ev düzenim hakkında

Bizde salonda oturuyoruz,evde çocuk var ayrıca. Bir odamda da koltuk takımı kütüphane ve çalışma masasi var. Yeterince buyuk bir evim olsa,çalışma odasi,giyinme odası, misafir odası, oturma odası, çocuk odası filan olsun isterim,bir de hizmetçiler

Valla benim oturma odamda var salonumda sadece salonuma perde dahil 12 binlira harcadim bosa harcamisim bos bos duruyor ya salon olmuyacak yada oturma odasi gereksiz bosa masraf

Cnm bn butun esyalarimi dort dortluk dosedim oturma odasi salon yemek odasi ve hepsini kullaniyorum bizde tayinciyiz ve uc yilin icinde uc kez ev degistirdim hicbisey olmadi esyalara cok sukur iyiki almisim arkadaslarimda sadece salon takimi almislardi evlenirken simdi hepsi oturma odasi sart diyo bencede oyle ..

valla temizlik en büyük dert hele iki saatini alıyorsa , koskoca iki saat temizliğe gidiyor yazık bence
zaten hep tüller perdeler kapalı olur , neden rahatsız olcaksınız ki ? tül kullanmayı sevmiyorsanız bilemem
arada salonuda kullanırsınız canım manzarası için bazen orda oturursunuz çok dağıtmadan , arada bir olunca fazla dağılmaz ama sürekli oturunca çok dağılıyor

Oturma odasi almak istiyosan alirsin. Bende 3 yil kadar bi odayi ivir zivir odasi olarak kullandim. Utu supurge camasirlik falan. Ama cocuktan sonra bi oda mecburen cocuk odasi. Bi tanede calisma odasi gerekiyor. Bi de salon. Oturma odasina yer kalmiyor.

Bence misafir odasi yani salon cok gereksiz.asil gerekli olan oturma odasidir

Kendimi bildim bileli hiç evlerimizde oturma odası olmadı, şu anki evimiz de 3+1. Ben elalem gelince kullanmak için oda ayırmayı gereksiz görüyorum. Kendi evimi bile "aman misafir gelirse"ye göre döşemektense gerçekten kullanabileceğim şekilde döşemeyi tercih ediyorum. Misafirlerim de salonda oturuyor gayet, ki biz sık sık 10-15 kişilik grup olarak toplanırız. Üstelik iki köpeğim var. Koltuklarımın üstünde örtü var köpeklerden dolayı, misafir geldiğinde örtüleri kaldırıyorum bitiyor.

Misafir gelecek diye kendi alanınızdan kısmayın.

biz de oturma odası yapmadık
salonda oturuyoruz, yapmaya da niyetim yok
evimiz 3+1
y.odası, oğluşumun odası ve çalışma odamız var
çalışma odasında eşimin projelerini hazırladığı masası, kahve keyfi yaptığı bir koltuk, büyükçe bir kitaplık ve peteğin önünde yer minderimiz var
ne kadar az eşya, o kadar ferahlık diyenlerdenim
yatıya misafirimiz gelse, belki çalışma odasına bir tane de açılır kanepe koyardık
şu anda ihtiyaç duymuyoruz
küçücük odaya tıkılıp, evin en ferah yerini misafirden misafire açmak hiç bana göre değil

Son düzenleme:
Cocugum heniz yok.bir yillik evliyim.salonum kose takimim orta sehpap tv unitem yemek masasi ve iki berjerden olusuyor.cok buyuk degil.ama biz hep orda oturuyoruz.
Diger odamda iki tane ikili spor dugmeli koltuklarim calisma masam kitapligim var.her iki odamda cok rahat spor sik.gelen hayran kaliyor.
Ama hep salondayiz biz:)
Keyif bizim.cokta dagilmiyor.zaten ben ve esim variz.bizmi cok duzenliyiz acaba.suan bile ortalik tertemiz.
Ani misafir gelme korkusu hic yasamadim ben.
Simdilik hic luzumu yok oturma odasinin ama cocuk olunca bende dusunuyorum

nasıl örtü kullanıyorsunuz ben şimdi battaniyeyle idare ediyorum bulamadım kolları falan örten örtülerden

