O yine iyiymiş bana aşkı hiç yaşamamışsın dediHiç sormayın ..
Fikirlerimizi almak için konu açmış, kendi düşüncelerimizi yazdığımızda bizi ailesinin sözünden çıkmayan minik kız çocukları gibi görüp yaşamlarımızı eleştiriyor.
hadi yaaa.çok komik gerçekten.O yine iyiymiş bana aşkı hiç yaşamamışsın dedi
Siz öyle dediniz, ben konuyu saptirmiyorum. O insanlarin adina konusmak da size kalmamis, kendini bilen insanlar emin konuşur, kendini bilmeyenler de emin konuşmaya çalışır ama beceremez. ...
O yine iyiymiş bana aşkı hiç yaşamamışsın dedi
Çünkü deneyim tecrübe sahibi insanlar çocuğunu düşüneceği için onaylamaz.Kızda bunlara karşı kendini savunamayacağı için anlatmaz.Ki kimsenin bilmediği dini nikahta makbul deyildir.Öyle dini nikah herşeyi çözmüyo.Çok okuduk sonra napcam bende netcem bende diye sululu ağlamıyacak kadar kendine güveniyosa zaten buraya sormazdı.O söylemediği annesi üzülür kızının arkasından .ya ALLAH ASKINA turkıyede yasıyoruz bunu hangı anne baba onaylar ???
kadın kendı ıstegı dogurgandır kımse kımseye ıstemedıgı bırsey zorla yaptıramaz tecavuzlerı dahıl tutmuyorum unıversıte ogrencısıyım ama yasım 24 onu da belırtmek ısterım
Niye herşeyi zamanında yaşamıyorlarki.Öğrencisin dimi gez toz eğlen baba parası ye .Adam derdine düşüyonuz.Zaten eninde sonunda istiyosan eğer bunları yaşıycan ne sıkıyon canını öğrencilik bidaha geliyomu.Öğrenciliğimi özledim.beeeeehaklısınız ama şunu unutmamak gerekir..ortam istemediğiniz şeyleri dahi yaptırır..24 yaş büyük sanıyorsunuz değil mi..yaşın önemi yok yaş şurda önem kazanıyor; yaşınla birlikte çevrende oluşan herşey değişiyor ve buna farklı tecrübelerin ekleniyor..30 yaşında iş güç sahibi biriyle 24 yaşında ki bir üniversite öğrencisinin arasındaki fikir farkını öğrenmek istersen okuldaki hocalarına danışabilirsin..eminim seni iyi aydınlatacaktır..
yardım istemişsin sanıyorum doğru anlıyoruz..bu kadar kişi seni önemsemiş değer vermiş bence güzel bir şey yakalamışssın ..sana illada bizi dinle demiyorum tabiki..ama benimde kardeşim var sana tıpkı ona söylediğim gibi söylüyorum..hayatta herşeyin bir zamanı var zaman ozaman karar verir...sen zamanın önüne geçmeye çalışırsan zaman seni yer bitirir..
sevgiler
benım baskalarınza gore yanlısım benı korütu bırı yapmaz 24 yasındayım hayata daır cok fazla bırıkımım ve tecrubem var tahmınıme gore ınsanlardan uzak bırısınız bu kadar onyargılı sabıt fıkırlı bırıne ınsanların yaklasacagını sanmıyorum :) herkes kendı sorunlarına acısın benım acınacak bır durumum yok fıkır almak ıcın yazayım dedım ama saygısızlıgınız boyunuzu astıinsanlar 30 yıl birlikte yaşıyor da sizin gibi konuşmuyor, bu fazla güvenli halleriniz sadece toyluk ama bunu şimdi değil en az bi 5 yıl sonra anlarsın. ben de erkek arkadaşımla yaşadım, belirttim de sırf şu saçma yorumunuza maruz kalmamak için. evet siz iyi bir insan değilsiniz çünkü size yıllarca emek vermiş insanlara çok ciddi bir konuda yalan söyleyip, kandırıyorsunuz. bu kadarı da sizi tanımak için yeterli, şuan yazdığın konuyu okuyan bir çok insan haddi olmayarak ailene acıyor..
