Ev gecindirmek zor

Madem arkasından lafını yapacan neden o kadar masraf ettin sadece 1 kişi için ? Misafire yedirdiğinde gözün mü kaldı acaba nasıl bereketi olacak ? Bide bizden çok yiyor diyorsun tabi yiyecek yemek için değil bakmak için mi yaptın ? Way yengem beni için bunları yapmış yemeyeyim ben ayıp olur mu diyecek öğrenci işte bidaha ne zman bulacak öyle yemek

Bende oule yaptim 1 1.5 senede 3 bilezik biriktirdim zorla el isi falan ile sonra anneme de dedim lazim olunca harca diye sonra yerine koyarsin canim annem harcamis koyamiyor yerine surekli borcun bende diyor ben kabul etmiuorum artik ne bileyim ya simdi yanimda biriktirmeye calisiyorum diye insallah alinmiyordur ama oda harcayinca hem ben kendi istediğimi yapamiyorum hemde o surekli kendini rahatsiz hissediyor borcumu odeyemedim diye simdi yine mi versem acaba ama ya yine ayni sey olursa ya cani sagolsun harcasinda ne bileyim evime 1 cop almadan biriktirmistim simdi ev esyalari eskidi 8 senede diyorum yavas yavas onlarinda yenilerim biriktirebilirsem ama anneme versem harcasa ben de sikintiya düşüncem oda ama harcamasi da bosyere degil ihtiyaci varki
Canım annene deki sana hakkımı helal ediyorum de .
Kadının içi rahat etsin nacizane bir kardeş tavsiyesi. :)

Bence misafirde sorun yok sizde var gibi geldi 4 günlük misafire 500 tl harcama yapmak çok fazla. Biz eşimle yemeğimizden hiç kısmayız hemen hemen herşeyin en kalitelisini almaya çalışırız. Misaifirmizde oldu ama 4 günde 500 harcamadık hiç. 15 gün olsa neyse de 4 gün için çok fazla. Ayrıca misafirimin ne kadar yediğinide hiç hesaplamadım. Herşeyim en iyisinide onlara ikram etmekten hoşlanırım.

Bence siz para biriktirmek için eve bir şeyler almıyorsunuz ama misafir gelince dolabın boş olmaması lazım tabiki. Almışken eve de almışsınız yani aylık masraf yapmışsınız gibi oluyor. Misafir de aldıklarınızın 10da 1ini yemiştir.
Kendinize de iyi bakın, hayat kısa, biriktirme uğruna evi de yemeksiz kahvaltısız bırakmamak lazım. Sağlık her şeyden önemli.

bence kurbani kendi yemesi tuhaf... bir kismini hadi neyse koyarsin ama tüm sene yetecek kadar:) hicmi dagitilmiyor bu et... kurban kesmenin anlami dolabina depolamak degilki... bu arkdas bayaga cimri geldi bana:)
Biz 4 aile bir danaya gireriz ve o dananin 30 kg dagitilir gelen gidene ikram edilir evet geri kalanda bize 1 sene yeter

Hanımlar kurban meselesini kapatın isterseniz, hem dini yoruma gireceksiniz hem polemiğe, sitede ikisi de yasak uyarı alırsınız.

Bence misafirde sorun yok sizde var gibi geldi 4 günlük misafire 500 tl harcama yapmak çok fazla. Biz eşimle yemeğimizden hiç kısmayız hemen hemen herşeyin en kalitelisini almaya çalışırız. Misaifirmizde oldu ama 4 günde 500 harcamadık hiç. 15 gün olsa neyse de 4 gün için çok fazla. Ayrıca misafirimin ne kadar yediğinide hiç hesaplamadım. Herşeyim en iyisinide onlara ikram etmekten hoşlanırım.
bence de
ben de bekar evindeyim dolap tam takır kuru bakırdır genelde
misafir geldiğinde en az 150 liralık harcama yapıyorum çünkü evde unundan yağına alışveriş yapıyorum
ayrıca sadece misafir yemiyor onları ben de yiyorum
evde de bir aylık malzeme kalmış oluyor
konu sahibi kendi evine kalanı hesaplamıyor galiba

bir de sürekli pasta meyve çerez tatlı çıkarırsan bu işin sonu gelmez
bir gün pasta verin
bir gün tatlı
bir gün meyve
sürekli et yemeği yapmayın tavuk sebze yemeği falan da çıkarın

bir de bütün gün evde olan adama niye 3 öğün yemek yaptınız ki
biz misafir geldiğinde saat 10 gibi sağlam bir kahvaltı
saat 3 gibi bir çay kek arası
akşam da yemek yapıyoruz gayet de doyuyoruz

Annecim böyle yapardı. Kendi ailesinden de böyle görmüş.Babaannem,amcalarim gelicegi zaman annem borç yapar veresiye yapar dolu dolu agirlardi onlari. Bu dönemler içerisinde babamin işlerinin çok kötü olduğu, iş yerini kapatmak zorunda olduğu günler yaşandı . Annem babamın ailesinden yardım istedi ve aslında yardım edebilecek gucteydiler.Kimse durumumuzun kötü olduğuna, akşamları kuru ekmeği yağda kavurup yediğimize inanmadı. Az yeseydiniz,geldiğimizde bizim evimizde olmayan şeyler sizin sofranizdaydi dediler.:KK43:Yani canım misafirini ağırla ama çocuğunun yarınki rızkını harciyarak yapma.
yuhh
yedikleri gibi bir de gözleri kalmış sofranızda

Ya cok secici yemek konusunda yani oyle herseyinyemiyor cok da yiyor ayiptir soylemesi simdi yapmasam ona ozel 4gunluk yanina geldi idare etseydin azicik derler ama ben o 500 u kac ayda gidim gidim biriktiriyorjm :KK43:((
Para yok bitti kiris kalmadi olmayan seyle neyi nasil alacam... sorana yok

Back
X