- 30 Mart 2009
- 3.628
- 55
- 683
biz gelir gider hesabı yapıyoruz(daha doğrusu eşim yapıyor ben ondan öğrendim evlenmeden önce yapmazdım ama zaten savruk biri hiç olmadım).bilgisayarda harcama listemiz var kim ne alırsa ayrıntılı bişekilde yazar.gelir gider hesabını çok iyi yapmak lazım.birde markete gidince çoğunlukla indirimli ürünleri alırız zaten indirim olunca gidiyoruz.evleneli 2 yıl oldu allah'a çok şükür ev aldık yeni de doğum yaptım 7 aylık bi kızım var.tasarruf yapabildiğim kadar yapıyorum mesela çamaşırı bulaşığı gece yıkarım daha az elektrik yakıyor,muslukların vanalarını kıstım ki çok su akmasın diye daha bir sürü aklıma gelmeyen şey var ve başarılı olduğumu düşünüyorum kısacası insan isteyince herşeyi yapıyor.
Bu maaşlarla nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum vallahi :1shok:
Eşimle ikimiz toplam 2600 tl kazanıyoruz.
Bu paranın tamamını bankaya atıyorum.
Ev aldık.1300 tl ev kredisine hesaptan yatıyor.
Elektrik su vs en fazla 100-150 onlarda hesaptan yatıyor.
Haftalık mutfak masrafımız 50tl.Mutlaka peşin harcarım kredi kartı ile alışveriş yapmam.
Kredi kartıyla ayakkabı vs masraflarımız olur 100 tl falan desen
Biz yine de her ay 800-900 kenara atarız.
Tavsiye olarak elektrik,su,telefon dikkatli harcarım.Vanaları bende kıstırdım daha tasarruflu oluyor.
Markete karnımız tokken çıkarız.
Yeri gelir dışarda da yeriz.Haftasonları şehir dışı kaçamaklarıda yaparız.
Ama hesabımızdan şaşmayız bu ay çok harcamışsak bir sonraki ay dengeleriz...
Bu maaşlarla nasıl geçinemiyorsunuz anlamıyorum vallahi :1shok:
Eşimle ikimiz toplam 2600 tl kazanıyoruz.
Bu paranın tamamını bankaya atıyorum.
Ev aldık.1300 tl ev kredisine hesaptan yatıyor.
Elektrik su vs en fazla 100-150 onlarda hesaptan yatıyor.
Haftalık mutfak masrafımız 50tl.Mutlaka peşin harcarım kredi kartı ile alışveriş yapmam.
Kredi kartıyla ayakkabı vs masraflarımız olur 100 tl falan desen
Biz yine de her ay 800-900 kenara atarız.
Tavsiye olarak elektrik,su,telefon dikkatli harcarım.Vanaları bende kıstırdım daha tasarruflu oluyor.
Markete karnımız tokken çıkarız.
Yeri gelir dışarda da yeriz.Haftasonları şehir dışı kaçamaklarıda yaparız.
Ama hesabımızdan şaşmayız bu ay çok harcamışsak bir sonraki ay dengeleriz...
Kızlar hepimiz biliyoruz asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan insanlar olduğunu.Hatta birde üstüne kira ödediklerini,ama sanırım geliriniz arttıkça yaşam standartlarınız yükseliyor.Ben de bir kenara üç,beş kuruş para atıp kötü günler için saklamak istiyorum ama olmuyor işte.lmaz:
Ben ve eşim bu işi kıvıramıyoruz o müsrif,ben ondan müsfir yaşayıp gidiyoruz.
Bakalım nereye kadar gidecek böyle.
4 senedir kendi başına yaşayan biri olarak şunları söyleyebilirim;
Gelen para belli, giderlerim de belli.. Faturalar, taksitler vs.. Bunların hepsi çıkınca elimde kuş kadar bir para kalıyor.. Ben de bu parayı haftalara bölüyorum.. O haftalık paranın da bir miktarını mutfak giderleri olarak ayırıyorum.. Her hafta başında ( pazartesi günleri burada pazar kuruluyor) pazara çıkıp meyvemi sebzemi alıyorum.. Varsa ihtiyacım pirinçtir, bulgurdur, bu tür şeyleri alıyorum.. Geriye elimde para kaldıysa da kenara koyuyorum ki ekstra bir harcama çıktığında (örneğin bu ay elektirikçiyle uğraşmam gerekti) zorlanmadan onu ödüyorum.. Bunun dışında kıyafet ya da ayakkabı almıyorum kendime.. (zaten istesem de alamıyorum) Elimdekilerle kombinler oluşturup farklı farklı giyiniyorum, böylece daha çok kıyafetim varmış gibi hissediyorum.. :) Evimde tasarruf yapıyorum.. Mesela oturduğum oda dışındaki bütün ampulleri söndürüyorum.. Gereksiz su israfından kaçınıyorum, eskiyen şeyleri kesip biçerek kullanılır hale getiriyorum.. Böyle olunca geçinememe gibi bir problemim olmuyor..
