ev degil tımarhane

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
hakikaten nerdeyse timarhane. oyle cok gurultumuz oluyor ki neyseki alt kattakiler birsey demiyor ama ben yine de mahcubum bisi demedikleri halde. ama basa çıkamıyorum.

2. cocuktan sonra cok zorlandik. buyuk oglum asiri haraketli degil ama kendine gore zor bir çocuktu. onyargilari vardir her duruma her an adapte olamaz. dogdugundan beri tirnak kesmesi banyo yapması uyumasi falan hep zor oldu. uzun uzun anlatip ikna edince ise yarar ama cok efor sarfetmek gerekir. asiri yaramaz diyemem ama hic de kolay olmadi bunca zaman.

neyse tam rahata erdik 4 yas oldu. bir tek erken yatamama problemimiz kalmisti. banyo falan hala cok istemese de yine de eskiye nazaran kolaylamisti.

iste tam rahatladi derken kardesi oldu. aslinda 2. cocuga cok gonullu degildim. deli cesareti bir cesaret ettim. o zaman cok istiyordum ama dusugum oldu. sonrasinda cok istemedim aslinda. sadece kardesi olsun diye karar verdim. cunku cok paylasimci bir cocuk degildi. esim ve kv de cok cocuk simartangillerden. kv nin tek torunu. esim desen cok cocuk isteyen biri degildi ama bir tane oglu olsun isterdi. cok baglandi o yuzden ona. benim tarafta baya seviyordu. ozetle demek istedigim iyice cocuk narsist, paylasimi bilmeyen ben merkezli birine dönüşüyordu kontrolumun disinda. kardeşi olmasini biraz da bu yuzden istedim. bu tarafi biraz torpulenir belki diye dusundum.

buyuk oglumun kucugunu kiskanacagini biliyordum cunku beni bile komşudan kiskanir arkadasimdan kiskanir. sen neden onlarla konusup gülüyorsun onlari mi seviyorsun derdi. ama yine de bu duzeyde beklemiyordum herhalde. yada yasayinca cok zor geldi.

kucuk oglumla aramda cok farkli bir bag var. iyiki olmus ama yine de bu kadar zorlanacagimi bilsem yapmazdim heralde. pisman oldum demek de istemiyorum ama tek cocuk daha iyiymis diyorum.

zaten calisiyorum calisinca anne olmak iyice zor. birde kucuk evde, iki cocuk annesi olmak daha zor. bakimlarinda zorlanmiyorum. ama buyuk oglumun kıskançlıkları beni bitirdi. aksamlari ev timarhaneye donuyor. icimi karamsarlik kapliyor.

mumkun mertebe buyugune kucugunden dolayi kizmamaya calisiyorum. ama illa kıziliyor yada babasi kiziyor falan. derken bu sefer büyük olan cok agliyor. ustelik sanirim bu daha başlangıç. cunku kucuk olan su an kucuk baya yasina girmedi daha. bir de o olaylarin farkina varinca hepten curcuna olacak sanirim.

hep bir kizim olsun giydirip süsleyip evcilik oynayayim diye diye evlat isterken iki canavar erkek cocugu annesi oldum. kucugu hadi kontrol edebiliyoruz su an ama buyuk olan 5 yasinda tam bir ergen gibi davranıyor. kendi kararlari icin mucadele.ediyor falan.

kardesini kiskandigi zaman belli etmiyor sonra agresiflesiyor. caktirmadan kucuge zarar veriyor. ne yapacagimi sasirdim artik. ha birde gec de yatiyorlar. soyle bir 8-9 da yatsalar da aksam kafa dinlemeye zaman kalsa o da yok. yapamadim beceremedim. uyku egitimi falan da denedim.

Henüz anne değilim ama etraftan ve izlenimlerimden biliyorum.
Yaşadıklarınız; hemen hemen her evde olan olaylar, merak etmeyin. Böyle böyle büyüyüp gidiyorlar işte.
Büyük bir okula filan başlasın, biraz daha uslanacaktır. Sabredin..
En azından yorulup erkenden yatar.

