ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

kurduğun denklem sizi daha çıkmaza sokabilir 600 civarı aylık kredi ödesen 50.000 e 10 yıl sürer bu da 10 yıl sadece karın tokluğuna yaşıycaksın demek ve çocuk sahibi olamıycaksın demek, bu da ilişkinize hayatınıza yazık demek, imkanın varsa hemen çalışmaya başlasan ve de 1-2 yıl daha para biriktirip sabretmen lazım sanırım yoksa çok zorlanırsınız gibi gözüküyor,

ev almak gerçekten kolay değil. ben 2 sene önce ev aldım ama hala belimi doğrultamadım.sizin gibi elimizde 23 binliramızda yoktu.beş kuruş para yokken tamamen ev sahibime kızdım diye bu evi aldım.haa kötümü etttim asla. iyiki almışım diyorum. tamam öyle çok lüks yaşayamasamda bir evim var. iki sene içinde 22 binlira ödemişiz.ben eğer kirada otursaydım bu 22 binlirayı asla biriktiremezdim. eşimde bende çalışıyoruz. ilk önce sende güzel bir işe gir. biz evi alırken eşim ve ikimizin maaşları baz alarak vermişlerdi krediyi. sende sigortalı bir işte çalışırsan maaş bodrolarının ikisini birlikte götürüp rahat rahat istediğiniz krediyi çekebilirsiniz. ama diğer arkadaşların dediği gibi sadece o krediyi çekmek ilede olay bitnmiyor . bunun tapu bedeli, banka dosya masrafları,elektrik,su, doğalgaz abonmanlıklarıda var.kafadan 7 binlira ayır. e bide ev eşyaların olacak.inşallah Allah isteğine göre verir.ev ev üstüne olmaz bunu çok iyi biliyorum....

bizim şu an oturduğumuz ev kira ve 450 tl.. evsahbi 80 bine satıyor istanbuldayız bide düşün evde kötü bi ev değil.. ama ben çalışmadığım için daha almaya cesaret edemiyoruz. inşallah yakında bi iş bulurumda bende evsahibi olurum:1: canım sana gelince sen de en azında bi sene çalışıp para biriktrmelisin. daha bu evin eşyası var. ev parasından hariç bi 15 binde eşyalar için ayrılmalı. benim Allahtan eşya derdim yok aldrmıştım hepsini borçlarııda bize kalmadı kayınvalidemler ödüyo.. yani bize düşen para biriktrip ev almak:1:

kızlar biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum bu evde yaşadığım her sıkıntıya nasıl çare bulmalıyım size danışmak için üye oldum çünkü çok büyükbi çaresizlik ve çıkmaz içindeyim...lütfen bu konularda konu açınca kimse beni yadırgamasın öncelikle bunu belirteyim çünkügerçekten çıkmazdayım eşim beni anlamıo biliosunuz...birtek siz varsınız...güzel akıllarınızla bana yol gösterirseniz belki eşinin ailesiyle yaşayıpta sıkıntı çeken birini kurtarmaya vesile olursunuzki ben burda derman bulacağıma inanıyorum rabbimden sonra...eşime biranönce ev aldırma peşine düştüm..kiraya asla çıkmıyor .....şimdi ben diyorum ki 23 bin altınlar var...50 bin eşimçekse ki eşime o krediyi verirlermi bilmiyorum bunu da size soruyorum...eşim vermezler diyor birara verirler ipotek ettirince diyodu şimdi kredi çekmekten vazgeçti ailelerin verdiği gazla para biriktirmeye karar verdi...neyse 50 bin çekse 73 bin falan oluyor 10 da aileler yardım etse 83 milyara bulunduğumuz şehirde süper lüks daireler var burda evler ucuz...eşim 1100 alıyor bende girsem bir 600 -700 lük işe girsem olmadı 500 e 400 e de razıyım ...eşimin aldığı maaşla 650 falan kredi ödesek kalıyo eşimden 450 ...600 de ben alıyorum desek 1050 tl bize kalıyor .....kikendimizi toparlayana kadar kaynanamlarla yeme içme bir olur yatmaya gideriz bitekk böylece masrafları en aza indirmiş oluruz...ayağımızıda yorganımıza göre uzatsak bütçeye göre yaşasaksöyleyin bana geçim olmazmı ...çocukda yapmasak toparlayana kadar...benimde psikolojim düzelse....sizce mantıklı değilmi benim düşüncem bu ama eşime anlatamıyorum....bana kredi vermezlerdiyor ...birara aynen bu dediğimi yapacaktı karar almıştık aileler duydu ve vazgeçirdiler onu lanet olsun ki..lütfen bişeyler deyin akıl akıldan üstündür.....ben kurtulma yolları arıyorum...düzenimi kurmak istiyorum....psikolojikmen çöktüm beden olarak da ayrıca ..hergören noldu sana yaa diyor....lütfen biakıl