Canım bence sen biliyorsun evet ama bilmek işine gelmiyor, harcamak daha kolay geliyor...
O zaman ev geçindirme sanatını bilmiyorum diye dert yanmayacaksınız...
Bakın bu ay yeni 5500 olduğu için bu ayı söylemiyim geçen ayki harcama listem
3000 gelir
200 kira farkı (650 kira alıp 850 kira ödüyoruz)
50 elektrik
30 su
10 doğalgaz
30 ev telefonu
30 benim cep
15 eşimin cebi
50 benim bonus (giyim)
300 Eşim axess (market)
150 Eşim bonus (eğlence sinema dışarda yemek falan)
27 internet
Toplam 889 yapıyor yani ortalama 900 Kışın doğalgaz daha çok harcandığı için 1000 lira...
Geriye kalıyor 2000 lira
Bu 2000 lirayı da gönlümüzce harcıyoruz... Bazen daha fazla giyime bazen daha fazla eğlenceye mutfak masrafına ayırarak...
Aslında harcamasak rahatlşıkla 1000 lirasını da arttırabiliriz ama kasmıyorduk, çoluk çocuk yok diye... Giyiminden asla kesmem, boğazımdan da.. Canımız çıkmak mı istedi gider dışarda yeriz, yada evde yemek mi yedik canımız mı sıkıldı çıkar madoya gidip dondurmamızı yeriz...
Bu sezon 4 adet yazlık ayakkabı aldım, ki geçen seneden de ayakkabılarım vardı.. Ama bende ayakkabı hastalığı var, beğendiğim bir ayakkabıyı almazsam duramam...
Çalışmaya başladım bu ay, ve yönetici konumunda o yüzden üst başıma ağırlık vermem gerekecek ama taksitle alıp bütün yıla yayıyorum ödemesi daha rahat oluyor...
Hatta çevremde buna kendi annem ve eşimin ailesi de dahil çok lüks yaşadığımızı söylüyorlar... Ama lüks yaşamak müsrif olmak değildir... Mutfakta kilerimde hiçbir zaman eksiğim olmaz herşeyim yedeklidir ama hep indirimleri takip ederim ve ucuz olduğu dönemde alırım... Giyim konusunda da aynı şey.. İhtiyacım olan şeyleri genelde sezon sonuna denk getirmeye çalışırım...
Dışarda yemek yiyeceksem bir hafta boğazda yiyorsam bir hafta sosyal tesislerde yerim(Florya ve Arnavutköy çok güzel)
Taksimde kalamar bira yapacaksam nevizadede xxx yy yerlere gitmem biryer var sürekli gittiğimiz heryerde bira 3,5-4 lira orada 3 lira kalamarı da hepsinden daha lezzetli...(kalamarı diğer yerlere göre 2 lira pahalı (ama bir kalamar yiyoruz 8-20 bira içiyoruz dolayısıyla toplamda daha ucuza geliyor).
Pazar kaghvaltısı yapacaksak, kahvaltı heryerde kahvaltı.. Aynı şet,yler var hemen hemen.. Genelde hep sosyal tesislere gidiyoruz dışarda 25-30 lira olan kahvaltı tabağı sosyal tesislerde 12 lira...
Şimdi Benim maaşım eklendi bu rakama 2500 alıyorum...
2500ü yada eşimden de 500 tırtıklayıp 3000 olarak direk aybaşında vadeli hesaba yatırıcam...
Sabit giderlerinin bir listesini yap ve o kadarını ayırdıktan sonra bankaya yatır, böylece harvurup harman savuramazsın...
:1shok::1shok::1shok:Allahım inanamıyorum ya bütün bunları gerçekten yapabiliyormusun.
Ben kendimi ve kocamı boğazlamak istiyorum mafoldumben
Ya kızlar buraya bu tarz yüzlerce konu açıldı ev geçimi,tasarruf,para biriktirme.
Kimi eline geçen parayla hem geçinip hemde ev,araba almayı başarmış
Kimi de bizim gibi elindekini avucndakini har vurup,harman savurmuş.
Ama bunun bir yolu olmalı yani bizim gibilrin aklını başına alması gerek :mymeka:
Bu yüzden siz tasarruflu,düzenli hanımlar bize bir akıl verin ne yapmak gerek.
Burası bir paylaşım ortamı ve biz bir aileyiz sizlerde aile üyelerine fikirlerinizle katkıda bulunun kaydirigubbakcemile5
bizde bir ay açılırsak sonraki ay daha kısarız.mesela gıda alışverişinde indirimde ne görsek alırız(yani ihtiyaç olanları) özellikle derin dondurucya konabilecek şeyleri bu gerçekten işe yarıyor tasarruf ediyoruz.yağ kilo değilde daha fazla olanını alırız.bakliyat vs. miktarı ne kadar çok olursa fiyatı düşüyor 1 birde bende alışkanlık olmuş gereksiz harcama yapınca vicdan azabı duyuyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?