Ev büyüklüğü-çocuk

iki yil bizim odamizda yatti. yeni ayirdik odasini.
siz bence de yatak odasi + giyinme odanizi gunluk odanizin yerine tasiyin.
gunluk odanizi sigdigi kadariyla yatak odasina.
su anki giyinme odasini da bebek odasi yaparsiniz.

Ne bilim kafama taktım işte çocuk odasında giyinme dolabı var büyük bayağı merak ettim herkes nasıl yapıyo ne zaman ayrı oda veriyo diye
Çocuklarına ne zaman ayrı oda verdikleri herkeste farklıdır kimisi 2 aylıkken başlar ayrı odada yatırmaya kimisi 2 yaşında başlar kimisi 3 yaşında başlar.

v

skn

konu sahibininki luks mu bilemem ama sizin hayatiniz cok normal mi? imkaniniz boyleyse cok sukur ama bu cok ideal bir yasam degil. mahremiyet var ozel hayat var.
Keyfimize oturmuyoruz bizde herhalde böyle bi evde,özel hayat mahremiyet var demek fazla abarttiniz galiba millonlarca insan bi oda da büyüyordur muhtemelen hatta bazilanin odasi bile yok abartmayada luzüm yok

Su ayri salon oturma odasi olayini hic anlamamisimdir hani 10 odali eviniz olur birini susler seyirlik ayirirsiniz anlarim da zaten ev 4 oda biri neden salon adi altinda atıl durumda bekletilir hic anlamiyorum.

Neyse benim evim de 3+1 bir odada oturuyoruz bir oda cocuk odasi biri yatak odasi bir tane de kitapliklarimizla utu ivir zivirlarimizi doldurdugumuz odamiz var yatak da var o odada yatili misafirlerim orda kaliyor. Yani ben 1 cocukla cocuk odasi da oldugu halde 1 odayi boşa cikarabiliyorum :)

Keyfimize oturmuyoruz bizde herhalde böyle bi evde,özel hayat mahremiyet var demek fazla abarttiniz galiba millonlarca insan bi oda da büyüyordur muhtemelen hatta bazilanin odasi bile yok abartmayada luzüm yok
mecburiyet ise haklisiniz tabi ki. ancak mecburi ise de keyfi ise de hos degil.

İşte kızlar sorun da benim yatak odam da komodin koyacak yer bile yok o yüzden kafama taktım
O zaman eşyalarınızdan feragat edeceksiniz, salonu günlük oturulabilir hale getireceksiniz, oturma odanızı yatak odanız yapacaksınız, kendi yatak odanızı da bebek odası, bebek demek fedakarlık demektir

Tek derdiniz bu olsun
Benim evim 2+1 yatak odamda beşiği bırak sandalye koyacak yer yok. Çocuk olunca su an çalışma masası çamaşırlık olan odamdaki rahat olmayan kanepeyi evden gönderip oraya eşimle uyuyabileceğim rahat bi kanepe alicam ve bebek ayrı odada yatana kadar yatak odasını kullanmayacağım. O da olması salon koyucam beşiği( park beşik alıp) salonda uyuyacağız. Sizin en azından bir odanız daha var. Şimdiden kafaniza takmayın böyle seyleri

biz nasıl büyüdük ki acaba 90 mt lojmanlarda Hatta biraz fazla büyüdüm teeee 44 bedene kadar geldim korkma o küçük bebekte sığar bi yere

A
Aamaan rahat olun çocuk nasibiyle gelir.Oğlum 6 aylıktı ev aldık ,ķüçük oğlumdan sonra arabayı değiştirip başka bi evdaha aldık.Küçük 10 yaşında tık yok.Bi çocuk dahamı yapsam yaaaa...

bu da soru mu şimdi
120 metrekare evde çocuğa mı yer bulamadınız kendi evinizmiş tadilat yapar daha kullanışlı hale getirirsiniz
evimin en geniş en havadar en sıcak odası kızımın
siz yatmaya yatmaya veya misafir keyfi için odaları kullanacaksınız o at koşturacak evde

Once cocugu yapin ay cok guldum.gelmeden sigmadi yavrucak,olmayan cocugun odasini ayirmaya calistiginiza da ayrica sasirdim..bence siz biraz daha dusunun

O nasıl 120m2 ev ya anlamadım. Benim evimde 120 m2 yatak Odam sere serpe sığıyor. Rahat 2 beşik alır ebeveyn banyo. Köşe koltuk olan oturma odası misafir odası çocuk odası L hol. Holü toplasam 2 çocuk odası daha çıkar mutfak desen yine abartı büyük misafir gelince kimse Mutfaktan çıkmıyor. Çokmu düzensiz yapılmış acaba planı. Ben daha doğmadan odasını yaptım ama tek yatırmaya 2 buçuk yaşında başladım. Aslında 6 aydan sonrada yatabilir tek ama ben onunla uyumaya çok alıştım

Oturma odasini iptal edeceksiniz cocuk odasi yapacaksiniz salonda oturacaksiniz.ama soyle bisey da var ilk uc yil cocuk odasinin pek bi geregi yok gibi bizim cocuklar hep bizlen yattilar

Daha dur :)
Cocuk dogana kadar buyuyne kadar :)
Cocuk ikk 3 yil zaten seninle beraber ayni odada uyuyacak , sonrasinda ayri odaya cikicak.

Yani simdilik kafana takmana gerek yok..

Ilk 3 yilimi??

Sonrada cocuklarin artik neden ana kuzulari oldugunu, neden bagimsiz olamadiklarini sorarlar...

Bir bebek en fazla 3 ay sonra kendi odasina mutlaka gecmesi lazim. Bu hem bebek, ama daha cok anne babanin pskolojisi ve cinsel hayati icin önemli.

Zaten annz baba sabahtan aksama kadar bebek ile ograsiyorlar, bare aksamlari kendi odalarina döndügünde rahat olsunlar. Sadece anne-baba degil, bir cift olduklarinida farkinda varsinlar. :)

Salon oturma odasi ayri olayi eskide kalmis canim. Evde kullanilmayan fazladan bir alanin varm sadece misafir icin. Sacma degil mi? Kim geliyo ki agir misafir. Salonunu degistr oturma odasini cocuk odasi yap olsun bitsin

Sanirim ev bicim olarak sekilsiz
Odalar kucuk salon yada antre buyuk

kisin salonlar geneldr zor isinir soguk olur
Odaniza sadece yataginiz mi sigiyor onu anlamadin
Ufacik bir sallanan besik sıkısır bence zaten 1.5yasina kadar onda yatar
Daha sonra L koltugu cikarip yerine baza ve bir calisma masasi alirsiniz dolaba gerek yok giyinme odasi olarak kullandiginiz dolaba koyarsiniz giysileri

Simdi cok sacma ama o dolap olan odaya yataginiz hic mi olmaz ya seklini girebilseydim bisi derdim
120m2 evin her odasi kucukde olsa bir yatak bir dolap alir sıkıs sıkıs da olsa bence siz ferah olsun istiyorsunuz ondan dertlendiniz

YApacagın sey cok basıt oturma odasının bı kosesıne besıgı koyarsın orda yatarsınız çocukla

Gercekten mi??benim ilk bebegim ve herkes bana ilk 3 yil mutlaka senle ayni odada kalmasi gerekiyor dediler..

Evde cocuk odasi var bos duruyor

Çocuk var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…