- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi acembuselik
-
Ne guzel sen tayinciyiZ dedin diye oyle dusundum heralde..
Cnm bn butun esyalarimi dort dortluk dosedim oturma odasi salon yemek odasi ve hepsini kullaniyorum bizde tayinciyiz ve uc yilin icinde uc kez ev degistirdim hicbisey olmadi esyalara cok sukur iyiki almisim arkadaslarimda sadece salon takimi almislardi evlenirken simdi hepsi oturma odasi sart diyo bencede oyle ..ben yeni evliyim. oturma odasını gereksiz gördüğüm için evlenene kadar büyük şiddetle karşı çıktım oturma odası yapmaya. hatta babam ben tv ile koltuk alıcam oturma odanız olsun dediğinde azıcık tartıştık istemiyorum allah istemiyorum diye :))) benim biraz çok vıttı vızırım var evimin bi odasını ardiye gibi kullanıyorum çamaşırımı kurutuyorum. kuru baklagiller için bi dolap aldım o dolap çeyiz sandığım babaannemin hatırası servis arabası bohça sandıkları süpürgem çamaşır kurutmalığım ütüm orada. salonda oturuyoruz, salon koltuklarım krem rengi çok içime sinerek aldım ama kaş düşse belli ediyor mübarek elimde süpürge bez dolanmaktan yorulduğum için kullanmadığım battaniyelerimi koltuk örtüsü yaptım şimdilik bu durumda pek içime sinmedi. diğer odam da çalışma odam ısrarlara dayanamayıp kitaplığımın karşısına bir koltuk aldım üç kişilik çalışma masam dergilerim kitaplarım defterlerim kalemler falan bana ait bi oda ve kedim, maması suyu, tuvaleti orada :) evin en sevdiğim yeri diyebilirim. bir de eşim tayinci olduğu içinde bi koltuk takımı daha istemedim bunları gittiğimiz ilde bırakıp yeniden evimi düzmek istiyorum. ama şöyle bakınca evim çok boş gibi duruyo. çalışma odamı çok az kullanıyorum bi odam boş gibi nedense gözüme batıyo boş odamı oturma odası yapmak istiyorum çünkü eşimde gece çalıştığı için hep salondayım salona tıkılı kalmış gibi hissediyrum :)) sizin oturma odanız var mı sizce gerekli mi evimde bi anormallik var mı yoksa bana mı öyle geliyor. 1.5 aylık evli olduğum için yeni eve alışamadım gibi de geliyo bilmiyorum işte
valla temizlik en büyük dert hele iki saatini alıyorsa , koskoca iki saat temizliğe gidiyor yazık benceişte benim sıkıntım da bu :))) bi de kedim olduğu için bulduğu şeyleri çeke çeke köşeye bucağa saklıyo afacangeniş olduğu için süpürmesi silmeside dert 2 saat süpür sil topla toz al yoruldum vallahi bi ders çalışıyorum külfet gibi ev işleri. oturma odası yapmayı düşündüğüm yer kutu kadar ama bze yeter diye düşünüyourm tek düşüncem salonum manzaralı ve en çok bu odayı beğenerek aldık biz bu evi. diğer oturma odam diye düşündüğüm yer karşı sitenin balkonlarına bakıyo ve mesafe yakın aynı sitede olduğumuz için bu sıkıntı olur mu bilmiyorum
Kendimi bildim bileli hiç evlerimizde oturma odası olmadı, şu anki evimiz de 3+1. Ben elalem gelince kullanmak için oda ayırmayı gereksiz görüyorum. Kendi evimi bile "aman misafir gelirse"ye göre döşemektense gerçekten kullanabileceğim şekilde döşemeyi tercih ediyorum. Misafirlerim de salonda oturuyor gayet, ki biz sık sık 10-15 kişilik grup olarak toplanırız. Üstelik iki köpeğim var. Koltuklarımın üstünde örtü var köpeklerden dolayı, misafir geldiğinde örtüleri kaldırıyorum bitiyor.
Misafir gelecek diye kendi alanınızdan kısmayın.
Öyle kollara örtülenlerden değil benimki de. Kışın polar, yazın da odanın ve koltukların rengine uyan, kolay temizlenen kumaştan koltuk ölçülerinde kestirip kenarlarını diktirdiğim kumaşları kullanıyorum. Çok pahalıya gelmediği için de çok kirlenirse veya yırtılır ederse kaldırıp atabiliyorsunuz. Kedi köpek için en rahatı kumaş kestirmek, hiç gidip sırf adı koltuk örtüsü diye dünya para vermeyin çünkü tüy oluyor, sık yıkıyorsunuz, değmez.nasıl örtü kullanıyorsunuz ben şimdi battaniyeyle idare ediyorum bulamadım kolları falan örten örtülerden
Öyle kollara örtülenlerden değil benimki de. Kışın polar, yazın da odanın ve koltukların rengine uyan, kolay temizlenen kumaştan koltuk ölçülerinde kestirip kenarlarını diktirdiğim kumaşları kullanıyorum. Çok pahalıya gelmediği için de çok kirlenirse veya yırtılır ederse kaldırıp atabiliyorsunuz. Kedi köpek için en rahatı kumaş kestirmek, hiç gidip sırf adı koltuk örtüsü diye dünya para vermeyin çünkü tüy oluyor, sık yıkıyorsunuz, değmez.
Benim de koltuklar kese kağıdı(ymış, hiç anlamam renklerden), köpekler siyah.bende kumaşçıyla görüşmeyi düşünüyorum kedim beyaz eşyalarım krem tüyleri çok belli olmuyor ama gene de tırnak izi falan yapıyo bi de eşim çok sakar :)) örtü şart oluyor bu yüzden
Benim de koltuklar kese kağıdı(ymış, hiç anlamam renklerden), köpekler siyah.
Kumaş en rahatı, hem istediğiniz renk, desen, kalınlık vsde bulabiliyorsunuz. Hazır örtülerden seçmek zorunda kalmıyorsunuz.
Oturma idam var ama esim salonda oturmak istediği için salonda oturuyoruz birde oğlumun oyun alani biraz geniş oturma odasi küçük evlenirken alip pisman olduğum tek şey beyaz halilarim çok seviyorum ama cok kirleniyor çocuk olunca üstelik dökülen şeylerin lekesini cikarmak neredeyse imkansiz kiraci hele bir de tayinciysen alma ben şimdiki aklim olsa almam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?