Henüz anne değilim ama etraftan ve izlenimlerimden biliyorum.
Yaşadıklarınız; hemen hemen her evde olan olaylar, merak etmeyin. Böyle böyle büyüyüp gidiyorlar işte.
Büyük bir okula filan başlasın, biraz daha uslanacaktır. Sabredin..
En azından yorulup erkenden yatar.
anaokuluna gidiyor. aslinda yorulmada sıkıntısı yok ama gunu bitirmek istemiyor. oyun cok seviyor. evde babaanne de var. onunla cok oyun oynarlar. oyunu bitirip yatmak istemiyor bir türlü. gerci su an kucugun uykulari bizi daha zorladigi icin onun yatmasi cok zorlamiyor bizi. kucugu uyuttuktan sonra onu uyutmak kolay geliyor.
buyugun kiskancliklari en cok zorlayan bizi.

Benim de iki kızım var yas aralıkları sizle aynı hemen hemen biri bir aylık biri beş buçuk yaşında , ilk başta çok kıskançlık durumları oldu, şimdi daha iyi gibi konuşarak aştım ben kıskançlığı , yası anlamaya müsait bence yılmadan net konuşmalar yapın ve ara ara tekrar edin .

hakikaten nerdeyse timarhane. oyle cok gurultumuz oluyor ki neyseki alt kattakiler birsey demiyor ama ben yine de mahcubum bisi demedikleri halde. ama basa çıkamıyorum.

2. cocuktan sonra cok zorlandik. buyuk oglum asiri haraketli degil ama kendine gore zor bir çocuktu. onyargilari vardir her duruma her an adapte olamaz. dogdugundan beri tirnak kesmesi banyo yapması uyumasi falan hep zor oldu. uzun uzun anlatip ikna edince ise yarar ama cok efor sarfetmek gerekir. asiri yaramaz diyemem ama hic de kolay olmadi bunca zaman.

neyse tam rahata erdik 4 yas oldu. bir tek erken yatamama problemimiz kalmisti. banyo falan hala cok istemese de yine de eskiye nazaran kolaylamisti.

iste tam rahatladi derken kardesi oldu. aslinda 2. cocuga cok gonullu degildim. deli cesareti bir cesaret ettim. o zaman cok istiyordum ama dusugum oldu. sonrasinda cok istemedim aslinda. sadece kardesi olsun diye karar verdim. cunku cok paylasimci bir cocuk degildi. esim ve kv de cok cocuk simartangillerden. kv nin tek torunu. esim desen cok cocuk isteyen biri degildi ama bir tane oglu olsun isterdi. cok baglandi o yuzden ona. benim tarafta baya seviyordu. ozetle demek istedigim iyice cocuk narsist, paylasimi bilmeyen ben merkezli birine dönüşüyordu kontrolumun disinda. kardeşi olmasini biraz da bu yuzden istedim. bu tarafi biraz torpulenir belki diye dusundum.

buyuk oglumun kucugunu kiskanacagini biliyordum cunku beni bile komşudan kiskanir arkadasimdan kiskanir. sen neden onlarla konusup gülüyorsun onlari mi seviyorsun derdi. ama yine de bu duzeyde beklemiyordum herhalde. yada yasayinca cok zor geldi.

kucuk oglumla aramda cok farkli bir bag var. iyiki olmus ama yine de bu kadar zorlanacagimi bilsem yapmazdim heralde. pisman oldum demek de istemiyorum ama tek cocuk daha iyiymis diyorum.

zaten calisiyorum calisinca anne olmak iyice zor. birde kucuk evde, iki cocuk annesi olmak daha zor. bakimlarinda zorlanmiyorum. ama buyuk oglumun kıskançlıkları beni bitirdi. aksamlari ev timarhaneye donuyor. icimi karamsarlik kapliyor.

mumkun mertebe buyugune kucugunden dolayi kizmamaya calisiyorum. ama illa kıziliyor yada babasi kiziyor falan. derken bu sefer büyük olan cok agliyor. ustelik sanirim bu daha başlangıç. cunku kucuk olan su an kucuk baya yasina girmedi daha. bir de o olaylarin farkina varinca hepten curcuna olacak sanirim.

