• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev borcu

Sevgnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2020
3
-1
1
32
Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?

esinizin evindemi oturucaksiniz. beraber bir yola giriyorsunuz. ben olsam destek olurdum. ama bu braz sizin yapinizla alakali. biz dugunu esyalari evi herseyi esimle birlikte aldik ve ortak oduyoruz. her ay maaslarimzii tek bir hesapta toplayp ordan harcama yapiyoruz. senin benm param gbi bsey yok aramizda ama bazi ciftler hesaplari ayri tutmayi terch ediyor. dedigm gibi bu sizin nasl rahat hssetcegnzle alakali.

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Tapu ortak olsa mantıklı ama ortak değilse hiç bulaşmayın siz başka yere bağlayın maaşı

Ev eşinin ise senindirde
Borçta ortak olur haliyle
Evlilik öncesi edinilen mallar evlilik sözleşmesine girmiyordu sanırım
Bunu araştır eve ortak isen öde değilsen ödeme
Hani uyanıklık mı yaptılar acaba eğer öyleyse
Değil ev borcu nikahı iptal et

O evde birlikte oturacaksam evet destek olurdum ama tüm masrafları bıçak gibi ikiye bölerek değil. Maaşların miktarına göre biri krediyi öder biri mutfak alışverişini vs. Eşinizin borcu gibi düşününce sanki nereye gittiği belli olmayan bir para gibi algıladım başta.
Bu arada siz yine de İnternet bankacılığı üzerinden yapın ödemenizi. Dünyanın binbir türlü hali var. Olası bir ayrılık durumunda elden verdiğiniz para sizi sıkıntıya sokabilir. Birlikte ödediğinizin bir kanıtı muhakkak olsun.

Simdi.evi esiniz evlenmeden önce almis.olabilir ama bildiğim kadarıyla evlilik.icinde de yapılan ödemede hakkiniz var.
Şöyle ki aylık kredi ödemesi diyelim ki 3000 TL. Bunun 1500 TLsi sizin hakkınız gibi. Kimin ödediğinin önemi yok. Mesela 5 sene ödediniz ve bitti kredi. O 5 sene icinde ödediklerinizin bedelinin yarısı size ait diye biliyorum. Burada sizin tüm parayı göndermeniz de farketmez. O eve giren gelir edinilmis mala.girdigi için ortak gelirdir. Bir de birlikte bir aile kuruyorsunuz bu konuda hic konusmadiniz mi? Gelir-gider nasil.olacak bunun da konuşulması gerek diye düşünüyorum.
Mesela miras malda eşin soz hakki yoktur ama miras maldan bir kira geliri varsa o da edinilmis mala giriyor diye biliyorum.
Burada bazı konuları okurken hukuk sitelerinde epey konu okumustum bu bilgileri o.sekilde öğrendim.
Yani bence o evde siz oturacaksaniz zaten aile.konutu olacak ve sizin de o evde kismen de olsa hakkiniz bulunmakta diye biliyorum.

Tapu eşimin babasının üzerine sanırsam.Ortak tapu olursa ailemi ikna edebilir miyim acaba
O ev esinizin bile degil yani Allah gecinden versin babaniz öldüğünde kardesleri bile söz hakki olacak sizin ödediğiniz kredili evde. O yüzden biraz şüpheli buldum durumu

Ev niye babasının üzerinde? O zaman ev sizin değil eşin mirasçısı sadece.
Nikah yapmadan önce bu tarz şeyleri konuşsaydınız keşke. Eğer evi kendi üstüne yapmış olsaydı banka borcu bitinceye kadar birlikte ödendiği için hak iddia edilebilirdi belki ama şimdi edemezsin. Ancak dekont saklayabilirsin.

Yalnız şöyle bi durum var
Siz ödemeseniz bile sonuçta eşiniz bu borcu ödeyecek.ve siz bu borç yüzünden illa ki kısıtlayacaksınız harcamalarınızı

Ama evde sizin hakkınız olmayacak.babaya bişey olsa birçok kişi mirasçı olacak o eve

Bunlar çok önemli konular
Önceden konuşulmaliydi.ama erkekler malesef bu konuları açınca hemen paragöz damgası vuruyor tecrübe ile sabit

Bu evin borcu ile ilgili hic konuşmadiniz.mi? Ya da ev bütçesi konusunda?
Nikah olmadan önce kendinize araba alsaydiniz keske en azindan ikinizin de belli borcu olurdu. Şimdi resmi olarak sizin bile.olmayan bir evin borcunu eşiniz yüklenmiş size de yansiyacak illa ki. Bunu konuşun ortak bir karara varin eger anlasamayiz diyorsaniz nikahı iptal etmeyi bile düşünebilirsiniz. Bence geç kalmıssiniz bunlari konuşmak icin.

Tapu eşimin babasının üzerine sanırsam.Ortak tapu olursa ailemi ikna edebilir miyim acaba
öncelikle sizin artık kendi aileniz var eşinizle, sürekli kendi ailenizi karıştırıp durmayın kendi duruşunuz olsun.ikinci olarak da ev eşinizin bile değil, eşiniz babasına ev ödiycek yani.bu bi sorun.ev sizin değil eşinizin de değil, size ait olmayan evi ödeyeceksiniz yani.kaldı ki bu ev eşinize ait olsa bile evlilik öncesi edinildiği için bi hakkınız yok özellikle gidip tapuya adınızı yazdırmazsanız.yani biraz uyanık olun yoksa çok geçmeden buraya "kocam bütün paramızı ailesine veriyo" diye konu açarsınız.

Evlilik güvene dayalıdır ama henüz nikahlı olmanıza rağmen aynı evde yaşamaya başlamamışsınız, eşinizin karakteri aynı evde yaşamaya başladıktan sonra ortaya çıkacaktır, üstelik evlenmeden önce edinilen mallarda Allah göstermesin boşanma halinde hiçbir hak talep edemiyorsunuz, sonra ev eşinizin de değil aile biraz uyanık galiba ki bu ev sizin demişler ama babasının üstüne yapmışlar, bu durumda borca ortak olmayın, ileride olası bir anlaşmazlıkta ödediğinize pişman olursunuz.
Maaşınızla birikim yapın, kötü gün dostu olur.

Back
X