ev duzeni kadin erkek catismasi vs kocam mi hakli?

fahri konsolos

Ben giderim adım kalır mı acaba :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
8.367
5.409
248
Esimle en buyuk sorunlarimizdan biri, evin duzeni.
once kendimden bahsetmek isterim, keyfine duskun bir insanim, kahve icesim varsa kahvemi alir daginikliga karsi bir guzel icerim. aldigim seyi yerine koyma huyum yoktur. gun icinde canim ne zaman isterse o zaman baslarim temizlige, ama yaparim. evi supurur, mutfagi banyoyu duzenli temizlerim. camasir yikama asma konusunda sorun yok ama kurumuslari sepette bekletirim bir iki gun. utuyu gerektigi kadar yaparim. hemen hergun farkli yemek yaparim. haftada iki gun 9dan 1 e kadarcalisiyorum. 1.5 yasinda bir oglum var. tam zamanli olarak da ona bakiyorum :) arada sırada misafir de agirlarim.

anlik daginikliklar (oglumun oyuncaklari, yeni icilen cay kahve bardaklari, yeni kalkilmis bir sofra, az once kullanilmis tamir aletleri vs) beni cok rahatsiz etmez. evi derleyip toplarken bunlari da toplarim hemen gidip kaldirmam. ki zaten kaldirsam da oglum cekmecelerden birseyleri yerlere atar esim coraplarini, takim cantasini, cdlerini ulu orta birakir. namaz kilar seccadeyi dahi katlamaz benim katlayip kaldirmami bekler. ve asla daginik oldugunu kabul etmedigi gibi onun dagittiklarini da bana gosterir bunlari toplamamissin diye.

cok daginik ama bir o kadar da evin ve hatta cekmece iclerinin dahi duzenli olmasini isteyen biri.

en mutlu animiza bu sekilde comak sokabilir mesela heryer duzenliyken dokuman cekmecesini acip bunlarin duzenlenmesi gerek dediginde benim sinirlerim tepeme cikar. yemek yaparim elestirir daha dogrusu kendi degimiyle ogretir(8yil bekar hayatinda cok yemek yaptigi ve diger bekar arkadaslari tarafindan arkasi kaldirildogi icin)

sadece yemegi degil herseyi elestirir gerci insanlarla nasil konusmam gerektigini, ne giydigimi, neyi nasil yaptigimi, mudurumle nasil konusmam gerektigini hepsini ogretmeye kalkar, onun yontemine itiraz edersem kavga cikarir. sadece beni degil diger insanlari da surekli elestirir. sadece kendisi herseyi mukemmel yapiyor sgaliba :)

mesela uyaninca sabahlari evde bir daginiklik olur, halbuki ben temizlik yapacagim ama soyledigi sozler ve imalarla illaki sevkimi kirar. gerci yine de yaparim ama illaki kirar sonucta.

evin butun islerini yemegi utuyu oglana bakmayi vs kadinin gorevi gordugunden asla tesekkur etmez.
yanina yemek hazirlamami ister. izin gunlerindeyken kendi islerini gorup uyumak ister. yani hic bir sekilde onu memnun edemiyorum. ev geldiginde derlintoplu da olsa bilgisayar masasindaki daginik bir iki evrak onu rahatsiz etmeye yetiyor. mutfakta bulasik birikti diyelim ya da oglum cok yaramazdibo gun ilgilenemedim veya disarda zaman gecirdik ev ihmal oldi yuzu oyle bir asilir ki karikaturde veresiye veren adam gibi olur. selam sabah vermez gulumsemez konustuklarima ters cevap verir.

elimde degil duzensizlik boyle yapiyor beni diyor.

size soruyorum esim hakli mi? sizlerin evi surekli duzenli mi?

evi hergun temizleyip topluyorum
ama gun icinde duzenli tutamiyorum.

