Ev almak isteyenlere, kiraya çıkacak olanlara tavsiyeler

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
5 yıllık evliliği süresince 5 kere taşınmış tecrübeli bir kiracı olarak en sonunda kendi evimi almaya karar verdim ve aldım. biraz yılgınlık, biraz inat, biraz özlem neticesinde ev alırken acelecilik yaparak ince eleyip sık dokumadan şu anda oturduğum evime taşnıdmı. evimi seviyorum yalnız çok fazla eksiğim var. şu anki aklım olsaydı biraz daha irdeleyerek almaya çalışırdım. eminim sizlerin içindede ev almak isteyen yada kiraya çıkacak olan arkadaşlar vardır. keşke dememk için eve alanların, kiraya çıkıp pişman olanların bir evde olması gereken olmazssa olmazları yazarak bu arkadaşlara yol göstermesi. benbir kaç tavsiyeyle başlamak istiyorum. akılma geldikçe ilave edirm. sizleride bu paylaşıma katılmaya davet ediyorum.

EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ;
öncelikle ani karar vermeyin, pek çok seçeneği değerlendirin,
ara kat olmasını tercih edin
özellikle kış memleketlerinde mutlaka ama mutlaka güney cephe
çatı katı ve dükkan üstü birinci katlardan uzak durmaya çalışın
içini kendi zevkinize göre yaptırmak isterseniz inşaat alın (paranız yetiyorsa tabi)
hazır yapılmış ve oturulmuş evlerin avantajı, apartmanda yaşanan pek çok sıkıntı (lavabo akması, fayans çatlaklarından su sızması v.b.) sorunların genellikle içinde daha önce oturan kişiler tarafından halledilmiş olması (tabi umurlu insanlarsa)

şimdilik bunlar. dedğim gibi herkez akılana geleni yazssın ki faydalı bir paylaşım olsun.

güzel bir konu açmışsın öncelikle teşekkürler bende bir kiracı olarak şu pişmanlığım var.

*6 aylık evliyim keşke 3+1 yerine 2+1 ev tutsaydık.3. odaya aldığım eşyalara boşyere para ödüyorum
çünki hiç girmiyorum bile o odaya

*550 yerine daha uygun bir ev olsaydı.eşim eve düğünden 3 ay önce girdiği için senesi yaklaşıyor ve büyük bir ihtimal 600 ytl olucak aidat hariç,ev almayı 24 saatin 12 saati düşünüyorum

*sitede ev tuttuğum için pişmanım 6 ayda 3 kere aidata zam yapıldı.ve yapılmayada devam edicek

*kuzey cephe bir ev ve ısı yalıtımı yok ısınmak zor.ama yazın serin oluyor.tercih meselesi.

*yüksek girişin üstü yani 1. kat yeni evli olmanın verdiği ilgiyle hırsızlarında ilgisini çeker diye korkuyoruz.merdiven dayasa evimizin içinde.

benim gibi ev almak isteyen kiracı arkadaşlar.suyundan elektriğinden doğalgazından kısmalı gereksiz alış verişten kaçınmalı ihtiyacı olanı almalıdırlar.beni çok kasıyo olsada elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.

bende aklıma başka birşey gelirse yazıcam:enbuyukkk:

ben çok uyguna oturuyorum dogalgazlı temiz bir ev.ama birde balkonu olsaydı.arkadslar kim ne derse desin ev balkonsuz OL-MU-YOR.şuanda biraz borcumuz oldugu için bu evi tercih ettik ev sahibimiz de iyi.yeni taşındık zaten.ama durumlarımızı dahada düzelttigimizde kocaman balkonlu bir ev tutacagım inşşşşşşşşşşşşş.çok sinir oluyorum hiçbişey silkeleyemiyorum ve buda benim canımı çok sıkıyor.
yani arkadaslarım,benimde önerilerimin başında balkonsuz ev tutmayın,
bina iki bina arası olursa çok iyi ısınır
birde girişi salon olan evler tercihim oluyor çok ferah oldugu için...
umarım günün birinde herkes istedigi eve kavuşur.

