ev ev üstüne olurmu

canım benim kayıpederim olamdığı için kaynanamla oturacağım en başından belliydi.Evlendikten sonra kaynanmla tartışmam dahi en ufak bir sorun olmadı. şimdi görümcemin çocuguna baktıgı için kızında kalıyor .Arada bir geliyor artık ama her geldiğinde şu tabak eksik çatal kaşıklar eksik falan demeye başladı son zamanlarda. gerçekten hiç daha önce problem yaşamadım ama şimdi böyle davranınca insan ister istemez üzülüyor.

Yani aslında çok zor kayınvalideyle yaşamak yeri geliyor annenize kızıyorsunuz ama kayınvalidene birşey diyemiyorsun ve kendi kendini yiyorsun.Sen 5 yıl ayrı oturmuşsun şimdi çok çok zorlanırsın birlikte oturursan .Kesinlikle birlikte oturma kredi çekip ev almayı deneseniz .Tabi maddi durumunuzu bilemiyorum ama öyle bir durumunuz varsa o şekilde belki ev sahibi de olabilirsin . Rabbim yardımcın olsun.

yok yok bu akşam konuşucam istemediğimi söylücem eksilerini anlatıcam ona kalsa hiç bir eksi yanı yok her şey güllük gülistanlık olacak

sorunu falan yok annesi hep lafını yapıyordu zaten kesin yine aklına soktu ordan kapıldı bu fikre

Bunca sene sonra.
Ben kira vermekte zorlandığını, nefes almak için böyle bir emrivaki yaptığını düşündüm.
Sizin fikrinizi almaması emrivaki yapmak istemesinin altında bir neden olduğunu düşündürdü.

tek kv olsa zaten kesin gideriz anası yanlız kalamaz ama birde kp var herşeye dikkat etmek gerekir evet doğru diyosun her lafı batar

Ev ev üstüne olmaz maalesef.Olanlar da hep sorun yaşayan hep mutsuz olan hanımlar daha mutlusunu görmedim duymadım.

Her ay kiraya vereceginiz parayi kredi cekip ev alsanizda krediye odeseniz daha mantikli degil mi ? bence bunu esine bir teklif et

arkadaşım Allah yardımcın olsun. eşinin annesinin evine taşınmak istemesi çok büyük bir sorun ama bence daha büyüğü seni kendisine bağımlı düşünmesi bence. bunu düşünmesine neden olan bir davranışın mı oldu acaba?
sana tabi ki şöyle yap böyle yap diyemem. ama ben olsam öncelikle güzel bir şekilde anlatırım sakince. bu kararı ikimizin vermesi gerektiğini, iki kişi çalıştığımızı ve zorluğu iki kişi yaşadığımızı, masrafları tekrar gözden geçirerek gereksiz masrafları kısabileceğimizi, evli bir çiftin mutlu ve huzurlu olması, daha önemlisi bir aile olmaları için baş başa yaşayıp zorlukları da güzel günler ide beraber yaşamaları gerektiğini anlatırdım. bu yaptığını ilk kez olduğu için görmezden geldiğimi, bu gibi büyük konularda tek başına karar veremeyeceğini söylerdim. ama tabiki bunu ciddi bir şekilde söylerdim, naz yaparak değil. eğer gerçekten kararlı görürse kadını bence düşünceleri değişecektir. ha değişmedi aksine bağırmaya, dayatmaya başladı. ben o zaman 'sana ve kararlarına saygı duyuyorum. eğer annenle yaşamak istiyorsan tabiki yaşayabilirsin. tabi bunu evlenmeden önce söyleseydin ikimiz içinde daha iyi olurdu ama demek ki annenden ayrı kalamayacağını o zaman düşünmemiştin anlayabiliyorum. ama benim evlilikten beklediğim bu değil. ben eşimle baş başa yaşamak ve bir aile olmak istiyorum.' derdim.
ama tabi ki herkesin yaşam görüşü farklı. ben bunları gerçekten düşündüğüm için söylerim blöf yapmak için değil.
çok uzattım kusura bakma ama sana tavsiyem ne karar verirsen arkasında dur ve kararlı ol. şimdi dayanamayıp kabul edersen, oraya taşınınca kocanla aranı bozma. üzülen yine sen olursun çünkü, başkada kimseye bir şey olmaz

kira ödememek için kurulu düzenini yıkıp annesinin evine taşınanı da ilk defa duyuyorum..
bu konuda sana emrivaki yapamaz.. ne demek ben kararımı verdim.. ben neyim burda bostan korkuluğu mu... sakın arkadaşım kabul etme..bi gidersen bi daha kolay kolay kurtaramazsın paçayı..
isterse dünya iyisi olsun kv, bi evde iki kraliçe olmaz...

