ev ekonomisi hakkında yardım!!!

Kirada bir değişiklik yapamayız:)Kira ne kadar?
Isınma kombi mi?Petek arkasına şu alüminyım görünüşlü süngerler var onlardan koy yalıtım malzemesi diye geçer.
Prize takılı şarj cihazı,tv kablosu gibi şeyler çıkart.
damlayan musluk vs varsa tamir ettir.
Abur cubur dışarıdan yemek söyleme alışkanlığı varsa hafta 1 edüşürebilirsin yada ayda 1.
Bizi yakan disaridan yemek yemek oldu zaten. Ama artik yapmayacagim. Kira 800 aidat 110. Dediklerini uygulayacagim, tesekkur ederim.

Faturaları düşürebilirsin. Doğalgaz varsa suyu ocakta kaynat kettle kaldır. Elde bulaşık yıkama. Fırında bişey pişerken 5dakika erken kapatilirsin o ısısını korumaya devam ediyor.
Tenceredeki yemekler içinde geçerli bu 1er dakika erken kapatsan kaynattığın su bedavaya gelir bide faturan düşer.
buzdolabının seviyesini kış olduğu için Endüşüğe getirebilirsin.
Ve kapalı olan herşeyi prizden çek.
Bunlari yapacagim mutlaka, tesekkur ederim cok.

Liste yapmak
Mevsim sebzelerini almak
Mevsim meyvelerini almak
Acil ihtiyaç olanları almak
Alırken kullanırken harcarken müsriflikten sakınmak

kendimden örnek vereyim, liste yapmadan asla gitmem markete.. listeye zarurui ihtiyaçları yazarım ve mümkün olduğunca liste dışına çıkmam.. sütü açıktan alırım sütçümden.. yoğurdumu kendim yaparım... hem sağlıklı hem hesaplı...
hayatımdan sağlıksız olduğunu bildiğim birçok şeyi çıkardım.. mesela hazır çorbalar, tavuk-et bulyonlar, vs..
jelatinli birçok şeyi de çıkardım... krema kıvamında olan birçok ürün zararlıdır, krem peynir, ekmeküstü margarin, falan filan...
alacağım şeyleri marka takıntısız alırım.. bütçeme göre alrım... evde yapma imkanı olan şeyleri hazır almam.. örneğn hazır konserveler, haşlanmış fasülye barbunya nohut mısır bezelye vs.. bunları hep evimde kendim yaparım... bezelyeyi yazın pazardan alır ayıklar buzluğa atarım, kuru fasülye ve nohutu bir gün önceden ıslatır haşlarım, ertesi güne hazır olur..
bunlar örnek... bence aldığınız ürünlere bi göz atın, evde yapma imkanı olanları hazır almayın... liste dışına çıkmayın.. ve olmasada olur dediğiniz şeyleri almayıverin... mesela benim oğlum meyve suyunu ve kakolu sütü ve nesquik çok sever, kutu kutu alırdım önceden.. şimdi almıyorum.... meyve suyunu evde kendim yapıyorum, portakalı kendim sıkıyorum , yada hoşaf falan yapıyorum.. kakolu sütü ve nsquiki de artık evde kendim yapıyorum, hem sağlıklı hem hesaplı.. :)

