Ev almak istiyorum ama...

cilekli_turta_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2016
117
77
28
35
Merhabalar, benim kp im sağolsun eşim askerden döndükten sonra ona ev almış ve bu ev biz evlenene kadar 3 sene boş kalmıştı. Fakat herkes bu evin eşimin olduğunu biliyordu. Evlendigimizden beri burada oturuyorum şimdi bi bebeğim var ve ev 2+1 ilerisi için küçük . Ben de çalışıyorum ve kredi cekip benim maasimla krediyi odeyelim 3+1 daha geniş bi ev alalım istiyorum. Bebeğim okula baslamadan borç bitsin istiyorum.
Sorun su ki kaynim aile apartmanında oturuyor kp.imin alt katında. Onların evi bizimkinden büyük olsa da daha eski. Satıp başka ev de alamaz aile apartmani olduğundan bi de sadece kaynim çalışıyor maddi olarak buna gücü yetmez.keşke yetse de çok daha guzelinde oturma Ben evi büyütme düşüncemi onunla paylaştım. Kendisini severim ve hiç kötü niyetim yoktu. Ama birden yüzü asıldı ve bakalım kp müsade eder mi tapu onun üstüne dedi ben şok oldum. Eşim babasıyla birlikte çalışıyor ve cok çabalıyor işi için kp.de onun bu gayretini görüyor . Eltim buna da bozulduğunu ima etmişti daha öncesinde çünkü kaynim da eşim ve kp ile birlikte çalışıyor. Sorum şu; sizce bu aşamada ben ne yapmalıyım? Ev fikrini ertelemeli miyim ? Eltimin kiskandigini düşünüyorum bundan sonra onunla bişey paylasmamali miyim bilmiyorum
Edit: KP. İm iş için çektiği krediye bizim evi ipotek göstermiş bu ipotek seneye kalkacak ancak. Yazmayı unutmuşum

Son düzenleme:
şimdi kıskanmış olabilir

gerçekten de kayınpeder razı olur mu demiş, haklı olabilir

zira görümcemin bir evi var kendi adına kayıtlı ama babası sattırmaz mesela

satar parayı çarçur edersin diye korkar

kredi çekip büyüteyim deyince de ödeyemezsen vs o da gider dedi

eşiniz ile konuşun böyle konuları elti, kp vs en son öğrensin yani

Başkalarının anlık tepkileri için, gelecek üzerine olan planlarinizdan neden vazgecesiniz?

Kimsenin düşüncesi için hayatınızdaki hiçbir şeyi ertelemeyin. Mantık çerçevesinde doğru gelen ne ise onu yapın derim.

Çok haklısınız ama ev almaya kalkınca eltimin ortalığı karistiracagindan çekiniyorum. Böyle bişey yaparsa ailede büyük sıkıntı çıkar. Eşim de bu yüzden pek desteklemiyor ev alma isteğimi. Bi de iş yeri için kp.im çektiği krediye bizim evi ipotek gösterdi ipotek bi seneye ancak kalkacak

eğer gerçekten geniş bir eve geçmek istiyorsanız bunu bu kadar dillendirmek yerine faaliyete geçirin.
yoksa kaynınızda eltinizde başınıza çorap örecek gibi.
herkesin kazancı ve hayat görüşü kendisine.
eşiniz bu durumda ne diyor önemli olan o ve yaptırım gücü nedir ailesine karşı?

Eşinize alınan evin tapusu niçin eşinizin üzerine değil anlamadım.

Eşiniz "OTURSUN, YAŞASIN" diye alınmış bir ev bence

Yoksa satsın, büyütsün, kiralasın vs gibi alınmamış.

Küçük geliyorsa ve oturmuyorsa başka eve çıkabilir, kiraya veya satın alarak. Ama o ev kayınpederinizin hala.

Eşim ile konuştum o da abimin evi de bizim ev de babamın üstüne şimdi evi buyutursek tapu kimin adına olacak. Bize tapuyu verirse abime haksızlık olur dedi

Kayınpederinizle konuştunuz mu evi satmaya razı mı?
Aynı şeyi kaynınız yapmak istese sizde tuhaf karşılardınız bence.
Başkasının malına (kpnin) güvenerek ev almayın bence.

Görünürde ev eşinin, işin aslı o ev K. Pederinin ve ev üzerinde kaynın hak sahibi olduğunu düşünüyor.

Ola ki siz evi satıp üstüne kredi çekip büyük ev aldınız. O evin tapusu eşinize geçmez, kaynın istemez baştan. Sizin olmayan evin kredisini ödemenizi mantıksız...

Ödeyebiliriz aylık krediyi diyorsan hiç durma evini al....
Başkalarını da boşver...

Eşimin adına alınmamış çünkü kaynimin oturduğu evi ortak tapu olduğundan onun üstüne veremiyor KP. O yüzden esiminkini de onun üstüne veememis

Anlamadım kaynınızla mı paylaştınız yoksa eltinizle mi? Eşinizin bu planınızdan haberi var mı? Bence ne kadar samimi olursanız olun önce eşinizle paylaşı ve ailesi ile de o paylaşsın.
Tabi bir de tapu kp üzerine olduğundan o ne diyecek bakalım? Ya da yeni evin tapusu kimin üzerine olacak?

Kaynimin bu konuda söz sahibi olacağını sanmıyorum kp tamam derse o bişey demez ama eltimden supheliyim

Daha eşinizle ortak bir paydada buluşamamışken başka insanlara bu planlarınızdan çok bahsetmeyin bence. Önce eşinizin sizin tarafınızda olacağından emin olun. Sonuçta ne de olsa ev eşinizin üzerine değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…