Yakin zamanda evimizi yatak odasi salon cocuk odasi oturma odasi formatina cevirdik. Ama gunluk yahut misafir kullanimi icin hep salondayiz. Oturma odasini " aman salon kirlenmesin, misafiri orda agirlayalim oturma odasinda da oturalim" diye degil, yatili misafir geldiginde kalabilecegi sekilde duzenledik. Bir nevi misafir yatak odasi gibi oldu. Özellikle sehir disindan gelebilecek anne baba kardes vs si olanlar için boylesi daha mantikli geliyor bana.

nasıl örtü kullanıyorsunuz ben şimdi battaniyeyle idare ediyorum bulamadım kolları falan örten örtülerden
Öyle kollara örtülenlerden değil benimki de. Kışın polar, yazın da odanın ve koltukların rengine uyan, kolay temizlenen kumaştan koltuk ölçülerinde kestirip kenarlarını diktirdiğim kumaşları kullanıyorum. Çok pahalıya gelmediği için de çok kirlenirse veya yırtılır ederse kaldırıp atabiliyorsunuz. Kedi köpek için en rahatı kumaş kestirmek, hiç gidip sırf adı koltuk örtüsü diye dünya para vermeyin çünkü tüy oluyor, sık yıkıyorsunuz, değmez.

bende kumaşçıyla görüşmeyi düşünüyorum kedim beyaz eşyalarım krem tüyleri çok belli olmuyor ama gene de tırnak izi falan yapıyo bi de eşim çok sakar :)) örtü şart oluyor bu yüzden

bende kumaşçıyla görüşmeyi düşünüyorum kedim beyaz eşyalarım krem tüyleri çok belli olmuyor ama gene de tırnak izi falan yapıyo bi de eşim çok sakar :)) örtü şart oluyor bu yüzden
Benim de koltuklar kese kağıdı(ymış, hiç anlamam renklerden), köpekler siyah.
Kumaş en rahatı, hem istediğiniz renk, desen, kalınlık vsde bulabiliyorsunuz. Hazır örtülerden seçmek zorunda kalmıyorsunuz.

benim duvarın rengi :)) valla gelen misafirler yırtar falan diyo ama şimdilik hiç zarar vermedi bi süs eşyamı kırdı ama olsun artık :)) ben yarın bi gideyim kumaşçıya bayadır aklımdaydı zaten

Evlenirken kafamı çalıştırmayıp sırf etrafımdaki herkes öyle yapıyor diye 2 tane koltuk takımı alalım diye tutturdum.

Oturma odasını hiç kullanmadık.
Salonu kullanıyoruz biz günlük.

Yani pişmanım.
Biri alsa yarı fiyatına falan veririz kullanılmamış takımımızı.
Öyle çok gelen giden olmuyorsa, yatılı misafir yoksa gerek yok.

Oturma idam var ama esim salonda oturmak istediği için salonda oturuyoruz birde oğlumun oyun alani biraz geniş oturma odasi küçük evlenirken alip pisman olduğum tek şey beyaz halilarim çok seviyorum ama cok kirleniyor çocuk olunca üstelik dökülen şeylerin lekesini cikarmak neredeyse imkansiz kiraci hele bir de tayinciysen alma ben şimdiki aklim olsa almam

Ben açıkçası oturma odasına çok karşıyım. Salon sadece misafir için midir yani? Bir evde yaşanmışlık olmalı. Biz sevgilimle 1-2 sene içinde evlenmeyi planlıyoruz ve ilk etapta ev alamayacağımız için; kiraya çıkacağız. Sırf misafir gelince onları salonda ağırlayalım diye, 1 oda fazla olan bir ev tutup ekstradan para vermeyeceğiz. İkimizde kasıntılığı, şatafatı ve müze gibi ev formatından nefret ettiğimizden, oldukça rahat ve konforlu bir döşeyeceğiz inşallah. Benim evimde gereksiz örtüler, danteller ve biblolar olmayacak. :) Tabi herkes kendi karakteri ve isteklerine göre ev döşemeli. Bu benim düşüncem.

kiracı değilim ama tayinden dolayı bende kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…