- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi cilekli_turta_
-
Ev sizin değil.Kayınpederinizin.Oğlu otursun diye ona vermiş.Diğer oğlu gibi.Tapu kayınpederde.Sonuçta miras yoluyla bölünecek.Kayınpeder müsade etmediği sürece olmaz.Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum
Bu fikri eşimin bir arkadaşı söylemiş ona. Ama istediğimiz ev 450 bin civarı ve cesaret edemiyoruz sıfırdan eve girmeye
Pardon da siz baya lüks bir ev istiyorsunuz zorunda mısınız 450 bin liralık ev almaya hanımefendi. Bir odası daha olan makul fiyatlarda bir ev alsanız daha iyi değil mi bu o evin satılması için bahaneniz eğer o kadar pahalı ev alırsanız tabii ki herkes laf söyler yarı fiyatına ev alın kendiniz ödeyin onlardan hiç istemeyin sonuçta o ev satılınca 450 bini tamamlamak için en az yarısı kadar kredi çekeceksiniz ama yarısı kadar ev bulursanız o evi satmanıza gerek kalmaz demek ki ödeyebileceksiniz. Kusura bakmayın sizi iyi niyetli göremedim 450 bine ev almak isteyince.
Basimiza geldi, ev almaya niyetimizi ogrenince elimizde bir miktar para oldugu anlasildi ve isteyen oldu. Ben de bu durumdan muzdariptim bu hafta, sinirim bozuktu. Vermezsin zaten ama istenmesi o hadsizlik sinirimi cok bozdu...biran önce halledin
ama dillendirmeden eşinizi doldurun gitsin o konuşsun
biran önce halledin yoksa sizde para var diye isterler (yüzü asılan birileri bunu yapar ihtimal vermiyorum demeyin)
Profilinde istanbul yazıyor.
İstanbulda 450 bine ev lüls değil ucuz sayılıyor
Ben İstanbulda orta halli sayılabilecek bir yerde yaşıyorum, burda 2+1 sıfır evler o fiyatlarda. Asansörlüyse 500 bini de geçiyor.
Basimiza geldi, ev almaya niyetimizi ogrenince elimizde bir miktar para oldugu anlasildi ve isteyen oldu. Ben de bu durumdan muzdariptim bu hafta, sinirim bozuktu. Vermezsin zaten ama istenmesi o hadsizlik sinirimi cok bozdu...
Tabi canım. Yeni evlenene altın konu komşunun ihtiyacı olur diye veriyorlar sanki. Elinde 3 kuruş oldu mu mutlaka taliplisi çıkıyor.Yeni evlenince bile öyle değil mi
Dıdının dıdısı bile takılara güvenip borç istiyo.
Engüzeli kimseye bişey söylemeden şıp diye almak
Ben herzaman işimi duyurmadan halletmekten yanayim ama esim sag olsun canim. Bir kere duyuldu ya tamam. Ne diyeyim Allah mubarek gun herkesin gonlune gore versin, nasip etsin gonlumuzden gecenleri.Yeni evlenince bile öyle değil mi
Dıdının dıdısı bile takılara güvenip borç istiyo.
Engüzeli kimseye bişey söylemeden şıp diye almak
Nasıl okumussunuz bilmiyorum ama konuyu tamamen yanlış anlamissiniz ben aile apartmaninda oturmuyorum. Bu konuyu kimseye duyurma niyetinde değildim. Eltime neden soyledigimi de yazdımBunu önce kayınpederinize dillendirmeniz gerekmez miydi neden hemen kayınınıza ve eltinize duyurdunuz ve kıskandığını nereden anladınız hemen kıskanıyor diyorsunuz. Beli aile apartmanı olduğu için izin vermeyecek gerçekten de babası. Bunu sizin değil eşinizin açması gerekirdi ayrıca her zaman gelinlerin böyle konular açması yanlış anlaşılır zamanı gelince eşiniz babasıyla konuşurdu yani onlara demeye ne gerek var? siz evin küçüklüğünü bahane ediyorsunuz aile apartmanında oturmak istemiyorsunuz bence asıl. Belki eltinin de imkanı olsa o da taşınmak ister ondan belki tek kalacağı için surat yapmıştır.
Pardon da hangi il hangi semt hangi muhitte oturdugumu biliyor musunuz da almayi düşündüğüm ev için lüks tanımı yapiyorsunuz? 120 metrekare normal bir evden bahsediyorum. Herhangi bir şehirde 200 e pekala alınabilecek bi ev. Burda bu fiyata. Ne yapabilirim?Pardon da siz baya lüks bir ev istiyorsunuz zorunda mısınız 450 bin liralık ev almaya hanımefendi. Bir odası daha olan makul fiyatlarda bir ev alsanız daha iyi değil mi bu o evin satılması için bahaneniz eğer o kadar pahalı ev alırsanız tabii ki herkes laf söyler yarı fiyatına ev alın kendiniz ödeyin onlardan hiç istemeyin sonuçta o ev satılınca 450 bini tamamlamak için en az yarısı kadar kredi çekeceksiniz ama yarısı kadar ev bulursanız o evi satmanıza gerek kalmaz demek ki ödeyebileceksiniz. Kusura bakmayın sizi iyi niyetli göremedim 450 bine ev almak isteyince.
Aile apartmaninda oturan eltim. Ben ayrı bir yerde oturuyorumIsterse yuzunu on gun sallandirsinlar, 1 den fazla cocuk istiyorum genis ev gerek diyorsun , elalem suratini asti diye hayat seklini mi degisiterecksin ? Anladigim kadariyla kp bu evi kendi ustune almis ama siz oturuyorsunuz, suratini asanlar hakli olabilirler cunku aile apartmaniysa baskasina satmani, baskasinin gelmesini, kp olmeden mal bolunmesini, o evi sattirip parasini sizin almanizi onlarda uzakta oturmanizi hicbiri istemeyebilir. Bunu basta dusunup hic girmeyecektiniz o eve bana kalirsa kp anlayisli biri degilse size ordan zirnik vermezler, ancak kendiniz sifirdan bir ev alabilirseniz o evi birakip cikarsiniz. Sanmiyorum ben o aile apartmaninin kp kv olmeden satilacagini, sonucta sizden baskasi oturmuyorum anladim kadariyla.
Bu evi satmadan ev alamayızevi alın kaynınız evleninceye kadar kendi evinizde oturun kiraya verin ?
kaynınız büyükse yaşı gelmişse ama boşuna kiraya vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?