hep bir kizim olsun giydirip süsleyip evcilik oynayayim diye diye evlat isterken iki canavar erkek cocugu annesi oldum. kucugu hadi kontrol edebiliyoruz su an ama buyuk olan 5 yasinda tam bir ergen gibi davranıyor. kendi kararlari icin mucadele.ediyor falan.

kardesini kiskandigi zaman belli etmiyor sonra agresiflesiyor. caktirmadan kucuge zarar veriyor. ne yapacagimi sasirdim artik. ha birde gec de yatiyorlar. soyle bir 8-9 da yatsalar da aksam kafa dinlemeye zaman kalsa o da yok. yapamadim beceremedim. uyku egitimi falan da denedim.
Ne bicim bir cumle 2 erkek canavar cocugum oldu kiz isterken demek canavarca bence..
Bir arkadasim var oglu otizmin esiginde ilgisi sifir sevgisi sifir cocugu harcadi neymis o kız istemis..2.ye hamile o da erkek geliyor ..acıyorum bebege..ayrica cocuklari canavar hale getiren yetistiren aynayi kendinize cevirin canavarı görün bence..

Henüz ben de anne değilim ama sizi çok iyi anlayabiliyorum. Erkek çocukları bu yaş aralığında genelde böyle oluyor. Bir de çalışıyorsun, akşam yorgun yorgun eve gelince iyice yorucu oluyordur sizin için.

Büyük çocuğunuzun her dediği yapılıyormuş gibi geldi bana. Daha bu yaşlardan kesin kurallar koymazsanız ilerde de kuralcı bir çocuk olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu saatte oyun biter, yataklara girilir. Şu saatte yemek yenir, boyama yapılır. Dinlenme vakti vb. olur gibi kurallara alıştırmanızı öneririm.

Eşiniz ve babanne de aynı hassasiyete uymalı tabii ki düzen için. Bu düzen diğer çocuğunuzun gelişim sürecini de olumlu olarak etkileyecektir.

anaokuluna gidiyor. aslinda yorulmada sıkıntısı yok ama gunu bitirmek istemiyor. oyun cok seviyor. evde babaanne de var. onunla cok oyun oynarlar. oyunu bitirip yatmak istemiyor bir türlü. gerci su an kucugun uykulari bizi daha zorladigi icin onun yatmasi cok zorlamiyor bizi. kucugu uyuttuktan sonra onu uyutmak kolay geliyor.
buyugun kiskancliklari en cok zorlayan bizi.
Ama inanın hepsi böyle böyle büyüyor ki. Anlattığınız aynı eltimin yaşadığı durumlar iki canavar erkek çocuğu :D yaşlarıda yakın ama o çalışmıyor büyüğü de kreşe gidiyor.bir görseniz hallerini büyüğü sürekli küçüğe zarar veriyor ya yitip düşürüyor yada elindeki oyuncağı sırf onun elinde diye çekip alıp birde kafasına geçiriyor :D.severken bile dişlerini sıkarak cimcikleyerek seviyor.elleri yüzleri hep çizik yara bere yani iki ekek çocuğu çok zor ya Allah kolaylık versin bütün annelere

Ne bicim bir cumle 2 erkek canavar cocugum oldu kiz isterken demek canavarca bence..
Bir arkadasim var oglu otizmin esiginde ilgisi sifir sevgisi sifir cocugu harcadi neymis o kız istemis..2.ye hamile o da erkek geliyor ..acıyorum bebege..ayrica cocuklari canavar hale getiren yetistiren aynayi kendinize cevirin canavarı görün bence..

ayy yeter sizin gibi cimbizci tayfasi yuzunden kk dan illahlah ettim. her konuda ayni seyi yapan biri cikiyor illa. herkes erkek cocuguna canavar der daha yaramaz oldugu icin. hatta bir adam espri yapmisti twitterda. oglunun ardindan kizi olmus bunca zaman hayvan beslemisiz diye espri yapmisti.
hic tartismaya girip enerjimi dusuremeyecegim. cimbizlamaya devam edin siz.

