• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev degil tımarhane

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir de o aylarda biz de guzel gidiyorduk. hatta ben vay be iyi kurtardık diye düşünüyordum icimden. ama kucuk büyüdükçe daha ilgi cektikce buyugun kiskancligi artti.
Şimdi de benim gözüm korktu :110: çünkü bende atlattık diye düşünüyordum.
Kardeş sevgisi fazla , kendi çok seviyor ama başkası sevince kıskanıyor hem büyüyüp dikkat çekince daha da mı zor olacak yani :işsiz: pufff

Siz mutsuzsunuz yazınızda yansımış.
Kız olsaydı da bısey fark etmezdi buyuk dedıgınız buyuk, buyuk degil aslında önce onu soylıyım. Erken yapmıssınız

Onun dısında erkekler erkek oldugy ıcın degil yaradılısları geregı böyleler diye dusunuyorum, ben hıc rahat bir hamilelik gecırmedım her ikisindede birinde cok erken sancılarım basladı oburu nde saglık siz bir bebek ihtimaliyle aylarca agladım. Ama ikisinde cok sakın bir bebek oldu. Buyugu 8.5 yasında
Kucugu 10 aylık
Kucugu uyuyalı 2 saat oldu buyugu uyuyalı 1 saat oldu. Bu duzenı kuracak olan sizsiniz ve biraz gec kalınmış. Buyuk oglan okula gitmiyor mu? Birde onun ıcın uzman destegı alın dıyorum

kiz erkek farketmiyor benim icin..olmadan once farkediyordu. cocuk demek kiz cocugu demekti benim icin.erkek cocugu nasil sevilir bilmiyordum. simdi erkek cocuklarini daha cok seviyorim. ama genellersek kizlarin uysalligi ile ayni degil. kiz olsa oturdugun yerden evcilik oynarsin. benim buyukse dovusculuk oynamak istiyor. yada futbol falan oynuyor evde. ee evciligin gurultusuyle futbolun ki ayni degil.

yas farki konusunda az olsun az olsun dediler. 2-3 olsun diyordu hatta hep yapan arkadaslarim falan. simdi bende en az 9-10 yas farki olmasi gerektigini dusunuyorum.

Büyük oğlunuz için Babannesiyle oyun oynar, vakit geçirir demişsiniz hep. Acaba sizle kaliteli zaman geçiremediği için mi bu tavırları. Biraz ona özel zaman ayırıp deneseniz. Çünkü bazı pedagoglar da gün içinde annesine doymayan çocukların geç yattığını, agresifleştiğini söylüyor. Geçirdiğiniz zamanı biraz artırın bir süre gözlemleyin derim.

geçmişte yogun calistim. sonra isimden ayrildim 2-3 bosluk donemim. 3 aylik calisma sonrasi 9 ayda iznim oldu. ise tekrar baslayali fazla olmadi ama dediginiz de haklisiniz tabi ki yine de. daha fazla oyun oynasam daha farkli etkisi olabilir belki.

Şimdi de benim gözüm korktu :110: çünkü bende atlattık diye düşünüyordum.
Kardeş sevgisi fazla , kendi çok seviyor ama başkası sevince kıskanıyor hem büyüyüp dikkat çekince daha da mı zor olacak yani :işsiz: pufff
küçükken surekli uyuyor ya. fazla ortada degildi. benim onu emzirmemi kiskanir zannettim ama kiskanmadi. hatta oncesinde pazarlik yapıyordu benle..birini ben emerim birini kardesim.diye. ben de hep tamam dedim. dogumdan sonra da ogluma teklif ettim ki akli kalmasin diye. ama kendi istemedi. ben yasak koymadığım icin de emzirmemi onla ilgilenmemi falan kiskanmadi. eve baskasi gelip onu severse o zaman kiskaniyordu sadece. bizde anlattik altina yapiyor. biz beslemezsek ac kalır falan diye. o zaman anlamıştı.bebek buyudukce kiskancligi artti.

