ev arkadasi yada hayat arkadasi ne dersen de...

Ben sana ne söylesem de sen bir şekilde kendini haklı çıkarmaya çalışacaksın kendince. Yalan affedilecek bir şey değil bence. Yalan söyleyen insandan da her şey beklenir. Sana artık bir şey söylemeyeceğim. Amacım sana yardım etmekti, kendi fikrimi paylaşmaktı ama sanırım sen yaptığını doğru buluyorsun, eee o zaman buraya niye konu açıyorsun? Hayat senin hayatın, yaşa nasıl istiyorsan. Sana tek diyebileceğim buraya bu konuyu açtığına göre senin de kafanda soru işaretleri olduğundandır. Yoksa bana ne. Nasıl istiyorsan öyle yaşa.

Şunu da son olarak bana sorduğun için cevap vermek adına ilave ediyim ki bu tükenmişliğin ne zaman olduğu konusunda sana tarih veremem. Çok merak ediyorsan istatiksel verilere mi bakarsın, makale mi araştırırsın o da senin problemin. Sadece şunu söyleyim evlilik denilen şey sizin şu an adına ne diyorsunuz bilmiyorum ama evciliğe benzemiyor. Evlilik flört denilen şeyden çok çok farklı. Evlilik ciddi sorumluluklar isteyen bir kurum. Evet kurum. Uzun süre flört edenler evlendiklerinde her şeyin flört dönemindeki gibi devam edeceğini düşünüyorlar ama evlenince hayatın hiç de öyle olmadığını görüyorlar. Baba parasıyla evcilik oynamak kolay. Bir de evlendiğinizde, hayatın yükünü omuzlarınıza aldığınızda konuşalım seninle.
Madem çok memnunsunuz bu hayattan, evlenin o zaman, ne duruyorsunuz ki, atacağınız iki imza. Aileler de öğrenir siz de ruhunuzu rahatlatmış ve bu vicdan azabından kurtulmuş olursunuz.

Sevgilinizle aynı evde yaşamanızda bir gariplik yok. İkiniz de bunu istedikten sonra neden olmasın. Vicdan azabı çekmenizi ya da huzursuz olmanızı gerektirecek bir durum da yok inanın çok yaygın bir şey bu sadece yanlış anlaşılır düşüncesi, mahalle baskısı vb sebeplerle dillendirilmiyor fazla. Size ahlaktan dem vuranların da çoğu emin olun uygun şartlar oluşsa sevgilileri ile birlikte yaşar.

Yaşayamadığı şeyleri başkaları da yaşayamasın diye ahlak etiketi altında yorumlamayı çok sever insanlar. Bunun salt doğru olduğuna, imkansızlıklar ya da öğretilmişlikler yüzünden yaşayamadığı şeylerin kendi seçimi ve isteği olduğuna da kendilerini inandırırlar. Bu durum kabullenme, hayata tutunma ve benimseme psikolojisinin bir sonucudur diyebiliriz.

Aykiiiz sen eğer buraya yazmissan, her turlu fikri kabul edeceksin. Seni destekleyip pohpohlayanlara teşekkür edip de sana uygun bir davranış yapmadigini soyleyenlere terbiyesizlik etmeyeceksin. Anladin mi?
Ben sana bir soru sordum, hani HanimKelesimiGetir 'e dedin ya kiziniz Merveye gidiyorum diyip de sevgilisine gidiyordur, bu ne kadar çirkin der gibi bir şey dedin.
Sen ailene ne deyip de sevgilinle yaşıyorsun? Hadi bana cevap ver sevgili Aykiiiz?
Madem yaptigin şey cok dogru o zaman gizleme ailenden. Düşün ki Hanim Abla senin annen, ya da buraya annen de yorum yapıyor, o zaman ne yapacaksin? Ona saygisizlik edeceksin tabi, seni ilgilendirmez diyeceksin. Madem sanalda millete sizi alakadar etmez diyorsun o zaman ailenin karsisina çıkıp da bu kadar ovundugun yalan dolu hayatini ailene bir bir anlatip: " sizi ilgilendirmez, ben 2.universitemi okuyorum, kendi kararlarimi verebilecek yastayim" diyeceksin...
eeee tabi yerse!!!!
Hadi gercekten merak ediyorum, ailen seni nerde kaliyorsun biliyor? Yazik o aileye gerçekten.....

Şu kirmiziyla isaretledigim yerden ne kadar eminsin? Sen böyle mi yapiyorsun? Yani tasvip etmedigin davranislari uygun koşullar oldugunda hemen atlayip gerceklestiriyor musun??

Şu kirmiziyla isaretledigim yerden ne kadar eminsin? Sen böyle mi yapiyorsun? Yani tasvip etmedigin davranislari uygun koşullar oldugunda hemen atlayip gerceklestiriyor musun??
tam isabet soru:))
senin işaretlediğin kısım ile ilgili yorumuma gelince;
bu kadar sığ bir düşünce olamaz.
basit çocukça savunmalar bunlar.
herkesin kendine göre prensipleri ve sınırları vardır.
konu sahibi erkek arkadaşı ile aynı evde yaşıyor buna zemin yakaladı diye veya zorla da olsa bunu yaşıyor diye herkesin aynı şeyi tercih edebileceğini düşünmek,herkesin buna can atacağını düşünmek gerçeklikten çoook uzak.

