ev düzenim hakkında

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
ben yeni evliyim. oturma odasını gereksiz gördüğüm için evlenene kadar büyük şiddetle karşı çıktım oturma odası yapmaya. hatta babam ben tv ile koltuk alıcam oturma odanız olsun dediğinde azıcık tartıştık istemiyorum allah istemiyorum diye :))) benim biraz çok vıttı vızırım var evimin bi odasını ardiye gibi kullanıyorum çamaşırımı kurutuyorum. kuru baklagiller için bi dolap aldım o dolap çeyiz sandığım babaannemin hatırası servis arabası bohça sandıkları süpürgem çamaşır kurutmalığım ütüm orada. salonda oturuyoruz, salon koltuklarım krem rengi çok içime sinerek aldım ama kaş düşse belli ediyor mübarek elimde süpürge bez dolanmaktan yorulduğum için kullanmadığım battaniyelerimi koltuk örtüsü yaptım şimdilik bu durumda pek içime sinmedi. diğer odam da çalışma odam ısrarlara dayanamayıp kitaplığımın karşısına bir koltuk aldım üç kişilik çalışma masam dergilerim kitaplarım defterlerim kalemler falan bana ait bi oda ve kedim, maması suyu, tuvaleti orada :) evin en sevdiğim yeri diyebilirim. bir de eşim tayinci olduğu içinde bi koltuk takımı daha istemedim bunları gittiğimiz ilde bırakıp yeniden evimi düzmek istiyorum. ama şöyle bakınca evim çok boş gibi duruyo. çalışma odamı çok az kullanıyorum bi odam boş gibi nedense gözüme batıyo boş odamı oturma odası yapmak istiyorum çünkü eşimde gece çalıştığı için hep salondayım salona tıkılı kalmış gibi hissediyrum :)) sizin oturma odanız var mı sizce gerekli mi evimde bi anormallik var mı yoksa bana mı öyle geliyor. 1.5 aylık evli olduğum için yeni eve alışamadım gibi de geliyo bilmiyorum işte

Canm valla ben de evlenirken o gereksiz bu gereksiz ev sade olsun diyordum ama gerek oluyor bilsein:)evlenirken almadgm şeylere çok pismanim ve tek tek aliyorm hepsini bence de oturma odasi olmali hele çocuk olunca o koltukların mahvolur :)

4 yıllık evliyim evlendiğimiz zaman eşimin oturma grbu vardı o yüzden almadık onu geçen seneye kdr kullandık tayin çıktı eşimin memleketine geldik burdan ev aldık ailem sana oturma odası alalım dedi köşe takımı özel yapıldı biraz kullandık oturma odam küçük diye sıkıldım salona geeçtim şimdi oturma odası ve deri köşe takım çamasır odası oldu bence gereksiz bişey oturma odası...

Gereksiz diye almadigim herseyi bir ay once aldim , baslarda ne kadar gereksiz gelsede daha sonra ev gercekten boa geliyor ve isinamiyor insan.

Suan cok cici oldu , megerse gerekliymis :)

Salonunu çok abartı döşeyenler için oturma odası mantıklı oluyor ama ben sevmiyorum oturma odası muhabbetini. Misafirden misafire mi giricem salona güzelce döşemişim etmişim. Ama tercih senin tabi.

Kiraciyken bi odanizda ivir zivir olmasi normal. Evin 3 oda bir salon anlasilan. Kendi evin degil ki canim, neden oraya gore esya aliyosun. Bi de tayinciyiz diyosun. Lojmana falan gecerseniZ nereye sigdiracaksin o kadar esyayi. Bende kendi evime geciyorum artik. Bir odayi cocuk odasi , bir odaya calisma masasi ,kitaplik ve bir cekyat koyucam. Salonumda da oturmayi planliyorum.

oturma odası olmadan evmi olur yahu siz hiç evde davet yapmıycakmısınız , gelen mşsafirler nerde oturcak salondamı oturcak bence oturma odası gerekli bişey.

