kendimden örnek vereyim, liste yapmadan asla gitmem markete.. listeye zarurui ihtiyaçları yazarım ve mümkün olduğunca liste dışına çıkmam.. sütü açıktan alırım sütçümden.. yoğurdumu kendim yaparım... hem sağlıklı hem hesaplı...
hayatımdan sağlıksız olduğunu bildiğim birçok şeyi çıkardım.. mesela hazır çorbalar, tavuk-et bulyonlar, vs..
jelatinli birçok şeyi de çıkardım... krema kıvamında olan birçok ürün zararlıdır, krem peynir, ekmeküstü margarin, falan filan...
alacağım şeyleri marka takıntısız alırım.. bütçeme göre alrım... evde yapma imkanı olan şeyleri hazır almam.. örneğn hazır konserveler, haşlanmış fasülye barbunya nohut mısır bezelye vs.. bunları hep evimde kendim yaparım... bezelyeyi yazın pazardan alır ayıklar buzluğa atarım, kuru fasülye ve nohutu bir gün önceden ıslatır haşlarım, ertesi güne hazır olur..
bunlar örnek... bence aldığınız ürünlere bi göz atın, evde yapma imkanı olanları hazır almayın... liste dışına çıkmayın.. ve olmasada olur dediğiniz şeyleri almayıverin... mesela benim oğlum meyve suyunu ve kakolu sütü ve nesquik çok sever, kutu kutu alırdım önceden.. şimdi almıyorum.... meyve suyunu evde kendim yapıyorum, portakalı kendim sıkıyorum , yada hoşaf falan yapıyorum.. kakolu sütü ve nsquiki de artık evde kendim yapıyorum, hem sağlıklı hem hesaplı.. :)