Ev Anahtarı...

Benjamin_ipek

25.09.2010
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
746
0
296
İstanbul
Kızlar bişi danışmak istiyorum..kayınvalidem evimizin anahtarından kendisinede çıkartılmasını istiyor fakat ben pek gönüllü değilim..bunu onu kırmadan nasıl söyleyebilirim sizce ?

cocugunuza felan mı bakıyor kaynananız boyle bı durum yoksa hıc gerek yok nıye boyle bı ıstekde bulundu anlamadım guzel bı dılle soyle canım ne gerek var dıye soyleyemem dersen once ver sonra kılıdı degıstır evın anahtarı jaybettım ondan degıstırdım dersın ınsallah 2. defa ıstemez

Kızlar bişi danışmak istiyorum..kayınvalidem evimizin anahtarından kendisinede çıkartılmasını istiyor fakat ben pek gönüllü değilim..bunu onu kırmadan nasıl söyleyebilirim sizce ?

çok haklısın cnm ama bunu sen sölersen kötü olursun..şimdi olmasa bile ilerde önüne çıkar bu..uygun bi dille eşin sölesin

Doğrudan doğruya senden istediyse,şimdilik kalsın,tatile-seyahate bir yere gidersek anahtarı size bırakırız diyebilirsin.
Ne şekilde istedi bilemiyorum ama sen sen ol anahtarını verme.

yok canım benim 7 aylık evliyiz henüz..başta anahtardan varmış ellerinde zaten sonra eşim anahtarı kapının üzerinde unuttuğu için çilingir çağırıp değiştirmek zorunda kaldık,şimdide yeni anahtarı istiyor,eşim askerde,bende kendisinde kalıyorum ama bazen kendi anneme geliyorum 3-4 günlük,gezinicekmiş şöyle bi..banada ters geldi,sonuçta herşey kapalı vaziyette evde,kontrol edilcek bişi yok ..bu konuda ısrarlı..kırmak istemiyorum ama nasıl söyleyeceğime de karar verememiştim..

Hakimiyet kayıtsız şartsız kayınvalidede olacak bune ya hepsi aynı hiç değişiklik yok.22 yıllık evliyim benimde nerdeyse kayınvalide olma zamanım geldi. ilk 8 sene kayınvalidemde anahtarımız vardı.İşten bir gelirdim.Karı koca girmiş oturuyorlar.Bu kızın yemeği varmı yokmu.Çalışan insan zahmet vermeyelim demezlerdi.Bir güzel yer içer giderlerdi.Her gün evden çıkmadan banyoyu sağı solu toplardım kayınvalidem her an gelir ayıp olmasın diye.Aslında
saflıkdan değil yeri gelince ağırlığımı koyardım ama bazı konularda eşim üzülmesin sonuçda ailesi diye sesimi çıkarmadım.Sonra taşındık ona anahtar vermedik oda istemedi galiba tam hatırlamıyorum.Hevesini aldı girdi çıktı teftişlerini yaptı.
Size kolay gelsin bakalım buradaki hanımlar ne diyecekler.En doğru kararı siz vereceksiniz

ahh ahh şu kaynanaları bir türlü anlayamıyorum beniim annemde bir kaynana ama hiç öyle şeylere tenezzül bile etmez..anlamadımm şimdi benimde bir derdim var kaynanamla ilgili onunla meşgulum ömrümden ömür aldılar Allah hidayet etsin yaptığı herşeye rağmen eşimin annesi olduğu için seviyorum sayıyorum onu

teşekkür ederim derdimi paylaştığınız için..en küçük şeyleri bile kafaya takan biri olarak bu konu beni üzdü..eltimlerdeyken gündeme geldi..ve ben verme taraftarı olmadığımdan bende eşimin bana bıraktığı anahtardan başka olmadığını söyledim..aslında eşim çıkarttırmıştı..kendiside çoğaltmamı istedi..ben olur diyebildim sadece..çünkü eşimin abiside oradaydı ve de o da ısrarcı bu konuda..eltimde kızda yokmuş işte söylemeyin daha dedi..hemen akabinde askerdeki eşime bile çıtlatılmış bu anahtar konusu ne ara söylendi zaten çok az konuşabiliyoruz acemi birliğinde kendisi..çok üzüldüm neden ona söyleniyor ki böyle basit şeyler

anladığım kadarıyla o anahtarı vericeksin başka yolu yok malesef hiç kendini üzme aynı evde de kalıyorsan kötü olma canım eşin de yanında değil olmazsa sessiz kal belki vazgeçer ısrarcı olursada bence bunu kırmadan söylemenin yolu yok ya vericeksin ya da prensiplerim var evimin anahtarının kendi öz annemde bile olmasını istemiyorum diyeceksin....

