- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.689
- 398
- Konu Sahibi cilekli_turta_
-
Benim kv eşime bekarken araba almış, oğlumun arabası der ama ruhsat kv üzerine:)))Maleseff öyle oluyor benim K. Valide de oğluma ev aldık diyor
Zaten bir sene vakit var. O sureyi sessiz geçirin. Zamanini bekleyin vazgecmeden.
Ayrica neden insanlara ilan etme ihtiyaci duyuyorsunuz ki? Sadece eşinize soyleseniz yeterdi. Planlarinizi onunla paylasip onunla konusun.
Insanlar her ne kadar iyi olsada (özellikle eltiler, gorumceler, kayinlar) sizin mal sahibi olmanizi; onlardan fazlanizin olmasini istemezler. Gozumle gördüğüm o kadar cok ornek var ki.. Belki farklidir bazilarinda bilmem.. Buralarda boyle. Evlilik bana ilk bunu ogretti. Borcun olsun zorda ol bayilirlar. Mal sahibi olmaya kalk hemen kulis baslar.
Sonuçta sizde tapu kayinpeder uzerineymis. Onlar hak sahibi sayiyordu kendilerini, simdi sana kaptirmamak icin onlar ugrasacak...
Öyle oluyor da.Benim kv eşime bekarken araba almış, oğlumun arabası der ama ruhsat kv üzerine:)))
Biz evlenınce de sattı arabayı kendi hesabına aktardı parasını
bir de siz borç ödediğiniz halde mi böyle diyorÖyle oluyor da.
Bekarken hadi neyse. Evi ortak aldık biz. Ama o almış görünüyor. İyi borç ödedik. Napiim desin. Çevrem biliyor.
Kaynimla değil eltimle konuştum. O da laf lafı açtı küçük odayı bozup çocuk odası yapacak misin dedi . Ben de çocuk bi buçuk yaşına gelince falan ayircam belki o zamana kadar büyük bir eve geceriz küçük odanın mobilyalarini atmam gerekmez dedim konu böyle açıldıTAPU KP ÜZERİNE İSE BU İŞLERLE EŞİNİZ İLGİLENMELİ
MÜSADE ETMEYEBİLİR SONUCTA KENDİ EVİ
AMA EŞİNİZE ALINMIŞ BİR EV MADEM , EŞİNİZ BU DÜŞÜNCEYİ BABASI İLE PAYLAŞMALI
SİZ KAYNINIZLA NEDEN KONUSUYORSUNUZ Kİ?
Haksızlık görmesi çok saçma neticede yeni evin farkını siz ödemediniz mi ? Kendi de yenilesin mademGörümcemin de evi var. Üstüne değil. Bu ev yeni diye haksızlık olarak gördü.
bir de siz borç ödediğiniz halde mi böyle diyor
pes yani
sinir bozucu
Eşimin adına alınmamış çünkü kaynimin oturduğu evi ortak tapu olduğundan onun üstüne veremiyor KP. O yüzden esiminkini de onun üstüne veememis
Haksızlık görmesi çok saçma neticede yeni evin farkını siz ödemediniz mi ? Kendi de yenilesin madem
Tapu ayırmak zor bir iş değil önemli olan kp in buna niyetinin olması. Ama sanırım yapmaz böyle bir şeyi. Eğer yaparsa da kb ve eltinin tepkisine göre şekillendirmeyin hayatınızı. Cesareti olan girsin borca.
Ev yetersiz değil ama hem yatırım olsun istiyorum ben. Benim maaşı krediye yatiririz 5 6 yıl sonra iyi bir ev sahibi olmuş oluruz. Diğer türlü çocuk büyüyünce masraf artınca bu isteğim olanaksız olacaktır
Tapu ayrılmaz ise de eviniz şu anda bence gayet yeterlidir hiç maceraya girmeyin derim. 3-4 kişilik bir aileye 2+1 ev bana göre küçük değil. m2 olarak çok çok küçük değilse tabi.
Benim evim 75m2 şu an bize yetiyor tıkış tıkış değil hiç.
Evet doğru anlamissinizYanlış anlamadıysam kayınpederin 3 çocuğu var
Birisinde kendi yaşadıkları, diğerinde kaynınız, diğerinde sizin yaşadığınız 3 evleri var.
Doğru mu anlamışım?
Eğer 2 çocuk olsa idi iş kolaydı, kaynınızın oturduğu onun olurdu, sizin oturduğunuz sizin.Evet doğru anlamissiniz
Bu fikri eşimin bir arkadaşı söylemiş ona. Ama istediğimiz ev 450 bin civarı ve cesaret edemiyoruz sıfırdan eve girmeyeKira vermediğinize göre kira veriyo gibi peşinat biriktirin
Peşinatla bi eve girin o evide kiraya verin taksitlerin bi kısmını kira öder sizide zorlamaz.
Kredi sizi artık zorlamıyacağı zaman kiracıyı çıkartıp o eve geçersiniz.
Kaynim evlenmeden önce ona da bi ev alma niyeti var KP. İn. Sanırım haklısınızEğer 2 çocuk olsa idi iş kolaydı, kaynınızın oturduğu onun olurdu, sizin oturduğunuz sizin.
Şimdi 2 ev 3 çocuğa paylaştırılmaz.
Artık Allah gecinden versin, vefatlarını bekleyeceksiniz.
Bu fikri eşimin bir arkadaşı söylemiş ona. Ama istediğimiz ev 450 bin civarı ve cesaret edemiyoruz sıfırdan eve girmeye
Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?