Ev almak isteyenlere, kiraya çıkacak olanlara tavsiyeler

aaaaaaaaammiiiiiiinnnnnnnnn inşallah

valla canım biz öyle şeylere maruz kalıyoruz kiii inanamazsın...ben dışarı çamasır asmıyorum mesela.çünkü silkeliyorlar ve bunun önüne malesef geçilemiyor herzaman.evet silkelemek dedim ama uygun ortamlarda.tutupta elalemin balkonuna çarsafımı battaniyemi halımı silkeleyecek kadar aptal degilim.eger arka tarafta balkon varsa ve heleki insanların çamasırları varsa asla silkelemem.yani şekerim senin düşündüklerini düşünecek kadar aklım var teşekkür ederim.yerimseniben

bu halı kilim silkelemek, balkon yıkamak, genelde apartmanlardaki yaşanan ortak problemlerden. bazı hanımlar vardır (mesela ben) silkelemeyince içi rahat etmez. temiz değilmiş gibi hisseder. ama öte yandan apartmanda yaşıyosunuz başkalarınada zarar vermemek lazım. en iyisi apartmanca bir günü temizlik günü ilan edip o günü halı kilim silkelemeye ayırmak lazım bence. :1closedeyes:

şimdi nişanlıyım ve evlendikten sonra kiraya çıkıcaz.bizim oturduğumz ev 4.kat.ve pazartesi günleri temizlik günü .herkes ne sirkeleyecekse o gün sırayla sirkelio ve hiç bi sorunda yaşanmıo .en üst katta oturuoruz evimizde hem doğalgaz hem ufo yanmasına rağmen yeteri kadar bizi tatmn etmio .kiraya çıokıcaklar kesinlikle en üst kata gitmesinler.eminim gidersenz çok pişman olursunuz.bizim kendi evimiz olduğu için yeni bi ev almadan taşınma fırsatımız yok malesef (

bizde çok istiyoruz ev almayı hepside güzel bilgiler umarım herşey gönlmüzce olur eşimin tayin olayı oldugu için kararsıız biraz ama bakalım kısmet

canım benim de içim hiç rahat etmiyo silkmeyince onun için ne var ne yok balkonumuza silkip,deterjanlı sularla balkonu foşur foşur yıkıyoruz.. :)))

o gün olayı da sacmaymıs.herkesin günü birbirine uymayabilir,bi de dusen tozlardan pisliklerden her hafta cam silme,balkon demiri yıkama zorunda kalırsın benim bildiğim cam haftada bir silinmez...

Son düzenleme:
arkadaşlar bende evle ilgili derdim paylaşmak istedim sizinle biz eninde sonunda memlekete gidicez şimdilik kirada oturcaamıza bi evimiz olsun hem alınmış malın zararı olmaz giderken satarız elimizde az bi para wardı çarçur olmasın diye birazını dakrediyle destekleyerek sıfır arsa sahibinden aldığımız içinde oldukça uygun bi fiyata giriş kat 3+1 kombili bi daire aldık altımız bodrum ama ev soğuk olmuyo güney kuzey doğu 3 cepheli ve merkezde
şimdiii herşey güzel ama eşim bi türlü eve ısınamadı balkon yok çamaşırı evde kurutuyoruz bebek war çok havalandıramıyoruz duvarlar saten boyalı terleme yapıyo her gün duvar siliyo süpürgelikler bile ıslanıyo sabah kadar yaniii. komşular iyi kavga gürültü yok ama biz daha farklı hayal etmiştik hepsi çoluklu çocuklu büyük insanlar anlaşcak gidip gelcek kimsemiz yok
şimdi evi satmayı düşünüyoruz düşünün yani 6 aydır oturuyoruz yepyeni evi satıp ya kiraya çıkıcaz yada napcaz bilmiyorum :)

benim size tavsiyem sıfırda alsanız sizden önce alanlar oturanlar olsun konuşun evin durumun öğrenin tamam kapısı camı yeni değişcek bişey olmuyo ama kalorifer tesisatı su tesisatında sorunlar olabiliyo onlarda yeterince can sıkıyo

ara kat en iyisi olmasada yalıtımı iyi olmalı bizim Allah tan şansımız warmış o konuda
bide balkonlu olsun balkonsuz olmuyo gerçekten

uazattım ama bide bir şey sorayım neden terleme yapar fikri olan var mıdır

CADIARZU halıları sirkelemek :uhm: ilginç bir yöntem olmalı.

salataları sirkelemeyi duymuştum, halı silkelemeyi de duymuştum, ama halı sirkelemeyi hiç duymamıştım.:1no2: her gün yeni bir şey öğreniyorum kk sayesinde:jeyyar:

bende evimde kiler olmamasından şikayetçiyim ufakta olsa bi kilerim olsaydı tüm döküntümü toplardı.herşey ortada gibi geliyor.evin planıda çok önemli küçük olsun ama kullanışlı olsun,eşyayıda evide küçük tutmak gerekiyor,evin temizlikçisi eşyanın hambalı olmamak için

Arkadasim kesinlikle katiliyorum. Ister 1 ister 5 tane balkon olsun, apartman adabidir, balkondan bir sey silkelenmez. Biz boyle gorduk. sofra bezi bile olsa annem balkonun kenarina silkeler, sonra supurur alirdi.