Günaydın arkadaşlar. Benim derdim market harcamaları. Genelde evde market alışverişlerini ben yapıyorum ve bir ayda yaptığım harcamalar açıkçası bana biraz fazla geliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba ben mi bu alışveriş işini beceremiyorum merak ettim. Hertürlü öneriye açığım çünkü kredi kartı borcu ve market alışverişinden sonra elimde para kalmıyor ve bu durumdan çok muzdaribim. Evde ekonomi nasıl sağlanır deneyimli bayanlar bana bi akıl verirseniz çok makbule geçer.
Öncelikle markete giderken liste yap listeniz çıkma,alışveriş yaparken küçük boy alma büyük boy al,küçük boy her zaman pahalı olur büyük boy daha uyguna gelir.Bakliyatların 1 kg alacağına 5 kğ al,deterjanların en büyük boyunu al,tuvalet kağıdı falan alırken en büyük pAketini al 32 lisi gibi daha uyguna gelir,makarnanın bile 5 kg olanlar var onlardan alın,büyük boy alırsanız daha uyguna gelir hem de daha uzun süre gider.
Meyve sebze alışverişini eğer marketten yapıyor iseniz pazardan yapın haftalık yada 15 günlük olarak meyve ve sebzeler markette pahalı olur ama aynı ürünler pazarda daha ucuz olur.:D:DYaZın evde konserve yapabilirsiniz kış için iyi oluyor,eğer yoğurt gibi ürünleri hazır alıyorsan haftalık 5 kg süt alın açıktan kendiniz mayaların hem sağlıklı olur hem de ekonomik olur.

eskiden bizde yapamazdık tasarruf ama son zamanlarda yavaş yavaş öğreniyoruz bu işleri.
öncelikle indirimli kampanyaları öğrenin.
mesela ben bir markete girdim mi önce fiyatlara bakarım.
atıyorum meyve suyu reyonunun önünde durdum ve karşımda bir sürü farklı farklı fiyatlara meyve suları.eskiden olsa en paha fiyatı olan meyve suyunu atardım sepete ama artık en ucuz olanına bakıyorum ve alıyorum.sonuçta meyve suyu aynı kutuları dışında ve bu liste böyle uzar gider.artık herşeyin fiyatlarına bakıp alıyorum ve böylece az para harcamış oluyorum.

eskiden bizde yapamazdık tasarruf ama son zamanlarda yavaş yavaş öğreniyoruz bu işleri.
öncelikle indirimli kampanyaları öğrenin.
mesela ben bir markete girdim mi önce fiyatlara bakarım.
atıyorum meyve suyu reyonunun önünde durdum ve karşımda bir sürü farklı farklı fiyatlara meyve suları.eskiden olsa en paha fiyatı olan meyve suyunu atardım sepete ama artık en ucuz olanına bakıyorum ve alıyorum.sonuçta meyve suyu aynı kutuları dışında ve bu liste böyle uzar gider.artık herşeyin fiyatlarına bakıp alıyorum ve böylece az para harcamış oluyorum.
Bir de şu var canım sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum,aynı ürün aynı marka aynı kilo x markette fiyatı pahalı mesela diğer x markette daha uygun oluyor.

Haftalik yemek plani yapin, ona göre Liste yapip, gidip sadece ihtiyaclari alin... SIkIsIk haftalarda ucuza mal edebileceginiz yemekleri secin...:ssz:

Günaydın arkadaşlar. Benim derdim market harcamaları. Genelde evde market alışverişlerini ben yapıyorum ve bir ayda yaptığım harcamalar açıkçası bana biraz fazla geliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba ben mi bu alışveriş işini beceremiyorum merak ettim. Hertürlü öneriye açığım çünkü kredi kartı borcu ve market alışverişinden sonra elimde para kalmıyor ve bu durumdan çok muzdaribim. Evde ekonomi nasıl sağlanır deneyimli bayanlar bana bi akıl verirseniz çok makbule geçer.
Ilk olarak kredi kartı kullanmıyorum.

Maaş elime geçince faturalar vs gibi gereken parayı kenara ayırıyorum. Ekstra alınacak birşey varsa onunda parasını ayırıyorum. Kalan para içinden ilk olarak evin ihtiyaçları için marketin indirim günü gidip toplu alışverişimi yapıyorum. Sonra diyorumki günlük alışveriş parası atıyorum 20 tl 30 günde. 600 tl. Markete her gidişimde sadece yanıma 20 tl alıyorum artarsa kumbaraya atıyorum. Tabi bazen 20 tl harcanmıyor bile. Evdeki bakliyat vs ile yemek yaparsam o para kenara kalıyor. Yada pazardan 20 tl lik alışverişle 3_4 günlük yemek yapılırsa 40 tl kenarda kalıyor

Back
X