Ev Anahtarı...

Eşim öncelikle verelim dedi ne olucak ki..ama sonrasında ben kendimce vermeme gerekçelerimi saydım,oda haklısın sen nasıl istiyosan öyle yap dedi..haftaya bu konuyu halletmiş olucam inş..kim bilir ne enterasan gelicek onlara bu durum

valla benim anneminde 2 gelini var daha kaynanalık yaptığına şahit olmadık tam tersi bizlerden önce gelinleri gelir annem ve babam için hatta bi yengemle altlı üstlü otururlar yengem kendi verdi anahtarını ne yani yengem evde yokken annem kontrolmü ediyo hayırrr hatta ben evlenmeden önce onlarla aynı diziyi izlemediğimiz zamanlarda alt katta izlemek için anahtarı isterdim vermezlerdi evin hanımı yokken eve girmekte neymiş diye.... ama benim kaynanam için aynı şeyi söyleyemiycem... karar vermek zor ver anahtarı kocan izne gelincede durumu ve endişelerini anlat birlikte çözüm bulun şimdi kocanda yanında değil ya yalan yanlış konuşurlar bide kocana ,durumu kendin için çekilmez hale getirme

Anladığım kadarıyla k. validenden pek hoşlanmıyosun veya ona güvenmiyosun.
ben olsam;
"Gerek yok anne yaa zaten yedek anahtarı anneme vermiştim unutursam falan diye" de.
Çıkıpta sana "hayır bana da vereceksin evine istediğim zaman girebilmeliyim" diyecek hali yok ya.
Bi kişide yedek anahtar yeterlidir.

Bir şey olursa gelip bakarlar durumuna katılmıyorum. Bizim burda hiç akrabamız yok. Eşim ve ben. N e yapalım şimdi bir anahtar yapıp ev sahibine mi verelim ne olur ne olmaz bulunsun diye.
Bence kırılırmı diye düşünme canım. Ne söylesen alınır, kızar. En iyisi anne ben sürekli kontrol ediyorum gerek yok. Çok sağol düşündüğün için de ve hemen konuyu değiştir.

Ee o zaman tamam.
Daha yolun başındasın, kırılmasın diye taviz verirsen her dediklerini yaptırtmak onlarda alışkanlık haline gelir.
Hem onların evinde yaşayıp hem de bunu nasıl başaracaksın bilmiyorum ama ne yapıp ne edip vermemelisin anahtarı.
Yoksa başedemezsin o kadınla.

Anneme verdim dese kadın iyice çıldırır.
Kızın annesinde anahtar var, onda yok olacak iş mi bu...

Bence kırın gitsin :) Kırmadan halledeyim demişsiniz ama.
Anahtarınızın kayınvalidenizde olması gerektiğini düşünmediğinize göre bahane uydurmaya gerek yok, siz de bulunmasına gerek yok diye açık açık söylemek gerek bence.
Siz gerekli görseniz zaten verirdiniz, kayınvalidenizin istemesi saçma.

anahtar konusu ve düşüncesizlik!!!!ne güzel öyle değil mi?eylül ayına kadar bende aynı durumdaydım üstelik anahtarın onlarda olduğunu bile bilmiyordum.eşim askere gittiği gün bende hemen ailemin yanına gittim şehir dışına ve 6 ay evde yokuz diye her tarafı kapattım bi güzel,topladım,örtüler serdim vs.ben ailemin yanındayken bir telefon ve evimdeler!!!şok oldum duyunca kaldım öyle ve bişey diyemedim.aynı sizin gibi eşim askerde aman bişey demiyim ona dedim.ama içim içimi yedi günlerceee.ve askerden geldi eşim bende evime geldim zaten sevmiyordum evi iyice üstüme geldi duvarlar.o evde evin sakinleri yokken birilerinin olduğunu düşünmek ne kadar üzücü.karşındaki insanların bize(eşim ve ben)duymadığı saygıyı gösterir.eşime bunu söyleyince biz yokken kontrol için girmişlerdir hemen kötü düşünme vs dedi.ya Allah aşkına ailen burda olmasaydı ev patlasa yansa su bassa ne olacaktı dedim.tabi tatmin edici bir cevap veremedi.her neyse biz eşim geldikten 1-2 ay sonra çıktık o evden .aradan zaman geçti ve sevgili babası bizi arıyor bir önceki evin kombisi bozulmuşmuş da muhtemelen biz evde yokken olmuş da bilmem neee.parasını istedi tabi eşimden.eşim telefonu kapattıktan sonra ben tabi hemen mutfağa geçtim geldi yanıma haklı olduğumu anlamanın verdiği utançla.ohhh dedim müstehak sana.
uzun oldu ama şunu söyleyim basit bir detay gibi gelebilir ama inanın bu küçük detaylar bir zaman sonra büyür ve içinden çıkılmaz bir hal alır.hıı bu arada artık ne evin anahtarı onlarda ne de evin hanımı evde yokken eve gelme imkanına sahipler...

