ev almanın en kolay yolu nedir kızlar

Banka bu etine buduna bakmadan ne istersen veriyolar valla, ödeyemezse zaten donuna kadar alırım bi şekilde tahsil ederim diyo adam, devir böyle, benim eltimin evi ayrı ama apartmanlar karşı karşıya, maddi yardım aldıkları için kv o eve alınan pirince bulgura bile karışıyomuş, maddi yardım alındığı müddetçe ev ayrı olmuş bişey ifade etmiyo yani

Evet hatta sürekli gerek tv de gerek sms le, türlü türlü kredi reklamı yapılıyo
Koşul filan da yok üstelik
Konu sahibi burdan bile yola çıkarak eşinin 50 bin vermez bana banka demesine inanmamalı

Evet benimde çevremde o tür yeme içme bir ya da maddi destek alan aileler var
Böyle şeyler gördüğümden ayrı eve çıkacaksan borcunu da yeme içmeni de kendin sağla diyorum, aksi halde belki kendi evinde Uyuyacaksın ama huzurla mı ? Orası tartışılır.. aranızda geçenler ve bak yine bana kaldınız bende yiyip içiyosunuzlar onu almayın borcunuz var ( kendileri de 10 bin veriyo ya ) deme hakkını kendinde bulurlar :34: diyorum..

Gözünüzü bir kere karartmışsınız, ikinci kez karartmayın derim ben.
Okuduğum kadarıyla 10 yıl ödemeler, 650- 750 tl aylık taksitler bana çok yıpratıcı geldi.
Eğer karı koca başbaşa verdiyseniz kendinize hedef koyun. Her ay 500 tl şu anda kenara koymayı deneyin 6 ay kesintisiz bakalım gidişat nasıl olacak.
Bu arada ufakta olsa kazançlar edinmeye bakın.
2 farklı part time iş olabilir, cafede ,marketlerde, elektronik eşya mağazalarında, hızlı satış mağazalarında ,eve verilen tül işleri, elinizden geliyorsa el işi, havlu kenarı gibi işler yapın.
Hiç olmadı etrafınızda çalışan hanımlar varsa haftalık temizlik veya bebek bakım işlerini düşünün.
Ne kazanırsanız bir 20 tl bile olsa kenara koyun.Acele davranmayın.
Evden uzaklaşmak için en hızlısından bir iş,aktivite bulun inş..

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 40-50 bin lirayada yuvanız yapabileceğiniz evler var.83 bin lira çok büyük bir mebla.
Onun yarı fiyatına eviniz olur inşallah ve belki bebek planlarınızı da fazla ertelememiş olursunuz.
Rabbim, Size en kısa zamanda nasip etsin çok huzurlu bir yuva .

Son düzenleme:
Banka bu etine buduna bakmadan ne istersen veriyolar valla, ödeyemezse zaten donuna kadar alırım bi şekilde tahsil ederim diyo adam, devir böyle, benim eltimin evi ayrı ama apartmanlar karşı karşıya, maddi yardım aldıkları için kv o eve alınan pirince bulgura bile karışıyomuş, maddi yardım alındığı müddetçe ev ayrı olmuş bişey ifade etmiyo yani

para verince evin içinde söz sahibide olmak istiyor çoğu kv. eltin kv denin evindemi oturuyor ?

Milletinin dırdırını dinlemektense azıcık aşım kaygısız başım en güzeli.

inşaat sektöründe olduğum için az çok bilgim var, şimdi kredi olayı konut kredisi olarak çekebilirsiniz yada bazı büyük müteahhit firmalar yada emlak ofisleri bi kısmı peşin kalanı elden taksit şeklinde ev satıyorlar. evi daha uyguna getirmek istiyorsanız güvenilir bi müteahhit firmanın inşaatına temelden girin derim size en az 15 20 milyar kar sağlar. bitmiş evi 100bine satıyorlarsa temelden alınca 75 80 e fln satarlar pazarlıkla:) bunları bi araştırın eşinizlede paylaşın

öyle alıncada ev ne zaman bitecek sıkıntısı var 3-5 sene oturulabilir duruma gelmesini beklicek, konu sahibi acil çözüm istiyo anladığım kadarıyla

para verince evin içinde söz sahibide olmak istiyor çoğu kv. eltin kv denin evindemi oturuyor ?

