Ev geindirme sanatn beceremiyorum...

3500 lira Türkiye şartlarında çok iyi bir para...
ınsanların asgari ücretle 650 lira kira ödeyiip ev geçindirip çocuk okuttuklarını düşünerek başlayabilirsiniz bence...

Geliriniz ortalamanın üstündeyken kira olarak sadece 400 lira verirken ne borcunuz var Allah aşkına kuzum....
Az gezip az dışarda yiyeceksiniz... HAr vurup harman savurmayacaksınız, evde yemek yiyeceksinizakşam gezmelerini haftada 1 ya da 10 günde 1 e indireceksiniz...
Otomatik olarak para biriktireeseniz bile borçlarınızı azaltırsınız....

ilk evlendiğimiz zaman eşim 800tl maaş alıyodu ve 500 kira ödüyoduk ama bi gün evde tencere boş kalmadı çok şükür...
şimdi ise eşim 750tl maaş alıyo ve 5 aylık bebeğim var .çok şükür aç değiliz ama bazen kredi kartına yükleniyoruz malum bebeğin eksikleri bitmiyo..
ama yinede en aza indirgiyorum eksikleri..

Merhaba bizim gelirimizde sizden biraz daha az biz ikinci evimizi aldik arabamizi da sifir almistik odedik bizim takdigimiz para biriktirmek yerine buyuk borclara giriyoruz cunku borcu odemek zorundasin zaten istesende gereksiz harcama yapamiyorsun ama bizde cok gezeriz mesela yemeginizi yiyin sahile gidin yuruyun sinemaya gidin sehir tiyatrolar cok uygundur yada bir sepet hazirlayin guzel bir kahvalti yapin disarida ben kiyafetlere dokulen parayada cok acirim ihtiyacim harici sirf begendim diye almam cunku bunun sonu yok outlet magazalar uygun oluyor onlari tercih edebilirsin zaman cok kotu yarin ne olacagimiz belli degil gelirken tutmak lazim bence sende belirli kisitlamalarla borcu odeyebilir sonra borca giden parayla yatirim yapabilirsin arkadaslar da guzel fikirler vermisler altin alabilirsin bankaya yatirabilirsin yada bizim gibi banka kredisiyle ev alabilir gelirine gore taksitlendirebilirsin sevgiler

bu yaşımda şunu öğrendim ki
çoğu insana anadan babadan miras kalıyor...satıyolar daire alıyorlar ne bileyim bir mal sahibi alıyorlar...miras miras miras :tomato:

ya nasıl bu kadar savurgan oluyorsunuz bende onu anlamıyorum
herşeyi hesaplı kitaplı yapın
aldığınız maaşa göre harcama yapın

bizde evliligin ilk siralari cok savurgandik bebekde yoktu derdimizde yoktu ama bazen o günlerime cok pisman oluyorum simdi ise her ay esim bana buranin parasi ile 300 euro veriyor paramizin kalanina altin yaptiriyoruz yoksa elimizde oldugu zaman cok harciyoruz
burdada cok güzel indirimler oluyor bende onlardan faydalaniyorum hic biseydende eksik kalmiyorum cok begendigim ayakkabilar vardi sansima magaza kapanacagi icin 70-80 euroluk ayakkabilar 5 euro indirmislerdi oda sans eseri denk geldi 40 euroya hem esime hem kendime ayakkabilar aldim yiyeceklerdende indirim oluyor her hata bi magazada arabamiz var zaten esimde öglen ise gittigi icin sabahlari(her sabah´degil ) kizimla ikimiz gidiyoruz haftalik alisverisimi yapiyorum ama bu aralar kendi giyeceklerimden kisdim ama kizim icin asla esimde diyor zaten ben onun icin calisiyorum diye negörürsem aliyorum oda burda cok pahali degil her zaman düsüklük oluyor bizde altinda cözümü bulduk en azindan paramiz kalmiyor elimizde

ne uzun yazmisim:))

aslında gelirimiz fena değil. 3500 civarı. ayrıca evimiz de kira sayılmaz 400 filan veriyoruz.

:roflol:
3500 gelir 400 kira ve hala geçinemiyorsunuz öyle mi? Ben de 400 kira veriyorum her ay, gelirim de 850 lira... Giderlerimin arasında elektirik, su, doğal gaz, digiturk ve internet de var üstelik... Sizin çok da tasarrufluk bir durumunuz yok ki.. Sadece planlı harcasanız sorun kalmaz...

insan istedikten sonra herşeyi yapabilir cnaım borcun varken ve o borcu ödeyemeyecek durumdaysan öyle bir tutumlu olmaya alışıyorsunki birdaha o duruma gelmiyorsun..ben 1 sene işsiz kaldım...ev kira eşimin maaşı yetmedi...borçlar birikti şimdi işe girdim 2 yıl borçları bitirebilmemiz için ben hala çalışmıyormuş gibi maaşımı aldıgım gün borçlara yatıyorum elime yol parasından başka bişey kalmıyor....eşiminde maaşı borçları ödüyor onada sadece yol parası kalıyor.....maaşlar yetmiyor yanii...nereye ne harcaması yapalım ???? dışarda yemek yok,alışveriş yok , gezme tatil yokkk bunlar lükssss bizim hayat şartlarımıza göre.....çok şükür allahıma geçiniyoruz.....sıkarsak bitiriz dügün borçlarını ödedik de bunlar mı zor gelicek pehhhhh...saglık olsun...elbirliği ile oluyor herşey....yani isteyince sıkıyorsun herşeyi erteleyebiliyorsun...

