- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
- Konu Sahibi regarde-moi
-
Evet maalesef özelde çalışıyorum. Hem para hem de vakit olarak yetişemiyorum açıkçası. Borçlarım bittiğinde biraz rahatlatacagim inşallah. Ekmegin daha ekonomik olanını bulmuş olmak bile sevindirdi beni. Bayatlayan ekmekleri kurutup galeta unu haline getiriyorum. Evde israf olmuyor da ben biraz daha ekonomik ürünler bulmaliyim. Evet sebze o kadar kötü oluyor ki markette ve gerçekten çok pahalı. Seciyorum ama o bile içime sinmiyor. Eve giderken yolumun üzerinde manav var bir de oraya bakacağım. Markettekinden pahalı olamaz herhalde.Markete gidince pecete havlu kagit t.kagidi deterjan el sabunu temizlik.ihtiyaclari vs gibi seyleri biz cok aliyoruz.daha ekonomik ve uzun sureli oluyor.bi ara esim.o.ladar cok almiski abartmiyorum sene kulladik galba :)
bizim evde en sk biten kahvaltilik.onu da bazen haftalik bile aldigimiz oluyor.farkli markalarin urinlerini tadin begendiginizi alin.peynirciler vs oluyor oralara bi goz atin.bazen fiyat cok fark edebiliyor.ama icindekilere bakmayi ihmal etmeyin.pazar konusu talihsizlik olmus cok ise yariyor pazara gitmek.hem taptaze hem uygun.malesef marketlerde sebze hem pahali hem de her zaman taze degil.ekmek konusinda cok titiz davraniriz.bayatliyorsa sabah kahvaltiya degerlendiririm l.eminim siz de yapiyorsunuzdur.
Bir de su var ozelde mi calisiyorsunuz bilmiyorum ama malesef surekli zam geliuor her seye ama maas artislari olmuyir.bu da onemli bi.nokta
Haftasonu alışveriş yapmamıza rağmen ben haftaiçi de eksikleri alıyım diye markete uğrarım neredeyse hergün. Mesela ekmek almak bile sıkıntıydı benim için. Şu hazır paketlilerden alıyordum 5 lira günlük ekmek için çok gelmeye başladı. Onu değiştirdim mesela. Evimin yakınında büyük bir market var ama biraz pahali. Benim vakit sorunum olduğu için maalesef marketlerde araştırıp alamıyorum. Ne güzel pazara gidebiliyormussun sen. Keşke öyle bir şansım olsaydı. Sanırım ben aldigim şeylerin daha ekonomik olanlarına yönelmeliyim.
Malesef ankarada yok, ama yakın zamanda oraya da gelecekler diye biliyorum.Ben ankaradayım sanırım burda yok. Yani daha önce duymamistim ama yine de araştıracagim.
Beyaz ekmek saglik acisindan da pek iyi degil.biz firindan tam bugday cavdar kepekli vs aliyoruz.hem dolgun hem firin tanidik oluyor bi.muddet sonra sicak sicak ekmek alabiliyorsun.tavsiye ederim :)uno light alıyoruz biz 4.5 lira, 3-4 gün gidiyor, ama beyaz ekmek alsak doymuyoruz herkes bi oturuşta bir ekmek yiyince beyaz ekmek ucuz görünmesine rağmen pahalıya geliyor
Beyaz ekmek saglik acisindan da pek iyi degil.biz firindan tam bugday cavdar kepekli vs aliyoruz.hem dolgun hem firin tanidik oluyor bi.muddet sonra sicak sicak ekmek alabiliyorsun.tavsiye ederim :)
Bizde sabah alıştırma şeklinde bir kahvaltı ve akşam yemeği yeniyor. Bu yüzden de çok geliyor bana. Ben de senin gibiyim yani vaktim az is dönüşü zaten saat geç oluyor eve git yemek yap vakit olmuyor diye büyük bir marketten yapıyorum alışverişi ama gerçekten pahalı geliyor.Ben hic akil vermeyeyim size, evimin yakininda kucuk bikac market var ama her aradigimi bulamiyorum bi de cocukla gidip alip gelmek zor oluyor haliyle haftasonu buyuk marketlerden yapiyoruz alisverisimizi. Temizlik malzemelerini hep toplu olarak ve kampanyali urunlerden aliyorum. Evimde bir kasik yemek cope gitmez her zaman aldiklarimizi bitiririz, abur cubur hic almayiz arada esim cekirdek alir o kadar, buna ragmen 3 kisinin market harcamasi 1000-1500 tl arasi. Tabi bunun bir nedeni de ben calismiyorum gunde 3 ogun yemek yeniyor evde. Calisiyorken ve cocuk yokken hazir gida da cok aldigim halde daha azdi masrafimiz. Konuyu takip ediyor olacagim.