sana dürüst bir hayat diliyorum.. benden bu kadar
Bu agresiflik neden? Yazdığım yere kadar olan yorumların çoğunu da okudum ama burda yazdıklarınıza daha önce rastlamadım nedense.yorumları okursanız daha dogru yorumlar yazarsınız 24 yasındayım ıkıncı unıversıteyı okuyoruz 6 senedır de beraber yeterlı geldı mı sure? oldu mu sımdı?
Evlilik dışı beraber yaşamakta cinsel ilişkide hiç bir zaman onaylamayacagim bir konudur.Isteseydim olabilecek sonuçlarını göze alıp tercih edebilirim ama etmedim..
Yanlış anlamanın istemem ancak söyle birkac sey paylasmak istiyorum izninle:
1.Dini inancının fazlası ile olduğunu söylüyorsun işte bende bu yüzden helal varken haram hiçbir konuda düşünmem mümkün değil. .
2.Ben 10 yıllık evliyim.sevgi saygı ve ilgi hala mevcut.yeri gelir o benimle bulasik yıkar yeri gelir ben onunla tamir yaparım. Birbirimizin fikirlerine önem veririz.ayrica çocuklarına da çok düşkün ve sevgi dolu bir babadir. Anlayacagin adam gibi adam derler ya hani öyledir. Ama ben senin kadar güvenmiyorum. sen nasıl oluyor da bu kadar herseyden eminsin güvenebilirsin.
şimdi bunu niye yazdım çünkü sen ya da bir başkası çıkıpta madem güvenmiyorsun o zaman kesin birsey vardır demesin.bu tamamen benimle alakali bir durumdur.kimseye % 100 güvenmem ve herseyde en kötü ihtimali bile dusunur tedbiri alırım ki daha fazla üzülmeye yim.
3.3.olurda birgün evliliği biterse cocuklarimla kaldığımız yerden hayata devam edebilecek güce sahibim.tabii ki üzülürüm belki kahrolurum ancak ggeçmişteki güzel günlerim düşünüp pismanlik yaşamam o kişi ile evlendiği için. Çünkü bu hayatın bize neler getireceği hiç belli değil. O imza bir erkeği eve bağlayacak diye birşey yok.ancak ben sadece imza diye bakamıyorum bu olaya. Nikah demek benim için helal demek.ayrica kkadın hakkından çok çocukların hakkını korumak demek..Hiçbir şey olmasa dahi çocuğum babasının nüfusuna kkayıtlı ve onunla yaşayabildikleri kadar Baba-cocuk ilişkisini yaşayacaklar. Birgün onları görmek istemese dahi ben üstüme düşeni yaptığım için benim vicdanım her yönden rahat olacak.
4.evlilik dışı ilişkide korunulsa dahi hamile kalınamaya cak diye bir şey yok..ben korunduğu halde hamile kaldım. Hala süpriz yumurta diye severim.bir tanıdığımıza normal yoldan hamile kalma mümkün değil dendi ve hamile kaldı gibi gibi bir suru ornek verebilirim size.eger ki böyle birşey yaşarsan ki bu ihtimal de olsa dusunmelisin o zaman Ailene birlikte yaşamayı anlatmadın halde bu durumu nasıl anlatırsin. Ya da sevgilin le birlikte bu bebeğe kiyacak sin ve inan bunun psikolojisi çok çok ağır. Herkes taşıyamaz. Bebeğe kiyamazsan erkek arkadasin ya kabul edip evlenecek ya da kabul etmeyecek ve tamamen sana kalmis karar olacak ve bu daha ağır olacak.bebegi aldirirsan bir türlü psikolojik sorun aldırmasan başka bir sorun çünkü o hep bebek olarak kalmayacak büyüdükçe sorgulayacak. Hani diyorsun ya neden sadece kız uzulecek mis diye..Bu gibi durumlarda evet kızlar daha çok üzülüyor. Böyle bir durumda evlilik olsa dahi genelde baskı altında evlilik olduğundan çiftler mutlu olamıyor. Cevremde örnekleri var.
