Ev eyalarnz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ojos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O

ojos

Ziyaretçi
Evli bayanlar sizlere bu sorum sizler evlenırken neler aldınız esınız neler aldı esya paylasımı nasıl oldu siz de adetler nasıl ogrenelım paylasırımısınız bıızımle hihoyyyt

Son düzenleyen: Moderatör:
beni almış adam ben daha ne alayım:) herşeyi o aldı walla

Yatak odası takımı, Yatak odası halıları ve perdesi
Mutfak perdesi, Mutfak gereçleri,Fırın ve bulaşıkmakinesi
Ev tekstil ürünleri, Gümüşlük için bir çok gümüş vb..
Evdeki bütün süs eşyaları bunları ben getirdim.. Aileside sadece salon takımı aldılar.. Sorsanız oğlan evlendirdik derler ama neyse konu dışına çıkmayım..Kalan bütün herşeyi eşim aldı

Son düzenleme:

Evet bende boyle bılıyorum yatak odasını genelde kız tarafı alıyor
Erkek tarafına galiba sadece salon kalıyor birde beyaz esyaların bır kısmı :)

Valla canım sen onları çok düşündükçe onlar seni düşünmemeye başlıyor.en azından benimki öyleydi.

Valla canım sen onları çok düşündükçe onlar seni düşünmemeye başlıyor.en azından benimki öyleydi.

Evet aslında dogru soluyorsun bu konularda bende cok duyarlıyım ınsallah üzülmem senı uzmusler sanırım

Evli bayanlar sizlere bu sorum sizler evlenırken neler aldınız esınız neler aldı esya paylasımı nasıl oldu siz de adetler nasıl ogrenelım paylasırımısınız bıızımle hihoyyyt

mutfak eşyalarının tümünü,yatakların hepsini,çogu halıları,evin bütün perde tüllerini,bütün tekstil ürünlerini,elektrikli makinaların yarısını ben aldım...onlara sorarsan herşeyi onlar yapmış...laelaelaelaelae

Bizde herşey ortak alındı. O şunu almış bu bunu almış şunu şöyle aldılar bunu almadılar gibi laf söz çıkmasın diye iki aile anlaştı herşey yarıya bölündü eşimle ben beğendik aileler aldılar. Zaten iki aile de adet gelenek pek bilmeyiz. Çok rahat ettik biz böyle.

Son düzenleme:

evet yani şoyle bir bakınca kız tarafı daha cok almış sizde ama genelde bu boyle oluyor galiba :)

En güzelini yapmıssınız canım bizde bilmiyoruz bende ondan danısıyım dedim normalde nasıl oluyor bu işler diye :)

Normalini ben de hiç bilmiyorum ki =) Her yörenin normali de bambaşka sanıyorum hatta. Valla çok karışık bu işler =)

bizim adetlerimize göre salon ve oturma odasını,buzdolabıve televizyonları erkek evi alır.kız tarafıda mutfak eşyaları,yatak odası ve halıları alır.tabiki kız evinin aldıkları çoktur.iğneden ipliğe herşeyi alır.erkek evi birde oturma odasının ve salonun halısını alır.diğer odaları yine kızevi alır.kim hangi odayı aldıysa oranın perdeside ona aittir.

kızlar yorumlarınız ıcın tesekkurler
Canım benım ya ınan uzuldum bazı aıleler cocuklarına hıc destek olmuyor malesef cok uzucu bır durum hadi destegi bırak birde altınlarını almıslar cok ayıp etmısler gercekten

kredi çekip düğün yaptılar ..olanca borcu eşim ödedi.bi kurus ödemediler.yani benim üztümde bi kırık iğneleri yok.üstüne üstlük çekilen krediyle onların aldıgı düğün kıyafetlerinin parasınıda biz ödedik..şuan hiç biriyle konusmuyorum zaten. hakkımıda helal etmiyorum...

yatak odasını, halısıi perdesini güvertürü vs.
birde mutfak için küçük eşyalar tost makinası, kettle vs.
benim ailem yaptı
birde tabii bisürü çeyiz vardı danteller, nevresimler vs.
diğer herşeyi eşimin ailesi yaptı

bütün eşyalarımızı eşimle ben aldık ve biz ödedik..
Ailemize bu anlamda yük olmak istemedik...
ayrıca bizde kız tarafı şunu alır,erkek tarafı bunu alır mantığı yok...
sevgiler...

yatak odası mutfak ve tüm halıları aldık
baska
geri kalanı eşim aldı Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…