Herkes yapiyor diyer apartmani koyde yasama cevirdiler. Malesef benim de arka balkonum var ve apartman 11 katli. birsey koaymiyorum 11 katin hangi birine anlatacaksin. yan taraf silkelese ucup geliyor. Mis gibi camasirlarim disarda kurutamiyorum.

Balkondan hali kilim ortu silkeleyenleri kiniyorum.

Son düzenleme:

kibelecimm eger kınadıklarından birisi ben isem teessüf ederim şekerim...ben silkelemekten bahsettim evet ,ama halı,sofrabezi vs.degil ASLA...
ayrıca benim annemde sofra bezini balkona yada merdivenin basılmayan boşluguna silkeler ve sonra süpürür.hem zaten balkondan sofra bez silkeleyen birisi olacagını düşünmüyorum,öyle birileri var ise de bende kınıyorum.
benim anlatmak istedigimi birkaç arkadasımız anlamadı.biz de terbiye gördük annemizden çok şey ögrendik ve kimsenin başından asagı balkonuna camına çamasırlarına birşey silkelemeyiz.açıkcası üzüldüm yazdıklarınıza.
ama itiraf edin,hiç bi birşeyinizi çıkarıp havalndırmıyorsunuz,yada tozunu hafiften attırmıyorsunuz?silkeleme konusunu ben başlattıgım için dogal olarak yazdıklarınızı üzerime alındım ve bu yüzden açıklama yapmak geregi duydum kızlar.yoksa niyetim tartışma yapmak degil...bende mesela dün tepemden asagıya laaannkk laaankkk diye 15 dk aralıksız bir şekilde halısını silkeleyen kadından nefret ettim.camımın heryeri toz içinde...
ben sadece balkonlu eve hasretligimi anlatmak istedim.sanırım silkelemek yerine havalandırmak kelimesi kullanmalıydım...neyse napalım saglık olsun.

valla arkadaşlar ben 1.5 yıllık evliyim evlenmeden eşim kiraya çok ev aradı buşdu biz daha dogrusu annem yok çatı yok fırın üstü dedi ve istemedi,zaten küçük yer olunca kaloriferli dairede sınırlı oluyo,eşimde 3 yıllık bir bina adamla hemen anlaşmış aldı,kira ödiceme kredi öderim dedi,şimdi siz eeee ne güzel diceksiniz ama ev merkeze biraz uzak onu geçtim pek manzarası yok ilk zamanlar çok kızdım ne aldın bu evi diye kirada otururduk dedim ama iyimi yaptı kötümü yaptı hala anlamıyorum evimin resimleri var daha dogrusu içinin merak edenlere...herkes yaşın küçük daha ne evler alırsın diyo ama....

kızlar merhaba bu ev konusunu ben çok incelerim çok önemserim evin durumunu şeklini yerini merini.. yeni bir eve geçtim hatta..
bi kere kapıdan girince hemen karşında evin salonu ya da mutfağı filan başlamamalı. az da olsa şöyle ferah mümkünse gömme portmantonu koyabileceğin bir girişi olmalı. grişte eşya adına başka bir şey olmamalı ki ferahlık öylece kalsın. misafiri karşılamak ve göndermek açısından 2dk lık kapı sohbeti yapabilmek için bu çok önemli :sm_cool:

sonra salon ve mutfak hemen girişe en yakın bölümler olmalı. tüm evin camları yere kadar olmalı. bu olay da yine çok iyi.. pencerenin 3 metre uzağında koltukta otursan bile taa karşıdaki yolu görebiliyosun pencereye baktığında..

ben kesinlikle salonda oturuyorum. salon bence 30-40metrekare arasında byüklüğe sahip olmalı.
yatak odasında mutlaka banyo da bulunmalı. hatta bizim evde 3 banyo var ilk giriştekini ardiye ve çamaşır makinesi ve kirlilerin bulunduğu banyo olarak ayırdık. bu da diğer misafir banyosunun ve ebeveyn banyosunun her zaman düzenli olarak kalmasını sağlıyor..

ben salonun güney cephe özellikle yatak odasının ise batı ya da kuzey cephe olmasından yanayım. yazın yatak odasının serin ve rahat uyunur bir yer olmasını seviyorum.