Ilk evlenince bende salonda oturdum ama salonumun koltukları beyaz ve sütlü kahve o yüzden her hafta siliyordum en sonunda baktım olmuyor geçtim oturma odama koltugum gri tonlarında salondan küçük daha rahat oldu misafirim pek olmaz ama yinede oturma odan ayrı olsa temizlik yönünden rahat edersin bi köşe takimi bi tv yeter zaten

Bence oldukça gereksiz bir şey oturma odası. Salonunuz çok şıkır mıkır değilse yaşam alanı olarak salonun kullanılması daha mantıklı geliyor bana.
Bizim de bir odamız giyinme odası, bir odamız hobi odası oldu. Benim hoşuma gidiyor böyle.
Eşya için yaşamamalıyız bence. Bırakın kirlensin, yıkanır, silinir temizlenir. Bırakın eskisin değiştirilir. Ne gerek var ki bunları düşünmeye. Bir de misafir için koskoca salonu kapalı tutup oturma odasına tıkılmak mantıklı gelmiyor bana açıkçası.

Son düzenleme:
Canim 3 aylık evliyim evin en çok kullanılan yeri oturma odası. Salonu misafir geldikçe kullanıyorum. 3. Odam senin dediğin gibi ardiye seklindeydi orayı da misafir odası yaptım eşimin eski dolabı ve yatağı geldi onları koydum kitaplık falan var. Ütü yü tv karşısında oturma odasında yapıyorum ama küçük odaya çamaşırları seriyorum

bende evlenmeden önce gereksiz diyordum ama çok gerekliymiş
bizim de sadece salonumuz var hemen dağılıyor , bi misafir gelse aniden allah rezillik sutyen bile çıkabilir koltukların kenarından
mutlaka oturma odası yapcam ama sadece eşimle benim kullanacağım bir oda olacak ve çok rahat döşeyeceğim
salonunda kapısını kapatıp , bütün misafirleri orda ağırlıcam
valla misafir gelecek biri gelecek derdine son , misafir geldikçe temizlerim salonu sadece sonrada keyfime bakarım
oturma odasını hiç temizlemesem de olur

yok öyle avangart falan koltuklarım yok zaten spor klasik sayılır yani aartısız bi koltuk takımı orta sehpa tv ünitesi yemek masam ve konsolum var ama salonum geniş olduğu için sıkış tepiş durmuyor bi de manzaralı bu evin en çok salonunu beğenerek aldık oturma odam yaparsam karşı siteyi görüyor tam da balkonları rahat olur mu bilmiyorum böyle önüm açıkken daha rahat sanki tek sıkıntım çok dağılması ve koltuklarım biraz yıpranıyo

kiracı değilim canım ben kendi evimiz

Bir odam çocuk odası bir odam salon bir odam oturma odası ve yatak odası.Salonu misafirden misafire kullanıyorum herşey beyaz kapısı kilitli.Oturma odam takım koyu renkli spor sürekli oradayız ve büyük çocuk olunca fazla oda gerekiyor bende 3.5 yıllık evliyim

işte benim sıkıntım da bu :))) bi de kedim olduğu için bulduğu şeyleri çeke çeke köşeye bucağa saklıyo afacan geniş olduğu için süpürmesi silmeside dert 2 saat süpür sil topla toz al yoruldum vallahi bi ders çalışıyorum külfet gibi ev işleri. oturma odası yapmayı düşündüğüm yer kutu kadar ama bze yeter diye düşünüyourm tek düşüncem salonum manzaralı ve en çok bu odayı beğenerek aldık biz bu evi. diğer oturma odam diye düşündüğüm yer karşı sitenin balkonlarına bakıyo ve mesafe yakın aynı sitede olduğumuz için bu sıkıntı olur mu bilmiyorum

Cicim yıpransa ne olacak allah aşkına. Senin keyfinden önemli mi bir koltuk. Çok rahatsız oluyorsan renkli polarlardan al at üstlerine kışın olsun bitsin. Habersiz gelen misafir dağınıklığa katlanacak mantığındayım ben. Haberli gelirlerse de 10 dakikada toplanacak kadar dağıtıyorum. İnan hiç bişey senden ve rahatından önemli değil. Küçücük odaya tukılıp, salonu misafire ayırmak biraz saçma geliyor bana açıkçası.

şimdi kedimle bile çok zor bu koltuklar :)) haklısın çocukla düşünemiyorum nereye kadar örtücem ben bunların üstünü rengini severek alınca örtmek de zoruma gitti açıkçası :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…