onca yaDıgım seyden bunu mu cıkardınız bravotek başına dünyaya gelmedin..seni doğurana ,seni doyurana ve buyaşa getirenlere sorumlulukların var...ailen beraber yaşama olayına sıcak bakmıyorsa ve seninde içinde huzursuzluk varsa derdin ne seninde elin oğlunun kahrını çekiyorsun derler..babam anam beni ilgilendirmez dersen de eyvallah...
o Aman evlenınce de sıkabılır yanı ınsan sevdıgı sevıldıgı deger gordugu ınsandan neden sıkılsın yahu ben 6 senedır sıkılmadım sıkılanın da sevgısınden suphe ederım valla ben o yarım saatlıgıne bıyere gdınce bıle gelsın hemen sıye yola bakıyorumherkesin kafası karışık miskim cevap bekleyeninde cevap vereninde..
evet suan sadece konum acısından uygun degılızçocukluğundan beri duyduğun gördüğün sana empoze edien ahlak kuralları nedeniyle huzursuzsun bence. Ama çocukluğunda öğrendiğin benimsediğin şeyler yüzde yüz doğru diye bişey yok, bence başka bi sıkıntınız yoksa kafan takma derim. Sanırım ilişkiniz zaten evlilik yolunda.
arkasında duruyorum tabıkı ben pısmanım demedım kı hıcbır zamanKüçüklere yol göstermek lazım miskim,bizim görevimizde bu olmalı diye düşünüyorum..
Arkasında durabiliyorsa da bişey diyemem tabiki..
boyle dusunuyorsanız gercek bır ask yasamamıssınızdır yasasaydınız heranı onunla gecırmek ıstemenın nasıl bırsey oldugunu bılırdınızBen evlendikten sonrası için bile "bir adamla aynı evde nasıl yapacağım"ın korkusunu yaşarken bekarken birlikte yaşamak bana çok çok uzak geliyor. Yalnız yaşamayı tercih ederim. Evime girip, kapıyı kapattığımda kendi kendime kalıp kafamı dinlemek isterim. Bu yüzden ben tercih etmezdim ama bu konuda bizim değil sizin ne düşündüğünüz önemli değil mi? Bir de ailenizin onayı olmadan böyle bir şey yapmayın bence, aileme anlatamadığım bir şey ilerde bana sorun olacak demektir.
Aileleri ezmissiniz yaptiginizla zaten.cunku suan ogrenım goruyoruz seneye bıtıyor okulumuz 2. unı okuyoruz okurken evlenmemıze aıleler ızın vermez
kıra ıcın mı yureklerıne ıner yanı :) ben sıze daha ne dıyeyımAile ev kirasını ödesin,kızımız da erkek arkadaşıyla aynı evi paylaşsın..
Eğer bunu duysalar inanın yüreklerine iner..
Canım ben sıkılma olayını hiç kullanmadım. Istersen ''fitratina'' diye başlayan asıl yorumumu oku alıntı yaptığın bu mesajim bir arkadaşın yazdığına karşılıkti.o Aman evlenınce de sıkabılır yanı ınsan sevdıgı sevıldıgı deger gordugu ınsandan neden sıkılsın yahu ben 6 senedır sıkılmadım sıkılanın da sevgısınden suphe ederım valla ben o yarım saatlıgıne bıyere gdınce bıle gelsın hemen sıye yola bakıyorum
hayır benım umrumda olan cevre toplum falan degıl ben sadece aılemın uzulmesını ıstemem o kadar yusrtdsında da yasasak yne sebep buysa bunu hıssederdım cunku yne aıem bılmezdı evımde mutluyum cok sukur bır sorunumuz yok anlayan bırılerı cıktıgı ıcın sevınıyorum herkes topa tuttu sagolsunlar ınsanı anlamadan empatı yapmadan taslamak en kolayı cunkuOnaylanmama ile ilgili bi endişen mi var acaba?
Yani ailen onaylamıyor çünkü henüz bilmiyorlar. Eger destekleyeceklerini bilsen zaten söylerdin diye düsünüyorum.
