EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

Bir kişinin maaşıyla sizin dediklerini yapamıyoruz o yuzden bende destek oluyorum bizim aramızda kalsın da senin benim yok biz var ama ne kadar olursa o kadar harcaniyo
Onun önüne geçebilmek için maaşlar yatar yatmaz birikim hesaplarına belli miktar atılmalı. Kalan parayı biriktiririz olayı ütopik çünkü para kalmıyor, ne gelirse o gidiyor. Ama dışarda bir yemek yiyemiyor tatil yapamıyorsak ben de eşiniz gibi tepki verirdim.

Ben şu anda çalışmıyorum,eve giren tek bir maaş var ve eşimin isteği üzerine parayı ben yönetiyorum.Maaş günü tüm faturaları ve kredi kartı borcunu ödeyip ay sonuna kadar idare edecek nakit ayırırım kenara.Yemeği bir gün önceden kararlaştırıp çıkıp ona göre alışverişimi yaparım.Küçük bir yerde yaşadığımız için çok fazla sosyal aktivitemiz olmuyor.Belki ayda bir sinema,ayda bir arkadaşlarla toplanıp çay kahve içeriz.Geriye dönük çok fazla ev alma düşüncem vardı ama artık hayal bile edemiyorum.Zar zor bir araba alabildik sadece.Genel anlamda tutumlu bir insanım ama haftada bir dışarıdan yemek söyleriz,yazları birkaç günde olsa kısa bir tatile çıkarız,değişik lezzetler deneriz falan.Dengeyi ayarlamak çok önemli,ipin ucu kaçtığı zaman yakalamak çok zor.

Bu konuda hak veriyorum eşime zaten

Adamı boşayıp evi tek başınıza mı alacaksınız?
Gizli para biriktirmenizi doğru bulmadım.
İnsan geleceğini düşünür ama yarının garantisi yok. Yemeyecek içmeyecek gezip görmeyeceksek ne yapayım bu gençliği.

Her kadının kendine ait mutlaka bir birikimi olmalı. Dünyanın bin bir türlü hali var. Birikime gelince gelirinin 4 'de birini ayırabilirsin. Herkesin eğlence yada harcamak istediği yerler farklıdır. Mesela ben dışarıda yemeyi çok fuzûlî masraf bulurum ayda bir yerim ama farklı kültürleri ve yerleri gezmeyi çok severim bunun için bütçe ayırırım. Ev eşyasına kendimi boğmam yeni eşya meraklısı değilim almam ama kitap alırım. Yeni lezzetleri gezdiğim yerlerde deneyimlerim ama diğer türlü ben yapmaya çalışırım. Marka olayına hiç takılmam yakışşın yeter. Dünya kaynaklarının sınırlı olduğunu herkesin dünyaya bir kez geldim diye tüketim meraklısı olmasını hiç onaylamıyorum. Bir ev için yıllarca çalışamam deniyor ama yıllarca ne kadar çok kira verilecegi düşünüldüğünde hiç de o iş öyle olmuyor bir de kirayı boşuna giden para olarak görüyorum. Sanırım her şey de denge önemli. Maaşın her zaman bir kısmının birikim icin ayrılması gerektiğini düşünüyorum.

Yiyoruz da içiyoruz da geziyoruz da iki kişinin maaşından bahsediyorum
Ben primimi biriktiriyorum neden öyle bi algı var anlamadim

Yiyoruz da içiyoruz da geziyoruz da iki kişinin maaşından bahsediyorum
Ben primimi biriktiriyorum neden öyle bi algı var anlamadim
Kendiniz söylediniz.
Priminizi saklıyorsunuz işte.
Kendisinden para sakladığınız adam eşiniz.
Eş?
Üstelik sebebi komik.

