ev ekonomisi hakkında yardım!!!

hadı ya o kadar fark edıyor mu haftada 1-2 yerız balık, balıkcıdan alıyoruz, 12 tlye aldık gecen gun. 5 tl bulsam alır alır buzluga atarım
Yiyemedim kız yiyemedim.O kadar fark ediyor canım.Düşün Salı günü pazardan aldım 1,5 kg 7,5TL verdim.Pazar akşamı eşimle 1 KG 15 TL verdik.Köz gibi içime oturdu beeeeeee

ben soyarken elım ıslanıyo ve kabugu yapısıyorya, orda gıcık olup, kavga edıyorum soganla, onca ısımın arasında keskın koku ayrı zaten :) ben de markette gormustm, küp küp dogranmıs sogan satılıyordu, ordan esınlendım :)

Arkadaslar bütün tavuk alsam nasıl pisirebilirim. Siz nasıl tuketiyorsunuz. Fiyatı cok daha uygun oluyor çünkü.

Ben şöyle yapıyorum butları, kanatları, göğüs etlerini ayırıp ayrı poşetlere atıyorum. Sotemi yapıcam göğüsleri kullanıyorum. Kanatları genelde yemekte kullanmam saklarım aldığım her tavuğun kanatlarını mangala gittiğimizde güzel oluyor, butları fırında yaparım. Sırtını çorbaya koyarım genelde..

bende pazara gitmeyi çok severim aslında hele yazın annemle geze geze ama eşimle çok zevkli olmuyır gezmeden girişten alıp çıkalım diyor ne anlamı varsa o zaman. en son pazar gezmemizde tartışmıştık dahada gitmedik ama bu pazar gitsek iyi olur

her pazar gezmeye gidip para harcamaktansa pazara gidip ekonomi yapayım bari (alışveriş merkezleri batırdı bizide)

Bende eşimle kavga etmeden döndüğümü hatırlamam demek ki tüm erkekler aynı Bende aldım pazar arabamı kendim gittim bi kaç defa onu da götürmedim sonra evde yalnız sıkıldığı için bana takılıyor hiç sesini de çıkarmıyor şimdi

Bi de eşimi bir kaç defa markete götürdüm farkı görünce marketinin başını yesin pazarcıyım bende artık dedi

Arkadaslar bütün tavuk alsam nasıl pisirebilirim. Siz nasıl tuketiyorsunuz. Fiyatı cok daha uygun oluyor çünkü.

ben tavugu tamamen haslıyorum, but ve kanadını ayırıyorum, goğsunu ayrı bır yere, kalan etler,suyu ve sebzelerle sulu bır yemek, yanına aynı su ıle pılav:)
gogus olanı dıkıkleyıp, posetlıyorum (mezelık, cerkez tavugu vs.için.)
but ve kanadı ayrı posetlıyorumdaha sonra kullanmak ıcın. hepsi buzluga.
yanı butun tavuk aldıgımda ılk gunum mutlaka o suyu kullanmak ıcın sulu yemek ve pılav oluyor, suyunu saklamak cok meşakatlı gelıyor.
2 kısı oldugumuzdan boyle, kalabalık olsak tavuk dolma super :) yada fırında butun :)

Eşle pazara gitmek cinnet sebebi benim için.İlk gördüğüm yerden alıcam ona kalırsa.Ben iş yerime yakın olduğu için yerım saat akşam üstü izin alıp çıkıyorum.Geniş geniş yapıyorum alışverişimi.

Çok teşekkür ederim. Ben de yapayım bu şekilde. Hem o güne yemek oluyor hem de sonrası için :) evet tavuk dolmayı da çok severim ama bitiremeyiz ki :) artık misafir geldiğinde yaparım ben de :)

Ben marketten aldığım kıymayı bir avuç kadar top top yapar dolaba atarım çünkü çözülünce hepsini birden tüketmek zorunda kalıyorum.Tavuk etini az alırım çabuk geçiyor tarihi kırmızı eti fazla.sebze meyve pazardan haftalık alırım daha uygun.ihtiyaçlarımı alırım süs ıvır zıvır almam.350 ~400 arası tutar