Hee tabii tam tersi de olabilir evlenip mutlu olabilirsiniz ancak ben bu durumlarda hiç görmedim. Çünkü ağır bir psikoloji bu durumlar.
5.ne olursa olsun maddi ve manevi bütün sorumluluk tam olarak sadece sizde olmaz ise kusura bakmayın ama mutlu ve huzurlu olmanız normal.yani tam olarak maddi manevi sorumlulugu ele almadan gerçekten hiçbir şeyi anlayamaz siniz. Şu anda ikiniz de okuyor çalışmıyorsunuz. siz hele bir gerçek dünyaya Merhaba diyin is hayatına atılın ancak o zaman gerçek karakterler ortaya çıkar.
Benim bir tanıdığım tam 7 sene lik ilişkisinin ardından evlendiler ve gerçek anlamda evlenip birlikte olunca sorunlar o zaman gün yüzüne çıktı. Hele birde çocuk olunca katlanır gider.burda bir dolu örnek verebilirim ama zamanım yok.yine söylüyorum tam tersi iyi de olabilirsiniz.ancak yine söylüyorum maddi manevi evliliğin sorumluluğunu tam olarak almadan anlayamaz siniz. Gerçek karakterlerini yıllarca saklayan o kadar çok kişi var ki maalesef..bir insanı aynı evin içine girince değil evin bütün sorumluluklarını aldığınız zaman anlayabilirsiniz.
6.Ailene ya anlatacak ya da eğer ki öğrenirlerse olabilecek sonuçlarına katlanacaksin. Egerki ailenin uzulmesin gerçektenistemiyorsan buna son vermek zzorundasın. Sevgilini istemediklerine gore senin uzulmeni istemiyorlar demektir.Hem benim anlayamadigim neden ailen sevgilini istemiyor?Okul bitince isteyecekler mi evlenmenizi? Sevgilini zin ailesi ne düşünüyor sizin için?
7.Yukarida yazdıklarım gibi birçok neden var evlilik dışı ilişkiye onay veremem için. .Bunun gibi birçok olumsuz tarafları ağır bastığı için ben öyle düşünüyorum. .Sen nasıl düşünüyorsun bilemem bazen insanlar düşüncesine ters olan şeyleri yapabilirler.Ancak aileden gizli olmasi seniurkutuyor ve bunun esas altında yatan problem ailenin sevgilini istememe si gibi geldi bana tekrar sormak istiyorum neden?
Bak burada söylemek istemiyor olabilirsin ancak şunu bil ki sana değer veren bir aile varsa istemiyorsa kesin senin yakalayamadigin önemli birseyler var demektir ki ailen istemiyordur. Dikkat et sonra aileyi dinlemeyip cook pişman olan var.Dusun bakalım bu durumu sevgilin gerçekten hak edebilecek mi? Ya da sen? Ya da ailen?
Şimdi diyebilirsin ki yuh arkadaşım neler yazmışsın öyle! Ama inan bunların hepsi olabilecek ihtimaller ve yaşayanlar da var.Eminim onlarda güveniyor du. Amma velakin ben bunların hepsinin farkındayım ve olduğunda da çok güçlüyum ya da benim tercihimdir sonuçlarına katlanır im dersen birsey diyemem.Aslinda belki de iç huzursuzlugun bunlar ya da bunlardan biridir.Mutlaka emin olmadığın yada eksik gördüğün birseyler var demekki içten içehhuzursuz sun. Ve böyle böyle alisirsin alışkanlıklar insana normal gelmeye başlar. Ancak alışkanlıklardan birgün vazgeçmek zorunda kalmak insana bayagi zor gelir.
