- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
Onun önüne geçebilmek için maaşlar yatar yatmaz birikim hesaplarına belli miktar atılmalı. Kalan parayı biriktiririz olayı ütopik çünkü para kalmıyor, ne gelirse o gidiyor. Ama dışarda bir yemek yiyemiyor tatil yapamıyorsak ben de eşiniz gibi tepki verirdim.Bir kişinin maaşıyla sizin dediklerini yapamıyoruz o yuzden bende destek oluyorum bizim aramızda kalsın da senin benim yok biz var ama ne kadar olursa o kadar harcaniyo
Bu konuda hak veriyorum eşime zatenOnun önüne geçebilmek için maaşlar yatar yatmaz birikim hesaplarına belli miktar atılmalı. Kalan parayı biriktiririz olayı ütopik çünkü para kalmıyor, ne gelirse o gidiyor. Ama dışarda bir yemek yiyemiyor tatil yapamıyorsak ben de eşiniz gibi tepki verirdim.
Eski konunuzu okudum. Gizli Para biriktirmeye karşıyım ama normal evliliklerde. Sizin kocanızdan bir cacık olmaz. Zıkkımın kökünü yiyip gezsin.Bu konuda hak veriyorum eşime zaten
Adamı boşayıp evi tek başınıza mı alacaksınız?
Gizli para biriktirmenizi doğru bulmadım.
İnsan geleceğini düşünür ama yarının garantisi yok. Yemeyecek içmeyecek gezip görmeyeceksek ne yapayım bu
Suan durumlar oyle değil gayet iyiz gayet saygılı ve ailesini hicbiseye dahil etmiyoEski konunuzu okudum. Gizli Para biriktirmeye karşıyım ama normal evliliklerde. Sizin kocanızdan bir cacık olmaz. Zıkkımın kökünü yiyip gezsin.
Kendiniz söylediniz.Yiyoruz da içiyoruz da geziyoruz da iki kişinin maaşından bahsediyorum
Ben primimi biriktiriyorum neden öyle bi algı var anlamadim
Biz ortak yapıyoruz. Hiç ayrımiz yok. Eşimde bende bence çok tutumluyuz.kızlar meraba bi konuda daha düşüncelerinize ihtıyacım var ev bütçenizi nasıl ayarlıyosunuz
yani bizde eşimde bende calısıyoruz eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım
calışan hanımlar sızın eşinizle ev butcenız nasıl benmı boyle dusunuyorum yada yanlısmı dusunuyorum
fikirlerinize ihtıyacım var
Esiniz gezmek istiyormuş ama?Sadecw wv degil ben 2.5 yıllık evliyim esim çalışmadığında 1 sene o evi ben geçirirdim tek başıma ama şuan artık biseyler yapmamız lazim bende en azından ilerde çocuğum için kenara gereksiz harcamak yerine biseyler koymak istedim
Eşimde birikim yapmak istiyo çocukta istiyo ama şuan çocuğumuz yok çocuk olunca senin dediğin gibi kendimizi kisitlariz diyo şimdi biseyler yapmicaksak ne zaman yapicaz diyoEsiniz gezmek istiyormuş ama?
Yani kimisinin motivasyonu belli bir aktivite yapmaktir, kimisinin bir spor daliyla profesyonel ugrasmaktir, kimisinin haftasonu biyerlere gitmektir, kimisinin haftasonlari sehrinde cikip gezecegi parayi biriktirip farkli sehir ya da farkli bir ulke görmek, kesfetmektir.
Esinizin de bir motivasyonu var belliki ve bence her insanin olmali.
Ama sizin tek motivasyonunuz hayati yasamadan sadece birikim yapmak sanirim. Hic mi hayati yasamayacaksiniz bu uğurda? Ev daha gec de alinir ama kesfedecegimiz, ögrenecegimiz, gelisecegimiz zamanlar geri gelmez.
Evet para biliyorum ama bence belli muzelere para odemek zorundayiz, belli tiyatrolarda vizyonumuzu gelistirmek zorundayiz, arada daha once gitmedigimiz biryere gidip farkli kulturler, farkli bilgilerle ufkumuzu genisletmek zorundayiz, Kitap alip okumak insanlarla sohbet edebilecegimiz birseyler yaratmak zorundayiz. Bunlari yapmadan tapusu elimde de olsa dört duvarin icinde ömür gecmez ve bence gec ev sahibi olmak da insani boşa yillar gecirmek kadar üzmez..
Bu benim fikrim tabi..
Ayrica şoyle bir durum da var ki: esiniz bahsettiginiz gibi gezmek, giymek, istedigini yemek istiyor ama siz her mesajiniza cocuk yazmissiniz. Bence esiniz cocuk sorumlulugu icin hazir degil. Hayati henuz dunyaya getirecegi bir canli icin degil kendisi ve kendi tatmini icin yasamak isteyen bir insan var ortada. Olumlu ya da olumsuz olarak soylemiyorum herkesin bir hayati yasama tercihi ve biçimi var ama siz bu cocuk sahibi olma konusunda ortak kararda oldugunuza emin misiniz? Bence ayri kararlarin, ayri zevklerin, hatta nerdeyse ayri dunyalarin insani gibisiniz.
Nerden verdiniz bu kanıyaPara eşinizin de parası, bu paraya ne olacağı sadece sizin değil eşinizin de karar olmalı. Adam gezmek istiyorum diyor resmen adamın parasını adamdan kaçırıyorsunuz
Siz yanlış anladınız duru sanırım eşinizin maaşını elinden alıp gezip tozmuyorum bende maaşımı evime harcıyorum sadece primimi harcamak istemiyorum bir geleceğim olduğu icin ve eşimin tek başına biseyler yapamayacağı için neden anlamak zorEşimde birikim yapmak istiyo çocukta istiyo ama şuan çocuğumuz yok çocuk olunca senin dediğin gibi kendimizi kisitlariz diyo şimdi biseyler yapmicaksak ne zaman yapicaz diyo
Kocamdan para saklamak degil bu yeni evlenmedim 2.5 sene evliyim ben esim calismadiginda 1 sene tek çalıştım bunların muhabbetini yapmıyorum ayrıca para saklasam bırakırım eşimi kendime birikim yaparim böyle vi düşünce değil buKocamızdan para saklamayarak
Tamam iste eşin suan gezmek, gormek, eglenmek, giyinmek, yemek icmek istiyor.Eşimde birikim yapmak istiyo çocukta istiyo ama şuan çocuğumuz yok çocuk olunca senin dediğin gibi kendimizi kisitlariz diyo şimdi biseyler yapmicaksak ne zaman yapicaz diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?