Benim de iki kızım var yas aralıkları sizle aynı hemen hemen biri bir aylık biri beş buçuk yaşında , ilk başta çok kıskançlık durumları oldu, şimdi daha iyi gibi konuşarak aştım ben kıskançlığı , yası anlamaya müsait bence yılmadan net konuşmalar yapın ve ara ara tekrar edin .
konusarak asiyor gibi oluyorum basa sariyor sonra. kardesini kiskananlar kulubu diye gizli vir kulup kurduk. bende cok kiskanmisim kardesimi onu anlattim . kıskandiginda gel konusalim dedik. bir sure idare ettik. aslinda benden o kadar kiskanmiyor ama babasindan falan cok kiskaniyor. o an anlamiyoruz da. agresiflesmeye ve soz dinlemeye basladiginda anliyorim ki biriktirmis icinde. bu da aksam saatlerine denk geliyor genelde. gun icinde biriktirip.aksam soz dinlemez hale geliyor

Beni yanlış anlar mısınız bilmem ama yine de yazacağım ;
Bir öğrencim var , 11 yaşında ve erkek.
Kardeş öyküsü sizinle aynı.
Ve ben bu çocuktaki travmaları hala onaramadım.
Tırnaklarını yemek , unutkanlık , yüksek sesle konuşmak , küçükten içten içe nefret etme ...
Lütfen büyüğü ikinci plana atmayın.
Onunla oynayın , daha çok dokunun , öpün , sevin.
Bu yaştaki kardeş travmalarının sonuçlarını biz eğitimciler düzeltmekte çok zorlanıyoruz.

17 ve 7 yaslarinda iki erkek çocuk annesiyim. O bahsettiğiniz curcuna bizim evde de var . Yazın daha fazla çünkü uyku düzenleri yok. Büyük tam ergen.
Size en büyük tavsiyem uyku düzeni. Kesinlikle taviz vermeden alistiracaksiniz. Su an saat 21.30 ve 17 yasinda ki 7 yasinda ki de yatakta.
Asla taviz vermiyorum bu durumdan. Geçen hafta 15 yasinda kızı olan bir arkadaşım geldi. Koca çocuk nasil lafını dinleyip yatıyor dedi ?
Oğlumla aramda 19 yaş var. Doğduğunda okuyordum ( evliydim ) ve daha sonra da is hayatı.
Ama emin olun büyüdükçe aranız cok daha iyi olacak. Erkek cocuk sahibi olmanin en buyuk avantajı anne aşkı. Bugünler geçicek. Saglikla büyütün çocuklarınızı...

konusarak asiyor gibi oluyorum basa sariyor sonra. kardesini kiskananlar kulubu diye gizli vir kulup kurduk. bende cok kiskanmisim kardesimi onu anlattim . kıskandiginda gel konusalim dedik. bir sure idare ettik. aslinda benden o kadar kiskanmiyor ama babasindan falan cok kiskaniyor. o an anlamiyoruz da. agresiflesmeye ve soz dinlemeye basladiginda anliyorim ki biriktirmis icinde. bu da aksam saatlerine denk geliyor genelde. gun icinde biriktirip.aksam soz dinlemez hale geliyor
Kıskançlık yaptığında değil de sakın zamanlarında konuşun , kıskançlık yaptığında sizin söylediklerinizi duymuyor ve anlamıyorlar , sanki suçlanıyor gibi hissediyorlar sanırım ..
Biz bebeğin ihtiyacını karsılarken yazık biz olmadan nasıl yapacak bize ihtiyacı var bakmazsak üzülür vs gibi konuşmalar yaptık.
Kardeşine olan sevgisini sorguladım mesela kardeşini sevdiğini hatırlatın .

Yakamoz yayınların yayımladığı çocuğunuza sınır koyma kitabını şiddetle öneririm size. Birkaç gün önce okudum, oğlunuzla olan problemlerinize bir nebze de olsa yardımcı olur diye düşünüyorum. Ama eşinize de okutun mutlaka. Ebeveynlerin birlikte hareket etmesi çok önemli çünkü.