bravo buraya cevap yazan çoğu arkadaşa imrendim, haftalık 50-60 liraya market ihtiyacı süpermiş
anlamıorum ki ben mi çok savruğum yaşam standartları mı farklı tek bildiim ben de para biriktiremeyenlerdenim çok şükür Allah rızkımızı azaltmıyor fakat çok yemek atıyorum mesela acilen buna bi çare bulmalıyım

Malesef benimde yaşadığım problemlerin başında gelir bu. Bir türlü para biriktiremem,bırak biriktirmeyi borçlardan kurtulamadıkki.
Eşim de,ben de çalışıyoruz kira ödemiyoruz kazancımızda iyi çok şükür.
Yani asgari ücretle geçinenleri düşünürsek.
Elimize aylık 2.500-.3.000 yakın bir para geçiyor ama ay sonu gelince cep delik,cepten delik durumu.
Ne yapacağım,nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum.Evimizin,paramızın bereketimi yok nedir anlamadım.kaydirigubbakcemile

2.500-3.000 tl kazanan kira vermeyen ya da 3.500 tl kazanıp 400 tl kira veren arkadaşlar Allah aşkına bi anlatın nasıl yetmiyor.
yani bu yetmemezlikten olamaz, ciddi bir savurganlık var.
tamam savurganlık da demiyelim.

kabulüm; insanın geliri kadar gideri vardır.
standartları yüksektir.
ama buna geçinemiyorum denmez..
standartlarımı aşağıya çekemiyorum, hiçbirşeyimden kısamıyorum denir.
yani ben gene üst düzey yaşayım, ama bir de param artsın; olmuyor işte..

yani gerçekten bu paralardan ciddi az kazanıyoruz,kira veriyoruz, yarın öbür gün de doğuracağım kısmetse..
ve hala geçinebiliyor olursak demek ki mucize gerçekleştiriyoruz diyeceğim..

bizimde gelirimiz ayda 2500 lira 600 lira kiramız var
bi ara ne güzel biriktirmeye baslamıştım ama eşim biraz savruk
amaaaan boşver kız harcayalım diyodu bende ona uyuyodum işime geliyodu:)
artık hayatımızı bi düzene sokmak gerek hamileyim ve doğum yapınca işi bırakacağım
benim annem nerdeyse bi emekli maaşıyla hiç bişeyden eksik kalmadan gecinir
benim böyle olduğumu duysa çok fena kızar

valla çok doğru söylüyosun gelir kadar gider var
hiç bişeyden geri kalmıyoz ama geriyede bi birikim kalmıyo
biz az bi borçla evlendik ama ilk baslarda eksik bitmedi
yok esya yok giysi yok kart taksidi ama bu arada arabada aldık
ve ben 15 aylık evliyim daha
inşallah bundan sonra daha dikkat edeceğim kocama uymak yerine onu bana uyduracağım
gercekten canım sıkıldı şimdi

Bizim evim geliri 6 aydır 3000 liraydı yani sadece eşimin maaşı... Bu ay 5500 lira oldu benimki de eklenince, evet 3000 lirada çok iyi bir paraydı ama biz para biriktirmiyorduk... Gelen kadar harcamamız oluyordu... Ama evi geçindiremiyorum diye de dert yanmadım hiçnbirzaman.. Ve borcum harcım da yoktu Allaha şükür...
Bu aydan itibaren benim maaşım olan 2500 liraya hiç dokunmadan kenara atmayı planlıyorum...

benim kiram fazla aslında bazen 3000 kazanıyoz ama 600 lira kira
kısmetse doğumdan sonra 400-450 civarı bi eve tasınmayı düşünüyoruz
hem eşimin işine yakın hemde çok güzel evler ama şu an için olmaz
arada ki farkla isteğe bağlı sigortam ödenir
bende buldum burayı günah çıkartır gibi yazıyorum valla :)

geliriniz bayağı iyi . bu parayla nası birikim yapamıosunuz anlamıorumm. .
madem para biriktirmeyi çok istiyorsunuz birazcık harcamalarınıza kısıtlama getirin
bi insan isteyince herşeyi yapar bence . sizin içinzdede gerçktn istek olursa bayağı bi biriktirebilirisniz
ılk olarak dışarı gezmelerini bir süre askıya alın . . .akıllı su saatleri war onları taktırın . çamaşırları akşam 9 dan sonra yıkarsanız daha az su harcıyor. . .çamaşır makinesinin son durulama suyunu alıp balkonunzuu falan o suyla yıkayabilrsiniz .
ayrıca aylığınızı alır almaz altn falan alır .eğer en sona bırakırsanız bir sonuca ulaşamazsnz

valla bizim de gelir 3500, kira+aidat 1100 ediyor. Geçen 3 aylık dönemde biriktire biriktire toplam 600 lira biriktirmişiz. Hem de daha çocuk yok. Allah izin verir de çocuğumuz olursa en az 650 de çocuk bakıcısı parası çıkar o zaman ciddi olarak kısmamız gerekir.

Son düzenleme:
maşallah herkesin geliri iyiymiş rabbim daha çok versin....darısı bizim başımıza eşimle ben çalışıyorum sizin eşlerinizin eve getirdiği kadar para getiremiyoruz...kenara 50-tl atsam milyar atmış kadar sevinirim....üstelik boç varrr

kesinlikle katılıyorum haklısın canım....bizde o kadar maaş almıyoruz 2 kişi çalışmamıza ragmen.....vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…