slm canım bende dubleks bi evde kiracıyım allah bütün evi olmayanlara nasip eder inşallah müstakil evde çok rahat apatmandan

canım benim apartmanım 10 katlı ve ben dükkan üstü birinci katta oturuyom 3 tane devasa balkınom var. ha bir gün çıkıpta oturuyomusn de. birinci kat olduğu için sadece mutfak balkonunda oturubiliyorum diğerlerine çıkımyorum boşu boşuna yaplmış koca balkonlar. bence bir evde iki balkon olması lazım. onlarda çok büyük olmamalı. yıkamak ayrı dert. ama üst kattakiler iyi tadını çıkarıyo o ayrı mesele tabi . ama genede iki tane balkon diyorum.

benim için çevreye ulaşımda çok önemli. aradığım herşeyi çevremdede bulmalıyım. bunlarda önemli

kesinlikle. hele çalışanlar için akşam eve gidceksiniz, bi markete uğruyosunuz, bi kasaba , kolayca alıp gidiyosunuz. öteki türlü zor olur.

-ısıtma sistemine çok dikkat etmiştik biz şimdi oturduğumuz evi alırken. çünkü geceleri geç saatlere hatta sabahın erken saatlerine kadar oturma sık olur bizde. merkezi sistem olsa, hem ona hem de elektrik sobasına para verecektik. aldığımızda doğal gaz sobaydı, sonra kombi yaptırdık. çok memnunuz bu kararımızdan.

-ara kat olması bence de çok önemli

-bir iki komşunun kapısı çalmak. sonuçta gidip dört duvarı gezmiş oluyor insan evi gezerken. sonradan aynı apartmana gidip merdivende, kapıda gördüğümüz ya da kapısını çaldığımız birkaç komşunun fikrini almıştık. ne demişler ev alma komşu al. aynı dairede daha önce oturan kişileri ve genel olarak apartmandaki durumu, bir de aidat parasını sormuştuk.

-depremde hasar alıp almadığını sormuştuk yine komşulara. bir de zemine dikkat etmiştik.

-toplu taşıma araçlarına uzak olmamalıydı, karanlıkta eve dönerken güvenlik açısında çok ıssız bir sokak olmamalıydı.

Son düzenleme:

evet cnm senin dedigin dogru tabii ama şimdiki yapılan binalarda zaten 1 balkonu zor buluyoruz benim kastettigim çok balkonlu olması degil zaten dedigin gibi naapıcam o kadar balkonu.yani ne biliyim en azından birşeyler silkelersin çıkarsın bi nefes alırsın çayını içersin ben bunu istiyorum.bide evlenmeden önce balkonlu eve alıştıgım için zor geliyor ondan yani.1 tanecik olsun yeter bana.inş ilerde balkonlu bir evim olur napalım idare etcez artık:1rolleyes:

biz müstakil evde oturuyoruz.

eğer ki inşaattan alıp yaptıracaksanız yada arsaya yaptıracaksanız mutlaka ama mutlaka orada evi olan bir kaç kişiye sorun evlerini görmek isteyin direk planı projeyi uygulamayın çünkü akıl akıldan üstündür ve çok faydalı şeyler görebilirsiniz.

eğer evinizin hem arka hem ön bahçesi olacaksa yan taraftan geçişli planları tercih edin çünkü çoğu site villalarında ön bahçeden arka bahçeye evin içinden geçilir çok saçma birşey.

iyi bir baca sistemi yoksa şömineyi yaptırmayın bırakın kalsın.

kesinlikle ve kesinlikle bahçe kapısına görüntülü diyafon sistemi kurdurun.

ve komşularınızı iyi seçin biz çok dertliyiz.

ben evin ihtiyacımızdan büyük olmamasına dikkat ederim. fazladan temizlik ve ısınma problemi oluyor.
mümkünse güvenlikli bir siteden olmalı, ya da 3.kat ve yukarısı olmalı(hırsıza karşı önlem artırılır).

bir de rutubet olmamalı. ama bu nasıl anlaşılır, neye dikkat edilir, fikriniz var mı?
benim bir odada rutubet oluyor(odada çamaşır kurutmadığım,havalandırdığım halde)

