- Konu Sahibi AdaisyLove
-
Canım yorumunu okuyunca gulumsedim bir an :) şuan 30 yıllık binada kiraciyim ve 5 katta oturuyorum.asansor yok ve hamileyim :) çok zorlanıyorumBen eski binada kiracıyım 5. Katta oturuyorum ve asansörüm yok
Burayı gördükten sonra 2. Kat asansörsüz ev bana çok cazip gözüktü desem
Haklısın canimCanım habgisinin içi güzelse onu al merkezi ve aynı kattalar madem birde güneş ışığı ve ısınma durumunu kıyaslayabilirsin. İçi yenilenmiş olduktan sonra eski diyemeyiz ki...
Bir an eşim kkya üye olup yorum yaptı sandım canım aynen onun gibi konusmussun :)Zor bir karar.
benzer yollardan geciyoriz su an biz yeniyi tercih ettik. Ama tam manasiyla içimize siben eski bir ev de bulamadik tabi.
krediyle mi alacaksiniz? 17 yillik diyorsunuz, icinde ne kadar oturmayi planliuorsunuz? Yani 40 yillik da olsa otururum diyor musunuz? Yoksa borcu biter sonra satar çıkarım mi?
atiyorum, 100 bin kredi kullanacaksaniz yuzde elli faiz odeniyor yaklasik. Siz bu evi satmak istediginizde kaca satabilirsiniz, sizin odediginiz faize degecek bir rakama karsilik gelir mi?
bunlar onemli detaylar. Satmak istediginizde 30 yillik bina olacak orasi, zarar etme ihtimaliniz de var.
ama kredi kullanmiyorsaniz cok problem olmaz.
insallah icinize sinen bir sekilde, hayirlisiyla halledersiniz.
zira cok zormus bu isler.
Farklı bir yaklaşım hiç o yönden bakmadım. Ama söyle ozetleyebilirim canım ev sadece 2 yıl kullanildi.Yeni ev almalisiniz kesinlikle.
Daha once kimler oturdu. Nasil kullandi.
Binanın tesisat sistemi çöktü mu?
Sattiginizda yeni mi para eder eski mi?
Kim olsa yeniyi tercih eder.
Açıkçası daha once birisinin kullandigi evde oturmak istemem ben..
Farklı bir yaklaşım hiç o yönden bakmadım. Ama söyle ozetleyebilirim canım ev sadece 2 yıl kullanildi.
Arkadasin babası ona o daireyi evlenmeden önce almışlar yatırım amaçlı hiç kullanilmadi ta ki arkadaş evlenene kadar arkadaş evlendi evi yeniden tasarladı ve iki sene sonra taini çıktı bırakıp gitti. Daha çok zarar etmesin diye satmaya karar verdi
Yine de eski almayin derim.
Soyle ornek vereyim mesela.
45 yasinda birisiyle 30 yasinda birinin enerjisi verimi ayni olabilir mi?
Bu da onun gibi bir sey iste.
Annemlerin evinden biliyorim. Hep sorunlu hep sorunlu.
Binayi yikip tekrar yapsalar anca duzelir.
ev alırken binanın sağlamlığı dışında evin büyüklüğü ,planı ,konumu gibi bir sürü etken var .Sırf yeni bina diye planı düzgün olmayan evi alırsanız çok yakında sıkılırsınızMerhaba kızlar. Aslında bir dert değil ama konuyu nereye açacağımi bilmediğim için direk buraya açtım çok uzatmadan konuya gelecem.
Ev almayi düşünüyoruz ve iki ev arasında kaldık.
Bir ev yeni yapılmış bina sıfır hiç oturulmamis fiyatı ise 170 bin TL. Icimize sinen güzel bir daire.
Diğeri ise 14 yıllık bina fiyati ise 115 bin TL. Ve bu dairenin içini tasarımını diğerine göre daha çok begeniyoruz bina eski olmasına rağmen daire mükemmel ötesi ve büyük. Kafamizi kurcalayan tek şey binanın eski olması iki ev arasında çok kararsız kaldık. Yorumlarınıza ihtiyacım var. .
Anladım canım doğru söylüyorsun bir bakımdan. Eşimle yine bir ayrıntılı konuşalım bakalım
aklıma muzurluk geldi nedense senin bu örneğini görünce :)Yine de eski almayin derim.
Soyle ornek vereyim mesela.
45 yasinda birisiyle 30 yasinda birinin enerjisi verimi ayni olabilir mi?
Bu da onun gibi bir sey iste.
Annemlerin evinden biliyorim. Hep sorunlu hep sorunlu.
Binayi yikip tekrar yapsalar anca duzelir.
aklıma muzurluk geldi nedense senin bu örneğini görünce :)
Hatay'da canımhangii bölgede yaşıyorsun ?
Bana patlıcan tatlısı gönderebilir misin ?Hatay'da canım
Tabi ki orası öyle canım eşime dedim zaten 15 yıl oturtmaz mi bizi bu eski bina 20 yıl oturtacak kadar sağlam dedi. . O zaman ileride para biriktirmek belki müstakil ev bile yapabiliriz dedim. Ya da başka bir ev alırız o da sıcak baktı ama kafası karışık sanırım. .Bina sağlam olduktan sonra fark etmez, diğer kriterler önemli.
Biz sıfır daireye yaklaşamadık bile bulunduğumuz civarda, yine deprem sonrası binalar da neredeyse yeni ev fiyatına.
15 yıllık bir ev aldık, içi komple değişecek.
Al sıfır ev havası ( :
Eski evi borçsuz alacak olmanız da avantaj.
Bence ömürlük diye bakmayın, birkaç sene para biriktirir şartlara göre durumu değerlendirirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?