5 sene sonra mı aklına gelmiş kira vermemek annesiyle oturmak :44::44:

sen nesin o evde? evlilik ortak karar alınmayı gerektirir böyle bahane emirvakilik olamaz.

kv yalnız mı? acaba ben yaşlandım yanıma gelin kira da vermezsiniz diye eşinizi etkiledi mi ki:26:

walla arkadaşım 5 sene sonra gidersen o gidişin kopuşu olmaz ömür boyu kalırsın k.valide ile.büyük ihitmal eşinin ailesi aklını çeldi kira vermeyin v.s diye ama oyuna gelme evinden bi yere ayrılma.bizim bi akrabamız kurulu düzeni bozdu k.v ile 2 sene yaşadı hem kötü oldular hem eşyası kalmadı hemde ayrılana kadar akla karayı seçti en sonunda ya boşanırım yada gideriz dedi (ve blöf yapmadı gerçekten boşanacaktı) öyle evi ayırdı doğru düzgün eşyası kalmadığı için ev derme çatma oldu aklın varsa kurulu düzenini bozma

Şu erkek milleti ne tuhaf varlıklar, artık kira da oturmak istemiyorum diye bir bahane mi olur? İyi ki bir anne ve babası varmış kiradan kurtaracak.

ev ev üstüne olmaz canım soğan ekmek ye kendi evinde huzurun olsun.nekadar iyi olduğunu düşünsende olmuyor aynı evin içinde illakkkki sorunlar çıkıyor.o yüzden baştan yüzgöz olma derim..aranız iyiken kötü olmasını istemiyorsa hiç kalkışmayın böyle duruma derim..

hepiniz haklısınız kesin bağıracak bu seferde güzellikle konuşmayı deneyeceğim öyle bir haklı çıkarıyorki kendini hayret edersiniz

Annemin bir lafı vardır "Gerekirse soğan ekmek ye ama ayrı evde otur." diye.

Bizde böyle bir durum yok ama ben konu açıldığında "Sen ne zaman benim babamla aynı evde oturmak için can atarsın, ben de o zaman annenle aynı evde oturmak isterim." diyorum, yani hiçbir zaman Şaka bir yana, ben kendi annemle bile bazen aynı evde sorun yaşıyorum, kayınvalideyi düşünemiyorum bile. Olay zaten "ev üstüne ev" olmasından çok bir evin iki hanımının olması. Ne kendi düzenin olur ne mahremiyetin... Muhtemelen her hizmete koşmanı ve maaşından ev giderlerini karşılamanı da isterler. Ben olsam gerekirse boğazımdan keser ayrı evde otururdum, "azıcık aşım ağrısız başım". 5 seneden sonra icat çıkarmaya hiç gerek yok.

eşim şakayla karışık bi kez böyle bişey dedi anında ağzına tıktım. 1 odada da olsa insanın özeli olmalı ev ev üstüne olmaz iyiken kötü oluruz ayrıca yanlış anlama ama kendi ailemde olsa istemem bizim özelimiz var biz bi aileyiz dedim sustu

yaşayanlardan biri olarak söylüyorum sakın böyle bir hatayı yapma. gerekirse şimdi tantana çıksın kıyamet kopsun ama böyle bir fırsatı verme. asla ve asla özelin diye bir şey olmuyor. hele beş yıl ayrı kaldıktan sonra şimdi sana daha zor gelir. ne yap ne et yapma derim ben...

4yillik evli ve kv ile oturan biri olarak ozel hayat yok sosyal hayat yok 27 yasinda ama 5 yasinda gibi muamele gosterilen nerdeysy wc ye giderken bile soracak bir anne olarak asla oturma diorum panik ataklarim azdi sanirim depresyon geciriyorum ancak gorecegim muamelenin korkusuna doktora gitmiyorum esimde nasilmi onun icin farkeden bisey yok yasananlardan haberi yok yapma kardesim diren

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…