ev ekonomisi hakkında yardım!!!

Kizlar, bu yazdiginiz miktarlar a'dan z'ye her sey icin mi? Yani unundan tut deterjanina, etine, sebzesine kadar her sey mi?

Benim ekonomiden anladigim hicbir sey sanirim. Ocak ayindan beri tasarruf yapmaya calisiyorum ama yapamadim hala.

Ev kirasi ve faturalar ayda 1,350 tl tutuyor. Bunu hicbir sekilde azaltamiyoruz. Aralik ayinda ev alisverisinin yarisindan fazlasi abur cubur olmak uzere 1100 lira tuttu. Sigara aylik 570 lira. Kredi kartlari, spor parasi filan derken toplam 4000 lira aylik para gitmis. Ki bunlar fisleri faturalari olanlar. Faturasiz, fissiz de cok alisverisimiz var.

Ben de bir dur dedim tabi haliyle kendime.

Sigarayi 300 liraya dusurduk mesela. Zam gelmeseydi 285 liraya dusmus olacakti. Luzumsuz para iste. Cok aciyorum su sigaraya verilen paraya. Aylik dergi ve kitap masraflarimi, tiyatro, sinema masraflarini da katarak aylik 2974 :) liraya dusurebildim. Tabii bu paranin 1350 lirasi evin kirasi, faturalari. Yani hic dusuremedigimiz seyler.

Bu arada etimi, cayimi, salcami filan annem alir hep. Onlara para vermiyoruz. Fazla harcadigimizi biliyorum. Her yanim her cesit market kaynamasina ragmen en yakindakine gidiyorum da 5 adim daha fazla yurumeyi goze alip bime gitmiyorum mesela.

Amacim 1350 demirbas haric ev alisverisini, keyfi ve kulturel ihtiyaclari 650'ye dusurup aylik 2000 lira harcamak her sey icin. Ama nasil olacak bilmiyorum. Konuyu takip edecegim. Tavsiyelere acigim.

Kızlar pazardan şimdi geldim rapor veriyim dedim. Soğuk kar pazarı vurmuş,ürün önceye nazaran azalmış ve fiyatlar pahalanmı ona rağmen tüm meyve sebze anlışverişine (üşenmedim sizin için tek tek hesapladım) 18.5 TL verdim. 7 liraya da temizlenmiş 1 kg palamut aldım geldim

Marketlerin kampanyalarini takip edip stoklu alisveris yap. Abur cubura yatirim yapma. Meyve sebzeyi pazardan al.

Kirada bir değişiklik yapamayız:)Kira ne kadar?
Isınma kombi mi?Petek arkasına şu alüminyım görünüşlü süngerler var onlardan koy yalıtım malzemesi diye geçer.
Prize takılı şarj cihazı,tv kablosu gibi şeyler çıkart.
damlayan musluk vs varsa tamir ettir.
Abur cubur dışarıdan yemek söyleme alışkanlığı varsa hafta 1 edüşürebilirsin yada ayda 1.

Pazar alışverişi nasıl geçti

yaaa şoktayım şuan üşenmedım once balıkcıya gıttım, fıyatlara baktım sonra pazara gıttım.
balıkcıda mezgıt 10 tl , pazarda 4.
hamsi 8 tl , pazarda 4
barbun 30 tl , pazarda 7(barbun dedıgıme bakmayın ufacık, ama boyuna moyuna bakmadım aldım.)
istavrit 15 tl ,pazarda 10
palamut 5 tl ,pazarda 2 (tanesi)
ve balıktan anlarım taptazeler, palamut buzhane sadece...tek fark balıkcıda barbun daha ıyı tabıkı belli ve daha buyuktu.
inanılmaz şok oldum, yani ıkısıde halden alınıyor o kadar fark olmaz sanıyordum... hepiniz cok sagolun ne guzel oldu bu konu, sırf ben degıl, bana ''gitme bosver, aksam gelırken ben alırım ne istiyorsan '' dıyen esım daha cok şok :)

Canım gıda hayat çok pahalı , ben market market geziyorum . Mesela Peynir nerede ucuz , sürekli aynı yerden . Temizlik malzemesini litrelik mesela 6 kg. Sıvı bulaşık deterjanı , yağçöz, porçöz ov vs. Almıyorum. Banyoyu lavaboyu heryeri bulaşık deterjanı ile yıkıyorum.yumuşatıcı vs. Parlatıcı vs. Almıyorum. Pahalı bulaşıj makinası deterjanlarını almıyorum. Poşet ekmek alıyorum hergün beyaz ekmekten daha sağlıklı daha uzun süre gidiyor . Tereyağ eve sokmuyorum sızma zeytinyağı daha leziz daha ekonomik.gibi gibi gibi ... Birde pazara çık .ha birde kırmızı et almıyorum , uskumru balık ! Yemeklik tavuk kg.2 tl. Kremalıtavuk çorbası yapıyorum .,

Sizin pazar bizimkinden de ucuzmuş canım hamsi burda 5 TL, palamutu 7 ye aldım ben.

Sizin pazar bizimkinden de ucuzmuş canım hamsi burda 5 TL, palamutu 7 ye aldım ben.

canım sen kılosunu 7 ye almıssın, bizde tanesi 2 sanırım bır kıloda 4 tane olur o da 8 lıra yapıyor, bizimki daha pahallı
hamsi 5 imiş, aksam ustu 4 olmus :) gercı hamsı almadım küçüktü biraz...
şimdi show da haber var, jandarma balıkcıları yakalamıs, kucuk hamsı avladıklarından, onlar da bu hamsı degıl çaça dıyor..

18,5 tlye kaç kilo hangi sebzeleri aldın?

Faturaları düşürebilirsin. Doğalgaz varsa suyu ocakta kaynat kettle kaldır. Elde bulaşık yıkama. Fırında bişey pişerken 5dakika erken kapatilirsin o ısısını korumaya devam ediyor.
Tenceredeki yemekler içinde geçerli bu 1er dakika erken kapatsan kaynattığın su bedavaya gelir bide faturan düşer.
buzdolabının seviyesini kış olduğu için Endüşüğe getirebilirsin.
Ve kapalı olan herşeyi prizden çek.

Ben buzhane aldım canım taze palamut 2 tane 15 di. Komşum hamsi aldı küçük değildi.

Ben buzdolabı poşetine koyuyorum koku yok :)

Bi de ben herşeyi mevsiminde yerim domates biber salatalık falan kışın asla evime girmez hormon dolu onlarda. Kışın yememenizi tavsiye ederim canım.

Normalde 1 bağ maydonozu 25 kuruşa alıyordum 50 kuruş olmuş, portakalın kilosu 75 di geçen gittiğimde 50 kuruştu. Mesela limon 1 tl ydi, 1.5 olmuş vss kocam kızıyor ben kaçar .

1 kg muz aldım, 2 kg portakal, 2 kg elma, 3.5 kg mandalina, 1 demet roka, 1 büyük bağ marul, yarım kilo pırasa, 1 kilo karnıbahar, 1 kg havuç, 1.5 kg limon, 1 bağ maydanoz. Bu hafta kar vurmuş pazarı pahalıydı.
Pazara esim is cikisi gider, cocuktan oturu ben çıkamıyorum(gerci pazarda gezmeyi de hic sevmem) simdi bu yazdiklarinizi hesaplattim bizim pazarda tam 40lira tutuyor. Ucuzmus pazariniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…