Biz ortak yapıyoruz. Hiç ayrımiz yok. Eşimde bende bence çok tutumluyuz.
Ben gizli.isi sevmiyorum. Onun için ikna edip yapmak daha mantıklı geliyor

Eşim asgari ücretli hep o harcar yetmediği yerde de ben harcarim Allahtan kira derdimiz yok geçiniyoruz çok şükür

Esiniz gezmek istiyormuş ama?
Yani kimisinin motivasyonu belli bir aktivite yapmaktir, kimisinin bir spor daliyla profesyonel ugrasmaktir, kimisinin haftasonu biyerlere gitmektir, kimisinin haftasonlari sehrinde cikip gezecegi parayi biriktirip farkli sehir ya da farkli bir ulke görmek, kesfetmektir.
Esinizin de bir motivasyonu var belliki ve bence her insanin olmali.
Ama sizin tek motivasyonunuz hayati yasamadan sadece birikim yapmak sanirim. Hic mi hayati yasamayacaksiniz bu uğurda? Ev daha gec de alinir ama kesfedecegimiz, ögrenecegimiz, gelisecegimiz zamanlar geri gelmez.

Evet para biliyorum ama bence belli muzelere para odemek zorundayiz, belli tiyatrolarda vizyonumuzu gelistirmek zorundayiz, arada daha once gitmedigimiz biryere gidip farkli kulturler, farkli bilgilerle ufkumuzu genisletmek zorundayiz, Kitap alip okumak insanlarla sohbet edebilecegimiz birseyler yaratmak zorundayiz. Bunlari yapmadan tapusu elimde de olsa dört duvarin icinde ömür gecmez ve bence gec ev sahibi olmak da insani boşa yillar gecirmek kadar üzmez..

Bu benim fikrim tabi..

Ayrica şoyle bir durum da var ki: esiniz bahsettiginiz gibi gezmek, giymek, istedigini yemek istiyor ama siz her mesajiniza cocuk yazmissiniz. Bence esiniz cocuk sorumlulugu icin hazir degil. Hayati henuz dunyaya getirecegi bir canli icin degil kendisi ve kendi tatmini icin yasamak isteyen bir insan var ortada. Olumlu ya da olumsuz olarak soylemiyorum herkesin bir hayati yasama tercihi ve biçimi var ama siz bu cocuk sahibi olma konusunda ortak kararda oldugunuza emin misiniz? Bence ayri kararlarin, ayri zevklerin, hatta nerdeyse ayri dunyalarin insani gibisiniz.

Para eşinizin de parası, bu paraya ne olacağı sadece sizin değil eşinizin de karar olmalı. Adam gezmek istiyorum diyor resmen adamın parasını adamdan kaçırıyorsunuz

Eşimde birikim yapmak istiyo çocukta istiyo ama şuan çocuğumuz yok çocuk olunca senin dediğin gibi kendimizi kisitlariz diyo şimdi biseyler yapmicaksak ne zaman yapicaz diyo

Eşimde birikim yapmak istiyo çocukta istiyo ama şuan çocuğumuz yok çocuk olunca senin dediğin gibi kendimizi kisitlariz diyo şimdi biseyler yapmicaksak ne zaman yapicaz diyo
Siz yanlış anladınız duru sanırım eşinizin maaşını elinden alıp gezip tozmuyorum bende maaşımı evime harcıyorum sadece primimi harcamak istemiyorum bir geleceğim olduğu icin ve eşimin tek başına biseyler yapamayacağı için neden anlamak zor

Kocamızdan para saklamayarak
Kocamdan para saklamak degil bu yeni evlenmedim 2.5 sene evliyim ben esim calismadiginda 1 sene tek çalıştım bunların muhabbetini yapmıyorum ayrıca para saklasam bırakırım eşimi kendime birikim yaparim böyle vi düşünce değil bu

Tamam iste eşin suan gezmek, gormek, eglenmek, giyinmek, yemek icmek istiyor.
Cocuk olunca iyice masraflar artacak ayrica uzun sure para olsa da simdiki gibi rahatca kaygisizca gezemeyeceginiz durum olacak.
Adam hakli yani gercekten de simdi yasamayacaksaniz ne zaman yasayacaksiniz hayatinizi?

Bence siz birkac sene cocuk falan yapmayin, sonra burada esim cocukla ilgilenmiyor, sorumluluktan bunalip surekli arkadaslariyla gezmeye gidiyor depresyondayim bu cocugu babamin evinden mi getirdim diye konular acarsiniz.
Ama adam hazir mi, gercekten bu bizim ortak karirimiz mi diye dusunmezseniz. Maalesef boyle cok durum oluyor ama ev alacaginiz, cocuk yapacaginiz yillar kacmiyor. Daha yeni evlisiniz once iki kisilik ortak yaşamayi sindirin bunu sindirmeden üç cocuklu hayata gecmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…