Evet eminim. Siz yazdığımdan herkesin her tasvip etmediği davranışı uygun şartlar oluştuğunda yapacağı sonucunu çıkarıyorsanız iki kere okuyun. Örneğin kimse görmezse hırsızlık yapar çoğu insan demiyorum ya da ben de yapmam. Öncelikle böyle genelleyerek konuyu saptırmayın rica ederim.

Sonralıkla evet uygun şartlar oluşsa sevgilisiyle yaşamak ister birçok insan buna şimdi şiddetle karşı çıkanlar da dahil. Uygun şartlardan kastım bundan dolayı ayıplayacak, fişleyecek, ahlaksız damgası yapıştıracak bir çevrenin olmaması en başta.

meşru daire keyfe kafidir.bunu destur edinin onun dışında yapılanlar size zarar verir.madem aynı evde yaşıyorsunuz evlenin.annenize babanıza söyleyin.durum böyle deyin.evlilik hem ahlaki hem vicdani yönden iyi olacak deyin.17-18 yaşında evlenip ailesiyle oturanlar var.tek banyolu evde idare edenler var.onlar dogru ise sizin talebiniz de dogru olacaktır.

yaptığının arkasında duramayacaksan yapma.
yapıyorsan da hatasıyla sevabıyla benim tercihim demeyi bil.
olgun bir insansan bunu başarabilmen gerekir.
yoksa onun bunun üzerinden kendi hayatını temize çekme çabaları nafiledir.
ben böyle tercih ediyorum böyle yaşıyorum demeyi bileceksin.
ancak o zaman saygı görürsün.
öyle "mızmız çocuklar gibi ama siz de şöylesiniz böylesiniz" e dayanan basit savunlamar bi işe yaramaz ne yazık ki.
kendinizi kandırır, öylece de debelenir durursunuz.
bu da konu üzerinden genel yorumumdur belki dikkatini çeker konu sahibinin bir nebze de olsa.

Bak sana birşey diyeyim terbiye sınırlarını sakın aşma olurmu?
Haddini bil öyle konuş..
Senin karşında geyik yapacağın okul arkadaşın yok..

Siz öyle dediniz, ben konuyu saptirmiyorum. O insanlarin adina konusmak da size kalmamis, kendini bilen insanlar emin konuşur, kendini bilmeyenler de emin konuşmaya çalışır ama beceremez. ...

boyle dusunuyorsanız gercek bır ask yasamamıssınızdır yasasaydınız heranı onunla gecırmek ıstemenın nasıl bırsey oldugunu bılırdınız
Ne ilgisi var? Fikrimizi sormuşsunuz ben de kendimce cevapladım. Bu benim görüşüm benim yaşantım herkesinki aynı değil değil mi? Özellikle de belirttim sizin ne düşündüğünüz önemli diye. Bu da kknın yeni modası oldu, "yaşasaydın bilirdin". Evet herkes aynı zaten.

Bak sana birşey diyeyim terbiye sınırlarını sakın aşma olurmu?
Haddini bil öyle konuş..
Senin karşında geyik yapacağın okul arkadaşın yok..

Bi de böyle konuşmuş ben sordum sen ailene ne diyip de sevgilinle kalıyorsun diye ama hiiiic orali da olmadi.. Boşver Hanim abla sinirlenmeye değmez. Belli ki buraya sadece pohpohlanmaya desteklenmeye ve hatta KAHRAMAN ilan edilmeye gelmis.
Cunku nerdeyse bazi üyeler burada konu sahibini "ailesinden gizli başı dik, alni ak, sevgisine sahip çıkan, kararlarini kendi veren, ailesinin parasiyla onlari kandiran bir KAHRAMAN!" Ilan edecekler

Evladıma laf söylenecek bende susacam..

olur hemen ayırırız
Tavsiye etmissiniz, fikirlerimizi sormussunuz; ben de fikrimi nezaket kurallari sinirlari icinde soyledim.
Keske konuyu acmadan yorum yapacak tum uyelere,vermelerini istediginiz cevaplari yollasaydiniz ozel mesaj araciligiyla.
Bos yere sinirlerinizi bozduk gordunuz mu? :)

ben karşıyım. bizim örf ve adetlerimize uygun değil, burda konuşmak yasak ama dinimize de uygun değil . zaten senin de için rahat etmiyo

Tabii ki saygi duyulmasi gerekir herkesin kendi hayati sonucta ama uni o kadar karma bir yer ki herkes farkli yetistrilme tarzlarindan geliyor herkes bu kapasitede olmayabilir

Hiç sormayın ..
Fikirlerimizi almak için konu açmış, kendi düşüncelerimizi yazdığımızda bizi ailesinin sözünden çıkmayan minik kız çocukları gibi görüp yaşamlarımızı eleştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…