Son düzenleme:
eşin bu kadar titizse ve çok biliyorsa bir işin ucundan tutacak
surat asmak neymiş
çözüm üretsin her şeyi çok biliyorsa
sorumluluğu sadece bir kişiye yükleyemez
yani ben okurken gıcık oldum
bu arada senin kaynanaya hiç ihtiyacın yok
kaynanalığı koca yapıyor

Son düzenleme:
canım zaman küçük çocuk varsa ev derli toplu olmuyor ki ben temizlik yapayım oğlum arkadan dağıtır ordan biliyorum :)
o yüzden bu konuya çok takılma derim ama yetişemediğini görsün eşin bi işin ucundan tutsun ben geçen bağırdım benimkine yetişemiyorum görmüyor musun oğlanın oyuncaklarını toplasana diye:) garibim nasıl baktı bi görsen iki dk sonra her yer düzenli oldu tavsiye ederim...
gerçi eşim sağolsun yardımcı olur ben iş yaparken oğlana bakar o bile yetiyo zaten
sıkma canını düzelir inşaallah

hep soylerim allaha sukur annen cok iyi yoksa iki kaynanam olacakti diye

esime gore o disarda calistigindan dolayi ben ona hergun tesekkur etmiyorsam o da yemege falan niye tesekkur edeyim eline saglik vs diyeyim diye dusunuyor.

cozum uretmekte ustune yoktur. herseyi zamaninda temizlersen ev dagilmaz diyor. :)

yok canim toplasa bile artik sinirle oyuncaklari tak tuk ata ata toplardi heralde ben de daha cok gicik oluyorum onun is yapmasina. benim istedigim dagitmasin dir dir da etmesin yeter. is falan beklemiyorum ondan

bir de mesela bu konuda en sinir olduklarimdan biri misafirlige gittigimizde bana o evleri gosterip bak ne kadar duzgun onlarin da cocuklari var vs diye kiyaslama yapmasi.
ama gecen ani gittik ayni eve gordu duzeni! sesini cikaramadi. ayni zamanda o evin erkegi hem calisir hem yemek hem temizlik yapar hem de kizina bakar :))

bir zahmet yardım etsin! sinir oldum. yardımcı olamayacaksa da sussun! ev bu, hele ki çocuk varsa her daim düzenli olmaz ki. bak de ki "gel seninle yer değiştirelim." bir gün senin yerine geçsin. sen dışarıya çık. bütün işleri yapsın bakalım nasıl oluyormuş!

esiniz ne burcu merak ettim oyle pek inanmam ama benim esim basak burcu ve ne ozelligi varsa tasiyo maasallah ozellikle temizlik konusunda

tıpkı benı anlatmışsın..aynen senın gıbıyım..kızımda 14 aylık dusun evın halini..

ben eşimin kulanım alanlarını duzenlı tutuyorum,laf etmesın dıye..

öyle herseyden rahatsız olmaz,duzen hastasıda degıldır..ama bıse gözüne batarsa,1 saat cenesını dınlerım..

ama mısal pazar gunlerı ızınlıyken asla bana iş yaptırmaz,onunla olmamı ıster hep..

dağınıklık umrunda degıldır..

senın esınde aşırı bı tıtızlık ve düzen hastalıgı var sanırım..

Çalışan bir kadın tek başına hem iş hem ev hem çocuğa yetişemez (çalışıyorsanız eğer). Çalışmıyorsanız da çocukla uğraşmak zaten tüm vakti alır ki kimse mükemmel dört dörtlük olamaz - elinden geleni yaparsın, olduğu kadar artık...
Eğer çok düzenli bir ev istiyorsa şikayet etmek yerine çözüm üretecek, bir işin ucundan tutacak, beğenmiyorsa kalksın kendi yapsın, benden bu kadar diyeceksiniz. Hem madem ev işi kadının görevi, o zaman senin görev sınırlarına müdahale etmeyecek - çocuk bakmak senin görevinse onunla nasıl ilgilenmen gerektiğini sen daha iyi bilirsin ha bilmediğini düşünüyorsa "senin görevin" demeyecek.
Açıkçası şahsi fikrim şudur ki, her ne kadar çalışıyor olsam ve ileride evlendiğimde eşimin yardım etmesi gerektiğine inansam da, evimin düzeni konusunda erkeğin müdahale etmemesi gerektiğine inanırım çünkü hepimiz biliyoruz ki erkek ancak bir nebze olsun katkı sağlar ama ne nerededir kadın bilir dolayısıyla da ev işine erkek karışamaz.
Senin eşinin egosunun yüksek, özgüveninin düşük olduğu kanısına vardım. O kadar bencil ve kendini kaf dağında görüyor ki, karşısındaki insanı eleştirirken kendi egosunu tatmin edip eksikliklerini örtmeye çalışıyor.
Bunun sonu ya ani bir patlamayla onu korkutup kendine getirmek olur ya da aile terapistine gitmeniz gerekir.
(Yaptığım yorum kesinlikle sizin yazdıklarına istinaden bende oluşturduğu izlenimdir, amacım kırmak ya da üzmek değildir bilginize...)
Saygılar...

