ev almayı düşünüyoruz bir bakın lütfen

Eşinizin maaşı iyi ama siz çalışıyor musunuz?
Çünkü işin içine kredi girip bir de üstüne 2 çocuk olunca,
biraz zorlanırsınız.

Biz ikimiz de çalıştıgımız ve evimize yaklaşık 5000 girdiği halde çok zorlandık.
İlk zamanlardı tabi...
Şimdi biraz rahatladık Allah'a şükür,
üstüne bir de geçen sene kredi çekip arabamızı yeniledik...

Ama çocuklar küçükken girmeniz daha iyi...

80 bin liraya aylık 2500 çok fazla.
Kaç yıllık düşünüyorsunuz?

Bankaları iyi araştırın.
Çünkü bir de kredi masrafları oluyor.

Biz 65 bin liraya 6 bin lira masraf ödedik yaklaşık 5 yıl önce.
Gerçi biz krediyi çekerken faizler çok yüksekti.

Son düzenleme:
eşim özel bir fabikada elektrik mühandisi..senede 2 kere zam alıyor normal oranda
ben calışmıyorum malum 2 tane kücük cocuğum var...
eşim ve ben maaşın 2.500 tlsini krediye ayıralım diyoruz geri kalan 1.500 bize yeter
ilk zamanlar bilki zorlanırız ama zam oluyor senede 2 kere rahatlarız

yılları az hesapladınız sanırım cunku aylık odemesı yuksek ancak aldıgınız maas ıyı
olabılır gıbı geldı bana

bursa'nın neresinde yaşıyorsunuz..?
bende bursa'dayım..
burda ev fiyatları o kadar varmı...:26:

arkadaşlar biz 130bin civarı ev düşünüyoruz sıfır olası lazım değil yaptıracaz lazım gelen yerleri mutfak özellikle
30 bin paramız var 20 binde ailem verecek...yani 80 bin kredi cekeceğiz
aylık 2500 ayırıyoruz krediye ama kac yıl sürer bilmiyorum 4-5 sene de bitirmek istiyoruz
henüz banka ile görüşmedik ceken arkadaşlarla görüştük fikir alıyoruz faizler nasıl nasıl aldınız gibisinden

bursa de beşevlerden almayı düşünüyoruz

Ben farklı bir yorum yapayım eğer 30.000 TL. yi bir yılda biriktirmemişseniz aylık 2500 ödeyemezsiniz. Niye derseniz aylık 2500 *12 = 30.000 TL. demekki her ay kenara 2500 koyamamışsınız , eee 2500 koyamazken 2500 ödemeyemezsiniz.

Para ne kadar gelirse o kadar gidiyor, o yüzden önce giderleri hesaplayın. Bursa şartlarını bilmiyorum ama sonuçta tüp, doğalgaz, elk, su vs aynı 2 çocukla 2000 TL zorlar diye düşünüyorum.

ama bu ev almayı erteleyin demek değil bence vadeyi uzatıp daha az tutar ödeyim, varsın anaparayı 10 yıl sonunda fazla ödemiş olun.

beşevlerde o fiyata sıfır daire bulamazsınız
80.000TL kredi çekseniz 4 senede rahatlıkla biter...
ama bu kadar beklemişsiniz ben sizin yerinizde olsam birikim yapıp o şekilde ev alırım çünkü kenera koyabilceğiniz miktar iyi bir miktar...
boşu boşuna 30.000TL faiz ödemeye gerek yok..

Merhaba,

İstanbul'da yaşadığımdan Bursa'da ki emlak piyasasını bilemiyorum..

Ayrıca ne kadarlık bir ev düşündüğünüze de bağlı..

Daire fiyatının %75'i oranında kredi çekmeniz mümkün oluyor..

Birde kredi çekeceğiniz banka dosya parası istiyor.. Bankacı tanıdık olduğundan biz ödememiştik o yüzden tam rakam veremiyorum ama 5 bini geçmez sanıyorum..

Yani 25 bin peşinat kalıyor bu durumda..

İş imkanı sürekli ise taksitlerde sıkıntı çekmezsiniz.. Ödemeyi düşündüğünüz taksit tutarı da iyi olduğundan faiz daha az olur ve daha erken vade de biter..

Hayırlısını diliyorum.

Son düzenleme:

Bursa'da olası Marmara depreminden etkilenecek yerler arasında. Bence ev alırken muhitten öte sıfır olmasına özen gösterin.

