Ev Anahtarı...

Benim anahtarım kimsede yok kayınvalideler şehirdışında ama isteseler rahatsız olurdum doğrusu ve vermezdim ... Bence bu kaynana biraz fesat seni kontrol etmek için istiyor anahtarı güvensizlik var sanki ...eşin de askerde ya ... hayret bişey yaa .. eşiniz ne diyor bu konuda ?

benim anlamadığım ne amaçla istiyor ne yapacak ki gidip evi dolaşıp:44:çok gereksiz

ben arada gidip dolaşıyorum havalandırıyorum gerek yok teşekkürler deseniz yanlış anlamaz heralde

illede ısrar ederse anne ben biraz takıntılıyım bu konuda evden çıkarken kapıları kilitledimmi diye iyice kontrol edip çıkıyorum kafam rahat oluyor şimdi siz kilitledinizmi diye aklım kalır diyin saçmamı oldu

ya ne denir nasıl söylenir bilemiyorum ki ama bende kesinlikle bundan rahatsız olurdum birde şunu merak ettim madem eviniz ayrı eşiniz askerden gelene kadar evinizde kalsanız tek başına daha uygun olmazmı yada arada annen gelir yanında kalır yada varsa kardeşin gelir sıkılma diye arada kalır ama sen kendi evinde oturmuş olursun böylece kimsede anahtar isteyemez diye düşünüyorum sen evin içinde yaşarken

Son düzenleme:

Kesinlikle ama kesinlikle türlü oyunlara, kandırmacalara v.s girmeyin.. Zaten ne geliyorsa hanımların başına, açık açık konuşamamaktan, derdini ,isteklerini anlatamamaktan geliyor..

Hiç istemedikleri konularda bile saatlerce açıklama yapmak zorunda kalıyorlar, bu yanlış bana göre..

Açıklamasız, kesin, net ve nazik bir dille '' Anahtarı istersen tabiiki sizi kırmamak için veririm, fakat verirsem ben üzüleceğim, çünkü istemediğim bir durum v.s şeklinde bir açııklama yapın..

Kimsenin gücenmeye, kırılmaya hakkı yok.. Ha kırılırlarsada üstünde çok durmayın, görmemezlikten gelin.. Sizin onlara iyi yaklaşımlarınızla zaten zamanla unutulur bu konu..

Anahtar konusunda değil, her konuda '' kapı ardı müdahaleleri'' olduğu anda mutlaka tepkinizi koyun ortaya.. Nazik fakat net olunmalı her zaman..

Eşinizde buna kızarsa , eşinize kısa bir açıklama yapın ve hemen konuyu farklı yönde değiştirin takii askerden dönene kadar..

Fesatlıktan dolayı yaptığını düşünmüyorum.. Kaynınızın bu işe karışması ise tamamen hadsizlik..

Bu konuyu geciktirmeyin derim ben, oyaladıkça daha çok sinirlenebilir siz istemediğinizi söylediğiniz zaman..

anahtarı verin ama kilidi değiştirin.

onlar bu durumu fark edip sorarlarsa o günden bir gün önce değiştirdiğinizi söylersiniz. ve sorarsınız ne amaçla gelmiştiniz diye.

ayrıca eltinizin anahtarı da var mı kayınvalideniz de?

anladığım kadarıyla yaşınız küçük ve sizi sindirmeye çalışıyorlar.ta eşinize duyurdklarına göre çok fesatlar.yeni evliymişsin.iyilikten maraz doğar diye bir laf var.kırmamak için yaptığın şeylerin 5 mislini görürsün.(denendi)başta taviz vermeyeceksin.varsın arsız gelin desinler.kendini ezdirme sakın daha çok ezerler.bizim bi akrabamız bu anahtar yüzünden boşandı de kızın altınları çalındı falan.ya b.k mu var bu gelinlerin evinde anlamış değilim.ha bu arada gerçekten bizim akrabamız boşandı sadece anahtar yüzünden.kızın eşi de benim anam babam istediği an eve gelir demiş.kızda ben gideyimde yerleşsinler ozaman demiş.ve boşandılar yani basit değil herşey okadar

Canimcim bak simdi hepimiz senin evinin anahtarinin kayinvalidende olmamasi gerektigi ve senin mahremin oldugu konusunda hem fikiriz!!!!

