Ev alma konusu..

Kız ilk defa duyuyorum o tatliyi bir sorayım anneme bulursam başım üstüne :)
kabak tatlısı gibi kirece yatırılarak yapılıyor . Yeme de yanında yat.Antakyalı arkadaşım hep yapar da utanıp diyemiyorum .

Canım yorumunu okuyunca gulumsedim bir an :) şuan 30 yıllık binada kiraciyim ve 5 katta oturuyorum.asansor yok ve hamileyim :) çok zorlanıyorum. .
Bende çok zorlandım şimdi kızımla inip çıkmak zor hele bide marketten dönüyosam

Geçen sene gelmiştim bende Hataya yemin töreni için akşam 7 de heryer kapanmıştı gezemedik akşam da uçağımız vardı öyle gezebildiğimiz kadar

Binanın yeni yada eski olması hiç birşey ifade etmiyor. Önemli olan dayanıklı olması.. Yeni yapılan evin nasıl yapıldığı da aşikar.. Dün inşaat olan bir eve baktık eşimle.. İnşaat o kadar özensizdi ki, tuğlalar yamuk yumuk.. Kolon sayısı yetersiz.. Kolonların kirişleri eksik.. Kii söylemediğim de birçok şey var.. Yani yeni ev alacaksın da bilemiyorsun ki.. Nasıl yapıldığını.. İşin içine kar girince, iş yapan kar edebilmek için bir çok kalitesiz malzemeler kullanıyor..
Yani arkadaşım hangi ev daha kullanışlıysa, hangisi daha aydınlıksa, ferahsa onu al..

Son düzenleme:
14 yıllık bina, bence çok da eski değil. Eski bina deyince aklıma direkt 20-30 yıllık binalar geliyor nedense. :) Daha büyük ve daha ucuz ve evet, denildiği gibi evler yeni de olsa içindeki malzemenin sağlamlığını bilemiyorsun. E fiyat farkı da az değil... Karar size kalmış ama içinize sindiyse eski olanı almamak için bir neden yok bence.

Hem sonsuza kadar orada oturmanız şart değil, daha sonrası için müstakil bir ev alabilirsiniz.

14 yillik bina eski sayilmaz bence, sifir ev de her zaman sorunsuz degildir. 2 sene once su an oturdugum eve tasindigimda insaati yeni bitmisti. Kiraciyim. Yasamadigimiz sorun kalmadi. Giderler tikanir, duvarlar ilk yil rutubet yapar (butun kisi cam acik gecirdik) mutahit berbat malzeme kullanmış mutfak dolaplari elimde kaliyor dunyanin masrafini yaptik... her ev aynidir demiyorum ama ev isi sans isi. Eski evin sorunsuz oldugunu biliyorsunuz en azindan...

yeni bina hiç oturulmamış 170 bin lira mı
hangi şehirdesiniz kaç m2 ev acaba?

Sizin yerinizde olsam 2. Katta olsa asansörlü olanını tercih ederdim,alışveriş yaptığınız zaman eğer çok alışveriş yapmışsanız merdivenleri o kadar poşette kullanmak işkence oluyor 2. Kat bile olsa,yada pazara gidip alışveriş yapmış olsanız pazar arabanız var ise ve içinde dolu olduğunu düşünelim merdivenden çıkarırken zorlanırsınız tabi yinede sizin bileceğiniz bir iş.

ben eski ve genis olani tercih ederdim ki kendi evimizi de eski ve genis olarak aldik..cok sukur o kadar memnunum ki eski yapilar bugunun binalarina gore daha saglam bence,biz duvara tablo asmak icin matkap aldik,cekicle delemedik duvari..duvarlarin ic kisimlarina demir bloklar yerlestirilmis kac tane matkap ucu kirdi esim bu yuzden..binanin saglamligi onemli eski olmasi degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…