Ev gecindirmek zor

Yok artık daha neler.. yok şu kadar yedi yok bukadar yedi okurken ben utandım ve destekleyen bukadar insan görünce daha da utandım.. insan kardeşinin evinde de mi rahat etmeyecek? Siz kardeşinize gitseniz eşi arkanızdan bu şekilde konuşsa hoşunuza gider mi? Lüxe kaçmadan bütçenize göre yemekler yapıp ağırlayabilirdiniz misafir ama şu konuşulanlar çok ayıp..

Önce ben de çok dedim de düşününce çok değilmiş

Eşim geçen iki dilim somon almış

3 kişiyiz iki dilim

Poşete gözüm ilişti Yok Canım özellikle baktım ve 52 tl

Bir öğün yanında brokoli ekmek vs

Üstüne de tatlı şu bu dersek 70 i bulur

Bu bir öğün 4-5 gün olunca rahat gider o miktar

Canım bence biraz abartmışsın. Su yazından anlıyorum ki cok ıyı bi insansın. Ama biraz abarttığının farkına var. Mesela tamam mısafır geldi et yaptın hakkaten para gıdıyor ama her gün baklava yas pasta nedir? Bi gün alırsın uygun bişey ertesi gün evde ne varsa o

Eğer kenarda birikmiş 500 tl olmasaydı onu harcamazdınız olanlari çıkarırdınız siz ise kenardaki 500 tl ye güvenip harcadınız . Kenardaki 500 tl yi yok sayarak normalde ne yiyorsanız onları hazırlayın . O zaman 500 tl gitmemiş olur eğer dayanamayıp harciyorsanız ceyrek alin paranizla bozduramazsiniz
Evt ama altin alismsatista pahali oluyormdiye yapmadim acaba bankaya bunkadar olana kadar para cekimindursun harcayamayayim diye biliyoruz mu
Ne yedirdiniz bu kadar gitti.bizim hem market hemde ihtiyaclari kartla cekiyoruz 800 civari geliyo ben ona cok diyorum.sizde bi gun guzel yemek yapin bi gun normal yemek.tamam misafir onemli ama hergunde et yemegi yaparsaniz cok gider.ayrica yabancida degilmis esinizin kardesi cokta kasmayin.
Balik baklava yas pasta cig börek kahvaltida da krem peynir cikolata tost bide kurabiye yaptim bolca yaninda giderken gotursun diye esofman aldim yokmus meyve cesitli aldim
Pazara gidip sebze alsan bu kadar tutmazdı
Akşamda kek yeterli gelirdi aslında harcaman çoktu abartmışsın birde içine batmış üzülmüşsün yaptığın ikramda midene oturmuş
Aynen oyle napicam diye kara kara dusunuyorum :( kardesimden farksiz ama uzuldum kendime de ama dedi balik ozlemisim bide cig boregi de ben yaparim die soz vermiştim
:KK57: bahsettiğiniz "herif"konu sahibinin kayınbiraderi farkında mısınız?
Tesekkurler bende cok rahatsiz oldum
Evet biliyorum ama misafir geldiği evde bu kadar yenmez herif dedim küfür etmedim bu arada.
. Kufur degilde rahatsiz edici biraz 20 yasinda cocuk yukardaki arkadasin dedigi givi gelisim caginda die coknyiyor ama tum ailemizin yemeknkapasitesi 2 katina cikti oyle diyeyim ben esim de benle ayni yer az yer onunki daha cok gozumue batti

750 tl ile market alisverisini bitirmek zorundayim sikinti degil normal zamanda bir sekilde.yetoriyorum pazar market temizlik vs

Ama misafir gelince :KK43: gecen zorla 800 tl biriktirdim kac ayda misafir geldi 1 ayda yok oldu sorun degil canlari sag olsun

Ama bugun bir misafir daha geldi 2 gundur bende kaliuor 2 gun daha kalacak kendisi ogrenci esimin kardesi aman cok iyi beslensin orda duzgun yiyemiyor tatlisi meyvesineksik olmasin arada pasta falan da yesin derken 4 gunde 500 tl harcamisim ...bogazli biri

Biriktirdigim 500 tl var ya 1 ay boyunca 250 tl ile gecinicem yada o biriktirdigim de gidecek kendime istedigim 1 bilekligi alamiycam bi turlu 1000 tl olmadan gelen misafire gidio 800 tl yi 9 ayda 500 tl yi 4 ayda zorla biriktirdim ve bnm 3 4 ayda bir misafirim olur kalici

Ya canlari sagolsun misafir evin bereketidir ama o bereket neden ugramiyor bnm parama :'(
2 gün alışveriş yapmayın bu kadar yoksa bir 500 daha harcarsınız evde ne varsa onu yapın,yarın patates kızartın salata,ayran vs yeter mesela,kısır yapın,kek yapın dışarıdan almayın.