Normal sartlarda "Kusura bakmayin annecim anahtarimi kimselere veremem " demen gerekir,fakat Kaynin haddini bilmez birisi,Esin Asker, sen Kayinvalidende kaliyorsun.
Bütün bu sebebleri toplayinca bende su cikiyor anahtari ver buyur annecigim de esinede telefonda deki "askim ben evimizin anahtarini annene verdim sen askerden gelene kadar ondada bulunsun birtane gelince sen alirsin bitanem" bir yandan kibar samimi diger yandan zaman belirterek siniri cizmis olursun.

tahminlerime göre hem yasik kücük hemde pek kibar narin birseysin senin o kaynanan düsücekti benim gibi cazgir bi geline degil anahtar adresi bile alamazdi

canim bazen hic istemesek de insanlari kirmak zorunda kalabiliyoruz, bu da o durumlardan biri, senin yumusak yuzunden faydalaniliyor zannedersem,sen bunu dolandirmadan acik acik soyle, insanlar prensipleriyle yasarlar, bu da onlardan biri, annem istese anneme de vermem, sizde kusura bakmayin de ,cik isin icinden, cok dusunup tasinacak bisi yok, o cok ince bir kayinvalide olsa ,senden zaten bunu talep edemezdi, eh incelikten anlamayan birine de bunu nasil anlatirim onu kirmadan diye dusunulmez..

Yorumlarınızı okudum,hepinize çok teşekkür ederim öncelikle..Evimle kayınvalidemin arasında 6-7 blok var,aynı mahalledeyiz.Kendi evimde kalmıyorum çünkü insanlar yanlış anlayıp bi mana çıkartmasınlar diye,kayınvalidemin komşuluk ilişkileri pek sıkı,ve açıkçası laf işitipde üzülmek,sinirlenmek istemiyorum,arada kendi evimede uğruyorum fakat pek söylememeye çalışıyorum bunu çünkü evime gitmem onlar için çok garip..bunu defalarca anlattım oysaki..size ilginç gelebilir ama ben böyle mutlu oluyorum,aksi takdirde beni mutsuz edersiniz dedim,bütün konuşmalarıma rağmen anlaşıldığımı sanmıyorum o ayrı bir mesele..eltimin anahtarının onda olup olmadığını bilmiyorum..eşimlede konuştuk bu meseleyi,öncelikle versen ne olur ki dedi fakat orasının sonuçta bizim mahremimiz olduğunu anlatınca sen haklısın bitanem,nasıl istiyorsan öyle yap dedi,zaten pekde fazla konuşamıyoruz askerde olduğu için henüz yemin töreni bile olmadı yani..eşim içinde üzülmüyor değilim çünkü özellikle kayınvalidem onun söylediği en küçük lafa bile kırılıp hastahanelik olabiliyor..
Sadede gelirsem açıkça söylemeye karar verdim siziin yorumlarınızdan sonrada,kırıp dökmeden olsun isterim hala fakat zorlada güzelllik olmaz,bakalım sonucu ne olacak..

bence anahtarı verin ve hiçbirşey demeyin. bir süre niyetini anlayın. baktınız herşeyi karıştırıyor o zaman kilidi değiştirir ve anahtarı vermezsiniz.

valla kaynımda benden istemişti evin anahtarını.. kendisi bekar ve istanbulda ama çok sık geliyor bu aralar konumu okuyan arkadaşlar bilirler...annesini görmeye gelir ama gece üçe kadar gezer.. yine bir gece dışarı çıkacakmış fazla anahtar var mı dedi bende yok dedim.. o zaman sendekini ver dedi bende bizim evin anahtarı yok dedim.. bozuldu ve defolup gitti.. bence taviz verme.. ne demek oluyormuş ya evin anahtarını istemek.. terbiyesiz bunlar!!!

bence anahtarı verin ve hiçbirşey demeyin. bir süre niyetini anlayın. baktınız herşeyi karıştırıyor o zaman kilidi değiştirir ve anahtarı vermezsiniz.

anahtarı verir ve daha sonra da değişitirirseniz bence bu daha çok tepki toplar...zaten emin olun değiştiremezsiniz de.. hem değiştirseniz bile onu da isteyecektir... bilirsiniz kayınvalide isteklerinde sınır yoktur.. :) onun için bu yoruma katılmıyorum.. kesinlikle anahtarınıızı kaptırmayın...

