- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi fahri konsolos
-
eşin titiz biri belli
surat asarsa assın diyeceksin elimden bu kadar geliyor
beğenmediklerini kendin yap dünyaya 1 kez geliyorum kendimi yırtamam :)
onu soyleyince ben erkegim sen kadinsina getiriyor olayi hemen :)
basak canim benimki de :)
ah nerde izin gunlerinde daha cok yer basimi ben gun boyu temizlik yapsam o da tablette yatarak takilsa cay kahve servisi ayagina gelse sanirim cok mutlu olur.
ben de mudahale etmesini istemiyorum. kendimce bir duzenim var . evde neyin atilmasinneyin tutulmasi gerektigine kadar herseye karismak istiyor.
2 gun calisiyorum sadece o sebeple calismayi bahane etmiyorum dedigim gibi keyfime de duskunum ama inanin temizlige duskun biri de esim gibi pis bir insani cekemezdi.
maddi olarak mumkun degil malesef. cozum onerisi olarak esyalarini toplaidm siniflandirdim . hatta etiketlerle yazdim esofmanlar buraya, coraplar suraya vs. ve hatta aski kullanmayi sevmiyor diye dolabin icine askilik monte ettim direk assin diye. ama yine sandalye ustlerini gomlekleri ve pantolonlari, duvar diplerini kirli coraplari, yatak kenarini pijamalari icin kullanmaktan vazgeciremedim. kendim zaten daginigim bir de onun daginikliginj toplamamasam belki daha kolay olurdu. cebindeki butun bozukluklari yemek masasina koymasa. cay ictigi bardaklar vitrin raflarinda birikmese, banyo yaptiginda islaNan banyoyu silse falan bunlar kucuk seyler ama birikince daginiklik olarak donuyor
bende onu diyorum zaten biraz insanın içinden gelmesi lazımgece 12.30 1 e kadar mutfagi temizleyip gereken utuleri yapip oyle yatiyorum oglum 8-10 kere uyaniyor. sabah 7-7:30 gibi kalkkyoruz. gun icinde de eger basimi kaldiramayacak kadar uykum gelmezse uyumuyorum. simdi de oglani uyuturken yaziyorum mememde uyudugu icin. biraz da kisilik meselesi. dedigim gibi oyle surekli duzenli tutacak yapida degilim.
esiniz ne burcu merak ettim oyle pek inanmam ama benim esim basak burcu ve ne ozelligi varsa tasiyo maasallah ozellikle temizlik konusunda
onu soyleyince ben erkegim sen kadinsina getiriyor olayi hemen :)
basak canim benimki de :)
ah nerde izin gunlerinde daha cok yer basimi ben gun boyu temizlik yapsam o da tablette yatarak takilsa cay kahve servisi ayagina gelse sanirim cok mutlu olur.
ben de mudahale etmesini istemiyorum. kendimce bir duzenim var . evde neyin atilmasinneyin tutulmasi gerektigine kadar herseye karismak istiyor.
2 gun calisiyorum sadece o sebeple calismayi bahane etmiyorum dedigim gibi keyfime de duskunum ama inanin temizlige duskun biri de esim gibi pis bir insani cekemezdi.
Bu yaptıklarının bir açıklaması olamaz Başak burcu titizdir, böyle dağıntıya gelemez demek ki neymiş burçla alakası yokmuşmaddi olarak mumkun degil malesef. cozum onerisi olarak esyalarini toplaidm siniflandirdim . hatta etiketlerle yazdim esofmanlar buraya, coraplar suraya vs. ve hatta aski kullanmayi sevmiyor diye dolabin icine askilik monte ettim direk assin diye. ama yine sandalye ustlerini gomlekleri ve pantolonlari, duvar diplerini kirli coraplari, yatak kenarini pijamalari icin kullanmaktan vazgeciremedim. kendim zaten daginigim bir de onun daginikliginj toplamamasam belki daha kolay olurdu. cebindeki butun bozukluklari yemek masasina koymasa. cay ictigi bardaklar vitrin raflarinda birikmese, banyo yaptiginda islaNan banyoyu silse falan bunlar kucuk seyler ama birikince daginiklik olarak donuyor
ah bende de bir ego var, yaptigim seylerden mutlu olunmayinca sinir yapiyorum malesef. asla esimin istedigi duzeni ona veremem. ama evlendigim gunden beri cok yol katettim belki de erken yasta saclarimi agartan budur :)))
sanırım eşiniz kendini lord sanıyor. ona deyinki az yesin bir sebastian tutsun kendine.Esimle en buyuk sorunlarimizdan biri, evin duzeni.