Son düzenleme:
Çok yakın bi arkadaşımın kayınvalidesi çok fena bi kadın
Evin hakimiyetini eline almak istiyor gerçek anlamda
Arkadaşım da ayrı fena tabi
Evin anahtarını istemişti
Önce tamam falan deyip geçiştirdi
Baktı ısrar ediyor bigün çantam kayıp içinde de bileziğim vardı
Anahtarlar bi bizde var görüyor musun sende de olsa şimdi zanlı konumunda olurdun dedi
Of ne yersiz bi istek alakasız bi anahtar ver
Kapıyı açacam diye kendini paralasın

şu teftiş konusu hiç hoşuma gitmiyor aslında olay şu;eltimdeydik kayınvalidemlerle..anneme bi kaç günlüğüne gidiceğimi sööyledim,kendiside anahtarı bırakmamı söyledi,bende eşimin bana bıraktığı anahtarı kullandığımı ve başka anahtarın olmadığını söyledim (aslında bi tane daha var)kendiside çoğaltılmasını istedi,bende olur deyiverdim çünkü eşimin abiside ısrarcı oldu bu konuda..beni asıl üzen hemen bu olayın akabinde eşim askerde olmasına rağmen bu konunun daha ben annemlere ulaşmadan ona çıtlatılmış olmasıydı..ne ara söylediniz ben zar zor konuşuyorum eşimle acemi birliğinde henüz kendisi..gerçekten çok üzüldüm ama uygun bir dille ne olursa olsun söylemek istiyorum kayınvalideme bunu.

bende anneme gitcem şimdiden ben gelirim diyor o anahtarı kafasına koyduysa mutlak alır canım kırılcak sen ne dersen de birşeyede karışmasalar olmaz ya

Eşinizin abisi neden ısrarcı oluyor anlamadım?? Oldu olacak tüm apartmana da dağıtın da rahat etsinler....Ne kadar saçma ,ne demek ben arada bakarım...Bu tür şeyler teklifle olur,ancak siz dersiniz "anne ben evde yokken bir kolaçan eder misin" diye....Unutmuş numarası yapın,her defasında aa unuttum ...Saf ayağına yatın bakalım ne olacak...

kayınvaliden mutlaka seni rahatsız etmek amaçlı istemiş olmayabilir. abimlerin anahtarıda annemde var ama Allah korusun abim işteyken yengemin başına bişey gelirse diye zaruri haller için barındırıyor anahtarı yoksa o çağırmadan asla ayak basmamıştır evine. ama kayınvalidende sana uzakta oturdugu halde istiyorsa anahtarı o zaman mutlaka bi fesatlık vardır.

valla canım ya bencede yersiz bi istek ama işte onlar rahatça isteyebiliyorlar bense ıkınıp sıkılmaktan kendimi üzmekle kalıyorum.

Kafayı yicem ya

Nedir bu ailelerin anahtar merakı..
Bebekler emziksiz durmaz,büyükler anahtarsız
Bende böyle bir badire atlattım ama ne anahtarımı verdim ne ödün..
Kime ne benim evimin anahtarından
Çok anahtar meraklılarıysa kendilerine yeni bir daire alsınlar,oranın anahtarlarıyla oyalansınlar madem.

Sakın verme anahtar falan.
Çocuk oyuncağımı bu anahtarlar ya

Kızı falan varsa onunkiyle idare etsin.
Gelinleri aptal mı görüyor eşlerin aileleri ya
Herkes aptal bir onlar akıllı:44:

lütfen bize karşı yumuşak olduğunuz gibi kayınvalidenizede olmayın tamam mı?hiç hoş değil anahtar vermek ne yapcakmış o 3-4 günde evin neyine bakacakmış bildiğin ev işde napcak yani amaç nediray gerildim yinesinir katsayım tavan yaptı

arkadaşım ne yap ne et ama sakın verme kimseye anahtarını .arkadaşımın başına bu yüzden çok kötü bir şey gelmişti.anahtar özeldir vermek mecburiyetinde hissetme kendini.insanın evi mahremidir,özelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…