Ev arkadaşım her şeyi yiyor

yeezus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
275
454
103
Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle konuyu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Lütfen bu konuda beni yargılamayın, asla cimri bir insan değilim ama oda arkadaşımla böyle bir problemimiz var. Ev arkadaşım doymuş olsa bile sürekli bir şeyler yiyor. Eve aldığımız hiçbir şey dayanmıyor. Mesela ben kahvaltı da belli şeyler yerim, öğrenciyim zaten büyük bir kahvaltı yapmaya vaktim olmuyor okula giderken. Eve sabah yiyebileceğim şeyler alıyorum ama oda arkadaşım sürekli onları da yiyor. Kendisi çok obur bir insan, az da yemiyor. Yeyince dibini görene kadar yiyen insanlardan. Yemek yiyoruz kalkıyoruz, iki dakika geçmeden "ben doydum ama bundan da yemek istiyorum" diyerek hemen başka şeylere yöneliyor. Kendime kahvaltı için aldığım hiçbir şeyi iki günden fazla tüketemiyorum çünkü bitmiş oluyor. Bunu kalbini kırmadan söylememin bir yolu var mı? Rafları ayıralım desem, ne demek istediğimi anlar ve kırılır. Kendisi iyi de bir insandır kalbini kırmak istemiyorum.

Diyete başladım diyerek diyet ürünler alabilirsin, diyetteyim benimkinden alma başka bişey yiyemiyorum falan diyebilirsin.
Biz 3 kişi de oburduk sorun olmuyordu kahvaltıya oturunca tabakların dibini sıyırmadan kalkanımız olmazdı sofradan :KK48:

Kendisi eve yiyecek almiyor mu?
Bahsettiginiz seyden bende cok rahatsiz olurum. Hiç tat almadan herseyin dibini gorme, karnini tika basa doldurma amacli yeniyor cunku. Cok tuketime karsiyim.
Bi muddet sizde eve birsey almayin. Yada artik saglikli beslenicem kendime ona gore yiyecek alisverisi yapicam o yuzden benimkiler dolabin farkli bir yerinde dursun deyin.

Öğrenciyken olur böyle şeyler. Sonra bunlar bile özleniyor. Fazla takılmayın arkadaşınızı da kırmayın bence.

:KK53::KK53: kendimi gördüm. Ahanda ben. Eve bir şey alıyoruz başkaları görmeden silip süpürüyorum :KK53:
Senin açından çok uyuz bir duru, haklısın yani. Şaka yollu söyleyebilirsin, bir şeyler yemek istiyorum dediğinde.
Kiloludur, diyete başmasını tavsiye edebilirsin.
En olmadı hacı biraz az ye bizde doyalımm de dümdük :D

Tek kullanımlık kaşar peynirleri, salamlar, 250 gramlık beyaz peynirler var onları alıp kendi giysi dolabınızda tutabilirsiniz. Hem buzdolabına girmemiş olur hemde sıcak ortamda fazla durmamış olur. Zeytinde var. Bimde 250 gr kaanlar zeytin 2.45 tl

Samimi ve iyi bir arkadaşınsa, bunu yüzüne açık açık söylersen değil kırılmak, memnun olur ve mahçup hissederek kendini düzeltme çabasına girer.

Kimseyi kırmamak adına, yalan söylemek, kılıf uydurmak zorunda değilsin. Rahatsızsan, güzel güzel tatlı tatlı söyleyeceksin. Buraya anlattığın gibi; "Beni yanlış anlamazsın sen, samimiyetimize güveniyorum ve bu yüzden rahatsız olduğum bir noktayı seninle paylaşmak istiyorum." diyerek başla, devamı gelir.

Kırılır, tavır yaparsa da anla ki yaptığının farkına varmayacak kadar bencil birisidir.

Bizom de öğrenci evimizde boyle bir arkadas varsik. Arkadaslarla konustuk nasil yapakim diye. Çünkü ciddi soeundu bizim icin. Peynir mesela bir dlyerden toplu olarak geliyordu. Ne zaman istersek gonderiyorlardi ancak istemek ayip geliyordu bize. Cunku ginderen amca fazla fazla gonderirdi.
O arkadas herseye kasar kullanirdi. Yemege tatliya salataya ne bulursa ama.. ve bir kilo kasarin iki gunde bittigini biliriz.
Dedik bi kilo kasar 10 gunde bitecek. Olsa dahi acilmayacak diye ev kurali olusturmustuk :) tabi biz kalabaliktik ama üzerine alinan o oldu sadece :p
Oda arkadasim da cok yakin arkadasimdi. Kendi abur cubur almazdi. Bende cok severim cips yemeyi cok alirdim. Ay basinda abur cubur dahil her seyimi alir dolabima koyardim. O da dolabimdan alir yerdi. Bir ay dedim artik bu ay da senden abur cuburlar diye saka yollu :D o da bana okuldan her geldiginde koca bir oaket cips ile geldi. Ben de ona hep cikolata alirdim mutlu mesut kirmadan takildik :))

damak tadimiz uymuyor bence kahvaltiliklari filan kendimize gore alalim de..
ben ogrenciyken oyle siyrilmistim isin icinden..
ev arkadasim inanilmaz recel bal vs tuketiyordu ben agzima surmem,sadece aksamlari bazen beraber yapardik yemek.

Arkadaşlar, merhaba. Öncelikle konuyu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Lütfen bu konuda beni yargılamayın, asla cimri bir insan değilim ama oda arkadaşımla böyle bir problemimiz var. Ev arkadaşım doymuş olsa bile sürekli bir şeyler yiyor. Eve aldığımız hiçbir şey dayanmıyor. Mesela ben kahvaltı da belli şeyler yerim, öğrenciyim zaten büyük bir kahvaltı yapmaya vaktim olmuyor okula giderken. Eve sabah yiyebileceğim şeyler alıyorum ama oda arkadaşım sürekli onları da yiyor. Kendisi çok obur bir insan, az da yemiyor. Yeyince dibini görene kadar yiyen insanlardan. Yemek yiyoruz kalkıyoruz, iki dakika geçmeden "ben doydum ama bundan da yemek istiyorum" diyerek hemen başka şeylere yöneliyor. Kendime kahvaltı için aldığım hiçbir şeyi iki günden fazla tüketemiyorum çünkü bitmiş oluyor. Bunu kalbini kırmadan söylememin bir yolu var mı? Rafları ayıralım desem, ne demek istediğimi anlar ve kırılır. Kendisi iyi de bir insandır kalbini kırmak istemiyorum.

yemekleri ayıralım de bence
herkes kendi aldığını yesin

Ben olsam açık açık konuşurdum yada ayrılırdım. .

Back
X