Ev Anahtarı...

Sakın anahtarı verme..asıl sorun orda başlıyor.

Bende evliliğimizin ilk ayında vermiştim tatile gidiyoruz diye..Biz yokken temizlik yapma bahanesiyle geliyordu.En son eşyalarımı başkalarına kullandırınca bardağı taşırdı.Eşimle sırf bu yüzden ayrılmayı bile düşündüm.Anahtarı kaybettik bahanesiyle aldık.Şimdi kimseye vermiyoruz.
Hala daha rüyalarıma giriyor.Ben yokken eve girdiğini görüyorum :) Paranoyaklaştım :)

Bende verme derim sonrasında başın ağrıyıp üzüleceğine strese gireceğine vermeszsin olur biter

benım kaynanamdada var anahtar evı uzak oldugundan gelemıyor pek huysuz arsız degılse kaynanan ver bırsey olmaz sen tepkını koy fazla gelmez gıtmezse senden yüz bulmazsa anahtar işe yaramaz merak etme ama cok gelıp gıdıyor evıde yakınsa bence verme anahtarı ona..

''kızım istersen anahtarların bir kopyasını ver de sen annnenlere kalmaya gittiğinde evde acil bir sıkıntı falan olursa çaresiz kalmayalım'' tadında bi muhabbetle senden anahtar istemişse düşünülebilir de taa askerdeki adama kadar konu taşınmış senin gönlün olmadığı anlaşılmış hala da ısrar ediliyorsa bi''oha'' demek gerekir diye düşünüyorum.
kimse kusura bakmasın ama bi insan bi konuda cevabını aldığı halde ısrarlı davranıyorsa sonunda kalbinin kırılacağını da bilmeli..
kayınvaliden ısrar ederek bugün anahtarı alırsa yarın da ısrarla annende kalmana engel olur.. çok mu fesat oldu bilmem ama ısrar eden insanlardan nefret ediyorum

anlamadığım neden kayınvalidende kalıyosun
kendi evinde kalmıyosan da tamamen annene git. arada ziyaret edersin onları.
eskiler beklerler bunu ama nasıl alıştırırsan öyle gider.
anahtar önemsiz bence bunun yanında.

bence de hiç masum istememiş canım:9 taki acemi birliğinde ki oğluna kadar duyurmuşş tek derdi bu mu kocanı orad bile üzecekler

bence asla verme.
ama vermeyeceğim de deme
benim böyle insanlar için bir taktiğim var.
erteliyorum sürekli
zaten tek anahtar var demişsin
işte yaptırayım da vereyim fln de
tekrar istesinler
tekrar yaptırayım da vereyim de
eninde sonunda ya vazgeçicekler
ya sana kızıp patlıcaklar
kasıtlı yapıyorsun vs diye
sen de o zaman
"ne kadar içiniz fesat ben hayır mı dedim size o kadar yoğunum ki bir fırsat bulup yaptıramadım yok ben bu fesatlığı hak etmiyorum ya yok yaptırmıyorum anahtar fln günahımı alıyorsunuz siz"
dersin olur biter :)

ama burdaki püf nokta kesin kararlı olmak
yani asla asla vermemek abuk subuk sebepler bulmak
komik sebepler olsa da söylemekten çekinmemek :)

onlar israr ettikce bahane bulmak
ve patlarlarsa neden vermiyorsun diye "ne alakasi var zaten verecektim ama siz neden bu kadar
ustune dustunuzki? kacmiyor ya anahtar " o zaman zaten daha istemezler :)

birde iki kilit yaptirmak :) bir arkadas yapmisti burda
ikinci kiliti yaptirip tek anahtar vermek
o zaman geleceksede acamaz :)-

bu kadar konunun üzerinde duran insan tez vakitte durumu farkedip ikinciyi de ele geçirir ya :97:

Benim taktiğim :)
Ama burda işlemez.
İpleri çoktan vermiş onlarda kalarak.
Bir iki kez yaptıramadım ders o da ver bakayım anahtarı abin yaptırsın der.
Alır...

bence elınden gelıyorsa verme arkadasım sonra sıkıntı yasarsın helede esın gelınce eve habersız falan gırıp cıkmaya calısırsa uzulursun anladıgım kadarıyla ses cıkaramazsın da esınle kavga eder durursun bu durum ıcın bastan verme kı sonra ugrasma...senın durumda zor be arkadasım esın yanında degıl bı de onlarla yasıyorsun zor bı durum Allah yardımcın olsun