kendimi biraz anlatayım. Belki fikir olur. 3 yıl önce evlendik, eşya borcumuz yoktu. 400 ev kirasıydı 150 de aidat/yakacak = 550 tl. her ay vermek zor geldi. 30000 düğünden kalanlar vardı ailelerden 10000'er TL yardım aldık 50000 tl topladık. bi ev beğendik 120000 tl idi o zaman. 70000 tl çekmemiz gerekiyordu fakat hastalık olur veya kombidir falan lazım olur derken 83000 tl çektik. eşim ve ben çalışıyoruz. 1130 TL aylık taksit ödüyorduk. elimizde pek kalmıyordu çünkü hem maaşlarımız düşük hem de her zaman ayağını yorganına göre uzatamıyorsun. gençsin yemek içmek gezmek istiyorsun. neyse bir sene sonra maaşlarımız biraz artınca ve faizler düşünce kredi yapılandırdık. 10 yıllık çekmiştik 2 yıl seneden düşürttük yani 8 yıllık gibi oldu. ödemelerimiz 150 tl arttı. çabuk bitsin diye yaptık ama yine ay sonunu zor getiriyoruz zaman zaman. kaldı 5,5 sene :) Allaha çok şükür, kendi evimizi ödüyoruz diye avutuyoruz kendimizi. Ama bu işler tamamen cesaret işi. Cahil Cesareti diyelim. Ama iyi düşünüp taşının, ilk zamanlar biraz zor geçiyor. biz bebeği bile erteliyoruz hala. 3 yıl oldu :) daha ne kadar erteleyeceğiz bilmiyorum ama ay sonu elimizde ne kadar para kalacağına bağlı sanırım. :):30:

valla kızlar hayat giderek zorlaşıyo, tek maaşla ev almak falan hayal oldu artık, benim babam tek maaştı işçiydi gayet rahat yaşıyoduk şimdi işçi memur esnaf hepsi tam takır, Allah hepimizin yardımcısı olsun, insanlar resmen hayatlarını erteliyolar yaa ev için, çocuk isteyen yapmıyo, tatile gitmiyo,keyfi bişey yapmıyo insanlar, 40-50 yaşına geliyosun tamam borç bitti diyosun o zamanda 20'li yaşların hevesi kalmıyo,offf
çocuğum olduğunda 2 sene ücretsiz izin alırım diyodum bizde şark bitipte kredi çekersek ve Ankaradan ev alırsak nereye alıyosun 2 sene izni, 1 sene yeter diyorum,yinede bugünümüze şükür

senin daha işin yok işin olsa bile ne kadar maaş verecekleri belli değil hadi maaşı iyi diyelim özel sektör yarın öbür gün çıkarmayacakları ne malum
elde avuçta bişey yokken eve kalkışmak insanı çok yıpratır bence

evet borca girmeden bişey elde edemezsiniz ama bi dayanağınız olması lazım iş garantisi maaş garantisi gibi
öyle eve yatmadan yatmaya girerim masraf olmaz gibi düşünme elbet masraf çıkıyor