once kendimden bahsetmek isterim, keyfine duskun bir insanim, kahve icesim varsa kahvemi alir daginikliga karsi bir guzel icerim. aldigim seyi yerine koyma huyum yoktur. gun icinde canim ne zaman isterse o zaman baslarim temizlige, ama yaparim. evi supurur, mutfagi banyoyu duzenli temizlerim. camasir yikama asma konusunda sorun yok ama kurumuslari sepette bekletirim bir iki gun. utuyu gerektigi kadar yaparim. hemen hergun farkli yemek yaparim. haftada iki gun 9dan 1 e kadarcalisiyorum. 1.5 yasinda bir oglum var. tam zamanli olarak da ona bakiyorum :) arada sırada misafir de agirlarim.
anlik daginikliklar (oglumun oyuncaklari, yeni icilen cay kahve bardaklari, yeni kalkilmis bir sofra, az once kullanilmis tamir aletleri vs) beni cok rahatsiz etmez. evi derleyip toplarken bunlari da toplarim hemen gidip kaldirmam. ki zaten kaldirsam da oglum cekmecelerden birseyleri yerlere atar esim coraplarini, takim cantasini, cdlerini ulu orta birakir. namaz kilar seccadeyi dahi katlamaz benim katlayip kaldirmami bekler. ve asla daginik oldugunu kabul etmedigi gibi onun dagittiklarini da bana gosterir bunlari toplamamissin diye.
cok daginik ama bir o kadar da evin ve hatta cekmece iclerinin dahi duzenli olmasini isteyen biri.
en mutlu animiza bu sekilde comak sokabilir mesela heryer duzenliyken dokuman cekmecesini acip bunlarin duzenlenmesi gerek dediginde benim sinirlerim tepeme cikar. yemek yaparim elestirir daha dogrusu kendi degimiyle ogretir(8yil bekar hayatinda cok yemek yaptigi ve diger bekar arkadaslari tarafindan arkasi kaldirildogi icin)
sadece yemegi degil herseyi elestirir gerci insanlarla nasil konusmam gerektigini, ne giydigimi, neyi nasil yaptigimi, mudurumle nasil konusmam gerektigini hepsini ogretmeye kalkar, onun yontemine itiraz edersem kavga cikarir. sadece beni degil diger insanlari da surekli elestirir. sadece kendisi herseyi mukemmel yapiyor sgaliba :)
mesela uyaninca sabahlari evde bir daginiklik olur, halbuki ben temizlik yapacagim ama soyledigi sozler ve imalarla illaki sevkimi kirar. gerci yine de yaparim ama illaki kirar sonucta.
evin butun islerini yemegi utuyu oglana bakmayi vs kadinin gorevi gordugunden asla tesekkur etmez.
yanina yemek hazirlamami ister. izin gunlerindeyken kendi islerini gorup uyumak ister. yani hic bir sekilde onu memnun edemiyorum. ev geldiginde derlintoplu da olsa bilgisayar masasindaki daginik bir iki evrak onu rahatsiz etmeye yetiyor. mutfakta bulasik birikti diyelim ya da oglum cok yaramazdibo gun ilgilenemedim veya disarda zaman gecirdik ev ihmal oldi yuzu oyle bir asilir ki karikaturde veresiye veren adam gibi olur. selam sabah vermez gulumsemez konustuklarima ters cevap verir.
elimde degil duzensizlik boyle yapiyor beni diyor.
size soruyorum esim hakli mi? sizlerin evi surekli duzenli mi?
evi hergun temizleyip topluyorum
ama gun icinde duzenli tutamiyorum.
sanırım eşiniz kendini lord sanıyor. ona deyinki az yesin bir sebastian tutsun kendine.