ara kat olması çok iyi.. özellikle altta üstte çocuklu aileler oturuyorsa ve binanın yalıtımı çok iyise kışın bile çoğu kez kombiyi yakmayabiliyorsunuz :=))))

mutfakta dolapların çok olması lazım. tezgahın üzerinde neredeyse hiç bir şey olmaması için her şeyin sakin sakin dolap içlerinde bulunması gerekiyor bence..

ben de balkonsuz ev olmaz diye düşünenlerdenim. benim bir tane çok da büyük olmayan bir balkonum var. bence yeterli. yazın serinleyecek genelde de balık kızartacak bir yerimiz olmuş oluyor.

sitede oturmak bence çok güvenli. binaların birbirine çok yakın konumlandırıldığı site değil tabi..

bir de havuza bakan taraftan bir ev alınacaksa bence 10. kat filan olmasının hiç bir anlamı olmuyor. taa yukarıdan aşaaya bakıp havuza bakan taraftayım demek biraz abuk oluyor. manzara istiyorsanız üst ksatlar olabilir ama havuzu izlemek istiyorsanız bence 2.3. katlar süper..delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

bizim sitede bazı evlerin yatak odaları yan dairelerin salonuna bitişik. herkes bu durumdan şikayetçi.. ben tesadüfen onları seçmemişim. yeni bir ev seçecekseniz mutlaka bunu da unutmayın derim..
:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

içini ferah tut canım. bencede eşin akıllık yapmış. ilk zamanlarda kira kira gezmek çok zor oluyo. hevesle aldığın eşyaların mahvoluyo. kendi evin olunca istedğini yaptırıyosun, ama kuiracı olunca tüm hevesler kursakta kalıyo. bi eve aldığın öbür eve olmuyo. ya eksek ya fazla geliyo. ilerde satar daha güzelini alırsınız.
güle güle otur

tek kelimeyle hepsine katılıyom canım.

üzüldüm sizin adınıza, inşallah daha iyi bi ev alırsınız. neden terleme yaptığı konusunda bi fikrim yok maalesef.

tanyeri..
duvarların saten boyasından çok benim bildiğim pvc pencerelerden dolayı terleme yapıyormuş ev. yani eski tip ağaç doğrama pencereler daha iyi. nefes alıyormuş ev o sayede.. filan filan diyorlar..

Kendi evimi Maltepe merkezde aldım cadde üstünde arakat 3 oda ve salon bildik bir ev.Şuan acıbadem de oturuyorum 1000 TL kira veriyorum ve evim 40 yıllık bir ev sadece 2 oda bir salon ne kadar yenilenmiş olsada işte hem kiracı hem eski olunca çok kullanışlı olmuyor.Şimdi Maltepe de ev aldığım için çok pişmanım hiç içim ısınmadı eve sadece bir kere gittim oda satın alınırken keşke diyorum kendimi biraz daha zorlayıp buralarda ev alsaydım.Hem ev almak hem dünya dolusu kira vermek buralarda ev almama engel oldu.Siz siz olun kendi oturacağınız evi alın ve oturmak istediğiniz semtte alın.Ben pişmanım ve bu pazardan ucuza alınan birşey değil işte insanın aklı şaşıyor bazn.

tanyeri..
duvarların saten boyasından çok benim bildiğim pvc pencerelerden dolayı terleme yapıyormuş ev. yani eski tip ağaç doğrama pencereler daha iyi. nefes alıyormuş ev o sayede.. filan filan diyorlar..

olabilir canım bide bina yeni bi yaz geçip iyice ısınması gerekiyomuş heralde o yüzdende yaparmış bakalım yaza da kurutma makinesi aldıkmı tamamdır bu iş inş seneye olmaz :Saruboceq:

bende yeni evliyim ve eşim kira yerine kredi öderiz dedi.ev aldı.içinede 12 milyar masraf etti.dayadık döşedik cidden güzel oldu.ev 2+1 110 m2 yaylada.ama ben apartmanı bi türlü sevmedim asansörü yook.uf ne biliyim şimdi bebek istiyorum..e oturma odası,salon ve yatak odam var..bebek odası nereyi yapıyım..oturma odasını yap demeyin. oturma takımım var.yepyeni güzel koltuklarımı nereye koyayım.bu evi kiraya verip site içinde 3+1 daha güzel biyere taşınıyım diyorum..ee kiracı bulamazsam yada kiracı çıkarsa..hem kredi hemde ev kirası nasıl vericem..ama çocuklarımı daha iyi yerde yetişsin istiyorum.çıkarıp bebek arabsıyla gezdrimek istesem caddemi gezdirecem..bana buldu da bunuyo demeyin sakın..kredinin daha 5,5 senesi var bitmesine.o zmaana kadar burda mı oturacam..fikri olan varmı :sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…