benim fikrim işe gir para biriktir biraz daha birikimin olunca çıkın ayrı eve
zaten bütün gün işde olacağın için sorunların da azalır

valla konunu bılıyorum da
ev alacaksın
beraber yıeyceksın :S
yakınından ev alacaksın yanı akıllanmadınmı

valla kızlar hayat giderek zorlaşıyo, tek maaşla ev almak falan hayal oldu artık, benim babam tek maaştı işçiydi gayet rahat yaşıyoduk şimdi işçi memur esnaf hepsi tam takır, Allah hepimizin yardımcısı olsun, insanlar resmen hayatlarını erteliyolar yaa ev için, çocuk isteyen yapmıyo, tatile gitmiyo,keyfi bişey yapmıyo insanlar, 40-50 yaşına geliyosun tamam borç bitti diyosun o zamanda 20'li yaşların hevesi kalmıyo,offf
çocuğum olduğunda 2 sene ücretsiz izin alırım diyodum bizde şark bitipte kredi çekersek ve Ankaradan ev alırsak nereye alıyosun 2 sene izni, 1 sene yeter diyorum,yinede bugünümüze şükür

Güzelim tek kısının calısmalsıyla gecınmek hayal olduyu gec ıkı kısı ortalama bı maasla bıle bırseyelr yapabılmek mumkun degıl ınanamaıyorum
ev alacaktık o kadar baktık ettık bı turlu cesaret edemedık 30-40 bın pesınat vardı
sonra babamın evıne gecelımd edık ıcıne tadılat yaptık bılmem ne bır kredı daha vardı suan yenı ev e tasındık
pesinat dedıgımızın bır kısmı benım bır kısmı onun aılesındendı , dıge rkısımda dugunden kalan
ne oldu 27 bın borclandık
2 sene
elımıze kalan her ay para 200 lıra :S
gecınmeyeceyız
aılelerde yardım etmedı yanı maddı olarak her ıkı aılede 500 lıra gıbı ortaya yardımları oldu manevı olarak cok ılgılendıler
ama muhtemelen bıze vermeyı dusunduklerı parauyıda artık vermeyecekler neyse sımdı bılezık bozmaktan baska care yok
ve ben sureklı dusunuyorum bız neden calısıyoruz :S
ıstedıgını gıyıp ıstedıgını yıyemedıkten sonra ınan anlamıyorum

Bana mantıklı gelmedi
Ev almayı düşünmeniz normal ama eşimin ailesinden kurtulmak istiyorum derken 10 bin verseler, durumumuz düzelene kadar yine orda yesek gibi şeyler düşünmeniz çok tuhaf

23 bin altınlarınız varmış, 50 de kredi çekelim diyorsunuz.. 10 binde aileler verse 83 bine yaşadığınız şehirde çok lüks daire alırız diyorsun.. 10 bin de isteme kimseden kendi kendinize 73 bine çok lüks olmasa da bi dair alın...

Ben işe girersem şu kadar alırsamla bi işe girişmeyin, önce iş bulun sonra borca girin.. Dereyi görmeden paçalar sıvanmamalı..

Eşin isterse 50 çekebilir ama isterse.. :34: Banka aldığınız eve ipotek koyar hepsi bu, taksit aksatmadığınız sürece de o ev sizindir..

Ama şu hala onlarda yeme içme yok 10 bin isteme fikrinden vazgeç, yoksa ayrı eve de geçsen yine aynı şeyleri yaşarsın
Durumunu düzeltene kadar onlarda yeme içmeyi merdiven olarak kullanırım sanma, bu duruma alışırlar hep isterler eşinde belli ki ailesini dinler yine..