Bende evimi satışa çıkardım, İstanbul'un en iyi yerlerinden birinde ama aldığımızda 3 senelikti şimdi 17 yıllık oldu. Şu anda muhite değil yeni bina olmasına odaklandım.

Tabiki karar sizin.

Son düzenleme:
4500 maaş artı birikiminiz var daha ne ki evi hayli hayli alırsınız. bizim birikimimiz yoktu, 1500 maaş ikimizinde hepsini krediyle çekip evimixi aldık 4 sene oldu şükürler olsun. aylık ödememiz 1500 tl gayette güzel geçiniyoruz

bursada yaşıyorum 2 tane okula gitmeyen cocuğum var..
ev fiyatları burda yüksek illa sıfır olması lazım değil..mutfak banyo sonra yaptırabiliriz kayınpederim marangoz
yani 80bin gibi düşünüyoruz

cnmm hayırlı olsun cnm kredi döneminiz içinde çocuklar okula başlayacak mı başlayacaksa eğer yeni olacakları ve hele anaokulu olursa daha masraflı olacağını bununda altından kalkabileceğinizi düşünüyor musunuz...

şöyle düşün evi aldınız elinizde ayda 2000 tl kalıyor fatura+masraflara bence yeter sonuçta evinizde oturacaksınız kira ödemeyeceksiniz birde evde kiracı olmasın aman dikkat et ) biz kiracı varken aldık mahvetti 3000 tl zarara girdik onlar yüzünden son kiraları ödemeden kaçtılar e bizde kiracıydık ödedik böyle zarara girdik)
he birde evin içi eğer tadilat yapılacaksa baştan yaptırın derim eşyalar içinde zor olur en başta daha küçük ödeyip daha sonra miktarı yükseltebilirseniz öyle deneyin derim

3 çocugu olupta 1000 tl ye yada daha az maasa gecınmek zorunda kalan ınsanlar var. peki onlar nasıl geçiniyorlar acaba?
2.000 tl neden yetmesın...

Aynı şey değil ki, her evin her ailenin bir düzeni vardır. Birden gördüğünden yarıya düşmek hiç kolay değildir. O yüzden her para konusu açıldığında daha aza geçiniliyor demeyi anlamıyorum.

biz de yeni kredi çektik. bizimki biraz daha yüksek. ikimizde çalıştığı için ve yakın zamanda çocuk düşünmedğimiz için göze aldık. 5 yıl ödeyeceğiz. ödedikten sonra geçimimiz için kalan para 1800 gibi bir miktar. çok gezen, dışarı çıkan birileri değiliz. hesap yaptık, üstüne para bile arttırabiliyoruz. tabi herkesin ihtiyacı farklıdır ama bizim hesabımız böyle. inşallah evdeki hesap çarşıya uyar :) sanırım sizin düzeniniz kurulmuş. giderlerinizi hesaplayın bence, bellidir. ona göre kararınızı verin. kalan para giderlerinizi karşılıyorsa bence çok düşünmeyin alın, kira yerine biraz daha fazlasını verip ev almış oluyorsunuz. çevremizdekiler hep, insanın kendi evinde oturması gibisi yok diyor. bence pişman olmazsınız.
şöyle bir önerim olabilir. çocuklarınız okula gitmiyormuş, muhtemelen zamanla gideriniz artacak. biz krediyi biraz farklı bir ödeme seçeneğiyle çektik. nişanlıma tekrar sorarım, o daha iyi biliyor isimlerini de, başta fazla ödeyeceğiz, her ay 25 lira daha azalacak ödememiz gereken. yani her yıl 300 milyon azalacak ödeyeceğimiz para. eğer ileride ihtiyacınızın artacağını düşünüyorsanız böyle bir ödeme planı yapabilirisniz. yalnız size tavsiyem, bankalarla pazarlığınızı iyi yapın. yüksek faiz ile başlıyorlar. nişanlımla babası pazarlığa girdiler, sağdan girdiler soldan çıktılar derken bir baktık ki telefonlar açılıyor filan, ilk başta söylenenin baya altına çektik krediyi. sizin için hayırlısı olsun, inşallah dilediğiniz gibi olur