Esimle en buyuk sorunlarimizdan biri, evin duzeni.
once kendimden bahsetmek isterim, keyfine duskun bir insanim, kahve icesim varsa kahvemi alir daginikliga karsi bir guzel icerim. aldigim seyi yerine koyma huyum yoktur. gun icinde canim ne zaman isterse o zaman baslarim temizlige, ama yaparim. evi supurur, mutfagi banyoyu duzenli temizlerim. camasir yikama asma konusunda sorun yok ama kurumuslari sepette bekletirim bir iki gun. utuyu gerektigi kadar yaparim. hemen hergun farkli yemek yaparim. haftada iki gun 9dan 1 e kadarcalisiyorum. 1.5 yasinda bir oglum var. tam zamanli olarak da ona bakiyorum :) arada sırada misafir de agirlarim.
anlik daginikliklar (oglumun oyuncaklari, yeni icilen cay kahve bardaklari, yeni kalkilmis bir sofra, az once kullanilmis tamir aletleri vs) beni cok rahatsiz etmez. evi derleyip toplarken bunlari da toplarim hemen gidip kaldirmam. ki zaten kaldirsam da oglum cekmecelerden birseyleri yerlere atar esim coraplarini, takim cantasini, cdlerini ulu orta birakir. namaz kilar seccadeyi dahi katlamaz benim katlayip kaldirmami bekler. ve asla daginik oldugunu kabul etmedigi gibi onun dagittiklarini da bana gosterir bunlari toplamamissin diye.
cok daginik ama bir o kadar da evin ve hatta cekmece iclerinin dahi duzenli olmasini isteyen biri.
en mutlu animiza bu sekilde comak sokabilir mesela heryer duzenliyken dokuman cekmecesini acip bunlarin duzenlenmesi gerek dediginde benim sinirlerim tepeme cikar. yemek yaparim elestirir daha dogrusu kendi degimiyle ogretir(8yil bekar hayatinda cok yemek yaptigi ve diger bekar arkadaslari tarafindan arkasi kaldirildogi icin)
sadece yemegi degil herseyi elestirir gerci insanlarla nasil konusmam gerektigini, ne giydigimi, neyi nasil yaptigimi, mudurumle nasil konusmam gerektigini hepsini ogretmeye kalkar, onun yontemine itiraz edersem kavga cikarir. sadece beni degil diger insanlari da surekli elestirir. sadece kendisi herseyi mukemmel yapiyor sgaliba :)
mesela uyaninca sabahlari evde bir daginiklik olur, halbuki ben temizlik yapacagim ama soyledigi sozler ve imalarla illaki sevkimi kirar. gerci yine de yaparim ama illaki kirar sonucta.
evin butun islerini yemegi utuyu oglana bakmayi vs kadinin gorevi gordugunden asla tesekkur etmez.
yanina yemek hazirlamami ister. izin gunlerindeyken kendi islerini gorup uyumak ister. yani hic bir sekilde onu memnun edemiyorum. ev geldiginde derlintoplu da olsa bilgisayar masasindaki daginik bir iki evrak onu rahatsiz etmeye yetiyor. mutfakta bulasik birikti diyelim ya da oglum cok yaramazdibo gun ilgilenemedim veya disarda zaman gecirdik ev ihmal oldi yuzu oyle bir asilir ki karikaturde veresiye veren adam gibi olur. selam sabah vermez gulumsemez konustuklarima ters cevap verir.
elimde degil duzensizlik boyle yapiyor beni diyor.
size soruyorum esim hakli mi? sizlerin evi surekli duzenli mi?
evi hergun temizleyip topluyorum
ama gun icinde duzenli tutamiyorum.
sanırım eşiniz kendini lord sanıyor. ona deyinki az yesin bir sebastian tutsun kendine.
belki ayip kacacak ama fikir acisindan soyluyorum esim iliski sirasinda sen benim kolemsin bana lordum de bana kralim de falan diyor. bunlarin gercekte soyleyemediklerinin disavurumu olduggunu dusunuyorum.