Daha yazacak cok sey var aslında ama bunları bir abla tavsiyesi olarak gör. Iyi tart, olc. Sen her ne kadar mutluyum desene aslında ben yazdıkların da huzursuzluk görüyorum. Lütfen ben en azından başkaları gibi gizli gizli buluşmuyoruz gibi bahaneler in arkasına sığınma. Herkes tercihleri doğrultusunda yaşamak zorundadır. O yüzden tercihlerini bir daha gözden geçir. Yazdıklarımı sana saygısızlık olarak algılama çünkü senin yaşamın tarzında yaşayan ve sonu mutsuzluk la sonuçlanan örnekler var çevremde. Burada kimse kimseyi tanımıyor hepimiz yardimci olmaya çalışıyoruz kendi yaşamlarının doğrultusunda.
Lütfen kendinizi de aileni de bir daha düşün. Sizin zamanınız da su an oo ben 18,20, 24 yaşındayım ne istediğimi biliyorum denir ama zaman hızla akıp geçtiğinde bazı şeyler tokat gibi yüzümüze çarpar. O zaman bazı şeyler dank eder.o zaman ailelere hak verilir.o onlarin geri kafaliligi degildir aslinda bizim yasimizin 2 kati tecrubeye sahipler ve azimsanmayacak bir fark bu.ama umarım uzulmesin iz ve hakkınızda hayırlısı olsun.Kendinden başka hiç kimseye % 100 güvenme. .
neden boyle bır tepkı verdıgımı bana yaZılanların cogundan anlayabılırsınız konuyu actıgıma bıle pısman ettıler uzerıme oyle bır negatıf enerjı yukledıler kı yanı kendımı kaldıramaz hake geldım olur mu ama bu kadar dabunu daha önce de yazmıştım öne çekeyim dedim.
çünkü dediğim gibi sen sıkıntının sebebini biliyorsun ve az çok ifade etmişssin.
gördüğüm kadarıyla yorumların büyük çoğunluğu da bu yönde.
ama senin neden tepki gösterdiğini anlayamadım.
bir mesajında demişssin ya "sanki sizlerin her yaptığından ailelerinizin haberi var" diye.
bu da içindeki çelişkinin dışa yansıması,bir çeşit savunmaya geçmişssin.
gerek yok,yaptığının arkasında dur,zaten geri dönüşün yok galiba.
o zaman bu gizli yaşantına bir müddet daha devam edip okuldan sonra evleneceksiniz.
duygularını başka şeylerin arkasına saklamaz isen ve kendine de net bir şekilde ifade edersen rahatlayacağını düşünüyorum.
tekrar yazıyorum o kadar cok uzerıme gelındı kı ellerıne tas alıp taslamadıkları kaldı negatıf enerjı hıssettım uzerımde bana kendımı bu kadar kotu hıssettrmeye kımsenın hakkı yok kı sımdı sız kendınızı bılmıyo musunuz dıyeceksınız bılıyorum elbette ama ınsan bu kadar agır yorumlar altında kendını ıster ıstemez kotu hıssedıyor yanıBu agresiflik neden? Yazdığım yere kadar olan yorumların çoğunu da okudum ama burda yazdıklarınıza daha önce rastlamadım nedense.