5 yıllık evliliği süresince 5 kere taşınmış tecrübeli bir kiracı olarak en sonunda kendi evimi almaya karar verdim
ay aynı ben ev almaya daha yeni karar verdik yaz ortası gibi alıcaz inş taşınmaktan fenalık geldi

bende 4 yıllık evliliğimde 4. eve taşınmayı planlıyorum.
bence ev sahibinizide çoook iyi seçin 2 gün sonra oğlum evlenecek evi satıcam falan demesin bana hep öyleleri denk geldi. bence evin en önemli özelliği bol güneş görmesi oturduğnuz odanın ve çamaşır kurutacağınız yerin iyi güneş görmesi gerekiyor. ayrıca pencerelerin pimapen olması da ısıyı geçirmemesi açısından çok önemli mutfak dolaplarının yeni ve kullanışlı olması da önemli evdeki herşey kolay değişebiliyor ama mutfak dolapları eskiyse ne yapsan mutfak güzel gözükmüyor.

canım evin çatı katı felanmı. öyle değilsi dış cepheden kaynaklanan bi problm vardır. yada ısıtmadan kaynaklanan, çok geçmiş olsun rutubet en sinir olduğum şeydir. kendi evinse bir an önce önlemini al .

aman canım dikkatli ol.eşim hala hayıflanıyor neden bu evi aldım diye. az değil o kadar para sayıyıorsun. ince ele sık doku. herşeyine dikkat et. güle güle otur inş.

offff Allah yardımcın olsun canım. kiracılığın tek iyi yanı, her sene taşındığın için bahar temizliği derdinden kurtuluyosun-tatlicadiarzu-,

Ev konusunda benim birincil önceliğim bulunduğu semttir.Çalışan biri olarak işyerine en kolay ulaşım çok önemli.
İkinci olarak ara kat olmasına dikkat ederim.
Üçüncü ;azda olsa güneş alıyor olsun isterim.Her ne kadar 8 ayı sıcak olan Antalya gibi bir şehirde yaşıyor olsamda.Şayet karasal iklim bölgesinde oturuyorsunuz güneş çok çokkk önemli.
Dördüncü;evin şekli ve şemalidir.Özellikle mutfak kadının ana merkezidir.Rahat olmam lazım dolayısıyla geniş olması lazım.
Birde şuna dikkat etmek lazım kiracı iseniz ve yeni evleniyorsanız;eşyalarınızı ortalama boyutta seçiniz.Ben buna dikkat ettim mi hyrBeğendiğimiz tüm eşyalar büyüktü,200 metrekarelik eve anca sığdık :)))))Nişanlım ben birkez evleniyorum eşyalar beğendiğimiz gibi olmalı ev değiştirmemiz icap ettiğinde büyük ev arama sorumluluğunu üstleniyorum dedi.İnşallah böyle birşey olmaz kendi evimizi alıncaya dek b u evde oturmaya niyetliyiz.Hatta bu eve göz koyduk :))))))
Muslukları vs mutlaka kontrol edin,iki bataryaya 300 ytl ödedik
Aklıma şimdilik bunlar geliyor canlar ara ara yazarım

valla 19 senelik evliyim kiracıyım hep diyorumki bir odada olsa benim olsun allahtanki 19 senedir taşındıgım ikinci evim eşim 5sene sonra emekli olacak o zaman aldıgı paranın üstüne kredi çekip ev almak istiyoruz inşallah allah nasip ederde bir terslik olmaz önce saglık ama ev olmadan olmuyor .

haklısın furkanca ev şart. maalesef ülkem şartlarında bir ev almak için emekliliği bekleyenler var. tek maaş, çok gider maalesef hiç kolay olmuyor ev almak. o yüzden rabbem inş en kısa zamanda gönlüne göre bir ev nasip eder sana. ve tüm evi olmayanlara. a.s.

arkadasım balkondan birsey silkelemek demişsin... balkondan ortu,halı vb. silkelenmez eger eviniz mustakil değil ise.. hem ayıptır hem apartmanlarda yasaktır!aşşagı da da insan oturuyor bütün pislik onun balkonlarına,pervazlarına iner. biz de ust katlarda oturuyoruz bi gunden bi gune silkelemedik. çok lazımsa balkonumuzu silkeler,balkonu yıkarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…