Birde et suyu fazla ise pet bardaklara doldurur ağzını jelatinleyip buzluğa atıyorum çorbalarda çok işe yarıyor

ya et-tavuk suyunu böyle kağıt-pet bardaklara koyunca ağzını jelatinlesen bile buzluğun kokusu siner gibi geliyor bana... kullananlar söylesin güzel oluyor mu cidden.
benim market alışverişim ise bim ve hakmar ağırlıklı. Bimden; aknaz süt, binvezir kaşar, simbat ceviz, fındık vs. kuruyemiş. Tavuk yine bimden. özellikle incik kısmı ne yavan ne çok yağlı oluyor tavsiye ederim fırın tavuk için ideal. Efsane un, bulgur, baharatlar. kasanın oradan mutlaka tobleron çikolata alırım :))
Temizlikte domestosu çok seviyorum ama bimin gürdalını da alıyorum çoğu kez. Aks lavantalı yer silme deterjanı, sarı bezleri, apaks makyaj temizleme pamuğu, kulak pamuğu, blume peçete, queen tuvalet kağıdı, arada yünlü çok güzel çoraplar geliyor....
hakmardan da tereyağ, yoğurt, fasülye... kesinlikle tavsiye ederim.

Geçtiğimiz ay A101 in karlıdağ tere yağında kampanya vardı.16,45 ti fiyatı.Tadı mükemmel deneyin.İnşallah bir daha olurda alırım.

Biz önceden hiç önem vermezdik bu alışveriş işine. Ne zaman ne biterse markete uğrar alırdık. Fiyatları bilmezdik, indirimleri takip etmezdik. Ama son bi senedir güzel bi sistem oturttuk. Ayda sadece bir gün alışverişe çıkıyoruz. Başka da nerdeyse hiç markete uğramıyoruz. Ben evde eksilen şeyleri not ediyorum. Bakıyorum mesela pirinç azalmış, deterjan bir ay daha idare edecek gibi ama azalmış vs. falan liste hazırlıyorum. Onun dışında her daim aldığımız şeyler oluyor listede. Peynir, süt, zeytin, kahvaltılıklar, bebek bezi falan..Maaşlar yatınca uygun bir gün eşimle alışverişe çıkıyoruz. Önce Bim e uğruyoruz. Ordan aldığımız standart şeyler var. Peynir, bakliyat, yoğurt, kuruyemiş, puding, pasta malzemeleri, kahvaltılıklar, unu ordan alıyoruz. Sonra büyük bir market var eve yakın oraya geçiyoruz. Elimizdeki listeye göre alışveriş yapıyoruz. Mümkün oldukça indirim dışında olan bişeyi almıyoruz. Az çok artık her şeyin fiyatını biliyorum. Ona göre pahalıysa o ay almıyorum. Evde sürekli stok olduğu için problem olmuyor. Ayrıca mobil bir uygulama var. “bakkal” diye. Bütün marketlerin insert’lerine oradan bakıyorum. Market market gezip alışveriş yapmıyorum ama fiyatları ordan öğreniyorum. Karşılaştırıyorum. Market alışverişimi ona göre yapıyorum. Bunun dışında her hafta pazara gidiyoruz. Pazarda da gezip almak lazım mutlaka. Çünkü aynı ürün tezgahtan tezgaha fiyat farkı oluyor. Pazarın giriş tezgahları pahalı oluyor. İçerdeki tezgahlar daha ucuz oluyor. Onun dışında pek alışveriş yapmıyoruz diyebilirim. Bu sistemden oldukça memnunum. Hem evde hiç bir şey eksik kalmıyor hem de bir kere aylık alışveriş yapıp sonra bir ay alışverişle falan uğraşmıyoruz. Ha bir de annem sağolsun erişte, turşu, reçel vs. yapıp getiriyor. Önemsiz gibi görünüyor ama bunların evde yapılmış olması da bayağı bir ekonomik oluyor. Ayrıca pazarda eşle kavga etme muhabbeti geçmiş. Yalnız değilmişim. Biz de çok kavga ederdik pazarda. Ama her seferinde her seferinde… şimdi alıştık galiba etmiyoruz. Ben sebze alıyorum eşim meyve kimse kimseye karışmıyor…

Söylediğin uygulamayı indirdim şimdi. Çok güzelmiş. Çok işime yarayacak. Teşekkür ederim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…