Ekleme: oğlum 15 aylık. Mesleğim gereği de kitabın ana hattını biliyorum zaten ama gene de yardımcı olduğunu düşünüyorum. Kitap 3 yaş üstü çocuklara uyarlanıyor daha çok ama ben oğluma da uyarladım az biraz. :) umarım yol alırız, zira çok ihtiyacımız var bu ara. 2 yaş ergenliğine giriyor sanırım.

Henüz ben de anne değilim ama sizi çok iyi anlayabiliyorum. Erkek çocukları bu yaş aralığında genelde böyle oluyor. Bir de çalışıyorsun, akşam yorgun yorgun eve gelince iyice yorucu oluyordur sizin için.

Büyük çocuğunuzun her dediği yapılıyormuş gibi geldi bana. Daha bu yaşlardan kesin kurallar koymazsanız ilerde de kuralcı bir çocuk olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu saatte oyun biter, yataklara girilir. Şu saatte yemek yenir, boyama yapılır. Dinlenme vakti vb. olur gibi kurallara alıştırmanızı öneririm.

Eşiniz ve babanne de aynı hassasiyete uymalı tabii ki düzen için. Bu düzen diğer çocuğunuzun gelişim sürecini de olumlu olarak etkileyecektir.

ben daha kuralci tarafim. babaanne ozellikle hic kural uygulamaz. ama dikkat ettigim seyleri.yani uyardigim seylere dikkat eder.genelde onun oyun arkadasi gibidir. uyku vs durumlarına o karismaz. esime de anlatiyorum anlatiyorum ama uygulamada basarisiz oluyor. ya cok sert oluyor ya cok seviyor. yani birden kizip birden cok seviyor. esas cocugun dengesini bozan seyin bu oldugunu dusunuyorum. anlattim da kac kere. biliyorum ama yapamiyorim diyo. bir iki kitap var evde..bana cok faydasi olmustu. onu oku diyorum. isimi yapamiyorum onu nasil okuyayim vaktim yok diyor.

bir de o aylarda biz de guzel gidiyorduk. hatta ben vay be iyi kurtardık diye düşünüyordum icimden. ama kucuk büyüdükçe daha ilgi cektikce buyugun kiskancligi artti.

Ama inanın hepsi böyle böyle büyüyor ki. Anlattığınız aynı eltimin yaşadığı durumlar iki canavar erkek çocuğu :KK70: yaşlarıda yakın ama o çalışmıyor büyüğü de kreşe gidiyor.bir görseniz hallerini büyüğü sürekli küçüğe zarar veriyor ya yitip düşürüyor yada elindeki oyuncağı sırf onun elinde diye çekip alıp birde kafasına geçiriyor :KK70:.severken bile dişlerini sıkarak cimcikleyerek seviyor.elleri yüzleri hep çizik yara bere yani iki ekek çocuğu çok zor ya Allah kolaylık versin bütün annelere

valla bizimkiler de ayni tarif ettiginiz gibi. hele birde kucuk buyuyup ona karsilik vermeye baslarsa eyvah eyvah. ayagi takilip dusuyor gibi yapip ustune dusuyordu. ansizin ittiriyor onu falan. kucuk bu ortamda bisi olmadan buyurse ilerde cok dayanikli olur herhalde.

Eşinizin bu konuda daha hassas davranması gerekli o halde. Zaman bulamamak bir bahanedir. Telefona 15 dakika daha fazla bakmak yerine günde 6-7 sayfa okusa bile yeterli gelecektir. Ki bazı şeyleri okumadan bile dengesini tutturabilir.

