- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
he okumayıp kendı paramı kazanıp erkek arkadasımla bırlıkte yasasam gayet hostu sorun yoktu yanı bence bu konunuz maddıyatla hıc ılgısı yok hanımefendı gzlı ısler cevıremezmısım unı okuduysanız sıZde gormussunuzdur ben aılemın yoladıgı paralarla gece kuluplerınde sarhos olup kendımı rezıl edıp onun bunun kucagında oynamıyorum ben onurlu bır sekılde duzenlı bır hayat yasıyorum cıgırından cıkmıs bır yasam tarzım yok
hayır gayet guzel anlatmıssınız bır arkadas demıs kı ayrılınca kendını kullanılmıs hıssetmeyecek mısın sızde tam bunun uzerıne bastınız neden hıssedeyım bunu ? duygusal olarak da dıger baska tum konularda da bız bunu ortak yasıyoruz kımse bna zorla bırsey yasatmıyor bız rahatca cınsellık yasamak ıcın bırlıkte yasamıyoruz bı hayatı bırlıkte yasamak ıcın bırlıkteyız sartlar bızı bu hayatın ıcıne aldı ve bızım bu hayalını dahı kuramayacagımız bırseydı sukredıyoruz dıger yandan aılem onların uUlmelerıne dayanamam arada bır aılem duyar da kahrolursa dıye endıselenıyorum fakat bırgun bu yasanırsa da ah vah edıp pısmanım deyıp kenara cekılmem yasadıgımın arkadasında durur mantıklı tum sebeplerımı onlarla paylasırım benı reddetmezler elbette rahat oldukları ıcın degıl ben onların kızı oldugum ıcın canı oldugum ıcın bır ınsanı sadece dogruları ıcın sevmezsın sahıp cıkmazsın aevıyorsan dogru ve yanlıslarıyla kabul edersın aılemde benı elının tersyle ıtmezler ama buyuk hayal kırıklıgı yasayıp zor zamanlar yasayacaklarını cok ıyı bılıyorum ve onlara onca fedakarlıklarından sonra bunu yasatmaya hakkım olmadıgını dusuyorum ama bu benım tercıhım cehaletten degıl bu yasam tarzım bana boylesı mantıklı geldıgı ıcın boyle mutlu oldugum ıcın aecımım bu yonde
aldırılan bebeklere hamılelıklere kadar geldınız ya daha ne dıyeyımÇok teşekkürler abla. Ben de sizinle zaten ayni fikirdeyim. Olan gercekten kizlara oluyor, aldirilan bebeklere oluyor. Allahim evlatlarimizi korusun.
Konu sahibi arkadaşAykiiiz , lutfen sen de bu yorumu dikkate al çünkü bir buyugun, bir anne konusuyor. Hatandan dönmem için hâlâ geç değil bence. .
yahu ben mutsuzum mu dedım ? gavurlar mı ne ılgısı var bız ozentıden bırlıkte degılız yazmıs olmak ıcın yazmasanız keskePismansin o yüzden böylesin.
Ilerde de pisman olacagin bir konu olacak zaten..
Benim burda tanidigim gavurlarin cogu böyle ayni evde yasamaz. Cok yaygin görünse bile..
Cok özeniyor güzelim memleketimin insanlari bu gavurlara ..yazik.
Halbuki yasantilari öyle filmlerdeki gibi degil de.
Sende cok mutlu olmadigina göree...
pısman olsam cıkar gıderım benı burda baglayan bır sey yok arkadasım pısman falan degılım bır ımza mı cozuyor tum olayı Allah Allahyahu ben mutsuzum mu dedım ? gavurlar mı ne ılgısı var bız ozentıden bırlıkte degılız yazmıs olmak ıcın yazmasanız keske
cok femınıst bır yaklasım olmus o duyguları ıcımde yasayacak kadar eksık hıssetmıyorum ılıskımde yanımdakı adamın bır yanlısı olacagını dusunmuyorum benım ıcın dogru ınsan bır yanlısı da olursa hayatıma devam ederım kımseye karsı bır ezıklıgım yada altta kalmıslıgım gebelıgım yok o nasıl hayatına devam ederse bende ederım hayat musterektırBöyle yapanların gerisinde özellikle kadınlarımızda bir müddet sonra beni neden evlenmeye layık görmedi duygusu, bozuk psikoloji, kaybolmuş güven, kullanılmışlık hissi gibi insanı bitiren durumlar oluyor...