İlişkinin süresi mesele değil. Burda önemli olan nokta kendi ayaklarınızın üstünde durmanız ve ailenize yalan söylememeniz bence. Ama biraz göz gezdirdim bunu diyenleri azarlamışsınız hep. Cidden tekrar soruyorum bu kadar agresif olmanızın sebebi ne?
acıkcası oyle cok ılıskılerım olmadı o yuzden bılemıycem sızın gıbı:) sayfıgını kınadıgınız gruba dahıl degılım yanı ılıskım btınce snra kımaeye gdıp bu cumlelerı kuracak kadar da genıs bır yuregım yok ınsan hayatında bu cumlelerı bır kısye kurar gercekcı olarak gerısını bılemem benım dusuncem bu
tesekkurlerBen sana ne söylesem de sen bir şekilde kendini haklı çıkarmaya çalışacaksın kendince. Yalan affedilecek bir şey değil bence. Yalan söyleyen insandan da her şey beklenir. Sana artık bir şey söylemeyeceğim. Amacım sana yardım etmekti, kendi fikrimi paylaşmaktı ama sanırım sen yaptığını doğru buluyorsun, eee o zaman buraya niye konu açıyorsun? Hayat senin hayatın, yaşa nasıl istiyorsan. Sana tek diyebileceğim buraya bu konuyu açtığına göre senin de kafanda soru işaretleri olduğundandır. Yoksa bana ne. Nasıl istiyorsan öyle yaşa.
Şunu da son olarak bana sorduğun için cevap vermek adına ilave ediyim ki bu tükenmişliğin ne zaman olduğu konusunda sana tarih veremem. Çok merak ediyorsan istatiksel verilere mi bakarsın, makale mi araştırırsın o da senin problemin. Sadece şunu söyleyim evlilik denilen şey sizin şu an adına ne diyorsunuz bilmiyorum ama evciliğe benzemiyor. Evlilik flört denilen şeyden çok çok farklı. Evlilik ciddi sorumluluklar isteyen bir kurum. Evet kurum. Uzun süre flört edenler evlendiklerinde her şeyin flört dönemindeki gibi devam edeceğini düşünüyorlar ama evlenince hayatın hiç de öyle olmadığını görüyorlar. Baba parasıyla evcilik oynamak kolay. Bir de evlendiğinizde, hayatın yükünü omuzlarınıza aldığınızda konuşalım seninle.
Madem çok memnunsunuz bu hayattan, evlenin o zaman, ne duruyorsunuz ki, atacağınız iki imza. Aileler de öğrenir siz de ruhunuzu rahatlatmış ve bu vicdan azabından kurtulmuş olursunuz.
bana soyledıgın herseyı su yazın da kendın yapmıssın sevıyeyı dusuren ben degılım daha fazla konusmak ıstemıyorumBence kendini ifade ediş tarzına dikkat et önce ya da okuduğunu düzgün anla öyle savunmaya geç.
Fikrimizi soruyosun düzgünce olabilecek ihtimalleri yazıyoruz seviyeyi düşürmeye gerek yok.
Ben ne yazmışım da sen benim"öyle çook" ilişkilerim olduğu kanısına vardın ya da birilerini kınadığımı çıkardın? İçinde bastırdığın duygularla saçma sapan fevri davranma bence okuyunca resmen ne alaka dedim
cok begendım bırerbır aynı dusuncedeyızSevgilinizle aynı evde yaşamanızda bir gariplik yok. İkiniz de bunu istedikten sonra neden olmasın. Vicdan azabı çekmenizi ya da huzursuz olmanızı gerektirecek bir durum da yok inanın çok yaygın bir şey bu sadece yanlış anlaşılır düşüncesi, mahalle baskısı vb sebeplerle dillendirilmiyor fazla. Size ahlaktan dem vuranların da çoğu emin olun uygun şartlar oluşsa sevgilileri ile birlikte yaşar.
Yaşayamadığı şeyleri başkaları da yaşayamasın diye ahlak etiketi altında yorumlamayı çok sever insanlar. Bunun salt doğru olduğuna, imkansızlıklar ya da öğretilmişlikler yüzünden yaşayamadığı şeylerin kendi seçimi ve isteği olduğuna da kendilerini inandırırlar. Bu durum kabullenme, hayata tutunma ve benimseme psikolojisinin bir sonucudur diyebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?