Canım benim kolay değil gerçekten ev geçindirmek üstüne para biriktirebilmek...
Biz tasarruflarımızı zorunlu hale getirdik mesela..Artık ne kadar ayırabiliyorsanız bütçenizden o kadarlık kısmı ama asla aksatmadan bir hesaba yatırmanızı tavsiye edebilirim şimdilik...
Yada emeklilik sigortanız varmı bilmiyorum ama bikaç sigorta şirketine yaptırabilirsiniz örneğin...
Bir nevi taksit ödeniyormuş gibi düşünün...
hmm geliriniz ne kadar özel olmıycaksa sorabilir miyim bi de ev kiranız ne kadar?
Ben evlenmeden önce her ay 2 tam altın alırdım kendime. Ama ay sonunda değil ay başında yoksa ay sonunu beklesem para kalmazdı. Sen de her ay başında belli bi miktar altın alabilirsin. Hem altın alınca insan bozdurmaya kıyamıyor.
üstüme başıma gereksiz kıyafet almıyorum mesela her ay bana 100tl eşime 100tl kıyafet gideri ayırıyoruz şuan çocuk yok çünkü.100 tlye de kaliteli 2-3 parça bişey alınıyor zaten 6-7 ay sonra bisürü şeyin olmuş olduu için belli bi doyuma ulaşıosun.evimiz kira olmadığı için benim maaşıma hiç dokunmuyoruz olduğu gibi bankaya yatırıyoruz eşimin maaşından harcıyoruz.gereksiz kılık kıyafet harcaması yapmadığın sürece para birikiyor ki biz çok fazla dışarıda yemek yeriz kahve içeriz ona rağmen birikiyor eşimin maaşından bile artıyor eşim öyle çok bir parada almıyor yani normalin biraz üstünde kazanıyor.borç yapmaktan kaçınıyoruz büyük birşey alacağımız zaman acelesi yoksa önce para birikitiriyoruz sonra o parayla alacağımızı alıyoruz açıkçası biz borçtan korkuyoruz.zaten çocuk olana kadar ne birikti birikti sonra çocuğun masrafı falan çok bişey birikmiyor..mutfak masrafıda haftalık alışverişe çıkıyoruz bizim haftalık 50-60 lira bişey mutfak masrafımız çünkü abur cubur yemeyiz ikimizde...temel ihtiyaçları alıyoruz..hersene bi kaç kere tatil de yapıyoruz haftasonu kaçamaklarıda yapıyoruz...yani güzelim ev kira değilse lüzumsuz alıveriş yapmadığın sürece para birikiyor..
valla taktir ettim seni kardeşş yaa!kaydirigubbakcemile5maasimiz ck sukur iyi turkiye standartlarina gore ama asla var harcarim demem zaman birikim zamani..kredi karti kullanmiyoruz ; borc asla yapmiyoruz; senelik kiyafet alirim ayakkabimdan giyimime arada aldigim uc bes sey oluyor tabi ama agir pahali seyler degil sezon sonu alisveris yapiyoruz yaz sonu yazlik kis sonu kislik gibi..yilda bir yuz bakim urunlerimi alirim kozmetik kullanmam parlatici ve gozalti kapaticim var iyisinden aliyorum 1 sene gidiyor. evde yemek atmiyorum gunluk yemek yapiyorum pilav kaldiysa dondurucuya atip kadinbudu icin yada corba icin kullaniyorum hamur kaldiysa ekmek yapiyorum. pirinc tanesi bile atmiyorum cope cunku bereket olmuyor ozaman evde ekmek asla atmam buzluga atarim rondodan gecirir saklarim.. et urunleri burda para degil ama yinede aldiysam 7-8e bolerim.disarida yemek yemeyi ayda bire indirdik ne bileyim bunun gibi seyler .. ama bekarken hicbirini yapmadim aldigim maas oldugu gibi 1 haftada bitti :)
6-Asla aç karnınıza alışverişe çıkmayın.
7-Her ay (zorlansanız bile) belli bir miktar parayı sanki borç ödüyormuş gibi biriktirin, biriktiremiyorsanız maaşınızı alır almaz güvendiğiniz birine verin.(Tabi o kişiye durumu açıklayın sizin yerinize saklasın.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?