• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Benim bu konuda çok tecrübem var. 3+1 den 1+1 e eşyalarımın yarısını bırakarak gittim. Gittiğim ev 72 m2 idi. Balkonu çıkarırsan 55m2 idi. 2 kişiydik ve minimal yaşama geçtiğimizde her şey iyiydi. Sonra bebeğimiz oldu 4 ay daha yaşadık 1+1 de. Çocuğun artan oyuncak ve eşyalarından sonra bana bi daral geldi bu defa 2+1 ve 98 m2 eve çıktık. Ama yine olmadı evin yapısı kötüydü 2 balkon çıkınca yine 80 m2 falan netti. Mutfak aşırı ufaktı mikrodalga ve mifi fırın salonda duruyodu falan. Zorladı bizi 1 çocuk 1 kedi bi de biz.

Sonra 150 m2 3+1 e geldik. Ben bu süreçte minimalliği salmışım zaten. Buraya da sığamıyoruz salon 35 m2 ama napıyoruz anlamadım eşya az ama geniş geniş oturmaya alıştık galiba. yani bence şu an oturduğun muhit çok kötü değilse gitme küçük eve. Çocuğun da ergenmiş, kendine ait odasının büyük olması, iki wc banyo falan olması daha iyi olur. Bunalırsın eşyanın çokluğundan

Var canım bir çocuk...O da ergen, başta ben de amaaaan sığarim dedim ama şu anda tereddutdeyim
şuan oturdugun ev kaç m²?
benim eski oturdugum evle (esyalarim o eve göre alinmisti) yaklasik 30m² falan farkediyo ve esyalarım üst üste bindi resmen.
şunu şu tarafa koyayim diyorum sıgmiyor, yan odaya alayım diyorum olmuyor.
temizlik yapacagim yatagi cekmek mesele, koltugu oynatmak mesele vs.
bir çok eşyam ivir zivirim kolilerde kaldı.
herşey üstüme üstüme geliyor ama
güvenlikden kastın bina sağlamlığıysa eger kucuk demez diger eve giderdim o ayrı 🫣

şuan oturdugun ev kaç m²?
benim eski oturdugum evle (esyalarim o eve göre alinmisti) yaklasik 30m² falan farkediyo ve esyalarım üst üste bindi resmen.
şunu şu tarafa koyayim diyorum sıgmiyor, yan odaya alayım diyorum olmuyor.
temizlik yapacagim yatagi cekmek mesele, koltugu oynatmak mesele vs.
güvenlikden kastın bina sağlamlığıysa eger kucuk demez diger eve giderdim o ayrı 🫣
Şu an oturduğum ev 130 metrekare...80 e geçicem...Eşya konusu korkutuyor beni de...Yok iki ev de bina olarak yeni, sağlam, muhit olarak küçük ev daha merkezi ve daha güvenli sadece...

Evet, tam da aklimdakiler bunlar...Elimde kağıt kalem mezure günlerdir eşya olcuyorum....Aslında benim eşyalar allahlik oldu zaten, atsam da gam yemem ama yeni kücük mobilya dolap vs. yapamam şu anda...Zaten perdesi, boyası, taşinması, aidatı şusu busu aşiyor boyumu, eldekileri eksiltip sığdırıcam mecbur...Yine de tıkıs tepiş olacak diye korkuyorum
Tasinma isi gercekten cok maliyetli ya, o yuzden insan tereddüt ediyor. Ölçme isini bende yapmistim. Mutlaka esyalari kafanizda oturtun. Eger belli bir sure icinde esyalari degistirebilecek gibiyseniz o eve gecmeyi dusunebilirsiniz.Kucuk eve gore esya alsaydim muhtemelen bu kadar bunalmazdim. Mesela evin yapisi geregi kose koltuk gerekiyordu, bunun yerine 2 tane 3lu koltuk koyunca alan daraldi. Maddi olanaklariniz dahilinde zamanla esyalari yenileyebilecekseniz tasinin derim

Konumu iyi küçük ev diyorum paha piçilemez.
Geniş evi eşyayla doldur hizmetçiliğini yap. Ben artık 2+1 eve bile büyük demeye basladım. Ama çoğu eşyayı da attım sattım. Merkezde olmak çok avantajlı

Benim bu konuda çok tecrübem var. 3+1 den 1+1 e eşyalarımın yarısını bırakarak gittim. Gittiğim ev 72 m2 idi. Balkonu çıkarırsan 55m2 idi. 2 kişiydik ve minimal yaşama geçtiğimizde her şey iyiydi. Sonra bebeğimiz oldu 4 ay daha yaşadık 1+1 de. Çocuğun artan oyuncak ve eşyalarından sonra bana bi daral geldi bu defa 2+1 ve 98 m2 eve çıktık. Ama yine olmadı evin yapısı kötüydü 2 balkon çıkınca yine 80 m2 falan netti. Mutfak aşırı ufaktı mikrodalga ve mifi fırın salonda duruyodu falan. Zorladı bizi 1 çocuk 1 kedi bi de biz.

