- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
tabıkı evlenmek ısterım ama sartlar olgunlasması laZım bunun ıcın suan boyle bır ımkanımız yok malesef
evet orda buyuk bır eksıgım var hep onunla beraber oldugum ve olmak ıstedıgım ıcın kendıme bır arkadas cevresı olusturmuyorum ve bunu kendım ısteyerek yapıyorum o dıyor aykız bırılerıyke arkadaslık et bırseyler paylas ama benım ıcımden gelmıyor ve yarın bugun ayrılırsak bu benım ıcın buyuk aorun olur bunu da bılıyorum ama bundan once bırke kısa surelı bır ayrılıgımız olmustu o zaman hayatıma kaldgm yerden devam etmıstım yanı bunu basarabıldıgımı gordum sıze hak verıyorum bagımlılık farklı ve kotu bırsey bazen ınsanın gozunu kor edebılıyor :/
ben ıkıncı unımı okuyorum bundan oncekınde bayan kız arkadaslarımla kalmıstım nasıl bırsey oldugunu cok ıyı bılıyorum onlarında yasadım yanı bız erkek arkadasımla ıkı yıl gurbette cektık ayrı evlerde de yasadık bır suan yasadıgımız en son gelınebılecek surum yanı anlıycanız aıle konusuna gelınce elbette hıc dusunmeden boyle bursey yapmadım aonucunu elbette goze aldım aılem bu mevzuya asla maddıyatı karıstırmaz babanın parasyla onu mu bunu mu yaptın dye bırseyle asla karsıma gelmeZler yanı dert edeceklerı seyler farklı seyler olur onları hayal kırıklıgına ugratmam guvenlerını bosa cıkarmam gbı seyler bız aılecek bırbırımıze cok tutkunuz bırbırımıZden kopma gbı bır durmumuz soz konusu olamaz ben sadece onları derın bır kedere sokmak ıstemıyorum ama bu durum ortaya cıkarsa buda kacınılmaz son tabıkı :/
yanı sız neden btrmek ıstıyorsunuz ben onu da anlamadım kı ? erkek arkadasınzdan mı emın degılsınız yada farklı bır durumunuz mu var anlayamadımsonucta sana diyebilecegim su arkadasim ;5 sene bitti.5 senenin emegi.Sevgi ask .bugun bitirmek istiyorum cunku bu yuku artik kaldiracak psikolojim yok.cunku bu tur konular insanin farkinda olsa da olmasa da mahveder.ama bitiremiyorum cunku her bitirisimde 5 yilkoca bes yil avucalrimdan akip gidiyor.evlenme konusuna gelince.
sız yasadınız mı bu durumu sonra ne oluyor:)Surdugun hayat evlilikten cok daha guzel. Kiymetini bil bu zamanlarin. Sonra her sey cok komplike oluyo:)
anladım zahmet etmıs uzun uzun yazmıssınz tesekkur ederım evet o konuda adımlar atacagım dısarıdakı dıger ınsanlara fakat benım hemcınslerıme karsı guvensLıgım ar bıraz bana hep denk geldıklerınden mıdır bılmem burcok dost kaZıgı yedım bu sebepten sanırım guven sorunu yasıyor ve yaklasmak ıstemıyorumdaha onceden universitede sadece akademik anlamda degil hayat tecrubesi ve sosyal iliskiler anlamında da sana kazandıracagı seyleri yasadıgın icin su an boyle bir gereksinim duymuyor gibi hissedebilirsin...
ancak bu bakıs acısıyla evli insanların kimseyle gorusmesine gerek yok gibi bir anlam da cıkarılabilir ki bunun saglıklı bir durum olmadıgının farkındasındır sanırım, sosyoloji- psikoloji tum kaynakları arastırdıgında aynı sonuca ulasırsın.
erkek arkadasın sorunun farkında ve aslında hem senin şahsın hem de iliskiniz icin bunu soyluyordur bence,
mesela sınıf arkadasın hic mi yok?
onlarla iletisim kurabilecekken neden eve ve sevgiline kacıp insanlardan kendini soyutlayasın?
bu sekilde 2-3yıl gecirdin diyelim, ya evlendiginizde ne olacak?
hic mi dertlesecek veya kızkıza alısverise cıkacak ya da eglenecek bir arkadasa ihtiyac duymayacaksın?
sevgilin her konuda sana arkadas olabilir fakat sadece ona yuklenmen belki zamanla sıkabilir de... o zaman kapı kapı gezip komsu edinmeye mi ugrasacaksın? ustelik dune kadar kimsenin yuzune bakmazken...?
ayrıca hayatına devam edemezsin demiyorum,
birlikte yasamın dıs dunyadan kendini soyutlamak anlamına gelmedigini anlatmaya calısıyorum.
yani daha onceden basarabildiysen bu senin cogu kadına nazaran daha guclu oldugunu gosterebilir fakat su an -sevgilinin de uyardıgı uzere- yaptıklarının dogru oldugu anlamına gelmez.
