ev ekonomisi hakkında yardım!!!

Birde mesela pilav yaptın pirinçten.Ertesi gün kuruyor yada yemiyorsanız yayla çorbası yap içine pilavdan kalan piinçleri at.
Bulgur pilavı yaptın azbiraz kaldı yenmiyorsa bulgur çorbası yap.
Bulgur çorbası tarifi; Tereyağı az sıvı yap koy tencereye.salça ve nane at biraz kavur.Sıcak suyu koy kaynasın.Pilavdan kalan bulgurları da koy.Biraz daha kaynasın.Ohhh misss afiyet olsun.

Market arastirmasi yapabilirsin.Bazen fiyatlar farkli olabiliyor.aldigin seyleri nasil kullandiginda onemli.
Arkdasin dedigi gibi liste yapmakta iyi bir yol.bir de kac kisi yasiyorsunuz?
İki kişi eşim ve ben. Liste yapıyorum zaten ama iş o listeye sadık kalmakta. İhtiyacım dışına çıkmadan değil deneyeceğim önümüzdeki ay.

ben baklıyatlarımı hep aynı anda haslayıp buzluga atıyorum, ya da fazladan pişirip bir kısmını kavanozlayıp konserveye cevırıyorum, sırf yıyecekten degıl, doğalgaz ve zaman tasarrufu da bır cesıt ev ekonomısı benım ıcın.

düzeltme: ben konuyu yanlıs anladım galıba pardon

Son düzenleme:

800 bence çok değil ama hergün taze yemek yapıyosanız. Aynı yemeği 2-3gün yiyosanız çok.

Aynen benim istediğim de bu işte. Bu kadar fark olmuşsa çok çok iyi. Arastiracagim ben de. Çok teşekkür ederim.

İki kişi eşim ve ben. Liste yapıyorum zaten ama iş o listeye sadık kalmakta. İhtiyacım dışına çıkmadan değil deneyeceğim önümüzdeki ay.
Markete gidince pecete havlu kagit t.kagidi deterjan el sabunu temizlik.ihtiyaclari vs gibi seyleri biz cok aliyoruz.daha ekonomik ve uzun sureli oluyor.bi ara esim.o.ladar cok almiski abartmiyorum sene kulladik galba :)
bizim evde en sk biten kahvaltilik.onu da bazen haftalik bile aldigimiz oluyor.farkli markalarin urinlerini tadin begendiginizi alin.peynirciler vs oluyor oralara bi goz atin.bazen fiyat cok fark edebiliyor.ama icindekilere bakmayi ihmal etmeyin.pazar konusu talihsizlik olmus cok ise yariyor pazara gitmek.hem taptaze hem uygun.malesef marketlerde sebze hem pahali hem de her zaman taze degil.ekmek konusinda cok titiz davraniriz.bayatliyorsa sabah kahvaltiya degerlendiririm l.eminim siz de yapiyorsunuzdur.
Bir de su var ozelde mi calisiyorsunuz bilmiyorum ama malesef surekli zam geliuor her seye ama maas artislari olmuyir.bu da onemli bi.nokta

Bir haftalik yemek listesi yap...
Bol bol sebze yemegi pisir .
Hem ekonomik hemde saglikli zaten..
Ihtiyacina göre al..yemek dokme kesinlikle az yap yemeklerini..bence epey bir tasarruf edersin.ben mesela bir lokma yemek dokmem çöpe..ona gore yaparim.bugun yapicagim yemeyi bir hafta onceden düşünürüm..annem cok israf yapar cok doker yemek...ben ona cekmemisim allahtan..

Bim,a1001,şok felan yokmu sizin oralarda?Mesela A101 kaşarını beğenirim ben.Yumuşatıcı ABC orada var ve memnunum çok ekonomik.Fırınlarda da tam buğday ekmeği var.
Ben de şoktan kaşar alıyorum ama başka ne ürünleri var yani onerebilecegin ürünleri varsa memnuniyetle değerlendiririm. Çok yakın olmasa da bim ve şok var.