Başta söylediğin hadisi ben arkadaşlar arasında dile getirdiğimde erkek ev işi bilmez kadının görevidir der beyler ama evlenirken de çalışan olsun diye kriter koyarlar, hayat müşterek derlerpeyganber efendimizin sözüyle başlayarak kendi düşüncelerimi aktarıcam peyganberimiz derki ev işi temizlik yemek yapmak kadınların sorumluluğu değildir lütfudur demiştir ki çamasırlarını kendisi yıkar yemeklerede elinden geldiğince yardım ederdi
ilk başta itiraf etmem gerekirse okurken kocanıza hak verdim ama haklıyken haksız duruma düşürmüş kendinsini temizlik istemesi haklı yanı ama anladıgım kadarıyla cokta dagnık değilsiniz bizim şu anda ki yetiştirilen erkeklerin bir çopu temizlik miş dagınıklık mış hak getire diye düşünerek yaşarlar kadın yaparsa yapar yapmazsada cogunun umrunda olmaz acıkcası tek giyecekleri varsa yemekleri eksizdir yapılıyorsa yatakta kadın arkadasını dönmüyorsa tmm dır ideal evlilik benim gözlemlediğim kadarıyla şimdilik ama bazıları düzene önem verir ya yardım etmeye calısırlar yada böle bıdı bıdı yaparlar yok öle laf cambazlığı ne kadar ekmek o kadar köfte hem cocuk bakmak hem kocanın dagınıklıgı hemde ev sorumluluğu kadın calısmasada aynı anda agır sorumluluktur okadar laf edeceğine accık elini işe attın agır agır eleştirilerde bulunmasın biraz da patavatsızlık var sanırım takıntılı hale getirmiş en güzel anınızda bile bunları konusuyorsa ben psikolojiktir diye düşünmeye başlarım anladığım kadarıyla sadece temizlik değil bir cok konuda eleştirmeyi seven biri bu kötü iyerlerinin kalktıgı acık ya susacak yada kavga ederek kocanızı yontacaksınız secim sizin
birisi size ne yapmanız gerektiğini söylüyor ve sizin davranış şeklinizi beğenmeyip eleştiriyorsa bu saygı duymayı bilmediğindendir burcunun başak olmasından değilAboooooo tam soracaktım ne burcu yoksa başak mı diye? arkadaş sormuş başak burcu demişsiniz. Ay benim nişanlım da başak burcu ve dediğiniz gibi çok mükemmelliyetçi. Herşeyi ben bilirim edası değil de beni her daim uyarır şunu giyin hayatım bunu yapmalısın hayatım burda bunu söylemeliydin hayatım vs. Yaaa korktum ama ben şimdi :18::18::26::26::26:
oda hizmetcisi demisken , otele falan gittiysek adam temizleyip oyle birakiyor odayi. oda hizmetcisi olsaydim iyiydi :))Evinde düzen isteyen insan kendi düzenli olacak birkere
Kirli çoraplarını duvar dibinde bırakan adam sizden onu kaldırmanızı beklemesin
Bunun cinsiyetle değil saygıyla ilgisi var
Size oda hizmetçisi muammelesi yapmasın , kendi düzrnli olursa evinizin düzenide daha kolay sağlanır
Bu yaptıklarının bir açıklaması olamaz Başak burcu titizdir, böyle dağıntıya gelemez demek ki neymiş burçla alakası yokmuş
Bir de bundan sonra de ki ben sana kolaylık olsun diye bunları yaptım eğer ki ben kadınsam ve benim görevimse ben görevimi yaptım sana kolaylıklar sağladım bir zahmet sen de benim düzenime uy yoksa arkandan toplayacak değilim
Sinir yap tabii hatta panik atak krizlerine gir korksun biraz...
aklıma bu geldi napayımpanik atakmıı kız ne fenasın
Başta söylediğin hadisi ben arkadaşlar arasında dile getirdiğimde erkek ev işi bilmez kadının görevidir der beyler ama evlenirken de çalışan olsun diye kriter koyarlar, hayat müşterek derlerhem karnım doysun hem pastam dursun misali... ev geçindirirken maddi destek olacaksın ama aynı zamanda da mükemmel bir ev kadını olacaksın o da akşam gelip kanepeye uzanıp off çok yoruldum deyip maç izleyecek
birisi size ne yapmanız gerektiğini söylüyor ve sizin davranış şeklinizi beğenmeyip eleştiriyorsa bu saygı duymayı bilmediğindendir burcunun başak olmasından değil
aklıma bu geldi napayımadam deliyse kadın ondan deli olmalı ki adam başa çıkamasın
hımmm o sinir patlamalarına sen de girdin demekben edepsizim o konularda yeni evliydim benim kocamda dagınıktır bir topladım iki uyardım 3 kızdım çlaışmayada başlamıstım sonra evde terör estirdim asker durusuna gecti valla yetişemiyorum zaten canım yatakların koltukların altında çorabın işi ne oturma odasında yemek yer koltukmu yemiş halımı yemiş belli değil birde hala tepsi oturma odasında gece kalkar su içmeye sözde dolabtakilnler ne varsa etrafta yemiş sacmıs sonunda bir patladım o patlayıs valla
aman boşver sal gitsin herkes titiz olacak diye bir kural mı varpehhh. başağın yüz karasıyım sanırım. bi dağınığım bii dağınığım ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?