Benim taktiğim :)
Ama burda işlemez.
İpleri çoktan vermiş onlarda kalarak.
Bir iki kez yaptıramadım ders o da ver bakayım anahtarı abin yaptırsın der.
Alır...

hmm ben onlarda kaldığını görmemişim bütün mesajları okumadım
o zaman önce kendi evine geçmesi lazım ondan sonra bu taktiğe devam edebilir:)

Artik bir kere olur demissin, vermen gerekir. Bundan sonra soyleyecegin herseyin bahane oldugu anlasilir. ben bu durumda olsam yapacagim en iyi sey anahtari yaptirmak ama yaptirirken anahtarciya rica edip kucucuk bir yerini torpulettirip acmaz hale getirmek. Yaninda deneyecek hali yok. Sen yokken girmeye calistiginda giremez, kabahatli de sen olmazsin, sen yokken bir anahtar daha da yaptiramayacagina gore??
Bu arada benim evimin anahtari da kayvalidemde ve annemlerde vardi ama ikisi de baska sehirlerde yasiyorlardi. Bizde kalirlarken kullaniyorlardi kapiyi acmak icin. Ama yakin oturunca bir tuhaf tabii, insan tedirgin olabilir. kisi dangalaksa olmadik zamanda zil calmadan girebilir iceri falan.

ay sakin sakin...
kadin besbelli senin evden gitmeni firsat bilip evde ne var ne yok karistirip merakini giderecek...kurnaza bak sen
o ev esimle benim mahremim, kimsenin evinin anahtarinin kimsede olmasini dogru bulmuyorum kusura bakmayin olmaz de...
hem zaten evimde kontrol etmeniz gereken bir seyim yok diyin...

off ya ne sinir oluyorum böyle kaynanalara.aynı şey evliliğimizin 1.yılında benimde başıma geldi.anahtarı vermek istemedim off birsürü problem oldu ama sonuçta ben kazandım ...şöyle yapsan eğer kapın çelikse 2 anahtar vardır.kaynanana kapının 2 üst anahtarını versen.böylece o evine gitsede kapıyı açamaz gelip sana birşey diyecek olursada evine gidip gitmediğini öğrenmiş olursun ve sorarsın hayırdır niye gitmiştin eve diye

Kızlar bişi danışmak istiyorum..kayınvalidem evimizin anahtarından kendisinede çıkartılmasını istiyor fakat ben pek gönüllü değilim..bunu onu kırmadan nasıl söyleyebilirim sizce ?

ay ne iyi kaynanalar var yaaa...
hergün evini temizleyip yemek yapıp sana sürpriz yapacak galiba......öyle ya başka türlü neden almak istesın anahtarı hayret bişiy amaçları ne bu insanların anlamadım neyi merak ederlerse

canım sakın verme aynı şeyleri bende yaşadım ama benim kv de değil kayınpederdeydi anahtar.evlendikten sonra eşime anahtarı al babandan dedim nasıl isteyim dedi mırın kırın etti.bende ya sen istersin yada ben alırım dedim.sonuçta eşim anahtarı istedi epey laf sokuşturdular ama ben anahtarı almıştım ya gerisi önemli deil

bende yaşıyorum aynısını ben 3 yıllık evliyim altlı üstlü oturuyoruz ben daha evlenmeden anahtarı yapömışlar aşağıda herkeste bir tane vardı . kayınvaldem asla ama asla ben yokken girmez. ama görümcem kayınpederim sorma görümcemle dolabımız ortak sanki kıyafetlerim hep onun üzerinde nasıl sinirleniyoum sormayın. kayınpeder ben çalışırken girer dolaptaki yemekleri yer misafir ağırlar fitil olurdum bende anahtarımı kaybettim deyip aşağıdan bir tane aldım. sonra onlarda olan bir anahtarıda sakladım. aşağıda 1 tane kaldı onunda başına bir iş getiricem bakalım düşünüyoum. şimdi bana baştan sorsalar gerçekten rahatsız olurum der vermezdim ama bana sorulmadı eşimde mani olamamıyor olanlar ne yapyım diyor kilidi değiştirmeye yanaşmıyor ... bende kendimce böyle bir çözüm buldum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…