Sonra 150 m2 3+1 e geldik. Ben bu süreçte minimalliği salmışım zaten. Buraya da sığamıyoruz salon 35 m2 ama napıyoruz anlamadım eşya az ama geniş geniş oturmaya alıştık galiba. yani bence şu an oturduğun muhit çok kötü değilse gitme küçük eve. Çocuğun da ergenmiş, kendine ait odasının büyük olması, iki wc banyo falan olması daha iyi olur. Bunalırsın eşyanın çokluğundan
Çocuk için gidiyoruz zaten...Hem okuluna yakın hem güvenli hem merkezi ferah bir muhit diye... ama bu eşya işi canımı sıkıyor gerçekten. Aslında bu ev de net 80 metrekare, balkonlarla 100 ü rahat geçer, insan olan sıgar yani üç kişiyiz alt tarafı ama benim mobilyalar gereksiz large....Koltuğu küçültsem dolap siğmiyor, dolabı yenilesem , masa sığmıyor...

Şu an oturduğum ev 130 metrekare...80 e geçicem...Eşya konusu korkutuyor beni de...Yok iki ev de bina olarak yeni, sağlam, muhit olarak küçük ev daha merkezi ve daha güvenli sadece...
esyalarinim bir cogunu elemen gerekecek muhtemelen.
mobilyalarin kabaysa zor oluyor.
bende 130 m² den tasindim o rahatlik olmuyor kucuk evde.
ama huzurum yok diyorsan illaki bir sekilde sığılır

Çocuk için gidiyoruz zaten...Hem okuluna yakın hem güvenli hem merkezi ferah bir muhit diye... ama bu eşya işi canımı sıkıyor gerçekten. Aslında bu ev de net 80 metrekare, balkonlarla 100 ü rahat geçer, insan olan sıgar yani üç kişiyiz alt tarafı ama benim mobilyalar gereksiz large....Koltuğu küçültsem dolap siğmiyor, dolabı yenilesem , masa sığmıyor...
ayni benim durum, masayi bir koseye itim sandalyeler masanin tepesinde.
yatak odasi dolabim ve cekmecelisi sigmadi kizimin odasina gitti, kizimin dolabi benim odaya geldi üst üste oldu hersey.
esyalari koyacak yer buldum ama kullanim sıfır diyeyim.
tekli koltugun biri bir odada digeri diger odada vs.
derin dondurucu bizim evde degil onu sigdiramadik 😂🫣
eleyebildigin kadar esyayi elemen gerekecek

ayni benim durum, masayi bir koseye itim sandalyeler masanin tepesinde.
yatak odasi dolabim ve cekmecelisi sigmadi kizimin odasina gitti, kizimin dolabi benim odaya geldi üst üste oldu hersey.
esyalari koyacak yer buldum ama kullanim sıfır diyeyim.
tekli koltugun biri bir odada digeri diger odada vs.
derin dondurucu bizim evde degil onu sigdiramadik 😂🫣
eleyebildigin kadar esyayi elemen gerekecek
Aynen...Dün ölçup bicerken yemek takımına küfür ettim, niye bu kadar büyüksün diye :-) Berjerin tekiyle sandalyelerin bir kısmi da anneme gidecek, mutfak masasini nereme napıcam henüz bilmiyorum...

Aynen...Dün ölçup bicerken yemek takımına küfür ettim, niye bu kadar büyüksün diye :-) Berjerin tekiyle sandalyelerin bir kısmi da anneme gidecek, mutfak masasini nereme napıcam henüz bilmiyorum...
gecen akşam oluşan malum durumda kafamı sokacak yer bulamadim oyle diyim, öyle bir alansızlık.

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...
Konumu daha iyi evi tercih ederdim. Nezih, düzgün bir semt benim için önemli.

gecen akşam oluşan malum durumda kafamı sokacak yer bulamadim oyle diyim, öyle bir alansızlık.
Aslında üç beş sene önce olsa gözü karartıp şu meşhur nordik dizaynlardan taksitle maksitle minik minik mobilyalar aırdik, mis gibi sıgardik da bacım o zamanlar dandik diye begenmediğimiz o minik nordik mobilyaların her biri minik minik birer servet olmuş ya....15 sene önce kaliteli diye aldığım dev mobilyalar ise gerçekten hala taş gibi sağlam nalet olasıcalar :-)

Ben olsam iyi muhite giderim. Mahallenin dedikodusuyla, ay niye şort giydiniyle ugrasmam. Bunla ilgili bisey soylemistin, onu hatirladim konuyu görünce. Zaten tersim pis, abuk subuk bi cevap veririm, cennet mahallesine döndürürüm ortaligi.😂 Cocugumu daha iyi bi semtte yetiştirmek isterim. Esyaya esir olma Piraye, küçül annem. Kiz orda olsam gelir 2 kolide ben paketlerdim sana. Yeni ev, yeni mekan, tebdili mekanda ferahlık vardir. Ben olsam tasinirim. 🥰

