• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Alma Konusunda Kararsızlık

Aslında hemen taşınma gibi bir aceleniz yoksa güzel bir semtten kentsel dönüşüme girme ihtimali olan bir ev de düşünebilirsiniz.

Biz ev alırken sizin gibi iki seçeneğimiz vardı ya ucuzu 1 oda fazlası ya pahalısı idi.
Pahalı olanı aldık çünkü işlek bir yer marketler sağlık ocağı okullar heryere giden otobüs minibusler evin ordaki caddede mevcut. 2+1 aldık evimiz güneş görüyo her taraftan akşam dışarı çıksam korkmadan çıkabilirim.. diğer evde akşam çıkamazdım kesinlikle ve gelişmeyen biryerdi.. hayırlı olsun sizede

Semt onemli sokaga ciktiginizda gordugunuz insanlar onemli.
Iki semti soylerseniz kiyaslama kolay olur.

Evin içinin kullanışlı ve yeni olması daha önemli benim için
Çocuklu aileler için işlek merkezi yer çok gereksiz

Madem borca giriyorum içime sinen isteğime uygun ev alırdım, öyle Evi sat yenisini al falan kolay işler değil.

Olmadı bi süre Daha bekler (aileniz uygunsa) bi miktar daha birikim yapardım. Şahsen 400 ile 450 arasında borca girme açısından pek fark yok bence.

Merhaba hanımlar
5 yıllık evliyiz ailemin evinde oturuyoruz düğün altınları vs. Bozdurup birazda birikmişsiniz var, peşinat yapıp ev almayı düşünüyoruz.

Ancak ev fiyatları uçmuş durumda şuan elimizde olan 200 bin , ama evler 400 den başlıyor 400 binlik evlerde biraz daha merkeze uzak ara sokaklarda kalıyor. Diğer konum olarak güzel olan evlerde 450 civarı

Sorum şu sizce daha çok borç altına girip almışken işlek yerden mi almak yoksa daha uyguna olanı alıp borcun çabuk bitmesi mi çok ara sokaktan alırsak pişman olurmuyum ilerde.

İkizlerim olduğu için 3+1 istiyoruz. Yada ara yerdeki 3+1 yerine işlek yerden 2+1 mi almak mantıklı sizce evin konumu mu içimi daha önemli

Başka nelere dikkat etmeliyim ev alırken.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler
200 bin peşinati bu zamanda çok çok iyi. Güzel birikim yapmışsınız. Bizdr 3 yıllık evliyiz yeni ev aldık. Hangi il desiniz bilmiyorum ama bence büyük bi şwhirdeyseniz lokasyon son derece önemli. Özellikle çocuklu aileler için. Biz 240 bin e izmir karşıyaka dan 2+1 aldık. Tamamına kredi çektik çünkü peşinati mız yoktu. Eski ev ama merkezi yerde. Tadilatı kendimize göre yaptıracaz. Biraz daha uzağa gitsek daha uygun fiyata sıfır evler vardı fakat lokasyon önemli olduğu için tercih etmedik. İnsanlar büyük şehirde tüm vakitlerini trafikte harcıyor. Özellikle çalışan insanlar için çok sıkıntı. Ama eğer ev hanımı olup evde çok vakit geçiren, sürekli misafir ağırlayan biri olsaydım belki o zamn evim kullanışlı olsun aman içi mükemmel olsun falan filan diye düşünürdüm. Önemli olan sizin öncelikleriniz ve yaşam standartınız. Şimdiden hayırlı olsun :)

Back
X