Ev Görmesi

moonthe

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
571
339
23
Merhaba hanımlar. Yeni evliyim. Evlendikten sonra taşındık. Eşimin bazı akrabaları bulunduğumuz yerde yaşıyor. Evimiz 1+1 küçücük bir ev. Eşim bana bize ev görmeye gelen herkes evi gezmek ister dedi. Ben de nasıl gezecekler ki zaten salonda oturacaklar mutfakla beraber e yatakodası dışında bir yer yok dedim. Banyoyu bile merak ederler dedi. Sizce gezdirmeli miyim? Yatakodası vs gezdirmem normal mi? Değilse gezmek isteyenlere nasıl bir cevap uygun olur?

Merhaba hanımlar. Yeni evliyim. Evlendikten sonra taşındık. Eşimin bazı akrabaları bulunduğumuz yerde yaşıyor. Evimiz 1+1 küçücük bir ev. Eşim bana bize ev görmeye gelen herkes evi gezmek ister dedi. Ben de nasıl gezecekler ki zaten salonda oturacaklar mutfakla beraber e yatakodası dışında bir yer yok dedim. Banyoyu bile merak ederler dedi. Sizce gezdirmeli miyim? Yatakodası vs gezdirmem normal mi? Değilse gezmek isteyenlere nasıl bir cevap uygun olur?

Canım hayırlı olsun öncelikle. Kocanı yakın zamanda bir hastaneye götür, bak bakalım nörolojik bir sıkıntısı var mı diye. Mantıklı değil kocanın bu hali.

Ben hiç ev gezmesi diye bir şey duymadım akrabalarda. Ek olarak çok çirkin ayıp bir şey öyle yatak odasına girip, görmek istemeleri. Kaynanan olur, annen teyzen yeni taşındığında gelirler bakarlar bunu gördüm ama akraba ne gezecek görecek. Ayıp ya. Kocan hiç utanmıyor mu özelini, yatak odasını elaleme yemek sunar gibi sunmaya.

Bizim ailemizde yatak odasına eve öyle akrabalar girmez, ayıp de.

Bu insanlar eksper mi ki sizin banyonuza kadar gezsin, görsün?
Hayırlı olsun demeye geldilerse, hayırlı olsun derler. Gönlünüzden kopan ikramları yer içer ve giderler. Yani öyle olması doğru olur.
Benim evim de sizinki ile aynı. Bir yatak odası ve bir de hem salon hem mutfak olan diğer yer var. Bir de banyo.
Eşimin babası bile en fazla lavabo ihtiyacı olduğu zaman banyomuzu görmüştür. Yatak odamızın kapısından bile bakmaz. Ne alaka yahu?

Ev gezmesi ne ya, ne alaka?Normal İnsan gibi oturup çayını içip kekini yiyip kalkıp gidecekse gelsin. Böyle saçma sapan dedikodudan başka bir işe yaramayan zırcahil hareketler yapacaklarsa almam eve.

Canım hayırlı olsun öncelikle. Kocanı yakın zamanda bir hastaneye götür, bak bakalım nörolojik bir sıkıntısı var mı diye. Mantıklı değil kocanın bu hali.

Ben hiç ev gezmesi diye bir şey duymadım akrabalarda. Ek olarak çok çirkin ayıp bir şey öyle yatak odasına girip, görmek istemeleri. Kaynanan olur, annen teyzen yeni taşındığında gelirler bakarlar bunu gördüm ama akraba ne gezecek görecek. Ayıp ya. Kocan hiç utanmıyor mu özelini, yatak odasını elaleme yemek sunar gibi sunmaya.

Bizim ailemizde yatak odasına eve öyle akrabalar girmez, ayıp de.
Onların aile yapısını bildiğim için ben de düşünmüştüm daha önce gezelerler mi diye inanın hepsinde bu potansiyel var hatta ben evin zaten başka alanı olmadığını belirtiriz dediğimde ısrar ederler biz görelim yine de canım falan derler dedi. İnanın derler. Çünkü pek kimsenin özel alanının olmadığı bir aile bu. Ben nasıl bir tepki vermeliyim böyle bir talepte ve ısrar ederlerse durum daha da vahim😄

Ne münasebet oturma odasında otururlar sonra da kalkıp giderler. Yardım etmek isteyen olursa en fazla mutfağa gelir. Halısı perdesi nasılmış, kaliteli mi, uyumlu mu diye yorum yapacak insan evime gelmesin. Öyle insanı da akraba da olsa evime almıyorum zaten. Benim evimi de sırf dubleks diye merak edip gelmek isteyenlere, (biraz dobra dalıyorum malesef huyum bu) misafir odamda ağırlarım, oradan da uğurlarım dedim diye gelmeyen oldu. Oda oda gezmek de neymiş? Müze mi geziyorlar. Bence çok saçma. Bugüne kadar da kimsenin evini merak etmedim. Hele yatak odasını asla. Gelen olunca kapısını kitlerim zaten. Değişik adetler...

Ev gezmesi ne ya, ne alaka?Normal İnsan gibi oturup çayını içip kekini yiyip kalkıp gidecekse gelsin. Böyle saçma sapan dedikodudan başka bir işe yaramayan zırcahil hareketler yapacaklarsa almam eve.
Dedikodu yapacağına emin olduğum iki üç kişi var aralarında diğerlerini pek tanımıyorum. Dediğiniz gibi evime gelip arkamdan konuşulması ki konuşulacak çok çirkin bir durum. Ama bu kişilerden biri eşimin yengesi, amcasının hatrı var o yüzden yengenin gelmesini istemesem de ayıp olur ağırlamamak🙁

Bu ne rezillik ya ne demek banyoyu yatak odasını gezmek, benim ev müze mi desenize.

Bizde ev görmesine gelindiğinde tüm odalar gezilir ama erkekler değil kadınlar geliyor zaten ev gezmesine. Onlar da yakın akraba teyze, hala vb.

Benim gelin geldigim yerde de kvmin bazi komsulari evi gezmek istemisti
Bir iki tanesi yatak odasini merak edip gosterebilir miyim diye rica etmislerdi renk uyumuna bakacaklarmis vs 🥴
Banyoya falan bakmadilar mutfaga kapidan baktilar kucuk salona baktilar geri oturdular bana da cok tuhaf gelmisti ama millet ceyiz gormek istiyor sanirim iste laf olsun :KK51:

Onların aile yapısını bildiğim için ben de düşünmüştüm daha önce gezelerler mi diye inanın hepsinde bu potansiyel var hatta ben evin zaten başka alanı olmadığını belirtiriz dediğimde ısrar ederler biz görelim yine de canım falan derler dedi. İnanın derler. Çünkü pek kimsenin özel alanının olmadığı bir aile bu. Ben nasıl bir tepki vermeliyim böyle bir talepte ve ısrar ederlerse durum daha da vahim😄

Teyzem evlenirken, daha eve onlar yerleşmeden, eşyalar kurulurken evini gezmiştik, kaynanası da vardı. Ama sonrasında kimse gelip gezmeye kalkmadı.

Bence kocanı, sen utanmıyor musun özelimizi sunmaya, bizde ayıp böyle şeyler diyerek bu konuyu kapat. Babam asla özelini elaleme sunmazdı senin yaptıklarına bak erkek halinle de. Bizde böyle bir adet yok kusura bakma de.

Back
X