ergen degılım arkadasım 24 yasındayım kacıncı yuzyıldayız bır kadın ısterse hamıle kalırsephora85 katılıyrum.maddi olarak ayaklarının üstünde durdugunda belli bir olgunlukta oldugun zaman verilecek bir karar.birlikte yaşıyorsunuz kimin parası ile geçiniyorsunuz veya ileride hamile kalırsan bu tarz şeyleri çokça görüyoruz .zor bir karar ergenliğin etkisiyle yalnış kararlar verme.
bu kadar dar goruslu olduguna ınanamıyorum sızın dunyanızda evlılıkler para uzerıne mı kuruluyor bızım boyle bır ıhtıyacımızda hayat gorusumuzde yok sen hemcınsını bır aeks objesı olarak goruyorsan bu ulkede erkeklerın gormesını de senın gbıler saglıyor neden ben kullanılayım ya saka gıbısınız zorla mı aynı yasayıyorum ben bu adamla ? sızın gbı zıhnıyetler yuzunden kadınlar eZık seks objesı ve sıddet magduruErkeğin işine gelir sıkılınca mahkeme kapılarında uğraşmaz nafakaya boşanmaya.Sende kullanılmışlığınla pişmanlığınla kalmazsın umarım.Bana normal değil
yorumları okursanız daha dogru yorumlar yazarsınız 24 yasındayım ıkıncı unıversıteyı okuyoruz 6 senedır de beraber yeterlı geldı mı sure? oldu mu sımdı?Benden başka kimse şu "uzun yıllardır süren" kısmına takılmadı mı?
Aynı okulu kazandık dediğine göre ikiniz de üniversite öğrencisisiniz. Yaşlarınız 19 -20 olmalı. Ne ara uzun yıllar süren ilişki yaşadınız da birlikte yaşamaya karar verdiniz?
Çiftlerin ortak kararlar sonucunda birlikte yaşamasına karşı değilim. Evlenmeden önce dönem dönem biz de birlikte yaşadık eşimle. Ancak bu daha ergenlik çağındaki üniversite öğrencilerinin yapmaması gereken bir şey. Kendi ayakların üstünde durur, kendi kararlarını verecek olgunluğa erişirsin ondan sonra düşünürsün böyle bir şeyi. Böylece ailenden gizlemene de gerek kalmaz. Şu an ne kadar düzgün giden bir ilişkin olsa da yaptığın yanlış.
burada yazılanların benım yasamımda hıcbırsey degıstırmeyecgını vurgulamak ısterım benım kendımce haklı buldugum sebeplerım ve dogrularım var dusuncelerınızın coguna katılıyorum evet zorlandıgım kısım konusundakı tesptınız dogru son derece katılıyorumbir annenin evladını sevdigi guvendigi biriyle yasamasında neyden korudugunu acıklar mısınız?
cinsellik mi?
aralarında nikah olunca evlat mı degersiz oluyor yoksa korunacak bir deger mi kalmıyor?
ne onaylayan ne de onaylamayanlara birkac yorumda insanların kendilerini tanımladıkları gibi geri kafalılık vs diye dusunmuyorum,
herkes kendi deger yargılarına gore hayatını bicimlendirir...
eger kisi dini ve/veya yasal bir onaya ihtiyac duymuyorsa neden yasayacagı her seyin baskaları tarafından da onaylanması gerekliligini dusunsun ki?
konu sahibinin zorlandıgı kısım şu bence,
ben kendi hayatımı yasıyorum, ancak ailemin uzerimde emegi var ve bu durum onların deger yargılarıyla celisiyor, o yuzden huzursuzum sizce ne yapmalıyım...?