Ben de buldum ekmek için bir yer. Daha doğrusu hep alışveriş yaptığım marketing unlu mamuller bölümünden kepekli yada tam bugday ekmek alıyorum. 5 liraya alıyordum eskiden şimdi ise 0.75 tl. Bayağı farketti. Günde bir ekmek aldığımı düşünürsek ayda 127.5 tl ekmekten kar ediyorum :)Beyaz ekmek saglik acisindan da pek iyi degil.biz firindan tam bugday cavdar kepekli vs aliyoruz.hem dolgun hem firin tanidik oluyor bi.muddet sonra sicak sicak ekmek alabiliyorsun.tavsiye ederim :)
çalışanlar cok ıcın cok ıyı, soganlar bıle vakıt bol ıken dogruyorum atıyorum buzluga parca parca alıyorum sonra, zaman bana kalıyor
rica ederim, mercimek corbasını falan da kavanozlayanlar oluyor da, çorba gunluk ve taze tercıhım oldugu ıcın yapmıyorum, öneri olarak soyleyım dedım :)
Artık is yerine yemeği ben de evden getiriyorum ama sandviç poğaça filan yapıyorum. Öğlen yemeklerinden kâr ettim gerçekten.artan yemek eğer daha fazla yenmeyecekse bozulmadan buzluğa atmak mantıklı bunu yapıyorum.
ekmekleride hep buzluğa atarım ihtiyaç oldukça çıkartırım.
yoğurdu ben de evde yapanlardanım.
balık tavuk et gibi şeyleri de buzluğa bir kaç hafta yetecek kadar atmak iyi oluyor.
bu ara iş yerinde öğle yemeğini kestim evde ne varsa onu getiriyorum ve 2 aydır hiç yemek dökmedim.
burda yemeyince de bi 50 tl cepte
bizimki hele tam bi muamma.
cumartesi gittik üç beş bişey aldık tuttu 50 lira.
pazar günü baktık eksikler var bi daha gittk o da öyle 50 tl.
aslında ev ne var yazacaksın. marketten ne alman gerekiyor onu da yazacaksın.
yaptığın alışveriş fişlerini de bi yerde toplayıp hesap yapacaksın. yoksa ipin ucu fena kaçıyor.
Marketten ekmek alınmamalı bence de normal fırınlardan alırsanız daha uyguna getirirsinizBen de buldum ekmek için bir yer. Daha doğrusu hep alışveriş yaptığım marketing unlu mamuller bölümünden kepekli yada tam bugday ekmek alıyorum. 5 liraya alıyordum eskiden şimdi ise 0.75 tl. Bayağı farketti. Günde bir ekmek aldığımı düşünürsek ayda 127.5 tl ekmekten kar ediyorum :)
Poğaça börek tarzı şeyleri bende dışarıdan almam şimdi bile evde yapıyorum kardeşlerime kendime evlenince de öyle olacaktır daha karlı hem iki kişinin karnı doyuyor hem daha sağlıklı nasıl yapıldığını biliyoruzArtık is yerine yemeği ben de evden getiriyorum ama sandviç poğaça filan yapıyorum. Öğlen yemeklerinden kâr ettim gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?