çıldırsın canım yaaa
çıldıracağı varsa anahtarı alamaması durumunda her halükarda çıldırıcak zaten

Eğer anneme verdim derse o anahtarı vermeme şansı hiç kalmaz.
Eşi de der ki ee senin annende var, senin annen ana da benimki değil mi?
Eşi de onların safına geçer ve sonuçta kayınvalide alır anahtarı.

e canım zaten eşin askermiş beraber oturuyormuşsunuz dersin anne zaten beraberiz ne gerek var bişey olursa veririm beraber gireriz eve gerek yok şimdilik, biz yokken de kendi anahtarımı bırakırım ne olur ne olmaz diye gerek yok çoğallatırmaya de kes at. dediğininde arkasında dur. ne kadar ne laf edebilir ki. hadi etti diyelim eşine aynı şeyi ona da dersin ne gereği varki ben yanındaydım zaten bişey olsa anahtar var zaten dersin normal şekilde. olayı sen değil kaynanan büyütmiş olur sen suçlu gözükmezsin. hiiç keyfini kaçırma kendi evinle alakalı senin dediğin olsun taviz verme alışırlar

çıldırsın canım yaaa
çıldıracağı varsa anahtarı alamaması durumunda her halükarda çıldırıcak zaten

kesinlikle katılmıyorum...

Eğer anneme verdim derse o anahtarı vermeme şansı hiç kalmaz.
Eşi de der ki ee senin annende var, senin annen ana da benimki değil mi?
Eşi de onların safına geçer ve sonuçta kayınvalide alır anahtarı.

katılıyorum kendi anneni kesinlikle karıştırma.. eşinin de saf değiştirme olasılığı yükselir bence ve sen kötü olursun...

ben başkasının evine onun rızası olmadan kim olursa olsun girmeyi haneye tecavüz olarak görürüm.annemlerle aynı sitede oturmamıza rağmen anahtar vermedim. eşim evde olmamasına yalnız yaşamama rağmen. özel hayat diye bişey var. asla çat kapı da gelmezler. kayınvalideme gelince asla vermezdim zaten, o yüzden sadece iki anahtar yaptırdım biri eşimde biri bende. hatta benden habersiz evime gelme planları yaptıkları zamanlarda eşimin anahtarına bile el koymuştum, benim rızam olmadan evime girilmesin diye.
bence baştan tavrını koymalısın, bi kere verirsen bi daha alamazsın.yine kırmadan "annecim anahtar verme olayını doğru bulmuyorum, biz varken ağırlayalım sizi evimizde " şeklinde söyleyebilirsin.

sanırım niyet çok önemli. bizim evin anahtarlarından biri kızkardeşimde, diğeri de kayınpederimde. ikisine de kendi elimle verdim. neden mi? kardeşime insanlık hali ne olur ne olmaz diye verdim. kayınpederim ise 45 günde bir kontrol için istanbula gelir. eee biz çalışıyoruz her zaman onu karşılamak için evde olamıyoruz kapıda kalmasını istemem.(zaten biz evdeyken zile basar yoksak anahtarı kullanır. evde olup olmayacağımızı bildiririz zaten.) ikisi de anahtarları şu ana kadar amaçları dışında kullanmadılar ve kullanmayacaklarından da eminim.
senin durumuna gelince kayınvalidene mantıklı bir açıklama bulamıyorum. eşinin askerde olması dezavantaj, eşini doldurmaya çok müsait bir durum. Allah kolaylık versin. ama senin yerinde olsam:'anne nasıl olsa birlikteyiz ne gerek var 2. anahtara, lazım olunca benimkini kullanırız' derdim. böylece vermek istemediğini anlar, gerçi anlamak istemeyebilir de.

yeni evliyken eltiminkide varmış istedi saf saf verdim
ama sadece altı vermişiz üstü istememiş ama ben üstten kitliyorum onda yok diye

İstediğime veririm istemediğime vermem anahtarımı kayınvalideme mi kalmış.
Eğer evime göz kulak olmak için istiyorsa onun annesi veya benim annem farketmez diye düşünüp anneme vermişim gitmiş.Eşime de bunu böle söylerim ne var ki?
Kayınvalidemde kalıyorum diye onun her istediğini yapmak zorundamıyım

Zaten mantıklı düşünmeyen kayınvalide cırlayacak diye de kendimi kasmam.
Bu benim fikrim...

Bunu daha geçen cumartesi yaşadım eşimin yazlığına yine tatil amaçlı giden kaynanatörüm kendi evinin anahtarını oğluna vermiş biz kapıda kalırız dünya hali birşey olur yedeği sende dursun diye aaa sanmayın tam tersi durum çünkü kayınvalidem ve muhteşem kayınpederim aylarca kendi yeğenlerinin evlerinin arabalarının yedeklerinin kendilerinde olduğunu farklı bir üslupla söylediler yani sende anahtarını ver demenin farklı versyonu ben hiç oralı olmadım umursamadım ne evet dedim ne hayır ama anahtarıda vermedim.kaynanatörümün kendi evinin anahtarını eşime verdiğini özellikle eşimede söylemedim yani eşimle yüz göz olmak istemedim. Sorumluluğu almadım şimdi annesine söylemiştir anahtarı istemedi benden diye

yazlıktan döndüğü zamanda anahtarı sakla derse sürekli kullanmadığım anahtarları kayıp ederim eşim asıl sahibi anahtarın sonuçta doğduğu büyüdüğün evin anahtarı onda dursun derim kapağı yaparım

benim anahtarım kayınvalidemde var
üstelik aynı binada yaşıyoruz
ama öyle çat kapı gelme, kontrol etme huyu asla yoktur
hatta bi keresinde benim balkonumu yıkamaya gelmiş elinde kovayla ,kapı açılmayınca beni aramştı dışarıda olduğumu öğrenince de geri dönmüştü ,anahtarı olduğu halde ben yokum diye girmek istememişti
yani kayınvalideye göre değişir anahtar verme işi
bizimki tedbir kapıda kalırız,ne bilim su basar bişey olur insanlık hali

vermeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129::129:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…