EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

Kendin dedin ya esim gezemiyoruz diye sikayetci.. yanlis mi
Okudum yani yoksa at kenara.. primlerin
O kadar yuksek mi bilmem.. ama tek primle ev alinir mi mesela? Yoksa kenarda olanin zararinolmaz bence, ihtiyac olunca pat diye cikarirsin, tabii esin bozulmayacaksa

Esim bi yerlere gidemiyiruz diye dertleniyor yazmissin

Şu şartlarda ev alabileceğinizi düşünüyor musunuz? Gezmeden kısıp ev almak için biriktirmek şu şartlarda bana çok doğru gelmedi açıkçası. Ne kadar birikebilir ki? Çalışan insanın kendine gezmeye tozmaya da harcaması gerektiğini düşünüyorum.

Haftada 1 gün izinliyiz o günler çıkmak istiyoruz çıkıyoruz bazen ayda 2 kez çıkıyoruz biyerlere gidiyoruz eşimde daha sık gitmek istiyo

Bazen 5 bazen 6 7 degisiyo

Herşeyin kararında olması gerektiğine inananlardanım.Sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayıp, kalan herşeyden kısarak çok birikim yapma derdinde olsanız yapmayın derdim.Bazıları birikim olayını abartıyor, bazıları harcama olayını abartıyor.Gelir ne olursa olsun bir miktarı mutlaka birikime ayrılmalı.Son yıllarda yaşadığımız olaylara bakarsak, şu an aynı konumda işimize devam ediyor olsak bile alım gücümüz o kadar düştüki, yada işsiz kalan o kadar çok insan olduki birikimin ne kadar önemli olduğunu hepberaber gördük. Siz zaten geziyormuşsunuz da, eşiniz para olunca hemen harcayacak yer arayanlardansa söylemeden biriktirebilirsiniz gayet normal. O kadar parayı biriktirerek evmi alınır diyenlere bakmayın siz, azar azar birikir büyür, peşinatı biriktirir kredi çekersiniz, bu arada da kredi taksiti ödemek için alıştırma olur size.Insanların bir kısmı nedense birikim yapanları hiç yemiyor,içmiyor, gezmiyor sanıyor, oysa para harcarken kazanılır, çokta güzel gezerken para biriktirmek mümkün

Yaptigin güzel yorum için teşekkür ederim şu yaziyi paylaştıktan sonra yapılan yorumlardan sonra kendimi suçlu hissettim ama o kadar beni anlayıp o kadar güzel yorum yapmışsınız ki

Ayarlayamıyoruz Uzerıne bırde dıyetısyenle lazerde eklendı .Bırde ısten cıkmayı dusunuom.Hangı totoyla cıkıcam bılmıom

Ben çalışmıyorum eşimin hesabı bende her şeyi ben ayarlıyorum. Öyle gizli saklı para ayırmam. Aylık ödemeleri yatırırım. Yıllık iznim yarısını kışın geri kalanını yazın kullanıyoruz. Mesela bu kış kayak tatili yapmayı planladık bir sürü harcamalar çıktı. Ama geçen aydan ve bu aydan bütçe ayırdık. Tatil dönemimizin dışında ödemelerin ve giderlerin dışındakini yatırım olarak ayırırım. Bizde ev almayı istiyoruz ama ne gezmemizden ne de yemek, kıyafetten kısmıyorum. Çünkü insan sadece bir amaç için her gün işe gidemez onu motive edecek şeylere de ihtiyaç duyar. Bu dünyaya bir defa geliyoruz tek hayalimiz ev almak olmamalı

Yaptigin güzel yorum için teşekkür ederim şu yaziyi paylaştıktan sonra yapılan yorumlardan sonra kendimi suçlu hissettim ama o kadar beni anlayıp o kadar güzel yorum yapmışsınız ki
çocuk yokken en kolay para biriktirme zamanıdır.çocukla masrafları yemesi içmesi doktoru bakıcısı kreşi derken uçar gider neredeyse bir maaş.siz fazla da kısmadan haftada bir gün dışarda yemek yemekle kıyafet vs de indirimleri takip ederek almakla gayet para biriktirebilirsiniz.illa ev araba parası olması gerekmiyor.birikim gelire göre olur zatenn.bu devir kenara 2000 koysak sevineceğimiz bir devir artık.

Eşim de bende vergiye giriyoruz. Ocaktan başlarız. Rutin harcamalarımız dışında artan parayı altın hesabına atarız. En yüksek maaşlar ocakta olduğu için. Yıl sonuna kadar böyle gider. İhtiyaç oldukça ya da gezmeye flan ordan harcadığımız olur tabi. Kalan birikir. Yıl bittiğinde o yıldan arttırdığımıza bakarız. Duruma göre kullanırız. Kesinlikle dibe para atılması lazım. Yeri geliyor ay ayı bile tutmuyor. Aylar arasındaki dengesizliği böyle kompanse ediyoruz. Acil hastalık olur ölüm kalım ya da taşınmak zorunda kalırız. Birikimle iyi yapıyorsunuz ama eşinizle konuşsanız ondan saklamak yerine onu ikna etseniz daha hoş olur.

Bilemedim ya ben hayatı yaşamayı tercih ediyorum.Ayda 2 kere dışarı çıkmayı, çalışan bir insan olarak gezip tozuyorum olarak niteleyemem.Borc yapmam,eksiye girmem ama para biriktirecegim diye de kendimi bu kadar kasmam,çünkü sabah yataktan kalkabilecek miyim bilmiyorum.Hayat bu kadar kasmak için çok kısa. Esim psikopat bir insan değilse ondan gizli hicbir şey yapmam istesem de yapamam ben saklayamam yani çünkü biz ikimiz bir bütünüz

Kesinlikle biz de sıkıyoruz zaten ama anlatmak istediğim şey farklı 2 kişinin maaşına zaten dokunuyorum giderler bizim kişisel ve gezme nasrafimiz oluyor ben sadwcw benim primimi kenara koyuyorum onuda gereksiz harcamayalım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…