Milletinin dırdırını dinlemektense azıcık aşım kaygısız başım en güzeli.

yok canım kayınvalidemlerde aldıkları evi kredi çekip aldılar halen ödüyolar, karşı apartmandaki ev boşalınca eltimlere tutmuşlar apar topar, eltim kasiyerdi işten çıkmış iyice bağımlılar şimdi

yok canım kayınvalidemlerde aldıkları evi kredi çekip aldılar halen ödüyolar, karşı apartmandaki ev boşalınca eltimlere tutmuşlar apar topar, eltim kasiyerdi işten çıkmış iyice bağımlılar şimdi

inşallah en kısa zamanda iş bulur, kirada veriyorlar. başkasına muhtaç yaşatmasın Allah kimseyi.

kaynımın maaşı asgaridengösteriliyor bordroda normalde çok yüksek ama örneğin çalıştığı şirketin anlaşmalı bankası 100 - 110 bine kadar krediye onay verdi 50-60 alır yani rahat. Tapu banka , emlakçı kom. vss 6-7 bin ek düşünün artı taşınma masrafları vss.

ELTİN KIRADAMI OTURUYOR SIMDII?
ankaradalarmı onlar?

tüm yorumları okuyamadım ama senin konunda anlayamadığım birşeyler var.
Kaç yaşındasınız?

Yani ev almaya niyetleniyorsunuz, hatta ev almak/ayrı eve çıkmak (eski konunuzu hatırlıyorum) şuan hayatta ki en büyük gayeniz.
Ama ev almak için aileden, arkadaştan, mahallede ki bakkaldan, alt katta ki komşudan herkesten fikir topluyorsunuz ve sonra da her kafadan bi ses
çıkıyor diye şikayet ediyorsunuz.
Arkadaşım, nadem böyle bi isteğin var o zaman şunu yapmalısın;

Hemen bi işe gir, en acil tarafından.
Bir iki ay hem araştırma yap, hem de eşin eline para geçtiğini görsün, güvensin sana.
Hemen arkasından da ailelere biz ev almaya karar verdik 5-10 yardım edebilir misiniz? de.
Ve gözün kapalı dal.
Yoksa şöyle mi yapıyım, böyle mi alıyım, dur şuna da sorayım.. bu şekilde bırak evi kendi hayatınla alakalı başkalarının fikrine sabit kalmadan hiç bi konuda karar alamazsın.
Hep başkalarının fikrine göre yaşayamacağına göre...

Ben ev almadım ama eşimin geçmişten gelen çok borcu var, evime giren toplam para ortalama 3000 ama benim sadece borçlarım 3200 lira tutuyor.
Kiradayız, Nasıl geçiniyorsunuz dersen, her ay plan yapıyoruz.
Yani sen elini taşın altına bi sok hele, bak nasıl çözülecek herşey.

Millete de yapalım mı? değil, yapıyoruz deyin, yoksa hayatının sonuna kadar her kararında hep müdahele görürsün.
Fikirlerini al, ama kendi fikrine göre hareket et.
Yoruldum :51:

Kaç yaşındasınız?

Yani ev almaya niyetleniyorsunuz, hatta ev almak/ayrı eve çıkmak (eski konunuzu hatırlıyorum) şuan hayatta ki en büyük gayeniz.
Ama ev almak için aileden, arkadaştan, mahallede ki bakkaldan, alt katta ki komşudan herkesten fikir topluyorsunuz ve sonra da her kafadan bi ses

Bir iki ay hem araştırma yap, hem de eşin eline para geçtiğini görsün, güvensin sana.
Hemen arkasından da ailelere biz ev almaya karar verdik 5-10 yardım edebilir misiniz? de.
Ve gözün kapalı dal.
Yoksa şöyle mi yapıyım, böyle mi alıyım, dur şuna da sorayım.. bu şekilde bırak evi kendi hayatınla alakalı başkalarının fikrine sabit kalmadan hiç bi konuda karar alamazsın.

Ben ev almadım ama eşimin geçmişten gelen çok borcu var, evime giren toplam para ortalama 3000 ama benim sadece borçlarım 3200 lira tutuyor.

