- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
- Konu Sahibi regarde-moi
-
İki kişi eşim ve ben. Liste yapıyorum zaten ama iş o listeye sadık kalmakta. İhtiyacım dışına çıkmadan değil deneyeceğim önümüzdeki ay.Market arastirmasi yapabilirsin.Bazen fiyatlar farkli olabiliyor.aldigin seyleri nasil kullandiginda onemli.
Arkdasin dedigi gibi liste yapmakta iyi bir yol.bir de kac kisi yasiyorsunuz?
İki kişiyiz. Eşim ve ben. Et ve sebze tüketimi başa baş oluyor genelde. Yani her akşam et yemeği de sebze yemeği de olur ama zaten iki kişi çok yemiyoruz ki. Et stoku var buzlukta marketten et ürünü olarak tavuk ve arada da balık alırım ki onlar da çok tutmuyor zaten. Örneğin geçen ay 800 tl verdim. Çok değil mi? Bana mı çok geliyor acaba bilmediğim için.
Aynen benim istediğim de bu işte. Bu kadar fark olmuşsa çok çok iyi. Arastiracagim ben de. Çok teşekkür ederim.Sanal marketlerden alışveriş yapmayı dene. Ben yaklaşık 2 senedir markete gitmiyorum aylık alışveriş için. Hem çok rahat hem de daha uygun fiyatlı. Aylık 700-800 civarı olan market alışverişim 350-400 civarına indi.
Meyve sebzeyi marketten değil pazardan alabilirsin. Hatta bazı manavlar pazar fiyatının da altına ürün satabiliyor, çevrende vardır belki araştırabilirsin.
Ben adepodan yapıyorum alışverişi. Bulunduğunuz ilde vasa deneyin derim, fiyatlar çok uygun.Aynen benim istediğim de bu işte. Bu kadar fark olmuşsa çok çok iyi. Arastiracagim ben de. Çok teşekkür ederim.
Markete gidince pecete havlu kagit t.kagidi deterjan el sabunu temizlik.ihtiyaclari vs gibi seyleri biz cok aliyoruz.daha ekonomik ve uzun sureli oluyor.bi ara esim.o.ladar cok almiski abartmiyorum sene kulladik galba :)İki kişi eşim ve ben. Liste yapıyorum zaten ama iş o listeye sadık kalmakta. İhtiyacım dışına çıkmadan değil deneyeceğim önümüzdeki ay.
Ben de şoktan kaşar alıyorum ama başka ne ürünleri var yani onerebilecegin ürünleri varsa memnuniyetle değerlendiririm. Çok yakın olmasa da bim ve şok var.Bim,a1001,şok felan yokmu sizin oralarda?Mesela A101 kaşarını beğenirim ben.Yumuşatıcı ABC orada var ve memnunum çok ekonomik.Fırınlarda da tam buğday ekmeği var.
Aslında vaktim yok diye oluyor sanırım biraz da bu kadar harcama ama artık vakit ayırıp araştıracagim. Marketlerde halk gününe rastlamadım hiç ama araştıracagim manav filan da bakacağım artık.Ben de çok harcarım markette şöööyyle bir gezeyim diye çıksam da asla boş dönemem eve. Ama indirimleri mutlaka takip ederim. Özellikle sıvıyağ, tereyağ, çamaşır bulaşık deterjanlarında en az 5-10 tl fark ediyor. Tabi ben bu kalanıda harcıyorum ayıramıyorum kenara, sen tutarsan gene epey kalır para. Çok pahalı herşey her dakikada zam geliyor 10-20kuruş güya farkettirmiyorlar ama ediliyor işte. Aynı süt iki markette 20 kurus, aynı peynir iki markette 50 kuruş farkla satılıyor. Bunlara dikkat edersen ( tabi vaktin varsa) artırırsın bir de sebze için halk günleri var marketlerde o günlerde yarı yarıya oluyor sebzeler ..
Çok teşekkür ederim tarif için. Mutlaka yapacağım :)Birde mesela pilav yaptın pirinçten.Ertesi gün kuruyor yada yemiyorsanız yayla çorbası yap içine pilavdan kalan piinçleri at.
Bulgur pilavı yaptın azbiraz kaldı yenmiyorsa bulgur çorbası yap.
Bulgur çorbası tarifi; Tereyağı az sıvı yap koy tencereye.salça ve nane at biraz kavur.Sıcak suyu koy kaynasın.Pilavdan kalan bulgurları da koy.Biraz daha kaynasın.Ohhh misss afiyet olsun.
Yumuşatıcı,ıslak mendil,salça,sıvı yağ (indidmde oluyor çarşamba günleri),süt 1lt kutu,krema (çorbalarda kullanırım fiyatı uygun)Ben de şoktan kaşar alıyorum ama başka ne ürünleri var yani onerebilecegin ürünleri varsa memnuniyetle değerlendiririm. Çok yakın olmasa da bim ve şok var.
Bu da çok mantıklı hem de vakitten kazandırır bana. Teşekkür ederim :)ben baklıyatlarımı hep aynı anda haslayıp buzluga atıyorum, ya da fazladan pişirip bir kısmını kavanozlayıp konserveye cevırıyorum, sırf yıyecekten degıl, doğalgaz ve zaman tasarrufu da bır cesıt ev ekonomısı benım ıcın.
düzeltme: ben konuyu yanlıs anladım galıba pardon
Bimin sütü A101 den 10 krş daha ucuz:)Yumuşatıcı,ıslak mendil,salça,sıvı yağ (indidmde oluyor çarşamba günleri),süt 1lt kutu,krema (çorbalarda kullanırım fiyatı uygun)
Beyz penir ben bim i beğeniyorum,Yumurtalar bimden çift sarılı çıkıyor benim aldıklarım,peçete,yağçöz,şampuan (20 krş felan daha ucuz benim aldığım marka),susam,çörekotu (baya uygun),un 2kg 4,75 ti enson.
A101 varsa yumuşatıcıyı oradan alın ABC pembe olanı konsantre.
Bu da çok mantıklı hem de vakitten kazandırır bana. Teşekkür ederim :)
Ben ankaradayım sanırım burda yok. Yani daha önce duymamistim ama yine de araştıracagim.Ben adepodan yapıyorum alışverişi. Bulunduğunuz ilde vasa deneyin derim, fiyatlar çok uygun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?