biz de yeni kredi çektik. bizimki biraz daha yüksek. ikimizde çalıştığı için ve yakın zamanda çocuk düşünmedğimiz için göze aldık. 5 yıl ödeyeceğiz. ödedikten sonra geçimimiz için kalan para 1800 gibi bir miktar. çok gezen, dışarı çıkan birileri değiliz. hesap yaptık, üstüne para bile arttırabiliyoruz. tabi herkesin ihtiyacı farklıdır ama bizim hesabımız böyle. inşallah evdeki hesap çarşıya uyar :) sanırım sizin düzeniniz kurulmuş. giderlerinizi hesaplayın bence, bellidir. ona göre kararınızı verin. kalan para giderlerinizi karşılıyorsa bence çok düşünmeyin alın, kira yerine biraz daha fazlasını verip ev almış oluyorsunuz. çevremizdekiler hep, insanın kendi evinde oturması gibisi yok diyor. bence pişman olmazsınız.
şöyle bir önerim olabilir. çocuklarınız okula gitmiyormuş, muhtemelen zamanla gideriniz artacak. biz krediyi biraz farklı bir ödeme seçeneğiyle çektik. nişanlıma tekrar sorarım, o daha iyi biliyor isimlerini de, başta fazla ödeyeceğiz, her ay 25 lira daha azalacak ödememiz gereken. yani her yıl 300 milyon azalacak ödeyeceğimiz para. eğer ileride ihtiyacınızın artacağını düşünüyorsanız böyle bir ödeme planı yapabilirisniz. yalnız size tavsiyem, bankalarla pazarlığınızı iyi yapın. yüksek faiz ile başlıyorlar. nişanlımla babası pazarlığa girdiler, sağdan girdiler soldan çıktılar derken bir baktık ki telefonlar açılıyor filan, ilk başta söylenenin baya altına çektik krediyi. sizin için hayırlısı olsun, inşallah dilediğiniz gibi olur

borc olmadan bişey sahibi olunmuyor malesef...
5 senelik evliyim ve borclarımda baya vardı.kimseden destek görmeden ödemeleri yaptık ve hic eksiklik cekmedik
yeri geldi iyi yedim yeri geldi kötü yedim ama eksiklik görmedim
1.5 sene aayla 2 tane cocuğum oldu doğumlar falan baya zorlandım...ama şimdi rahatım cok cok bir lüks hayatım yok ama ac değilim
biraz daha tutarım kendimi ev sahibide olurum insalllah
yorumlarınız icinde teşekkürler...

Evin fiyatının %75 ine kadar kredi kullanabilirsiniz.

cesaret istiyorum...kredi ile ev alanlardan destek...iyi yaptık kötü yaptık demelerini bekliyouz
malum cocuklar var ilerisini de düşünmek istiyorum...
Alacağınız evi sadece oturum olarak değil yatırm olarak da düşünün.Kaç yıllık ev,lokasyonu nasıl,deprem yönetmenliğine uygun mu?
İçine ne kadar masraf yapacaksınız?Kredi bitiminde prim yapmış olacak mı? Sosyal imkanları var mı? Bunların hepsine vereceğiniz yanıtla paranızın hakkını verip vermeyeceğin
karar verebiliriz.

İlk zamanlar zorlanacaksanız ilk yıllar az ödemeli kredi çekebilirsiniz.Yani artan taksitli.Mesela iki yıl az ödeyeceksiniz sonraki yıllar daha fazla ama sabit..

Elbette birikim yapıp almak en mantıklısı gibi görünüyor.Ancak piyasa birikim yapmamızı beklemez.Önümüzdeki günlerde (yabancıların mal edinimi yani mütekabiliyetin sınırları genişletildiği için ) kout fiyatlarının artacağına işaret ediyor.Sektörün içinde biri olarak söylemeliyim sonbahardan sonra ekonomik istikrarla doğru orantılı artışlar başlar..

Size katılıyorum.Sıfır konut her zaman daha fazla prim yapar.Bursada bulunan projelere odaklanın.Ayrıca kurumsal şirketler her bütçeye uygun kampanyalar yapar.Faiz oranlarıda anlaşmalı bankalarla daha düşük olur.Bir çoğu da dosya masrafı almaz.Hayat sigortası zorunluluğu olmaz.

Tebrik ederim sizi.Dileyen herkese nasip olsun

bu zamanda ailelerden destek görmedikce ev sahibi olunması gercekten zor iş
bunu başarabilenlere gercekten helal olsun...ev deyip gecmeyin kolay alınan bişey değil
gönlünüze göre olsun insallah............

Özlem Denizmen cebinde mucizeler yarat adlı kitabında ve katılıdğı programlarda mutlaka kredi alırken evin değerinin yüzde 25'inin elde olması gerektiğini %75 ve aşağısının kredi ya da borçla alınması gerektiğini söylüyor. bu kurala uyun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…