Aslında üç beş sene önce olsa gözü karartıp şu meşhur nordik dizaynlardan taksitle maksitle minik minik mobilyalar aırdik, mis gibi sıgardik da bacım o zamanlar dandik diye begenmediğimiz o minik nordik mobilyaların her biri minik minik birer servet olmuş....15 sene önce kaliteli diye aldığım dev mobilyalar ise gerçekten hala sağlam nalet olasıcalar :-)
valla benimkilerde oyle, kiz ustune vs cikip tepiniyo zipliyo ya bi yayidami cikmaz ne bileyim masanin ayagidami egilmez 🤦
kütük gibi mobilya severim bir kez alayim uzun sure gitsin dedim tabi biz esim ankarada emekli olacak saniyoruz 🤦
sonra bir tayin cort al sana kutuk mobilya sigmiyorum vede atamiyorum hoş atsamda yenisini alamiyorum 😂

Ben olsam iyi muhite giderim. Mahallenin dedikodusuyla, ay niye şort giydiniyle ugrasmam. Bunla ilgili bisey soylemistin, onu hatirladim konuyu görünce. Zaten tersim pis, abuk subuk bi cevap veririm, cennet mahallesine döndürürüm ortaligi.😂 Cocugumu daha iyi bi semtte yetiştirmek isterim. Esyaya esir olma Piraye, küçül annem. Kiz orda olsam gelir 2 kolide ben paketlerdim sana. Yeni ev, yeni mekan, tebdili mekanda ferahlık vardir. Ben olsam tasinirim. 🥰
Ya yerim ben seni ama:KK36:teklifini okurken gözlerim doldu hatun, gelip kolilemis kadar oldun, varol:KK61:Di mi dostum, eşyanin canı cehenneme...Senelerdir uğraşıyorum zaten , biliyorsun, ama çocuk ergen oldu hala taşinamadim, en sonunda babam dayanamayıp el koydu olaya :-) Gerçi adam beleş ev verdi ben hala beceremiyorum taşinmayı ama olsun, başaricam bı şekilde

Ya yerim ben seni ama:KK36:teklifini okurken gözlerim doldu hatun, gelip kolilemis kadar oldun, varol:KK61:Di mi dostum, eşyanin canı cehenneme...Senelerdir uğraşıyorum zaten , biliyorsun, ama çocuk ergen oldu hala taşinamadim, en sonunda babam dayanamayıp el koydu olaya :-) Gerçi adam beleş ev verdi ben hala beceremiyorum taşinmayı ama olsun, başaricam bı şekilde
Canimsin benim, zaten gurbet ellerde bi basima, benim de gozlerim doldu. 😂 En iyisi senin olsun, kizinin olsun Piraye. En guzeline layiksiniz. Daha iyileri de olsun insallah hayatinizda. Esya icin degilde cocuk icin gerceken hangisi daha iyi olur uzun vadede? En dogru karari verirsin umarim. Olurda tasinirsan kucuk eve de alisilir. Ay nelere alismiyoruz ki be guzum.

ben taşınmazdım
Baba evim ve evlendiğim günden beri hep büyük ferah evlerde yaşadım
Geçen sene kısa süreliğine daha küçük bir evde kaldık
Küçük dediğim ise 3+1, 95 metre kareydi
Eve sığamıyorduk ve eve giresim gelmiyordu resmen
Şuanki evimin bitmesini (170metre kare) iple çektim
Eşyalarım büyük ve fazla
Az eşya, minimalist yaşam vb bana göre değil asla
Evimde rahat hareket etmek istiyorum ben
Tıkış tıkış yaşamı sevmiyorum

ben taşınmazdım
Eşyalarım büyük ve fazla
170 m2 evi isitmanin maliyeti ne kadar? Benim İzmir'de oturdugum ev 250 m2 komsularim gecen sene isi pompasiyla 2-2.5 arasi oduyodu elektrige. Bu sene ne kadar oderler bilmiyorum. Kisin İzmir'de olmadigim icin kestiremiyorum tam rakamlari. Ama ev buyudukce maliyetler de buyuyor.

170 m2 evi isitmanin maliyeti ne kadar? Benim İzmir'de oturdugum ev 250 m2 komsularim gecen sene isi pompasiyla 2-2.5 arasi oduyodu elektrige. Bu sene ne kadar oderler bilmiyorum. Kisin İzmir'de olmadigim icin kestiremiyorum tam rakamlari. Ama ev buyudukce maliyetler de buyuyor.
Tabiki maliyet artıyor
Aylık 400€ cıvarı ödüyoruz ısınmaya.
Türkiyedeki evim 230 metre kareydi en son 2 sene önce 1500 lira doğal gaz faturası geliyordu, şuan ne olmuştur o rakam Allah bilir

ben taşınmazdım
Eşyalarım büyük ve fazla
Evet insan geniş eve yerleşip alışınca zor oluyor gerçekten ama ben aslında evimi eşyalarımı ve tarzimı sevdiğimden değil de yaşadigim muhitten ve eşyaları yeni eve sığdiramadiğımdan muzdaribim daha çok...Yoksa minimalist rustik bohem hiç umrum değil ne yalan soyliyim....Fazla alternatifim de yok şu anda zaten ama olacak bir şekilde...

Back
X