Millete de yapalım mı? değil, yapıyoruz deyin, yoksa hayatının sonuna kadar her kararında hep müdahele görürsün.

Doğru diyosun, millet-biz dahil- akıl verir elini cebine atmaya gelince çark eder herkes, önce kişi kendine güvenecek, tez elden işe girmen sanırım hepimizin ortak tavsiyesi

Borca girmeden bir şey sahibi olunmaz arkadaşım bence çekin kredinizi , borçumuz var bilinci ile daha dikkatli olursunuz harcamalarınız da Allah yardımcın olsun .

ay sende benimle aynı kafasın. benimde borcum bitsin herşeyi alıcam diyorum benimde ahdım var bir adet altın kalın bilezik.eşime söylüyorum şu evin borcu biterse kendi maaşından bana bir adet bilezik yapacaksın diyorum. hatun senin istediğin bilezik olsun yeterki diyo. dünyaları sercem önüne:16:
ahhh şu genç yaşta girdik borç altına ama Allahım büyük. yardım ediyor bişekilde:46:

ben kuruşu kuruşuna kıyafete ve ayakkabıya vericem. bilezikmiş kolyeymiş istemem. borç bitsin beni avm'lerde arayın :) :9::9::9::9: olsun genç yaşta ev sahibi olmuş olucaz ailelerimiz 40-50 yaşında kendi evlerini almış olurken biz 30 küsür yaşımızda ev sahibi olmuş olucaz. şükredelim. ve konu sahibi arkadaşıma da Allah bir an önce yardım etsin.

evet ınankı bende yanı
borc bıtsın bende kendımı kaybedecegım hatat 1 lıra ıle kendıme alısverıs yapacagım sırf 4 aylık evlıyım 8 ay nısanlı kaldık
uzun suredır hep ev evın ıcıne bıseyler yaptık dugunden sonra dugun borcu kaldı tam bıttırdık derken yenı eve gırıstık 10 gun oncve eve tasındık ama hayat cok pahalı artık sanırım
para bırıktıren ve bır yandan ev ve araba sahıbı olan ınsanlara ımrenmemek elde degıl

evet kuruşuna kadar kendime harcamayı düşünüyorum ben de :9::9::9::9:

olsun kendi evin olacak bir-iki sene sıkıntı çekersiniz ama sonra feraha ulaşırsınız. eviniz hayırlı uğurlu olsun, kredi mi çektiniz? kaç senelik? faiz oranınız nedir? hangi banka? ödemeleriniz ne kadara geliyor?

10 yıllık çektik 0,91'den 1 sene ödedik, sonra yapılandırdık 0,80'e düşmüştü faiz, sene de 8 seneye indi 1,5 sene daha ödedik. toplam 5,5 sene kaldı. 1230 ödüyoruz her ay TEB'den çekmiştik.

her ne kadar kayinvalideyle yasamak zor olsada,biraz daha dayanip bu durumu kullanabilirsin.soyleki,esinin ailesi ile oturdugunuz icin kira sorurunuz yok,diger masraflari ne kadar karsiliyorsunuz bilmiyorum ama en azindan paranizin yarisini biriktirseniz en gec 1 -2 senede elinize iyi para biriktirmis olursunuz.Belki banka kredisinede cok gerek kalmaz,yada cok cekmek zorunda kalmazsiniz.ikinizde calisaaniz,kira derdiniz olmadigi icin iyi para birikir diye dusunyorum.yazdiklarini okuyunca ilk bu geldi aklima,cunku diger turlu yapsan bayagi zorlanacaksiz.Biraz daha sabir ile asarsiniz bu durumu.

evet kuruşuna kadar kendime harcamayı düşünüyorum ben de :9::9::9::9:

olsun kendi evin olacak bir-iki sene sıkıntı çekersiniz ama sonra feraha ulaşırsınız. eviniz hayırlı uğurlu olsun, kredi mi çektiniz? kaç senelik? faiz oranınız nedir? hangi banka? ödemeleriniz ne kadara geliyor?

10 yıllık çektik 0,91'den 1 sene ödedik, sonra yapılandırdık 0,80'e düşmüştü faiz, sene de 8 seneye indi 1,5 sene daha ödedik. toplam 5,5 sene kaldı. 1230 ödüyoruz her ay TEB'den çekmiştik.