küçükken surekli uyuyor ya. fazla ortada degildi. benim onu emzirmemi kiskanir zannettim ama kiskanmadi. hatta oncesinde pazarlik yapıyordu benle..birini ben emerim birini kardesim.diye. ben de hep tamam dedim. dogumdan sonra da ogluma teklif ettim ki akli kalmasin diye. ama kendi istemedi. ben yasak koymadığım icin de emzirmemi onla ilgilenmemi falan kiskanmadi. eve baskasi gelip onu severse o zaman kiskaniyordu sadece. bizde anlattik altina yapiyor. biz beslemezsek ac kalır falan diye. o zaman anlamıştı.bebek buyudukce kiskancligi artti.
Eyvah eyvah o zaman Allah yardım etsin size de bize de.
Pedagog düşünün bebeğe zarar verecek derecedeyse , yada internetten bu tarz siteleri araştırıp okuyun inşallah faydası olur . :dua:

aslinda gercekten cok seviliyor. ama unutuyor iste. o kadar arada kaldim ki. bu seferde kucuk sevgisiz gibi oluyor. adil olmaya calisiyorum. buyuge dedim ikinizi de seviyoruz. biriniz çikolatalı dondurma biriniz sade dondurma. sen cikolatalisin ikinizi de seviyoruz ama seni biraz daha seviyoruz bu sır gibi söylüyoruz

büyük olanin gece uykusu bu yaslarindayken iyiydi. kucuk olan cok gazliydi. bir de saglik problemi vardi. var. o yuzden uyku rutinimiz hala uymadi. derken ben ise basladim hepten sasti.
erkek cocugunun anne aski baska evet. buyuk oglumda cok asikti bana. bu yil artik buyudu ilgisi baska yerlere kaydi aski azaldi . ama kucugun anne aski bambaska. bir yandan tadini çıkarıyorum bir yandan da cok anneci bir esim oldugu icin cok da anneci olsunlar istemiyorum.
uyku duzeni konusunda masallah diyorum size. gercekten 17 yasinda olan da sizi dinliyorsa harikaymış.
buyugu aslinda ben daha cok kontrol edebiliyorum. birde onun dusuncelerine kadar okuyup onu hissedebiliyorum. ama iste benim disimda faktorler de oluyor..zaman problemi oluyor. ve illa sabrimin tasip uygunsuz davrandigim oluyor.
Hepimizin sabrı taşıyor bazen uygunsuz davranabiliyoruz. Çünkü insanız ;) çok yüklenmeyin kendinize

Kıskandığı zaman itiraf ettirmeye calisin ben benim oglana sormustum herkes soruyor kardesını kıskanıyor mu diye bana dedim. Niye kıskanayım ki benim kardesım Baska sinin kardesı olsaydı kıskanırdım demıstı. Bizimki dedıgım gıbı daha buyuk ama biz aylarca insanları uyardık hatta emrivaki ile gelen hediyeleri ıkılettık bir bebegı bir kendisine takılan takılarda da aynı sekilde oldu.once abıyı sevin sonra bebegı dedik ki hala bazen uyarıyorum gelen gideni sizde paylasin tabi ki kırmadan buyugu kıskançlıkla suclamadan bız destek almıstık dogum dan önce nasıl yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz o yuzden imkan varsa destek alın diyorum. Birde itiraf ettirmek su acıdan talebi olsun sizden bende uyutulmak istiyorum ya da emzirmek cok duygusal bir sistem OLdugu ıcın sutun tadına bakmasını istemiştik daha kucukken tabi emerek degil kasık la. Onun dısında sunu kıskanıyor evirip cevırınce kucugunu kıskandım banada yapın diyor en basından beri vs vs ben hıc kıskandığını fark etmedim aksine cok seviyor kucukken İkı kere vurmuş bunu daha sonra söyledi fark etmıs tim zaten uzerınde durmamıstım. Daha cok ona zarar gelecek diye suanda korkuyor dusecek vuracak kendisini diye ay cok yazdım uxulme yin ama erken yatsınlar sizinde kafanız dınlensın

hakikaten nerdeyse timarhane. oyle cok gurultumuz oluyor ki neyseki alt kattakiler birsey demiyor ama ben yine de mahcubum bisi demedikleri halde. ama basa çıkamıyorum.

