuyorum boştu zaten ama kendi evimi almak istiyorum öyle içi yapılı diye dünyanın parasını verip almak yerine içi az yapılı ama kullanışlı olan bir evi alıp kendim yaptırmak istiyorum maliyet larak daha uyguna geliyor çünkü içi yapılı diye çok daha fazla fiyat çıkarıyorlar ben alıp banyosunu mutfağını istediğim gibi yaptırıp daha ucuza mal ederim o yüzden 170 bini oraya vereceğinize bence 115 bine alıp içini istediğiniz gibi yaptırın aradaki fark kadar para asla harcamazsınız.

aklıma muzurluk geldi nedense senin bu örneğini görünce :)

Eski evin en az 10 senelik olduğunu düşünürsek, yeni ev siz içinde 10 yıl yaşadıktan sonra eski evin şu anki hali gibi olacak. Bence bunu göz önünde bulundurun.

Evde ömür boyu oturmak istiyorsanız kesinlikle yeni ev alın. Dairenin içi boya, kartonpiyer, vs ile gözünüze hoş gözüküyor olabilir ama uzun süre kullanılmış bir bina sonuçta.

İzmir 'de ev alma sürecinde bir yığın ev ve semt gezdim . 27 yıllık bir binadan almaya karar verdik.İçini gönlüme göre yaptırdım .170 m 2 tek kat üzeri .Bina yenilense bile kardayız.Bir yığın kriter var

Bina sağlam olduktan sonra fark etmez, diğer kriterler önemli.

Biz sıfır daireye yaklaşamadık bile bulunduğumuz civarda, yine deprem sonrası binalar da neredeyse yeni ev fiyatına.
15 yıllık bir ev aldık, içi komple değişecek.
Al sıfır ev havası ( :

Eski evi borçsuz alacak olmanız da avantaj.
Bence ömürlük diye bakmayın, birkaç sene para biriktirir şartlara göre durumu değerlendirirsiniz.

Tabi ki orası öyle canım eşime dedim zaten 15 yıl oturtmaz mi bizi bu eski bina 20 yıl oturtacak kadar sağlam dedi. . O zaman ileride para biriktirmek belki müstakil ev bile yapabiliriz dedim. Ya da başka bir ev alırız o da sıcak baktı ama kafası karışık sanırım. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…