Güzelim tek kısının calısmalsıyla gecınmek hayal olduyu gec ıkı kısı ortalama bı maasla bıle bırseyelr yapabılmek mumkun degıl ınanamaıyorum
ev alacaktık o kadar baktık ettık bı turlu cesaret edemedık 30-40 bın pesınat vardı
sonra babamın evıne gecelımd edık ıcıne tadılat yaptık bılmem ne bır kredı daha vardı suan yenı ev e tasındık
pesinat dedıgımızın bır kısmı benım bır kısmı onun aılesındendı , dıge rkısımda dugunden kalan
ne oldu 27 bın borclandık
2 sene
elımıze kalan her ay para 200 lıra :S
gecınmeyeceyız
aılelerde yardım etmedı yanı maddı olarak her ıkı aılede 500 lıra gıbı ortaya yardımları oldu manevı olarak cok ılgılendıler
ama muhtemelen bıze vermeyı dusunduklerı parauyıda artık vermeyecekler neyse sımdı bılezık bozmaktan baska care yok
ve ben sureklı dusunuyorum bız neden calısıyoruz :S
ıstedıgını gıyıp ıstedıgını yıyemedıkten sonra ınan anlamıyorum

Ev kredi borcu bitsin alacaklarımın yarısı aklımda değil :) kaybetçem kendimi alış-veriş yaparken... Ahtım var:10::10::10::10:
bu değil, bu hiç değil yapmıycam, bunların hepsi deyip fiyat bile sormadan alcam kısmet olur da bitirirsek :)

Kadere katılıyorum
Adamlar zaten ayrı eve çıkmanızı istemicekler bide üstüne hem borç verirler hem yeme içme bir olur gibi düşünürsen ellerinde koz olur, madem gücünüz yok çıkmayın derler eşininde aklını çelebilirler gibi, önce işe girip geliri gideri ortaya dökmek gerek, ama şu da var işe girdin diyelim kenara para atabilecekmisiniz yoksa para o evde buhar mı olacak, hali hazırda eşin biriktirebiliyomu

çok bunaldıysan 1+1 alın derim ben. böylelikle borca ffazla girmeden kendini kurtarırsın.sonrada birikim yapıp orayı satıp büyütürsün evi

Ev kredi borcu bitsin alacaklarımın yarısı aklımda değil :) kaybetçem kendimi alış-veriş yaparken... Ahtım var:10::10::10::10:
bu değil, bu hiç değil yapmıycam, bunların hepsi deyip fiyat bile sormadan alcam kısmet olur da bitirirsek :)

ay sende benimle aynı kafasın. benimde borcum bitsin herşeyi alıcam diyorum benimde ahdım var bir adet altın kalın bilezik.eşime söylüyorum şu evin borcu biterse kendi maaşından bana bir adet bilezik yapacaksın diyorum. hatun senin istediğin bilezik olsun yeterki diyo. dünyaları sercem önüne:16:
ahhh şu genç yaşta girdik borç altına ama Allahım büyük. yardım ediyor bişekilde:46:

Kadere katılıyorum
Adamlar zaten ayrı eve çıkmanızı istemicekler bide üstüne hem borç verirler hem yeme içme bir olur gibi düşünürsen ellerinde koz olur, madem gücünüz yok çıkmayın derler eşininde aklını çelebilirler gibi, önce işe girip geliri gideri ortaya dökmek gerek, ama şu da var işe girdin diyelim kenara para atabilecekmisiniz yoksa para o evde buhar mı olacak, hali hazırda eşin biriktirebiliyomu

Zaten bi kere çelmişler eşinin aklını Nemesis
Bu yüzden 50 kredi vermezler bana diyormuş, halbuki verirler yeter ki sen başvuruda bulun ve teminat olarak bi ev göster
Bizde öyle kredi aldık, yoksa bankacı babamızın oğlu değildi yani..

Konu sahibi genelde varsayım üzerine konuşuyor ama ayrı eve çıkmanızın bi farkı olmayacaksa yine onlarda yiyip içecekse bence pek bi işe yaramaz, eşi ikna olsa bile..