Benım kaynanam hayatta bole bısey yapmaz ızınsız gırmz cok nadır evı arada kontrl etmek ıcın buda möantıklı kızlar allah korsn su acık olur su basar eve gazdan bı problem olur ben sorun yapmam dusunsenıze oglunun evıne gırıyo bu kadarda gaddar olmayın bence.....ben nısanlıyım bu arada 5 eltım var 5 nınde anahtarı var ama asla rahatsız etmez:)

Kızlar bişi danışmak istiyorum..kayınvalidem evimizin anahtarından kendisinede çıkartılmasını istiyor fakat ben pek gönüllü değilim..bunu onu kırmadan nasıl söyleyebilirim sizce ?

Canım onu kırmadan söylemek diye birşey olmaz.
O zaten kırılmaz. Sadece kızar, olay çıkartır. Ağlar, sızlar. Dediğini yaptırır.
Sen hiiiç meraklanma o senin lafınla kırılmaz.
Kırmak istesen de kırılmaz...
Pek iyi niyetli gelmedi bana. Evde hakimiyet kurmak istiyor.
Sen de yumuşak başlı olursan anahtarı alır.
Sırf anahtarı almakla kalmaz her dediğini yaptırır.
Eşin ne diyor duruma? Annesinin tarafındaysa işin zor.
Ayrıca sen ipleri çoktan vermişsin bunların eline.
Kayınvalidede kalmak ne demek?
Kim niye yanlış anlasın?
Namus insanın içindedir senin başında illa ki bir bekçiye ihtiyacın yok.
Valla canım moralini bozmak istemiyorum ama senin kayınvaliden klasik bir kaynana.
Hastenelik olmalar, evin anahtarını istemeler, oğluna şikayet etmeler...
Allah yardımcın olsun.

Sen önce bir evlen sonra gaddar olmayın diye tavsiye ver canım.
Burda okuduk ne örnekler var...
Ayrıca benim anahtarım kimsede yok evime de bugüne kadar hiç birşeycik olmadı Allah'a şükür.

Ben nişanlıyken evi tuttuk anahtarın biride kayınvalidedeydi eşimin eşyaları kıyafetleri getiriyordu.Tabi eve girmişken bazı eşyaların yerini değiştirip kafasına göre yerleştiriyırdu. Onlarda aynı seninkiler gibi evliliğimizde hakimiyet kurmaya çalışıyorlardı. Biz nasıl dersek öyle olsun düşüncesindelerdi. Tabi başka birsürü olayda vardı. Sonra evlendik anahtarı vermedi birgün biz eşimle akşam gezmeye çıktık. Eve geldik kayınvalideyle kayınpeder gelmiş birşeyler getirmişler mutfağa bırakmışlar herhalde birazda oturup beklemişler gitmişler. Ben mutfaktaki paketleri görünce patladım eşime. Biz yeni evliyiz akşam hemde belki yataktayız açmadık kapıyı belki duştayım ne cesaret kapıyı açıp içeri giriyorlar. Önceden eltime aynı şekilde hatta daha fazlasını yaptıklarını biliyordum o yüzden ısrarla almak istedim.
Tabi isteyemedi annesinden anahtarı eşim.Biz böyle 5-6 ay tartıştık birgün ben anahtarımı evde unutmuşum. İşten çıktım dışarıda kaldım. Eşimin gelmesini bekledim dışarıda. Sonra annesine gitmiştik orda eşim söyledi anahtarını kaybetmiş dışarıda kalmış diye. Kaynanam ozaman anahtarı getirdi verdi kurtuldum öylece.

Anahtarı verip hergün sıkıntı yaşayıp sonunda patlayıp anahtarı geri alacaksın.En iyisi verme açık açık söyle ne olacaksa baştan olsun.Tecrübe ile sabitttir zamanla düzelir deriz ama düzelmez dahada kötü olur .

Son düzenleme:
Ben zaten burdayım alt tarafı iki gün gidicem anneme de. Arada bir cvp vermiş olursun böylece.

Ayyy bu kayınvalide problemleri beni acayip sinirlendiriyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…