- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Aslında yok. Yani öyle çok çok almıyorum ama hayat mı çok pahalı acaba. Eskiden ben yapmazdım alışverişi o yüzden farkında mı değildim diyorum.En basitinden aldığın ve kullanmadığın şeyler var mı? Ya da durup durum bozulan?
Aslında doğru söylüyorsun. Liste yapıp gidiyorum ama markette gördüğümde şunu da alayım bunu da alayım diye harcama artıyor.Liste yap markete giderken ve kesinlikle disina cikma ekstra birsey alma.. ac karna alis veeise cikma.. evde var olan seyi alma biter diye bitince alirsin.. alacaklarini bir ay yetecek kadar al..
Haftasonu alışveriş yapmamıza rağmen ben haftaiçi de eksikleri alıyım diye markete uğrarım neredeyse hergün. Mesela ekmek almak bile sıkıntıydı benim için. Şu hazır paketlilerden alıyordum 5 lira günlük ekmek için çok gelmeye başladı. Onu değiştirdim mesela. Evimin yakınında büyük bir market var ama biraz pahali. Benim vakit sorunum olduğu için maalesef marketlerde araştırıp alamıyorum. Ne güzel pazara gidebiliyormussun sen. Keşke öyle bir şansım olsaydı. Sanırım ben aldigim şeylerin daha ekonomik olanlarına yönelmeliyim.Liste yaparım ben.Neye ihtiyacım varsa onu alırım.Birde indirimleri takip ederim.Markete girince hepsini oradan alıcaksın diye bişey yok.Hangisi uygunsa oradan alırım.Aşağı yukarı fiyatları ezberimde zaten:)Sebzeyi meyveyi pazardan alırım ama akşam pazarından.O zaman uygun oluyor.Yoğurdumu kendim yaparım.Haftasonu sütçüm geliyor.
Bozuk paraları kumbaramız var mutfakta ona atarım.Aylık 100-150 TL birikmiş oluyor.
Ekmeği fazla almam olurda bayatlamaya yüz tutarsa küflenmeden robottan geçiririm köftede lazım olur.
Bim,a1001,şok felan yokmu sizin oralarda?Mesela A101 kaşarını beğenirim ben.Yumuşatıcı ABC orada var ve memnunum çok ekonomik.Fırınlarda da tam buğday ekmeği var.Haftasonu alışveriş yapmamıza rağmen ben haftaiçi de eksikleri alıyım diye markete uğrarım neredeyse hergün. Mesela ekmek almak bile sıkıntıydı benim için. Şu hazır paketlilerden alıyordum 5 lira günlük ekmek için çok gelmeye başladı. Onu değiştirdim mesela. Evimin yakınında büyük bir market var ama biraz pahali. Benim vakit sorunum olduğu için maalesef marketlerde araştırıp alamıyorum. Ne güzel pazara gidebiliyormussun sen. Keşke öyle bir şansım olsaydı. Sanırım ben aldigim şeylerin daha ekonomik olanlarına yönelmeliyim.
İki kişiyiz. Eşim ve ben. Et ve sebze tüketimi başa baş oluyor genelde. Yani her akşam et yemeği de sebze yemeği de olur ama zaten iki kişi çok yemiyoruz ki. Et stoku var buzlukta marketten et ürünü olarak tavuk ve arada da balık alırım ki onlar da çok tutmuyor zaten. Örneğin geçen ay 800 tl verdim. Çok değil mi? Bana mı çok geliyor acaba bilmediğim için.Bu tüketim şekline bağlı. Sebze ağırlıklı besleniyosanız az tutar et ağırlıklı besleniyosanız çok tutar.
Nasıl besleniyosunuz nekadar tutuyo ve kaç kişisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?