zaten bazı seyleri goze almıssın, anladıgım kadarıyla aile iliskilerin de iyi,
fakat yerinde olsam bu durumu onlara tumuyle acıklayamıyorsam sırf o "kacınılmaz son" olarak adlandırdıgın durumu yasamamak icin en azından alıstırmaya calısırdım...
mesela siz aynı evde yasamıyor olsaydınız birbirinize gelip gidecektiniz degil mi?
x'in adının gecmesine, ikinizin yanyana durabilmesine, özel gunlerde onu soracakları kadar alısmalarına, -arkadaslarınızla once grup olarak sonra da yalnız da farketmez- aynı evde olabilmeniz dusuncesine yavas yavas kabullendirmeye calısırdım.
bunu dusunerek yapmamıstım fakat geldigim noktada bu durumun onların tepkilerini en aza indirdigini farkediyorum...
ilk basta "kızım biz sana guveniyoruz" deseler dahi uzerimde psikolojik baskı olusturur ama yine de "yalnız kalma, dikkat et" diye uyarırlardı,
hala ayrı evlerde yasıyoruz cunku tapulu evlerimizi bırakmak, duzenimizi bozmak işimize gelmiyor,
ancak evde tekken usta cagıracaksam veya evden hic cıkmadıysam ailemin "arkadaslarını cagırsana kızım, hem x nerde o niye gelmedi? beraber oturun, tek basına yemek yemek bile keyifsiz olur" diyecekleri bir iliskiyi kurmayı basardım...
anladım zahmet etmıs uzun uzun yazmıssınz tesekkur ederım evet o konuda adımlar atacagım dısarıdakı dıger ınsanlara fakat benım hemcınslerıme karsı guvensLıgım ar bıraz bana hep denk geldıklerınden mıdır bılmem burcok dost kaZıgı yedım bu sebepten sanırım guven sorunu yasıyor ve yaklasmak ıstemıyorum
bana bu guven yasadıklarımdan gelıyor ben erkek arkadasımla yasıyorum dıye kotu bır ınsan mı oluyorum sız bu cumlelerı kuramıyorsanız sız bı ılıskınızı gozden gecırın derım ben yanımdakı adam kusursu demıyorum elbette vardır kusurları ama benım ıcın dogru ınsan dıyorum bellıkı sızın ılıskıde problemler var gozden gecırın derım ayrıca bu ne önyargıdır ya aynı evde yasıyosa kız camur oluyor ben nasıl bı ınsanım sızın ufacık bılgınız var mı yok nasıl hemen kotudur damgasını yapıstırabılıyosunuz sız benım aıleme acıyamaZsınıZ o kadarı haddınıze degıl arkadasım
merhaba arkadaslar benim uzun yillardir suren bir iliskim var erkek arkadasimla yillardir buyuk bir ask yasiyoruz donem donem kisa ayriliklarimiz oldu fakat hic kopamadik birbirimizden sevgi ve askin yaninda buyuk bir baglilik hatta bagimlilik derecesinde bir iliskimiz var buraya kadar sorun yok benim erkek arkadasim iki sene kadar yurtdisinda yasadi fakat simdi beraberiz hic olmaz dedigimiz seyler oldu ben hep gurbet yasayacagiz deyip buna inanmaya baslamistim ki turkiyeye geri dondu simdi artik beraberiz biz ikimizde kucuk bir sehirde ailelerimiIn yaninda tanistik sonra hayat bizi suan oldugumuz yere getirdi suan ailelerimizden uzak burada ogrenciyiz ayni okulu birlikte kazandik ve uzun yillar ayri kaldiktan sonra burada birlikte yasamaya basladik bu zor bir karardi bizim icin ama bundan baska birsey de yapamayacagimizi biliyorduk ikimizin ailesi icin de bu buyuk bir olay ve bilmiyorlar siz iliskilerde birlikte yasamak hakkinda ne dusunuyorsunuz ? hayatimizla ilgili hicbir coZulemeyecek yada buyuk capli sorunlarimiz yok ama ben surekli huzursuzum mutluyum ama icimde hep bir sikinti var gecmiyor neden diye kendime soruyorum hicbir yanit bulamiyorum hersey yolundayken neden boyleyim etik gorunmeyebilir ama biz bu yolu sectik erkek arkadasimla sadece ask degil dostluk arkadaslik gbi aramizda bircok bag var herseyimizi birbirimizle paylasiriz ama bu durumun oda farkinda oda bana soruyor ama ben bir yanit veremiyorum cunku bende bilmiyorum neden boyleyim
bunu daha önce de yazmıştım öne çekeyim dedim.bu gizli saklı yaşantın içine sinmiyor ondan huzursuzsun.
hem topluma karşı hem de ailene karşı suçluluk hissediyor olabilirsin.
aslında sebeplerini de zaten kendin de yazmışssın mesajında farkında olmadan:))
sı
sız yasadınız mı bu durumu sonra ne oluyor:)
Aslında iyi yanlarıda var kötü yanları da bence ..tesekkur ederım yorumunuz ıcın aklı basında davranmaya calısıyoruz tercıhlerımız dogrultusunda mantıklı hareket etmeye calısıyoruz bız uzun yıllar ayrı kaldıgımız ıcın boyle bır hayat sectık aynı shırde aynı evde yasamayı gectım aynı ulkede olmak bıle bızım ıcın cok buyuk lukstu sımdı bu ımkanımız varken bunu masumca yasamak ıstedık o kadar suan ıcın bır problemımız yok ılıskımızle ılgılı ılerde ne olur elbette bılemeyız ama evlenmeden once bırlıkte yasamak evlılık ıcın ıyı bırsey dıye dusunuyorum sıZce de oyle mı ılıskı acısından?