Yaşadıgın ve yetiştigin çevre de bu iliskinin onaylanmasına uygun bi cevre degilse buradan da bi onay alamazsın.
Ve toplumdan takdir görme, anlaşılma, onaylanma cok bilinen psikolojik ihtiyaclar.
Büyük ihtimalle su anda yetisme sekline aykırı bi hayat yasıyosun bu da bilincaltındaki cocukken ögrendigin dogruları yenisiyle degistirmek anlamına geliyo.
Yani iliskin seni mutlu ediyo, aranızda sevgililigin yanında bi dostluk bagı da var. Bence her sey senin adına cok dogal ve güzel gelismis. Ama gel gör ki cevreden etkilenmemen mümkün degil. Bu da senin adı konmayan huzursuzlugunun sebebi bence. Yurtdısında yasama planınız gerceklesse mesela bu kaygıyı daha az hissedecektin. Hatta belki dr hic hissetmeyecektin.
pardon o zaman ozur dılerımCanım ben sıkılma olayını hiç kullanmadım. Istersen ''fitratina'' diye başlayan asıl yorumumu oku alıntı yaptığın bu mesajim bir arkadaşın yazdığına karşılıkti.
bence sız cok saygısız bı ınsansınız rahatsız oluyorsanız yorum yapmaZsınız ben yenı uyeyım ılk kez bu konuyu actım ıstedgm konuyu acma fıkır alma verme hakkımda var mumkunse sız bna bır daha yorum yapmayınHergun ayni tarz konular bize niye soruyorsunki kaldirabilecegin biseyse yasa kaldiramiyacaksan yapma arkadasim sonra burda insanlar birbirine giriyor sizin yuzunuzden herkesin gorusu farkli biz bi yorum yaptigimizda namus bekcisi oluyoruz herkes istedigini yasamakta ozgurdur ama sonuclarina katlanabilecekmisin o var bunu sen dusuneceksn sonra buraya gelipte ay benden niye sogudu ay gunum gecti bilmemne sacma sapan konular yok ikimizinde donu vardi ama hamilemiyim diye tutusup solugu burda aliyorsunuz dun yine boyle bir konu yuzunden uykum kacti ee ne oldu biz birbiriize girdik konu kapandi soyleyecegiizi de soylemedik olan bize oldu o yuzden bseyler seni huzursuz edecekse kendi yolunu sec mutlu ol huzursuz olma..
benı anlayan bırılerını gorunce mutlu oluyorum cok tesekkur ederım noktasına vırgulune katılıyorum tum yazdıklarınızaherkez çocuğuna güvenir... ama bir o kadarda savunmasız olduğunu düşünür... evlat her yaşta evlattır... hergün burda nelerini okuyoruz....Kızımı her türlü korumak adına; benden uzakta biryerlerde yaşayacaksa eğer... ben hergece yatağıma yattığımda acaba kızım nerde ne yapıyor yada kiminle Allah korusun başına birşeymi geldi... öldümü kaldımı... düşüncesiyle uyuyacağıma... En azından yanında sevdiğim dediği ve değer verdiği değerde gördüğüne inandığı onu ne olursa olsun bir şekilde koruyacağını bildiğim birisiyle yaşaması beni bir nebzede olsa rahatlatır... cinsellik açısından bakacak olursam... konu sahibi kesinlikle sözlerim senin için değildir... okumak için ailesinden uzaklaşan o bar senin bu bar benim... bir gün onunla birgün bununla... olacağına... en azından sevdiğini düşündüğü sevdiğini gerçekten hissettiği bir kişiyle yaşasın daha iyidir yani...
canım seni yargılamak bana düşmez ama bende bir anneyimhayır benım umrumda olan cevre toplum falan degıl ben sadece aılemın uzulmesını ıstemem o kadar yusrtdsında da yasasak yne sebep buysa bunu hıssederdım cunku yne aıem bılmezdı evımde mutluyum cok sukur bır sorunumuz yok anlayan bırılerı cıktıgı ıcın sevınıyorum herkes topa tuttu sagolsunlar ınsanı anlamadan empatı yapmadan taslamak en kolayı cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?