Ev arkadaşımın sinir huyları..

huysuzvetatlikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
239
0
96
39
Antalya
selam kızlar ,ben ailemden çoook uzak bi yerde binlerce kilometre öteye işim gereği atandım ve 3 aydır burada kalıyorum. lojmanda benm gibi 2 meslektaşımla kalıyorum.eve geldiğimizde kanepeler dışında gerekli ev eşyalarını almamız gerekti.3.kız bi kaç ay sonra aramıza katıldı. 2. arkadaş çok garip biri.dedikodu etmeyi seviyor,ev eşyası alacaz, para olayına çok takmıştı o zamanlar.bayram tatiline evlerimize ailelerimizin yanına gitmiştik. dönüşte bizde olan bi kaç mutfak eşyasını getirelim evin mutfak eşyası tamamlansın demiştik. ben 2 tane yeni tencere aldım geldim.fiyatı da öyle pahalı şeyler degildi ama sonuçta saglıklı olsun die eski ,çizilmiş vs getrmedim.ayrıyeten çatal kaşık kepçe vs aldım onlar ucuz olduğu için onların parasını diğerlerinden istemedim.sadece tencereleri paylaştık.evden bilumum salça,tarhana kışın yemek için bişiler getrdim.uçakla gittiğim için sınırın sonuna kadar getirebldiğim kadar getrdim. ama o, biri eski tip yapışan alüminyum tavalardan biri de sapı bile olmayan eski sararmış bi tencere getrmiş.ögrencilik zamanlarından kullandığı.hiçbişi getrmemiş evden .hayr durumu yok desem o da degil..sonuçta ikimiz de aynı maaşı alıyoruz ve ortalama bi maaş..kettle ı ben getrdim porselen tabak getrdim vs.ve en acaip olanı da ne biliomusunuz,çaydanlık alalım die teklif sundum. bana çaydanlığa gerek yok zaten sabahları işe gidiyoruz bi hafta sonu kahvaltı için bence gerekmez dedi ortak olmadı..bulaşıklık alalım yıkadıktan sonra koymak için dedim bildiğiniz sarı vileda bezlerini tezgaha serdi bunların üstüne bulaşıkları koyarız dedi.sonunda dayanamadım ben aldım bulaşıklığı..en sonki bomba ise bizden bikaç aydır lojman kirası kesilmemişti. lojman sahibi benim ismim geçiyor ve kira benim maaştan kesiliyor.bu ay bi miktar kesilmiş ben arayıp sordum bu kaç aylık kesinti die kasım -aralık 2 aylık dedi. ben eylül ekim kasım aralık tan beri burdayım.o ise ekim sonu geldi.ben dedim işte kızlar böyle böyle benden bu kadar kesinti oldu haberiniz olsun.2 aylıkmış felan. o dedi:bence o 2 aylık felan degildir 3 aylık felandr bence bi daha soralım... allahım ne kadar sinir oldum bi bilseniz..bir de sürekli dominant bi tavır sergilemeye çalışıyor.kendi istedikleri olsun gibi felan davranıyor.ben ayara gelmediğim için bana da alttan alttan sinir oluyor,hissedebiliyorum.diğer kızcagızı da kendine benzetmesnden korkuyorum,öteki sakin mizaçlı biri.ne yapmam gerek sizce ,nasıl davranmalıyım ben bilemedim bu kız sinirimi bozuyor..