Siz mutsuzsunuz yazınızda yansımış.
Kız olsaydı da bısey fark etmezdi buyuk dedıgınız buyuk, buyuk degil aslında önce onu soylıyım. Erken yapmıssınız

Onun dısında erkekler erkek oldugy ıcın degil yaradılısları geregı böyleler diye dusunuyorum, ben hıc rahat bir hamilelik gecırmedım her ikisindede birinde cok erken sancılarım basladı oburu nde saglık siz bir bebek ihtimaliyle aylarca agladım. Ama ikisinde cok sakın bir bebek oldu. Buyugu 8.5 yasında
Kucugu 10 aylık
Kucugu uyuyalı 2 saat oldu buyugu uyuyalı 1 saat oldu. Bu duzenı kuracak olan sizsiniz ve biraz gec kalınmış. Buyuk oglan okula gitmiyor mu? Birde onun ıcın uzman destegı alın dıyorum

Büyük oğlunuz için Babannesiyle oyun oynar, vakit geçirir demişsiniz hep. Acaba sizle kaliteli zaman geçiremediği için mi bu tavırları. Biraz ona özel zaman ayırıp deneseniz. Çünkü bazı pedagoglar da gün içinde annesine doymayan çocukların geç yattığını, agresifleştiğini söylüyor. Geçirdiğiniz zamanı biraz artırın bir süre gözlemleyin derim.

Beni yanlış anlar mısınız bilmem ama yine de yazacağım ;
Bir öğrencim var , 11 yaşında ve erkek.
Kardeş öyküsü sizinle aynı.
Ve ben bu çocuktaki travmaları hala onaramadım.
Tırnaklarını yemek , unutkanlık , yüksek sesle konuşmak , küçükten içten içe nefret etme ...
Lütfen büyüğü ikinci plana atmayın.
Onunla oynayın , daha çok dokunun , öpün , sevin.
Bu yaştaki kardeş travmalarının sonuçlarını biz eğitimciler düzeltmekte çok zorlanıyoruz.

aslinda gercekten cok seviliyor. ama unutuyor iste. o kadar arada kaldim ki. bu seferde kucuk sevgisiz gibi oluyor. adil olmaya calisiyorum. buyuge dedim ikinizi de seviyoruz. biriniz çikolatalı dondurma biriniz sade dondurma. sen cikolatalisin ikinizi de seviyoruz ama seni biraz daha seviyoruz bu sır gibi söylüyoruz
17 ve 7 yaslarinda iki erkek çocuk annesiyim. O bahsettiğiniz curcuna bizim evde de var . Yazın daha fazla çünkü uyku düzenleri yok. Büyük tam ergen.
Size en büyük tavsiyem uyku düzeni. Kesinlikle taviz vermeden alistiracaksiniz. Su an saat 21.30 ve 17 yasinda ki 7 yasinda ki de yatakta.
Asla taviz vermiyorum bu durumdan. Geçen hafta 15 yasinda kızı olan bir arkadaşım geldi. Koca çocuk nasil lafını dinleyip yatıyor dedi ?
Oğlumla aramda 19 yaş var. Doğduğunda okuyordum ( evliydim ) ve daha sonra da is hayatı.
Ama emin olun büyüdükçe aranız cok daha iyi olacak. Erkek cocuk sahibi olmanin en buyuk avantajı anne aşkı. Bugünler geçicek. Saglikla büyütün çocuklarınızı...
büyük olanin gece uykusu bu yaslarindayken iyiydi. kucuk olan cok gazliydi. bir de saglik problemi vardi. var. o yuzden uyku rutinimiz hala uymadi. derken ben ise basladim hepten sasti.
erkek cocugunun anne aski baska evet. buyuk oglumda cok asikti bana. bu yil artik buyudu ilgisi baska yerlere kaydi aski azaldi . ama kucugun anne aski bambaska. bir yandan tadini çıkarıyorum bir yandan da cok anneci bir esim oldugu icin cok da anneci olsunlar istemiyorum.
uyku duzeni konusunda masallah diyorum size. gercekten 17 yasinda olan da sizi dinliyorsa harikaymış.
buyugu aslinda ben daha cok kontrol edebiliyorum. birde onun dusuncelerine kadar okuyup onu hissedebiliyorum. ama iste benim disimda faktorler de oluyor..zaman problemi oluyor. ve illa sabrimin tasip uygunsuz davrandigim oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X