27 bın lıora borcumuz var :S
babamızın evını tadılat yaptırdık 2 senede 27 bın odenecek
aylık kredı tutartımız 1100 lıra
bıraz elede borcumuz var elden yanı :) sızınde hayırlı olsun kalan para ne kadart?

27 bın lıora borcumuz var :S
babamızın evını tadılat yaptırdık 2 senede 27 bın odenecek
aylık kredı tutartımız 1100 lıra
bıraz elede borcumuz var elden yanı :) sızınde hayırlı olsun kalan para ne kadart?

65000 ana para kaldı e tabi faizle birlikte ne kadar oluyo bilmiyorum hesaplamak lazım. 1280*65 ay :)

Ayrıca deprem oldu hissettik. var mı başka hisseden?:53:

Zaten bi kere çelmişler eşinin aklını Nemesis
Bu yüzden 50 kredi vermezler bana diyormuş, halbuki verirler yeter ki sen başvuruda bulun ve teminat olarak bi ev göster
Bizde öyle kredi aldık, yoksa bankacı babamızın oğlu değildi yani..

Konu sahibi genelde varsayım üzerine konuşuyor ama ayrı eve çıkmanızın bi farkı olmayacaksa yine onlarda yiyip içecekse bence pek bi işe yaramaz, eşi ikna olsa bile..

Ayrı eve çıktığın zaman herşeyin ayrı olmalı ki aradığın huzuru ya da kendi evinde söz sahibi olabilesin
Belki konu sahibine göre bi 10 binden ne olacak der ama öyle olmaz o işler, biz yardım etmesek ev bile alamıyodunuz, bizde yedip içtinize kadar dönebilir.. Az olsun öz olsun sadece kendi alın terin olsun diye düşünüyorum
Bir de dediğim gibi önce iş bulmalı, iş olmadan borca girilmemeli
Ve geçim sanıldığı kadar kolay birşey değil, tek başına ipleri eline alınca daha bi farkına varacak
ben zaten eşimin "bana kredi vermezler" demesine inanmıyorum yada acaba bilmiyorummu diye size danışmak istedim ama gördüğüm kadarıyla veriliyor..yeterki başvursun..bikaç ayönce neler diodu ipotek gösteririm verirler diodu şimdi birinden duymuş da maaşı azmılda vermezlermiş...
herşeyin ayrı olmasını canımdan çok istiyorum ama eşimi bu şekilde söleyerek kandırmaya çalışıyorum birden çekilelim o evden diyemiyorum işte malesefçok düşkünde bukadar düşkün olduğunu bilseydim zaten evlenmeden bi düşünürdüm iş arıyorum işte kara kara

inşaat sektöründe olduğum için az çok bilgim var, şimdi kredi olayı konut kredisi olarak çekebilirsiniz yada bazı büyük müteahhit firmalar yada emlak ofisleri bi kısmı peşin kalanı elden taksit şeklinde ev satıyorlar. evi daha uyguna getirmek istiyorsanız güvenilir bi müteahhit firmanın inşaatına temelden girin derim size en az 15 20 milyar kar sağlar. bitmiş evi 100bine satıyorlarsa temelden alınca 75 80 e fln satarlar pazarlıkla:) bunları bi araştırın eşinizlede paylaşın
topraktan yazılma olabilir işte bide onu diyim ama onada bişey bulur o şimdi kessin yani

Ev almakla iş bitse iyi.
Kayınvalidenin yanında kalıyosun, tam teşekküllü eşyan var mı.
83 bin diyosun ama buna bi de tapu işleri bilmem ne, ev eşyasını koy 100 den aşağı olmaz

Çok aceleci davranıyosun, anlıyorum seni bi an önce kurtulmak istiyosun ama acele işe şeytan karışır.
Ne kadar acele edersen, ille de olsun diye ısrarcı olursan o iş olmaz güzelim..Bunu kafanın b köşesine yaz..
Öyle pat diye olmaz bu işler, yavaş yavaş..
Sen bi işe gir hele, zamanla rayına oturur.
eşimdeöle dio cnm çok aceleediyon diyo babamlardaöle diyo ama işte ayrı düzen isteği bambaşkaymış..iş arıyorum bakalım