2. cocuktan sonra cok zorlandik. buyuk oglum asiri haraketli degil ama kendine gore zor bir çocuktu. onyargilari vardir her duruma her an adapte olamaz. dogdugundan beri tirnak kesmesi banyo yapması uyumasi falan hep zor oldu. uzun uzun anlatip ikna edince ise yarar ama cok efor sarfetmek gerekir. asiri yaramaz diyemem ama hic de kolay olmadi bunca zaman.

neyse tam rahata erdik 4 yas oldu. bir tek erken yatamama problemimiz kalmisti. banyo falan hala cok istemese de yine de eskiye nazaran kolaylamisti.

iste tam rahatladi derken kardesi oldu. aslinda 2. cocuga cok gonullu degildim. deli cesareti bir cesaret ettim. o zaman cok istiyordum ama dusugum oldu. sonrasinda cok istemedim aslinda. sadece kardesi olsun diye karar verdim. cunku cok paylasimci bir cocuk degildi. esim ve kv de cok cocuk simartangillerden. kv nin tek torunu. esim desen cok cocuk isteyen biri degildi ama bir tane oglu olsun isterdi. cok baglandi o yuzden ona. benim tarafta baya seviyordu. ozetle demek istedigim iyice cocuk narsist, paylasimi bilmeyen ben merkezli birine dönüşüyordu kontrolumun disinda. kardeşi olmasini biraz da bu yuzden istedim. bu tarafi biraz torpulenir belki diye dusundum.

buyuk oglumun kucugunu kiskanacagini biliyordum cunku beni bile komşudan kiskanir arkadasimdan kiskanir. sen neden onlarla konusup gülüyorsun onlari mi seviyorsun derdi. ama yine de bu duzeyde beklemiyordum herhalde. yada yasayinca cok zor geldi.

kucuk oglumla aramda cok farkli bir bag var. iyiki olmus ama yine de bu kadar zorlanacagimi bilsem yapmazdim heralde. pisman oldum demek de istemiyorum ama tek cocuk daha iyiymis diyorum.

zaten calisiyorum calisinca anne olmak iyice zor. birde kucuk evde, iki cocuk annesi olmak daha zor. bakimlarinda zorlanmiyorum. ama buyuk oglumun kıskançlıkları beni bitirdi. aksamlari ev timarhaneye donuyor. icimi karamsarlik kapliyor.

mumkun mertebe buyugune kucugunden dolayi kizmamaya calisiyorum. ama illa kıziliyor yada babasi kiziyor falan. derken bu sefer büyük olan cok agliyor. ustelik sanirim bu daha başlangıç. cunku kucuk olan su an kucuk baya yasina girmedi daha. bir de o olaylarin farkina varinca hepten curcuna olacak sanirim.

hep bir kizim olsun giydirip süsleyip evcilik oynayayim diye diye evlat isterken iki canavar erkek cocugu annesi oldum. kucugu hadi kontrol edebiliyoruz su an ama buyuk olan 5 yasinda tam bir ergen gibi davranıyor. kendi kararlari icin mucadele.ediyor falan.

kardesini kiskandigi zaman belli etmiyor sonra agresiflesiyor. caktirmadan kucuge zarar veriyor. ne yapacagimi sasirdim artik. ha birde gec de yatiyorlar. soyle bir 8-9 da yatsalar da aksam kafa dinlemeye zaman kalsa o da yok. yapamadim beceremedim. uyku egitimi falan da denedim.
Allah sabır versin canım. Öğlen uyutma ve dışarı çıkart çocukları. Büyük takılır zaten. Küçükle oyalanırsın. İllaki kıskançlık olur , birlikte bişeyler yapın . Yani küçüğe ne yapacaksan büyüğü de işin içine kat. Boş bırakma. Sana yardımcı büyüklerin de var . Bu şansı değerlendir. Arada ver ikisini de . Git gez. Kendine zaman ayır. Sen iyi olmazsan kimse olmaz bunu unutma...

Kv ve baba ile oturun konuşun. Herkes bu çocuğa belirlediğimiz kurallara göre davranacak. Kaytaranın canına ot tıkarım diye. Kuralları da aile değerlerini göre siz belirleyin.bu arada çocuğa da anlatın. Mesela kardeşi kıskanma çünkü o seni hepimizden çok seviyor. Benim sevgim siz birbirinizi sevdikçe büyüyor gibi gibi. Onu çok sevdiğinizi sevginizin kısıtlı olmadığını musluktan akan su gibi hep seveceğiniz hiç bitmeyeceğini falan uzun uzun anlatın. İki çocuğunuzu da eşit sevdiğinizi birinin diğerine üstünlüğü olmadığını tek farkın onu daha eskiden sevdiğinizi falan anlatın işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X