Yok artık daha neler.. yok şu kadar yedi yok bukadar yedi okurken ben utandım ve destekleyen bukadar insan görünce daha da utandım.. insan kardeşinin evinde de mi rahat etmeyecek? Siz kardeşinize gitseniz eşi arkanızdan bu şekilde konuşsa hoşunuza gider mi? Lüxe kaçmadan bütçenize göre yemekler yapıp ağırlayabilirdiniz misafir ama şu konuşulanlar çok ayıp..
İste boyle denir die kimseye bisey diyemedim o yuzden bura yazdim yedigi gozumde degil ben yaptim yesin diye zatennama.500 nere gitti diyene cevap olsun diye yazdim

2 gün alışveriş yapmayın bu kadar yoksa bir 500 daha harcarsınız evde ne varsa onu yapın,yarın patates kızartın salata,ayran vs yeter mesela,kısır yapın,kek yapın dışarıdan almayın.
Zatem bu gece aklim basima geldi daha yapmam simdi acaba 250 ile ay sonu gelir mi evde arta kalanlarla diye dusunuyorum yarin baska yere davetli kahvalti da ve aksam yegeminde bende oglen kuvvetli yiyecek ben de olmadi makarna manti yaparim yarin kahvalti ve oglen gidiyor oglene ne yapsam hem guzel hemd euygun

Askolsun benim konumda hayat pahali dediniz 4 gunde 500 tl esim olsa 1 yil konusurdu valla
saka yaptigimida yazayim bu arada sevgiyle:)
İste aslinda anlatmaya calistigim huydu amann canim oglan gelmis yazik ogrenci bunu da yapayim onu da yesin okduruyor bol c vitamini alsin 50 den 40 dan bisey cikmaz dedim sonuc bu :))

Sadece sizin konunuz icin degil yorumum,

Misafirin yedigini ictigini sayanlari sikayet edenleri ilk kez burda gordum.
Benim de yatili misafirim geldiginde o ay aylik butceyi asiyoruz amasonraki aylarda daha dikkat edecek duzeltiyoruz durumu. Yani siz az yiyerek doyuyorsunuz diye size misafir olan kisiden de ayni sekilde az yemesini bekleyemezsiniz. Cok zor geliyorsa hic Kabul etmeyin evinize , Boyle 3-4 gunde yedigini lokmanin hesabini yapmaktan iyidir.

Evet biliyorum ama misafir geldiği evde bu kadar yenmez herif dedim küfür etmedim bu arada.
Ya hu derdiniz bu mu öküz gibi deseydim daha mı iyi olurdu hayret ya. Siz küfür gormemissiniz. Neyse konu ben değilim yorum benim istediğimi yazarım ki kötü birşey demedim. daha beni alıntılamayın.

hala yaptığınız terbiyesizliği savunuyorsunuz.pes doğrusu.konu sahibi bile rahatsız olmuş yorumunuzdan.
özür dilemek erdemdir.benden değil,konu sahibinden.:KK66:

ayrıca sizin yorum yapma özgürlüğünüz kadar,benim de var.

Evt ama altin alismsatista pahali oluyormdiye yapmadim acaba bankaya bunkadar olana kadar para cekimindursun harcayamayayim diye biliyoruz mu

Balik baklava yas pasta cig börek kahvaltida da krem peynir cikolata tost bide kurabiye yaptim bolca yaninda giderken gotursun diye esofman aldim yokmus meyve cesitli aldim

Aynen oyle napicam diye kara kara dusunuyorum :KK43: kardesimden farksiz ama uzuldum kendime de ama dedi balik ozlemisim bide cig boregi de ben yaparim die soz vermiştim

Tesekkurler bende cok rahatsiz oldum
. Kufur degilde rahatsiz edici biraz 20 yasinda cocuk yukardaki arkadasin dedigi givi gelisim caginda die coknyiyor ama tum ailemizin yemeknkapasitesi 2 katina cikti oyle diyeyim ben esim de benle ayni yer az yer onunki daha cok gozumue batti
Canım benim babaannem hep öyle derdi çok yiyince küfür değil o biraz abartı bir yorum ama 20 yaşta çok küçük değil. Gelişimini tamamlamış bence. Hani bir gün kalır neyse 4 gün de 500 tl harcamissin bu seni zora soruyorsa o kişi de problem ararım ben. Kendi kardeşim den örnek vereyim. O da iştahlı biri yemek seçici ama hiç bir zaman benim evime geldiğinde bu olmamış gibi lafını etmedi. Elleri her geldiğinde boş gelmez 5 tl lik bile olsa mutlaka alır vs. Yani bunu ailesi öğretmesi lazımdı ama gereken itimadi gostermemisler. Size değil de ileride evleneceği insana üzüldüm daha çok :( siz 3 5 gün çekersiniz o kız bir ömür çekecek inşaAllah düzelir kayniniz.

Sadece sizin konunuz icin degil yorumum,

Misafirin yedigini ictigini sayanlari sikayet edenleri ilk kez burda gordum.
Benim de yatili misafirim geldiginde o ay aylik butceyi asiyoruz amasonraki aylarda daha dikkat edecek duzeltiyoruz durumu. Yani siz az yiyerek doyuyorsunuz diye size misafir olan kisiden de ayni sekilde az yemesini bekleyemezsiniz. Cok zor geliyorsa hic Kabul etmeyin evinize , Boyle 3-4 gunde yedigini lokmanin hesabini yapmaktan iyidir.
Bence su an sadece konuyu carpitiyorsunuz para nere gitti diyenleere soyledim neyse anlamayabilirsiniz ..

Back
X