verecegim yanıt, aileni ikna et olurdu, hatta calıs kendi paranı da kazanmaya basla derdim,
cunku aileyle her konuda catısabiliriz,
dısarıda elestirmeyle yetinmeyip agır sekidle saldıracak insanlar da var,
bizi seven, deger veren insanlarla bile yuzlesmekten kacıyorsak dısardan gelecek saldrılarda bir yabancıyı sovusturmanın yeterli olmadıgı durumlarda daha saglam durabilmeyi, kendinden emin olmayı saglayabilmeli...
bir o kadar bu durum "neden elini tutmuyorsun?" konularında yapılan elestirilerde oldugu gibi, o kisi de inandıgı degerler geregi bunu tercih ediyorsa baskalarının yorumlarıyla degiskenlik gosterecek sekilde davranmamalı ki pismanlık duyacagı seyler yasamasın.
tesekkur ederımaynı evde yaşamayı denemeden evlenmemek gerektiğini düşünüyorum
biz de eşimle bi dönem aynı evde kaldık.
ailelere tabiki söylemedik.
çünkü benim ailem bu durumu kaldıramazdı.
ama ileride benim "yetişkin" kızım kendi kararını bu yönde verirse ona kızgınlık duymam diye düşünüyorum.
ve bu arada mutlaka korunun, sonra olan bebeklere oluyor.
ben bu aorumlulugu kaldıracak yasta ve olgunluktayım erkek arkadasım da oyle tercıhımız bu yondeaynı evde yaşamak bana ters ama 30 lu yaşlarına yaklaşmış, eli ekmek tutan, ayakları üzerinde duran, hayattan ne istediğini bilen iki yetişkinin aynı evde kalmasının bu iki kişi için çok sorun yaratacağını düşünmüyorum. yaşananların arkasında durabilirler sonuçta ama sizin daha yaşınız genç belli. üniversite ise 20lerin başındasınız. bu kadar genç yaşta böyle bir sorumluluğa, bu vicdan muhasebesine ne gerek var?
sadece cinsellik açısından bakmıyorum. eğer "ben bu çocukla evlenmeliyim" mantığı ile yaşanıyorsa cinsellik çok yanlış ama sevdiğiniz, istediğiniz, kendiniz için istiyorsanız yaşarsınız ama aynı ev niye? evin sorumlulukları zaten ağır, kendiniz de rahat değilsiniz bu da belli, e niye diretiyorsunuz ki? ayrı evlere, hatta yurda çıkın, gezin, tozun, istiyorsanız sevişin ama aynı ev için bence çok erken.
herkes her yaptıgını cocgundan gorseydı :)Hayat sizin hayatınız.
Biz tabiki yargılayamayız.
Aynı durumda ben olsam ailemin hoş karşılamayacağı birşeyi dolayısıyla bende karşılamazdım.
Bu konuda benim ailem çok sert, bir akrabamızın oğlu birlikte yaşadığı insanla nişan kararı aldı ve babam o kadar sert ki bu konuda nişanına dahi gitmedi.
Hatta şöyle bir cümle kurmuştu ''O adamda karakter olsa evlenmeden aynı yatağı paylaşmazdı, o kızıda eş diye almazdı demişti ''
Herhalde öyle birşey yapsam evlatlıktan red ederdi.
Bizim fikrimizi sorduğunuz için örnek vermek istedim kendi ailemden.
Ama madem uzun yıllardır böyle bir karar almışsınız, kararınızın arkasında durun.
Sürekli düşünmek size ve ilişkinize zarardan başka birşey vermez.
Yada gerçekten suçluluk duygusu barındırıyorsanız evlerinizi ayırın, eminim ailenize ne yalan söylüyorsanız yarın birgün evladınızdanda aynı şeyi görürsünüz.
olur hemen ayırırızAilelerin haberi ve onayi olmadan bu kadar buyuk bir ise kalkismak dogru degil.
Soylediginiz cok buyuk bir yalan.
Bence vazgecin, evleri ayirin.
cunku suan ogrenım goruyoruz seneye bıtıyor okulumuz 2. unı okuyoruz okurken evlenmemıze aıleler ızın vermezniye evlenmiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?