Ayrı eve çıktığın zaman herşeyin ayrı olmalı ki aradığın huzuru ya da kendi evinde söz sahibi olabilesin
Belki konu sahibine göre bi 10 binden ne olacak der ama öyle olmaz o işler, biz yardım etmesek ev bile alamıyodunuz, bizde yedip içtinize kadar dönebilir.. Az olsun öz olsun sadece kendi alın terin olsun diye düşünüyorum
Bir de dediğim gibi önce iş bulmalı, iş olmadan borca girilmemeli
Ve geçim sanıldığı kadar kolay birşey değil, tek başına ipleri eline alınca daha bi farkına varacak

Zaten bi kere çelmişler eşinin aklını Nemesis
Bu yüzden 50 kredi vermezler bana diyormuş, halbuki verirler yeter ki sen başvuruda bulun ve teminat olarak bi ev göster
Bizde öyle kredi aldık, yoksa bankacı babamızın oğlu değildi yani..

Konu sahibi genelde varsayım üzerine konuşuyor ama ayrı eve çıkmanızın bi farkı olmayacaksa yine onlarda yiyip içecekse bence pek bi işe yaramaz, eşi ikna olsa bile..

Ayrı eve çıktığın zaman herşeyin ayrı olmalı ki aradığın huzuru ya da kendi evinde söz sahibi olabilesin
Belki konu sahibine göre bi 10 binden ne olacak der ama öyle olmaz o işler, biz yardım etmesek ev bile alamıyodunuz, bizde yedip içtinize kadar dönebilir.. Az olsun öz olsun sadece kendi alın terin olsun diye düşünüyorum
Bir de dediğim gibi önce iş bulmalı, iş olmadan borca girilmemeli
Ve geçim sanıldığı kadar kolay birşey değil, tek başına ipleri eline alınca daha bi farkına varacak

Banka bu etine buduna bakmadan ne istersen veriyolar valla, ödeyemezse zaten donuna kadar alırım bi şekilde tahsil ederim diyo adam, devir böyle, benim eltimin evi ayrı ama apartmanlar karşı karşıya, maddi yardım aldıkları için kv o eve alınan pirince bulgura bile karışıyomuş, maddi yardım alındığı müddetçe ev ayrı olmuş bişey ifade etmiyo yani

evet ınankı bende yanı
borc bıtsın bende kendımı kaybedecegım hatat 1 lıra ıle kendıme alısverıs yapacagım sırf 4 aylık evlıyım 8 ay nısanlı kaldık
uzun suredır hep ev evın ıcıne bıseyler yaptık dugunden sonra dugun borcu kaldı tam bıttırdık derken yenı eve gırıstık 10 gun oncve eve tasındık ama hayat cok pahalı artık sanırım
para bırıktıren ve bır yandan ev ve araba sahıbı olan ınsanlara ımrenmemek elde degıl

inşaat sektöründe olduğum için az çok bilgim var, şimdi kredi olayı konut kredisi olarak çekebilirsiniz yada bazı büyük müteahhit firmalar yada emlak ofisleri bi kısmı peşin kalanı elden taksit şeklinde ev satıyorlar. evi daha uyguna getirmek istiyorsanız güvenilir bi müteahhit firmanın inşaatına temelden girin derim size en az 15 20 milyar kar sağlar. bitmiş evi 100bine satıyorlarsa temelden alınca 75 80 e fln satarlar pazarlıkla:) bunları bi araştırın eşinizlede paylaşın

Ev almakla iş bitse iyi.
Kayınvalidenin yanında kalıyosun, tam teşekküllü eşyan var mı.
83 bin diyosun ama buna bi de tapu işleri bilmem ne, ev eşyasını koy 100 den aşağı olmaz

Çok aceleci davranıyosun, anlıyorum seni bi an önce kurtulmak istiyosun ama acele işe şeytan karışır.
Ne kadar acele edersen, ille de olsun diye ısrarcı olursan o iş olmaz güzelim..Bunu kafanın b köşesine yaz..
Öyle pat diye olmaz bu işler, yavaş yavaş..
Sen bi işe gir hele, zamanla rayına oturur.

Back
X