- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
eşin bu kadar titizse ve çok biliyorsa bir işin ucundan tutacak
surat asmak neymiş
çözüm üretsin her şeyi çok biliyorsa
sorumluluğu sadece bir kişiye yükleyemez
yani ben okurken gıcık oldum
bu arada senin kaynanaya hiç ihtiyacın yok
kaynanalığı koca yapıyor
yok canim toplasa bile artik sinirle oyuncaklari tak tuk ata ata toplardi heralde ben de daha cok gicik oluyorum onun is yapmasina. benim istedigim dagitmasin dir dir da etmesin yeter. is falan beklemiyorum ondancanım zaman küçük çocuk varsa ev derli toplu olmuyor ki ben temizlik yapayım oğlum arkadan dağıtır ordan biliyorum :)
o yüzden bu konuya çok takılma derim ama yetişemediğini görsün eşin bi işin ucundan tutsun ben geçen bağırdım benimkine yetişemiyorum görmüyor musun oğlanın oyuncaklarını toplasana diye:) garibim nasıl baktı bi görsen iki dk sonra her yer düzenli oldu tavsiye ederim...
gerçi eşim sağolsun yardımcı olur ben iş yaparken oğlana bakar o bile yetiyo zaten
sıkma canını düzelir inşaallah
yok canim toplasa bile artik sinirle oyuncaklari tak tuk ata ata toplardi heralde ben de daha cok gicik oluyorum onun is yapmasina. benim istedigim dagitmasin dir dir da etmesin yeter. is falan beklemiyorum ondan
onu soyleyince ben erkegim sen kadinsina getiriyor olayi hemen :)bir zahmet yardım etsin! sinir oldum. yardımcı olamayacaksa da sussun! ev bu, hele ki çocuk varsa her daim düzenli olmaz ki. bak de ki "gel seninle yer değiştirelim." bir gün senin yerine geçsin. sen dışarıya çık. bütün işleri yapsın bakalım nasıl oluyormuş!
basak canim benimki de :)esiniz ne burcu merak ettim oyle pek inanmam ama benim esim basak burcu ve ne ozelligi varsa tasiyo maasallah ozellikle temizlik konusunda
ah nerde izin gunlerinde daha cok yer basimi ben gun boyu temizlik yapsam o da tablette yatarak takilsa cay kahve servisi ayagina gelse sanirim cok mutlu olur.tıpkı benı anlatmışsın..aynen senın gıbıyım..kızımda 14 aylık dusun evın halini..
ben eşimin kulanım alanlarını duzenlı tutuyorum,laf etmesın dıye..
öyle herseyden rahatsız olmaz,duzen hastasıda degıldır..ama bıse gözüne batarsa,1 saat cenesını dınlerım..
ama mısal pazar gunlerı ızınlıyken asla bana iş yaptırmaz,onunla olmamı ıster hep..
dağınıklık umrunda degıldır..
senın esınde aşırı bı tıtızlık ve düzen hastalıgı var sanırım..
Çalışan bir kadın tek başına hem iş hem ev hem çocuğa yetişemez (çalışıyorsanız eğer). Çalışmıyorsanız da çocukla uğraşmak zaten tüm vakti alır ki kimse mükemmel dört dörtlük olamaz - elinden geleni yaparsın, olduğu kadar artık...
Eğer çok düzenli bir ev istiyorsa şikayet etmek yerine çözüm üretecek, bir işin ucundan tutacak, beğenmiyorsa kalksın kendi yapsın, benden bu kadar diyeceksiniz. Hem madem ev işi kadının görevi, o zaman senin görev sınırlarına müdahale etmeyecek - çocuk bakmak senin görevinse onunla nasıl ilgilenmen gerektiğini sen daha iyi bilirsin ha bilmediğini düşünüyorsa "senin görevin" demeyecek.
Açıkçası şahsi fikrim şudur ki, her ne kadar çalışıyor olsam ve ileride evlendiğimde eşimin yardım etmesi gerektiğine inansam da, evimin düzeni konusunda erkeğin müdahale etmemesi gerektiğine inanırım çünkü hepimiz biliyoruz ki erkek ancak bir nebze olsun katkı sağlar ama ne nerededir kadın bilir dolayısıyla da ev işine erkek karışamaz.
Senin eşinin egosunun yüksek, özgüveninin düşük olduğu kanısına vardım. O kadar bencil ve kendini kaf dağında görüyor ki, karşısındaki insanı eleştirirken kendi egosunu tatmin edip eksikliklerini örtmeye çalışıyor.
Bunun sonu ya ani bir patlamayla onu korkutup kendine getirmek olur ya da aile terapistine gitmeniz gerekir.
(Yaptığım yorum kesinlikle sizin yazdıklarına istinaden bende oluşturduğu izlenimdir, amacım kırmak ya da üzmek değildir bilginize...)
Saygılar...
AL BENDENDE O KADAReşin bu kadar titizse ve çok biliyorsa bir işin ucundan tutacak
surat asmak neymiş
çözüm üretsin her şeyi çok biliyorsa
sorumluluğu sadece bir kişiye yükleyemez
yani ben okurken gıcık oldum
bu arada senin kaynanaya hiç ihtiyacın yok
kaynanalığı koca yapıyor
burcu neee acaba! çok düzenli değil o, kişilik bozukluğu bu bence.
bende bir evin herzaman temiz ve düzenli tutulmasından yanayım
eğer evdeysem evim devamlı düzenlidir herşey yerli yerindedir
ama çalıştığım için ve fazlasıyla dağınık bir kocam olduğundan bazen yetişemiyorum herşeye..
Eğer eşin düzene çok önem veriyorsa bu iyi bişey
sende gerekirse uykundan feragat et evini düzenli tut
başta yazdıkların
bana senin düzenli ve evine önem vermediğini hissettirdi.
Başta eşine hak verir gibi olmuştum.
Sonra vazgeçtim.
Çözüm önerisi sun, ya hizmetçi ya çocuk bakıcısı tutsun.
O zaman düzenli olur evin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?