Evet hatta sürekli gerek tv de gerek sms le, türlü türlü kredi reklamı yapılıyo
Koşul filan da yok üstelik
Konu sahibi burdan bile yola çıkarak eşinin 50 bin vermez bana banka demesine inanmamalı

Evet benimde çevremde o tür yeme içme bir ya da maddi destek alan aileler var
Böyle şeyler gördüğümden ayrı eve çıkacaksan borcunu da yeme içmeni de kendin sağla diyorum, aksi halde belki kendi evinde Uyuyacaksın ama huzurla mı ? Orası tartışılır.. aranızda geçenler ve bak yine bana kaldınız bende yiyip içiyosunuzlar onu almayın borcunuz var ( kendileri de 10 bin veriyo ya ) deme hakkını kendinde bulurlar :34: diyorum..

zaten inanmıyorum ki vermezler demesine o yüzden bu konuyu açtım..bu tarz şeylerden hiç haberim olmadığı için de size sorayım dedim...10 bin olayını en yüksek ihtiamlle yazdım yoksa vermeselerde alırız ben razıyım en azından ama eşim biraz güzel ev istio ben ona zeminkat bile teklif ettim

öyle alıncada ev ne zaman bitecek sıkıntısı var 3-5 sene oturulabilir duruma gelmesini beklicek, konu sahibi acil çözüm istiyo anladığım kadarıyla
evet cnm acillllllllllllllllllllllll
Kaç yaşındasınız?

Ve gözün kapalı dal.

ben 23 e gircem pazartesi
eşim 25 e gircek ..tamam yaşımız ev almak için küçük ama bilmiorum bişeleryapmak hayatımı kurtarmak istiyorum
ondan bundan fikir almak konusunda çok haklısınız..nezaman ailelere dedim biz kredi çekip ev alcaz yazın diye nolduysa eşim caydı..kimsenin haberi yokken süperdi ikimiz anlaşmıştık birden bnu yapıcaktık çıkacaktık karşılarına biz ev alıyoruz dicektik para da istemicektik ama kiraya vericektik evi 1 sene en fazla 2 sene durucaktı kirada biz topalana kadar...sora biz geçcektik bende evim var die mutlu olucaktım.amaşimdi hayalerim hayal oldu eşimi vazgeçirdiler
bundan sonra aslaaaa eşimle aldığım kararı kimseye anlatmam

canım 3 yılnekadar biriktirdiniz peki
birikiyormu para sende çalışıyomudyun eşinin maaşı neydi
kefilide ayarlarız yaa babalardan birini artık kefilinde maaşına bakılıyormu
50 binieşimle hesapladık 650 ödenio canım 10 yıl..
iş işişallahım inşallah bulurum o dediğin siteye bakıcam cnm
biraz daha peşinat tabiki çok iyi ama ben dayanamıyorum ölüyorummmm başkada bişey yok cnm

canım bizim aldığımız ev 140bin civarıydı o yüzden peşinatı falan sizinkinden çok fazla etti,fakat şunları söyleyebilirim 5bin masraf+komisyon verdik zaten onu kafadan yaz kredi çekeceğin zaman tam 5bin olmasada, sen 80bin civarı bir ev düşündüğün için söylüyorum 3bin gibi bir para bankanın çıkardığı masraf artı komisyona gider, ben öğrenciydim fakat burslu okudugum için zararım değil faydam dokundu aslında:) bu sene bitirip çalışmaya başlicam inş o zaman daha rahat öderiz, birde eve taşınırken giden masraflarda küçük küçük birikiyor, taşınma, varsa tadilat, büyük eşyaları geçtim minicik eşyalar bile sorun oluyor alırken çünkü elindekini peşinata ve taksitlere veriyorsun bence yaza kadar biraz daha biriktirseniz çok şey farkeder, ben o anlamda 2 senede evin ihtiyaclarını ancak tamamladım, terlikti çamaşır sepetiydi kilimdi derken o kadar çok ihtiyaç çıkıyorki sorma :) bence yaza kadar biriktirir alırsınız evi canını sıkma zaten bu kış ayında eve taşınmak mantıklı değil düşünsene faturaları mı ödeyeceksiniz taksitlerinizimi? en güzeli yazın taşınmak olur.

Back
X