anladığım kadarıyla düzeniniz az yada cok kurulmuş durumda..yani herkezin kendine ait bir odası varsa..yapacak cokda bısey yok gıbı gorunuyor acıkcası..bunlara sınır oldun dıye cıkmayacagına gore..kalıpdaa huysuzlanmak seni yorar..yoksaa yazdıklarında sonuna kadar haklısın..oda bılıyor bulasıklıgın alınacagını yada caydanlıgın ama boyle davranarak enınde sonunda dayanamayıp senın alacagının farkında oldugun ondan ses cıkarmıyordur..evdı tencre tava en azından bır kere mahsus alınıyor..almışsın bıtmıs gıtmışş ..hayır cık desemm cıkamıycaksın ondan dahada sınır etme devamı yok nasıl olsa dıye soyluyorum..bende 4 yıl sehır dısında ogrencı hayatı yasadım..enayımıydım evet temızlıgı cok severdım hep yapan benmıydım evet..vs..vss..anaa baktım sınır oluyorum..bosverdım gıttıı sonra...devamı gelecek ısler ıcın kafa yormak lazım meselaa ..tuvalet kagıdı.sabun.deterjan..bunları sımdılık sadece kendıne kadarıynı al ve odana koy cok cıddıyım bakk..bunlar kasık catal gıbı gorunmesedee cok masraflı seylerdir..odan musaıtse cıddı dıyorum oda koy ve kendın kullan..

Eğer kısa süreliğine yani 1 sene filan kalacaksan ve baska alternatifin yoksa bence de o kız yokmus gibi davran. Kendin kişisel olarak al bazı şeyleri. Yoksa insan enayi gibi hissediyor kendini ve bu daha da moralini bozuyor.

Benim de ev arkadasımla sorunlarım var malesef. Ben de pansiyon gibi, yurt gibi görerek çözdüm olayı. Ben de işe girmiştim eve çıktığımda. O da master a baslamıstı. Ki ben de master a basladım iş le birlikte. Ben eve geldigimde 6 gibi o da okula gidiyordu. Tum gun evde. 9 gibi filan eve geldiginde bana selam dan sonra ilk soyledigi sey "ne yedin?" yani bu soru aslında "ne yemek yaptın?". Tum gun evde olmasina ragmen hic yemek yaptıgını gormedim. İlk zamanlar ben yapardım, sonra baktım bildigin kullanılıyorum, ben de kendime ayrı pişirmeye başladım. Belli bi süre sonra da yemek alışverişini ayırdım. En iyisi sorunlu bi ev arkadasın olmasindansa varlıgını umursamıdıgın sorunsuz bi ev arkadası daha iyi yani. Yoksa olan yine sana oluyor. Yuzsuzler yine yuzsuz.

alışveriş yapalım diyorum on defa dedim ancak liste çıkarabildik! yok buzdolabı çalışmıyormuş da ondan çıkarmıyormuş allam yaa. et ürünü almayalım buzdolabı çalışmıyor diyor. ii dedim et de yemeyelim vitamin eksikliğinden kırılırız artık..hastanenin yemekhanesinde yeriz ne var ki diyo.haftasonları da hastanede yiceklermiş yemegi neymiş yemek yapma derdi olmasınmış. ya ben bu kadar tembel ve cimri biri görmedim.zengin olacam die 3 kuruşun hesabını yapıyo. ay çıldıracam artık !:57:

ev ya da yurt arkadaşlığı çok zor bişey ya bende okula başladığım ilk sene 3 kişilik odada kaldım 1 sene.kabus gibiydi ya herşeyimiz ortak olmak zorundaydı baştan öyle başladık çünkü.kendime bişey alsam hesap vermek zorunda kalırdım.bende de saflık vardı o zamanlar altta kalırdım.sonraki sene tek başıma başka yurda çıktım ve iyikide yapmışım.kaç yıldır rahatım.istediğimi yiyip içiyorum.:61:

hakkaten çok zor birşey ev arkadaşlığı, oda arkadaşlığı
bende tek kişilik odaya çıkıp huzur buldum
seni çok iyi anlıyorum içten içe nasıl sinri oluyorsundur
bence küçükde olsa tek başına eve çık tabii durumlar uygunsa

Her şeyi önlerine sunmuşsunuz,size sırtlarını dayamışlar resmen.Ben olsam elimi eteğimi çekerim,kalsınlar dımdızlak.Sevmem öyle menfaatçi insanı,durumu olmaz amenna...:30:

para kazanıyorsunuz,kimseyi çekmek zorunda değilsiniz.
işe başlayınca yalnız yaşadım ben de,çoook isteyen oldu beraber kalalım diye,3 kuruş birikimim olmadı ama nasıl rahattı anlatamam.yine olsa aynısını yaparım.

Back
X