yok canim toplasa bile artik sinirle oyuncaklari tak tuk ata ata toplardi heralde ben de daha cok gicik oluyorum onun is yapmasina. benim istedigim dagitmasin dir dir da etmesin yeter. is falan beklemiyorum ondan

canım o evde yalnız yaşamıyorsun ki yardım etmesini iste bence kendini yıpratma... en azından dağınıklığını toplasın

onu soyleyince ben erkegim sen kadinsina getiriyor olayi hemen :)
esiniz ne burcu merak ettim oyle pek inanmam ama benim esim basak burcu ve ne ozelligi varsa tasiyo maasallah ozellikle temizlik konusunda
basak canim benimki de :)
ah nerde izin gunlerinde daha cok yer basimi ben gun boyu temizlik yapsam o da tablette yatarak takilsa cay kahve servisi ayagina gelse sanirim cok mutlu olur.

ben de mudahale etmesini istemiyorum. kendimce bir duzenim var . evde neyin atilmasinneyin tutulmasi gerektigine kadar herseye karismak istiyor.
2 gun calisiyorum sadece o sebeple calismayi bahane etmiyorum dedigim gibi keyfime de duskunum ama inanin temizlige duskun biri de esim gibi pis bir insani cekemezdi.

AL BENDENDE O KADAR

burcu neee acaba! çok düzenli değil o, kişilik bozukluğu bu bence.

duzenli degil zaten duzen istiyor. :)
bence de var bir bozukluk cunku evin ortasinda at b*ku olsa bu kadar morali bozulmasi lazim ufak tefek daginiklikta adamin dunyasi cokuyor. burcu basak bu arada

Son düzenleme:
bende bir evin herzaman temiz ve düzenli tutulmasından yanayım
eğer evdeysem evim devamlı düzenlidir herşey yerli yerindedir
ama çalıştığım için ve fazlasıyla dağınık bir kocam olduğundan bazen yetişemiyorum herşeye..

Eğer eşin düzene çok önem veriyorsa bu iyi bişey
sende gerekirse uykundan feragat et evini düzenli tut
başta yazdıkların
bana senin düzenli ve evine önem vermediğini hissettirdi.

gece 12.30 1 e kadar mutfagi temizleyip gereken utuleri yapip oyle yatiyorum oglum 8-10 kere uyaniyor. sabah 7-7:30 gibi kalkkyoruz. gun icinde de eger basimi kaldiramayacak kadar uykum gelmezse uyumuyorum. simdi de oglani uyuturken yaziyorum mememde uyudugu icin. biraz da kisilik meselesi. dedigim gibi oyle surekli duzenli tutacak yapida degilim.

Başta eşine hak verir gibi olmuştum.
Sonra vazgeçtim.
Çözüm önerisi sun, ya hizmetçi ya çocuk bakıcısı tutsun.
O zaman düzenli olur evin.

eşin titiz biri belli
surat asarsa assın diyeceksin elimden bu kadar geliyor
beğenmediklerini kendin yap dünyaya 1 kez geliyorum kendimi yırtamam :)

Başta eşine hak verir gibi olmuştum.
Sonra vazgeçtim.
Çözüm önerisi sun, ya hizmetçi ya çocuk bakıcısı tutsun.
O zaman düzenli olur evin.

maddi olarak mumkun degil malesef. cozum onerisi olarak esyalarini toplaidm siniflandirdim . hatta etiketlerle yazdim esofmanlar buraya, coraplar suraya vs. ve hatta aski kullanmayi sevmiyor diye dolabin icine askilik monte ettim direk assin diye. ama yine sandalye ustlerini gomlekleri ve pantolonlari, duvar diplerini kirli coraplari, yatak kenarini pijamalari icin kullanmaktan vazgeciremedim. kendim zaten daginigim bir de onun daginikliginj toplamamasam belki daha kolay olurdu. cebindeki butun bozukluklari yemek masasina koymasa. cay ictigi bardaklar vitrin raflarinda birikmese, banyo yaptiginda islaNan banyoyu silse falan bunlar kucuk seyler ama birikince daginiklik olarak donuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…