ev bütçe giderleri

sorun da orda gızlı bırıktırmesem bırıktıremem zaten sureklı bıseyler yapalım modunda benım eşim
Bosverin biriktirin
Yarım boşanacak olsanız
Kenara kıyıya hiç mi para atmadiniz diye eleştirecek bu sefer bu tayfa

çoğu kadın boşanma durumunda 5 parasız kalıyor avukat parası bile bulamıyor tutacak ev parası bulamıyor.öylee konuşması kolayy
Ben ilk mesajı görüp cevap verdim "normal bir ilişkide" eşler arasında para muhabbeti çok itici. Erkek gizlice biriktirse burada atıp tutardı herkes. Ama ilişki sorunluysa veya bir taraf çok savurgansa evet birikim yapılabilir.

normal ilişki de değişebiliyor zamanla.ortak giderler karşılansın .kalanıyla ortak birikim ve ayrı ayrı birikim hesapları da açılsın derim ben.mesela 1000 tl kadın kendi adına 1000 de adam kendi adına biriktirebilir .ya da daha az bilemedim.ama mutlaka ayrı hesap olmalı diyenlerdenim.hem çalışıp hem de kendine ait sıfır tl olması bana çok saçma geliyor.

Ben evli değilim o yüzden siz daha iyi bilirsiniz tabii. Normalde ortak bir birikim hesabı olsa geri kalan ev giderleri de paylaşılsa sorun olmaz aslında ama güvensizlik hayatımızın her alanına bulaşmış maalesef insan kendini de garanti etmek istiyor.

bakın o mesele farklı anlattım benım esım harcamayı sever benım evım kıra yarın cocuk oldugunda calısmayacagım bı donem ben cocugumun gelecegegını dusunmek zorundayım
Çok af edersin de senden 100₺ hesabı soran adamdan çocuk yapıp sonra da bize bakmıyor diye konu açacaksın. Adam 100 liranın lafında . Bir mama en aşağı 170₺ oldu. Haberin var değil mi ? Gücün yetmez yani mama ve bez masrafına. Doktoru var , elbisesi var , pudrası var , pişik kremi var var da var yani.

çoğu kadın boşanma durumunda 5 parasız kalıyor avukat parası bile bulamıyor tutacak ev parası bulamıyor.öylee konuşması kolayy .
Ayy elin sağ olsun kıazz.
Benim eşim gelirimi biliyor ama asla sormaz ne yaptın diye. Müsade etmem ben şahsen. Bende ona sormuyorum. Sorumluluklarını yerine getirsin yeter.
Boşanan kadına da bunca yıl çalıştın kenara 5 kuruş koymadın mı diyoruz

Biriktirmenizde sorun yok zaten. Sorun olan gizli biriktiriyor olmanız.
Kuddiii benimkinde mesela gelirimi biliyor daha doğrusu kısmi biliyor. Ama asla soramaz ne kadar alıyorsun , napıyorsun diye. Hatta bana harçlık bile bırakır 2 günde bir. Neden ona söyleyeyim ki? Bende ona sormam mesela napıyorsun diye. Bence evlilikte özellikle kadın hep temkinli olmalı.

aynen öyle diyoruz.hatta burada avukat üyeye bir şey sormak istese:aaa avukat bürosuna git sor onca yıl okumuşlar neden sana bedava bilgi versinler dendiğini bile gördüm.parası var mı danışacak acaba diye soran yok

Çok enteresan şeyler oluyor bugün forumda dur bakalım bansız atlatırım inşallah shhs
Her kadın kendini güvenceye almalı ama az , ama çok .

Bana göre bir evlilik tarzı değil bu. Bu şekilde evlilik sürdürmek istemem, maddi ayrılığın evlilik birliğine aykırı olduğunu düşünüyorum. Eşim gizlese de hoşlanmam ben de gizlemem. Bizde kartlar açık, ne kazanıyorsak birlikte kazanıp harcarken de birlikte harcıyoruz.

Bilemiyorum söz konusu paraysa kendime bile güvenmiyorum dhhdhdj hesabımı açıp bakmıyorum djjdjdjdjdj Klinik vakayım

Evlilikte bu şekilde maddi konuların gündem olması hiç hoş değil. Evlilik böyle birşey değil

Çok enteresan şeyler oluyor bugün forumda dur bakalım bansız atlatırım inşallah shhs
Her kadın kendini güvenceye almalı ama az , ama çok .
Güvence olmalı ama gizli saklı değil.Yani eski usul gibi babalarımız gibi örneğin.Bir mülk alındıysa tapunun kadının üstüne olması.Yani bir kadının gizli gizli para biriktirdiği bir evlilikte bir sıkıntı vardır bence.Bunu yapmaya onu iten ne.Ese mi guvenmiyor ilk akla bu soru gelir.

Ben güvenmiyorum. Hiç kimseye güvenmiyorum daha doğrusu. Bu olay eşime özel değil. Param cebimdeyken kendimi güçlü hissediyorum. Maalesef kağıt parçası çok anlam ifade ediyor

Katılıyorum. Israrla kendini güvene alma mevzusu dönüyor ama ay yarın boşanırsak avukat param olsun diye köşeye koyacağım parayı düşünene kadar ben bu adamla niye boşanmayı düşünüyorum diye sorgularım.

Ben ticaretle uğraşıyorum eşim benim banka hesabındaki parayı bile bilmez ara sıra sorar isler nasıl diye iyi ya da bu ay kötü vs derim o kadar giderler ortak benim kartımdan da harcar kendinden de öder geçeriz geçen bana para verir misin dedim verdi o da benden ister arada canım karta ödeme yapıcam çıkmadı var mı sende der veririm karı-koca arasında borç olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…