Bence siz de bu kadar emin olmayin. Hic belli olmuyor bu islererkek arkadasım demıyor kı bunu ben dıyorum ben erkek arkadasımın ne kadar cok ıstedıgınden emınım sız hıc kafanızı yormayın :)
ailemin istemediği bişeyi yapamam diyosun yanicunku suan ogrenım goruyoruz seneye bıtıyor okulumuz 2. unı okuyoruz okurken evlenmemıze aıleler ızın vermez
essek gibi seviyorum hala ama iste,insan kaldiramayacagi yükün altina girince dengesi bozuluyor.söyledilerim sacma biliyorum ama tecrube tecrubedir.umarim yardimci olur sana,
cok femınıst bır yaklasım olmus o duyguları ıcımde yasayacak kadar eksık hıssetmıyorum ılıskımde yanımdakı adamın bır yanlısı olacagını dusunmuyorum benım ıcın dogru ınsan bır yanlısı da olursa hayatıma devam ederım kımseye karsı bır ezıklıgım yada altta kalmıslıgım gebelıgım yok o nasıl hayatına devam ederse bende ederım hayat musterektır
saçmalamışlar canım. okulunuzun bitmesine bir yıl falan kaldıysa ve sonrasında evlilik düşünüyorsanız gayet normal bir durum bence. Vicdan sahibi bir insan olduğunuz için ailenizin bilmiyor olması sizi içten içe rahatsız ediyor, hepsi bu. Bu zamanda özellikle büyük şehirde yaşayan ve okuyan gençlerin çoğu evlenmeden önce bir süre birlikte yaşıyorlar zaten. yadırganacak ya da ayıplanacak hiçbir şey yok. bir insanı gerçekten tanımak için çok önemli adımdır beraber yaşamak. senin hayatın senin kararların..bız suan evlenemyz sı bunu neden bırturlu anlamıyorsunuz ogrencıyken nasıl evlenelım aılelerımız buna onay vermez asla suankı duzenımız bozulur akılları hep bızde kalır seneye okul btıp ıse grdgmz zaman evlenmeyı planlıyoruz bız ya ben kendımı ınanılmaz kotu hıasettım yanı ılk defa bırlıkte yasayan bır cıft gormus gbı konusuyorsunuz ya
hepınız aılelerınızın ıstedıgı gbı bır hayat mı yasıyorsunu sıZın kararlarınız tercıhlerınız yok mu ıate burda devreye ınsan egosu gırıyor surda kımlıklerımızı bılmeden bıle bırbırmıze gercekcı yorumlar yapamıyoruz sız ve dıger bazı arkadaslara bu sozum ne dusunuyorsunuz bılemem ama bu dusuncelerı hıc ama hıc gercekcı bulmuyorum bu arada tebrık ederım kusursu mukemmel bır evlatmıssınız :)
herkes her yaptıgını cocgundan gorseydı :)
ailemin istemediği bişeyi yapamam diyosun yani
ogrenırlerse benı carmıha germezler oldurmezler yada herhangı bır sıddet so konusu olmaz kıyamazlar bana cunku ben onlar ıcın degerlıyım ben sadece onları hayal kırıklıgına ugratmak uzmek baslarını one egmek ıstemıyorum cunku benım ıcın cok kıymetlıler bende onalr ıcın oyleyım
hayır cok kucuk degılız 24 yasındayım ben oda 26
ya neden benım durumumuza sadece cınsellık olarak bakıyorsunuz bu kadar kucuk sınırlar ıcınde dusunebıldıgıne gercekten ınanamıyorum aynı evde yasamyan ınsanlar cınsel bırlıktelık yasamıyor mu zannedıyorsunuz onlarınkı makul mu sadece bır evde kalınca mı yasanıyor bu bırlıktelıkler ? erkege bırsey olmaz ne demektır ? erkegın hıslerı yok mu küzedelenecek bır karakterı yok mu o da karsısındakı ınsana emek verıp vakıt harcıyor ne demek erkege bır sey olmaz ? kusura bakmayın sıze yanlıs gelebılır toplumca da uygun gorulmeyebılır ama emın olun haftanın uc gunu mervelerde kalıyorum dye aılesını kandırıp erkek arkadasyla kalıyor bunu tasvıp etmezsınız haklı olarak ama bılıp gormedıgınz ıcın bu ıcınızı rahat tutar emınım
kıra ıcın mı yureklerıne ıner yanı :) ben sıze daha ne dıyeyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?