Aslında vaktim yok diye oluyor sanırım biraz da bu kadar harcama ama artık vakit ayırıp araştıracagim. Marketlerde halk gününe rastlamadım hiç ama araştıracagim manav filan da bakacağım artık.

bizde 2 kişiyiz ama eşim sebze yemez hep et türü şeyler kalan yemeğide yemez abur cubur çerez tarzı şeyleri cok alırız,markette işyerimle yan yana istediğim gibi cıkma şansım oldugu için hrgün gidiyorum.bir parça almaya gidiyorm en az 2-3 parça şeyle çıkıyorm.

marketlerin ınsertlerini halk günlerini takip edin, gerçekten bazen fiyatlar inanılmaz ucuzlamış oluyor ınsert döneminde.

Marketten aldığınız, yediğiniz şeylerin listesini çıkarın. en çok neleri tükettiğinizi görmüş olursunuz.

Biz evde en çok süt tüketiyoruz, 2 kızım sabah akşam küçük kutulardan içiyor, ben de yatmadan 300 ml içiyorum. 200+200+200+200+300=1100 ml ediyor günde.

Küçük kutu sütler 1 TL yaklaşık, günde 4 TL, ayda 120 TL ediyor. Benimkiler ekstra litrelik kutu. BİM'de Dost süt buldum mesela, 0,60 TL. 0,60*12= 72 TL. Sadece çocukların aylık süt masrafı 50 TL azalmış oldu.

Onun dışında bulaşık mak. deterjanı, tuvalet kağıdı, yumuşatıcı gibi şeyleri mutlaka indirimden alırım. Evde varsa ama indirimde gördüysem yine de alırım.

Abur cubur pek almam. Balık alacaksam kilosu ne kadar bakarım, mevsimindeki balıklardan en uygununu alırım.

Çok teşekkür ederim tarif için. Mutlaka yapacağım :)

Ben de şoktan kaşar alıyorum ama başka ne ürünleri var yani onerebilecegin ürünleri varsa memnuniyetle değerlendiririm. Çok yakın olmasa da bim ve şok var.
Yumuşatıcı,ıslak mendil,salça,sıvı yağ (indidmde oluyor çarşamba günleri),süt 1lt kutu,krema (çorbalarda kullanırım fiyatı uygun)
Beyz penir ben bim i beğeniyorum,Yumurtalar bimden çift sarılı çıkıyor benim aldıklarım,peçete,yağçöz,şampuan (20 krş felan daha ucuz benim aldığım marka),susam,çörekotu (baya uygun),un 2kg 4,75 ti enson.
A101 varsa yumuşatıcıyı oradan alın ABC pembe olanı konsantre.

Bu da çok mantıklı hem de vakitten kazandırır bana. Teşekkür ederim :)

Bimin sütü A101 den 10 krş daha ucuz:)

yav 800 çok valla iki kişi için benden söylemesi.
hayat ta çok pahalı. bir girip peynir, zeytin alıyım desen 30 lira verip çıkıyorsun en az.
ben arkadaşlara katılıyorum. ihtiyaç oldukça alın. öyle aylık diye stoklamayın.
deterjan, peynir ve yağlarda indirimleri takip edin.
pazar kültürü bitti bizim buralarda ama marketler pazarlardan hem daha ucuz hem daha çeşitli olabiliyor bazen bunları takip edin.
yemeklerinizin artanları ile yeni yemekler yapın, çok ta zevkli oluyor.
misal ekmek mi bayatladı, hooop rondoya ordan buzluğa, köfte için.
elma mı pörsüdü hemmen rendeleyip, ocağa içine az tarçın, az ceviz-fındık. ohh mis. elmalı pasta da olur, üstüne pudingle de yenir.
her yemekten çorba da olur zaten.

800 ü önce bir 500 e indirin.sonrası gelir.

Bu da çok mantıklı hem de vakitten kazandırır bana. Teşekkür ederim :)

çalışanlar cok ıcın cok ıyı, soganlar bıle vakıt bol ıken dogruyorum atıyorum buzluga parca parca alıyorum sonra, zaman bana kalıyor
rica ederim, mercimek corbasını falan da kavanozlayanlar oluyor da, çorba gunluk ve taze tercıhım oldugu ıcın yapmıyorum, öneri olarak soyleyım dedım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…