- 22 Ocak 2021
- 1.603
- 5.811
- 108
- Konu Sahibi lou salome
Benim elimde nakit para olsa bile şuan ev almam. Ev fiyatları gereksiz derecede yüksek. Kredi için de faizler çok yüksek. Ben olsam almam yani. Alırsanız size hayırlı olsun :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bankadan değil ama başka bir yerden borç alabilecek durumunuz var mı?memleketimden ev almak istiyorum. Ev 2+1 müstakil bir ev. Zemin katta amerikan mutfak ve salon, üst katta (1.katta) iki oda ve banyo, 2.katta teras var. Bir de bodrum kat var, eksi bir, orda da banyo ve yüklük şeklinde dolap var.
İşçiliği iyi, sevimli bir ev. Yüzölçümü çok büyük değil ama baktığında dört katlı olmuş oluyor.
Artıları: fiyatı 390 bin, mahalle trend bir mahalle, değer kazanır, komşular iyi
Eksiler: üçte birini peşinat verip kalanı kredi çekeceğim. Ayda 6 bin ödeyecek şekilde. Faiz çok olmayacak böylece ama faizler şu an zaten yüksek. Peşinatın bir kısmı altın, altın ileride değer kazanacak, o zaman kafamı duvara vurur muyum, beklesem evi başkası alır.
Alıp kiraya vermeyi düşünmüyorum. Belki ilerde biz bile yaşayabiliriz içinde.
Saçma bir hareket mi ne dersiniz, kafam karışık
Altın borç almaktansa bankadan kredi çekmek daha mantıklı. Çünkü son yıllarda altın uçtu .her yıl ikiye katladı. Burda çok konu açıldı altın borç alanlar pişman oldu. Bankada aylık odedigin miktar belliBankadan değil ama başka bir yerden borç alabilecek durumunuz var mı?
Örneğin aileden altın borcu alıp bir sene sonra geri ödemek gibi
Bankada ne kadar az borç olursa o kadar iyi
Katılıyorum benim çevremde de var ev alırken borç olarak altın alan var kredi çekmeyip ama çok pişmanlar bence borç alınacaksa altın olarak alınmaz en azından kredide ne ödedigin belli sabit kalıyor.Altın borç almaktansa bankadan kredi çekmek daha mantıklı. Çünkü son yıllarda altın uçtu .her yıl ikiye katladı. Burda çok konu açıldı altın borç alanlar pişman oldu. Bankada aylık odedigin miktar belli
Aslında tam tersi, faizler yüksek olduğu için evlerin fiyatları uygun ama satış cok az. Faizler düşerse, herkes kredi çekip ev alacağı için, haliyle evlere talep artacağından ev fiyatları yükselirBenim elimde nakit para olsa bile şuan ev almam. Ev fiyatları gereksiz derecede yüksek. Kredi için de faizler çok yüksek. Ben olsam almam yani. Alırsanız size hayırlı olsun :)
Çok sağolun. Ben de öyle düşünüyorum. Bir laf var ya, akıllı düşünürken deli yol alırmış diye. Evim bir iki yıla değer kazansa yeter banaBence karşılayabilecekseniz mutlaka alın. İnsanın kendi başını sokacak bir çatısı olması, Hele ki kendine ait arazisi olması çok çok mantıklısizin için hayırlısı olur umarım.
Evet işte. Faizler düşsün diye beklersem evin fiyatı artacak değil mi.Aslında tam tersi, faizler yüksek olduğu için evlerin fiyatları uygun ama satış cok az. Faizler düşerse, herkes kredi çekip ev alacağı için, haliyle evlere talep artacağından ev fiyatları yükselir
Çok doğruKrediyi şimdi yüksekten çekersen, düştüğünde gidip yapılandırma yaparsın iner onlar.
Altı için zararda değilsen satmalısın çünkü altın yükselirken evler yerinde durmuyor.
Buradan 5 lira kar yapayım derken evlere 50 bin gibi rakamlar konuluyor.
Alınmış alınmıştır.
Ben olsam alırdım :)
Tamamdır. Öyle yapayım :)Bir de kredi almadan önce tüm bankalarla görüşmeye çalışın, biz de araç alırken reklamlara aldanıp ilk ing ye gittik ordan çektik, sonra bir araştırdık ki ziraat en uygun krediyi veriyormuş, krediyi taşımak zorunda kaldık, ödediğimiz masraf da zarar hanemize yazıldı
Arkadaşların da dediği gb faizler düşünce fiyatlar artıyor, bizim 1,5 sene önce 250bin tl ye aldığımız ev şu an 500bin tl oldu, bu sene almaya kalksak asla alamazdık bu evi. Fazla düşünmeyin alın gitsin diyorum
Ben olsam Amerikan mutfak ev almam çok zor olduğunu düşünüyorum
Bizim ev amerikan mutfak
Hiç zor değil:)
ŞahaneBizim aylık ödeme 3500 du
Yapılandırma yaptık 3000 e düştü
Evi 265 aldık şimdi 500 oldu
Yesa bunu bende çok merak ediyorum.
Açar mısın biraz.
Artıları eksileri neler mesela açık mutfağın ?
Şehir de güzel bir şehir. Deniz görmüyor ama dağa bakıyor. Etrafı açık ferah. Evin içi modern
Başlıyorum canım
Artilari
1. Oğlum gözümün önünde takılırken ben yemek.bulasik hazırlık her şeyi hallediyorum.
2. Arkadaşlar gelince sohbet muhabet edip hazırlıkları yapıyorum.
Tek eksisi
Toplu durması gerekiyor yoksa hoş görünmüyor
Mesela ayrı mutfak olsa dağınık da olsa çekersin kapıyı ama bu da zor gelmiyor bana..zaten temiz boş tezgah severim:)
Yok yemek yapınca kokuyor sınıyor falan çok diyorlar da aspiratör ac, cam ac hemen gidiyor koku ben o konuda sorun yaşamıyorum